- הוסף לסימניות
רק קרנות אמריקאיות.זוג ישראלים אמריקאים. (אשה - אזרחית כפולה, בעל - ישראלי עם גרין קארד)
שמתגוררים כיום בארה"ב..
הסתבכתי למייעשה, להשקיע דרך איפה?
עדיף גם דרך ברוקר אמריקאי ליעילות מיסוי דיבידנדים.
רק קרנות אמריקאיות.זוג ישראלים אמריקאים. (אשה - אזרחית כפולה, בעל - ישראלי עם גרין קארד)
שמתגוררים כיום בארה"ב..
הסתבכתי למייעשה, להשקיע דרך איפה?
שהם מדווחים על החשבון לרשויות בארה"ב, גם בבנק חתמת על זה, אם אתה מדווח זה לא משנה לך כלום.ביקשו ממני למלאות טופס W9
מה זה אומר ?
אם יש לך ITIN ומדווח גם על עצמך, לא נראה לי שיש הבדל אם זה חשבון משותף או לא, בכל מקרה תצטרך לדווח על זה.והאם עדיף לפתוח מחשבון לא משותף ?
בבנק לא החתימו אותנו על זהשהם מדווחים על החשבון לרשויות בארה"ב, גם בבנק חתמת על זה, אם אתה מדווח זה לא משנה לך כלום.
אם יש לך ITIN ומדווח גם על עצמך, לא נראה לי שיש הבדל אם זה חשבון משותף או לא, בכל מקרה תצטרך לדווח על זה.
ברגע שהם ידעו הם יחתימו.בבנק לא החתימו אותנו על זה
וגם לא שאלו אם אישתי אזרחית
האם אצטרך לשלם לארהב מיסים על הרווחים ?
ואם זה קרן השתלמות של עצמאי גם אז זה אפשרי?לא נראה לי שיש הבדל בזה.
אני לא יודע, ככה אמר לי רו"ח שבדו"ח יש כמה אפשרויות דיווח (משכורות, מתנות וכ') ובאחד מהם הוא רושם את הקרן השתלמות וזה דבר שפטור ממס.
לא עושים כלום כרגע, זה רשום גם ככה ע"ש הילד ובעתיד כשהוא יוציא את זה, זה יהיה לפני שהוא בכלל יתחיל לדווח כך שכנראה זה יעבור בלי שום דיווח.
מבחינת הרשויות אני באמת לא יודע מה הכללים בזה.
אם מדווחים על זה כהכנסה מדיבידנד, יש שיקלו.ואם זה קרן השתלמות של עצמאי גם אז זה אפשרי?
כן.וכן האם אפשר לפתוח קופ"ג ע"ש ילד להורים אמריקאים והוא לא אמריקאי,
כן.אפילו שזה ייצא מהחשבון של הוריו שהם כן אמריקאים?
תודה רבה על המידע.אם מדווחים על זה כהכנסה מדיבידנד, יש שיקלו.
כן.
כן.
לא.תודה רבה על המידע.
דרך אגב קיבלת את המידע מרו"ח אמריקאי?
תודה רבה.לא.
אני מדגיש שוב!
קרן השתלמות לעצמאיים זה שטח אפור וכנראה pfic.
פשוט יש רו"ח שמדווחים ע"ז כהכנסה מריבית.
במקרה זה רוב הסיכויים שלא יהיו בעיות.
אך כמובן שאינני יכול לקחת אחריות, ואף אחד לא יכול לקחת אחריות.
אך אם אתה סומך ע"ז, תדאג שהרו"ח לא ידווח ע"ז כ pfic אלא כהכנסה מריבית
לפי מה שבררתי בעבר, אפשר.תודה רבה.
ולגבי השקעה ע"ש ילד להורים אמריקאים זה כן ברור שאפשר?
תודה רבה.לפי מה שבררתי בעבר, אפשר.
ראה מה שכתבתי כאן:שאלה: זוג שרק אחד מבין השתיים אמריקאי, מעוניין להשקיע בקרנות נאמנות (השקעה ב-S&P) לטווח ארוך. ממה שראיתי כאן יש בעיה רצינית להשקיע בקרנות נאמנות לא אמריקאיות
(חפשו את הכותרת "היזהרו ממוצרי השקעה לא אמריקאים! ")
האם זה אכן רלוונטי אלינו?
אם כן האם יש תחליף כשר להשקעה שכן יהיה אמריקאי?
תודה רבה!
www.prog.co.il
אתה כותב טוב.בא נניח שלעניין מס על ירושה אני לא חושש עכשיו, ויה"ר שיאריך ה' ימי וימי אשתי בטוב ובנעימים.
אני יסביר את הנקודה. אני חדש לחלוטין בתחום ההשקעות ויש לי סכום נאה להשקעה.
ממה שקראתי הבנתי שהדרך הכשרה המקובלת כיום היא השקעה באמצעות S&P.
החלטתי להתקדם עם זה ואז הבנתי שיתכן שיש לי סיבוך עם עניין האזרחות שיתכן שלא ארוויח כלום ואלי אף אפסיד כתוצאה מהמתואר בלינק שהבאתי.
כמובן שקריטי לי שזה יהיה כשר לחלוטין גם מבחינת ריבית חילולי שבת וכו', וגם מבחינת שלא לעבור על חוקי ארה"ב (דינא דמלכותא דינא).
אני מבין ממה שכתבת שם שהפיתרון הוא לפתוח את הקרן רק על שם ה"לא אזרח אמריקאי", האם זה נכון? האם זה חוקי מצד חוקי ארה"ב?
(אני מקבל מהם כסף שנתי בשם האזרחות [אומנם כיום רק ההכנסות של האזרח האמריקאי מדווחות]).
האם יש לכם כיוון אחר\ הצעה אחרת?
איך לפנות?אתה כותב טוב.
אם יש לך שאלות יותר ספציפיות - פנה אלי באישי.
במייל בחתימה.איך לפנות?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים