השקעות השקעה במניית נפט

• הוסף לסימניות
למומחים אשמח לשמוע האם כדאי להשקיעה כרגה במניות שעוקבות רחר הנפש כי זה יעלה המחיר אם בהמשך יתקפו שם ואם כן איך כדאי לעשות זאת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אשכולות דומים

כל דרדק יודע - כ"ש המקצוענים שמסתובבים כאן - שמינוף לצורף השקעה הוא כלי מסוכן בהרבה מקרים, בוודאי כשמדובר על השקעה מנייתית.
מאידך, ברור כשמש שמינוף יכול להיות נכון כשהוא מבוצע באופן מבוקר.
עד כאן אלו דברים פשוטים, ולא על כך באנו.

השאלה היא כזו: אדם שמתכנן להשקיע סכום קבוע מידי חודש, בידיעה שבעז"ה הוא אכן צפוי להיות מסוגל (ע"פ דרכי הטבע) לעשות זאת.
האם נכון לקחת הלוואה ללא ריביות על סכום כזה למשך כמה שנים קדימה, ולהשקיע את כל הסכום באופן מיידי? (מדובר כמובן על השקעה פסיבית), או שהסיכון גבוה יותר מממוצע הרווחים לשנים אלו?

כמו כן, ישנם גופים הנותנים הלוואות (קטנות יחסית) ללא ריביות, בשיטת פירעון שבה כבר מעת ההלואה, הלווה מאשר תשלום חודשי (בכרטיס אשראי כמדומני) בלתי ניתן לביטול, למשך כמה שנים. במקרה כזה, האם יותר בטוח לבצע מינוף?

לתשומת לבכם: השאלה אמורה להתמודד בשני דיונים נפרדים.
א. מינוף לצורך השקעה צפויה מראש, כולל כל הסיכונים הכרוכים בכך.
ב. השקעה מרוכזת על פני חלוקה לפרוסות. עיקרון המיצוע. חסרונות ויתרונות.

נשמח להתייחסותכם!
נדמה שבתקופה האחרונה, "השקעות" הן כבר לא רק נחלתם של אנשי המקצוע, אלא שיחת היום בכל התקהלות חברתית. המודעות גברה, וההבנה שצריך "לעשות למען העתיד" (בצד האמונה המוחלטת שכל מזונותיו של אדם קצובים לו) הפכה לנחלת הכלל. עבור רבים, תיק השקעות נתפס היום ככלי העבודה המרכזי בדרך להשגת היעדים המשפחתיים המשמעותיים ביותר.

אחרי שסימנו 'וי' על הבסיס, אני מבקש לעלות קומה: ה S&P500 הוא אמנם עוגן בטוח ורחב שנשען על כל סקטור אפשרי, אבל אני תוהה לגבי השלב הבא. אני מוכן לשקול חשיפה למדדים אגרסיביים או ספציפיים יותר, גם במחיר של ויתור על ה"שלווה" שבפיזור העולמי המקסימלי.

עם זאת, ברור לי שבין "רצון להשקיע" לבין "השקעה חכמה" מפריד ים של כללים, אותיות קטנות ואסטרטגיות.

אשמח לשמוע מבעלי הניסיון כאן:

• אילו מדדים או אפיקים אתם מזהים כ"צעד הבא" עבור מי שרוצה קצת יותר תנופה?
  • מהם הכללים הבלתי כתובים שלכם כשיוצאים מהאזור הבטוח של המדדים הכלליים?
  • ממה כדאי להיזהר כשמנסים להיות "מתוחכמים" יותר מהשוק?
תודה מראש לכל מי שישתף בתובנותיו.
  • תודה
Reactions: האקטיבי1 //
19 תגובות
נספח לאשכול:

יש בנו יצר חזק לחפש את “הדבר הבא” האינבידיה או טסלה. משהו אנונימי, קטן, כזה שייתן תחושת הימור חכם ופגיעה בול. המינוף שם מפתה, הסיפור מרגש, והפנטזיה ברורה.

אבל צריך לומר ביושר: מניה אנונימית לא בהכרח תצליח, גם אם הרעיון מבריק והתחום חם. מנגד, חברה מבוססת ודומיננטית כבר מחזיקה יתרון קריטי: נתחי שוק, כוח, חדירה עמוקה ללקוחות, ויכולת לקחת עוד ועוד מהשוק גם בלי “להמציא את עצמה מחדש”. גם אם המכפיל שם נמוך יותר, סביר שהיא תמשיך לצמוח בקצב משמעותי, ולעיתים לא פחות מחברה חדשה שעדיין מחפשת את מקומה. מאחר שהיא כבר שולטת על הצמיחה של השוק

אז הדילמה האמיתית היא לא רק תשואה: האם אנחנו פועלים מתוך היגיון הסתברותי, או מתוך יצר ההימור והרצון להיות הראשונים שזיהו. השקעה ב-4 מניות מבוססות ומצליחות כמעט בהכרח תניב הרבה יותר, מהשקעה במניות קטנות שהם כנראה הדבר הבא.

ובכל זאת, ישנם שלושה כללי בסיס שאי אפשר לדלג עליהם, כללי ייסוד שכל חברה קטנה ששואפת להיות “הדבר הבא” חייבת להיות בנויה עליהם, ושבלעדיהם היא בהכרח לא תצמח. וכמעט אף אחד מאלו שעוסקים בתחום, לא מודע ולא בודק אותם
אני משקיעה כבר חצי שנה, בכוונת השקעה פאסיבית ל25 שנים
לא מפקידה כל חודש, רק מידיי עם עושה הפקדה של כמה חסכונות

שאלה 1
ניסיתי עכשיו להוסיף כסף להשקעה מסויימת ולא נתן לי למכור כשדיברתי עם מיטב אמרו לי שלא היה "קונה" - האם זה סביר ?
זה מדד ת"א 125 היחידי שהוא כשר, האם זה עובד בקניה ומכירה לפי תעריף יומי אני יכולה להפסיד לטווח הרחוק?
השער של שווי יחידה הוא לא אותו שער אצל כל המשקיעים במדד?????
1765212355469.png

שאלה 2
בגלל קצת חוסר ידע (או חוסר הבנה ) עשיתי גם S&P500 מחקה מדד ועוד סכום קטן [10%] בקרן מנטרלת מט"ח
אני רוצה לצמצם את שניהם לקרן אחת, שלא תהיה כפילות
הקרן שמנטרלת מט"ח עלתה ב-14% והקרן שלא נמטרת מט"ח עלתה בקושי ב3%
השאלה מה נכון?? אולי התחילת הדרך כדאי לשנות הכל (ולבצע החזרי מס, כי זאת השקעה פאסיבית ואני לא עוקבת אחרי התיק

1765212598290.png
1765212645349.png

שאלה 3 - הכי חשובה
איזה קרנות מדוייקות הכי מתאימות להשקעה פאסיבית (רוצה כשר וכל כשרות מתאימה לי)
מדברים הרבה על S&P
אבל באיזה קרן S&P כדאי לשים ת'כסף

ערך התיק באיזור ה250,000 הון עצמי

אשמח לתגובות מדוייקות, לא מעורפלות או גישה לכל מיני חומרי לימוד, אנחנו אנשים פשוטים

שאלה 4
כל כמה זמן צריך להכנס לתיק ולראות אם כדאי לעשות שינויים???
זה כסף לטווח הרחוק מאוד ואא לדעת מה יקרה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה