- הוסף לסימניות
יש מדד שמודד את מניות כל העולם, כל מדינה לפי החלק היחסי שלה.מחילה לא הבנתי
הבנתי שזה אמור להיות ביחס לעולמי אבל ....
אפשר להשקיע בקרן עוקבת המדד הזה
יש מדד שמודד את מניות כל העולם, כל מדינה לפי החלק היחסי שלה.מחילה לא הבנתי
הבנתי שזה אמור להיות ביחס לעולמי אבל ....
אני בעד לקחת חלק מהעוגה הזאת. אבל לפי חלקה היחסי בעולם.
כלכלת ישראל היא %0.02 מהעולם (ארה"ב היא 60 - 65%)דהיינו........
תן לי נוסחה שאדע לחשב על פיה
אם הוא היה קונה מניית אינבדיה הוא היה עושה יותר (לא ממש בקיא איזה מניות עשו הכי הרבה השנה, אז אל תתפוס אותי על הדוגמה).גיסי משקיע במדד ת"א 35 ועשה תשואה בשנה ממש טובה
ממש לא נכון, הבורסה בת"א לא מגיבה לכל אירוע ביטחוני או פוליטי כלשונך, במלחמה עם איראן הבורסה עלתה.בורסת תל אביב מוטה מאוד לענפי הבנקאות, הנדל"ן והביטוח. בעוד שהכלכלה הישראלית מזוהה עם הייטק, רוב חברות ההייטק הישראליות הגדולות באמת (כמו צ'ק פוינט או פאלו אלטו) בכלל לא נסחרות בתל אביב, אלא בניו יורק.כאשר אתה משקיע בת"א 125, אתה מהמר חזק על הנדל"ן והבנקים המקומיים, בעוד שבמדדים עולמיים אתה מקבל חשיפה מאוזנת לטכנולוגיה, בריאות, צריכה ואנרגיה בקנה מידה גלובלי.
ציינת בצדק שישראל היא מדינה רגישה. מבחינה כלכלית, ישראל נחשבת ל"מדינת אי" – היא לא סוחרת עם שכנותיה הקרובות. כל אירוע ביטחוני או פוליטי מקומי משפיע מיד על השקל ועל הבורסה בתל אביב.לעומת זאת, חברות ב-S&P 500 הן חברות רב-לאומיות. גם אם יש משבר במדינה אחת, המכירות שלהן בשאר העולם מאזנות את המצב.
שורה תחתונה מדד ת''א 125 הואמדד מצויין אבל קטן ביחס לסנופי ועולמי כך שהוא תנודתי מאוד
אגב נתונים של שלוש שנים אחרונות (שזה מעט מאוד זמן) ת''א מנצח את הסנופי בפרט בשנה האחרונה
"התוכן המוצג הינו למטרות לימוד והעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות או תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתוני הלקוח. הפעולה על פי המידע הינה באחריות המשתמש בלבד."
אני בעד לקחת חלק מהעוגה הזאת. אבל לפי חלקה היחסי בעולם.
ירדה גם ירדה ציטוט מהמכלול (תחליף לויקיפדיה)ממש לא נכון, הבורסה בת"א לא מגיבה לכל אירוע ביטחוני או פוליטי כלשונך, במלחמה עם איראן הבורסה עלתה.
ה-7 באוקטובר באמת היה מגה אירוע שהשפיע דרמטית והוא חריג בכל קנה מידה אבל כנגד זה בנאסד"ק טראמפ עם השגעונות והמכסים שלו לא פעם מפיל את הבורסה.
בנוסף הכלכלה בישראל בנויה מבחינה רגולטורית הרבה יותר בטוח ויציב מאשר הכלכלה בארה"ב ע"ע משבר הסאב פריים ב-2008 שבו הבורסה המקומית כמעט ולא נפגעה לעומת הקריסה בנאסד"ק.
בנק ישראל עם כל מה שאנו לא מסמפטים אותו שומר היטב על המערכת הפיננסית והבנקאות.
תקרא גם על החובות המטורפים שיש לממשל האמריקאי לסין והדפסת הכסף.
בקיצור אין בזה כללים בכל בורסה יש מעלות וחסרונות.
אמת מארץ תצמח
ראשית כל, זה לא נכון.כולם כולל כולם אומרים שהם לא רואים סיבה להשקיע באפיק כ''כ מצומצם
טעות 'קטנה' - 0.2 ולא 0.02כלכלת ישראל היא %0.02 מהעולם (ארה"ב היא 60 - 65%)
לזה קוראים נסיון לתזמן את השוקכלכלת ישראל אמנם רק 0.02 % מכל העולם
אבל יש צפי מליאור לנדרמן הכלכלן הראשי של בנק הפועלים שאם אירן תותקף ע"י ארה"ב ותקרוס יש סיכוי סביר לשקל שיתחזק ויעמוד על 2 שקל לדולר (כך שמעתי , מקווה שאני לא טועה באיות השם)
כמו אחרי המלחמה הקודמת עם אירן שמאז השקל רק התחזק יותר ויותר
ויש צפי הפוך מפלוניאור פלנוידרמן הכלכלן הראשי של... שאם איראן תותקף ותשרוד וכו' ושלל תרחישים אפשריים אז השקל לא יזוז.כלכלת ישראל אמנם רק 0.02 % מכל העולם
אבל יש צפי מליאור לנדרמן הכלכלן הראשי של בנק הפועלים שאם אירן תותקף ע"י ארה"ב ותקרוס יש סיכוי סביר לשקל שיתחזק ויעמוד על 2 שקל לדולר (כך שמעתי , מקווה שאני לא טועה באיות השם)
כמו אחרי המלחמה הקודמת עם אירן שמאז השקל רק התחזק יותר ויותר
ולפי"ז, יש להניח שגם שנה הבאה יהיה בדיוק אותו דבר!???גיסי משקיע במדד ת"א 35 ועשה תשואה בשנה ממש טובה
למה זה לא פאסיבי?ראשית כל, זה לא נכון.
אני אישית בהחלט רואה מקום לתת פלח לתא 125 - יותר מגדלו בשוק העולמי.
אבל בגלל היותו מדינת הבית.
לעצם השאלה, אם נטרל את העובדה שזה 'מניית הבית', אתה שואל מצד היותה כלכלה משגשגת.
זה בדיוק הבעיה, אתה בעצם מסתכל בעין אקטיבית, ואומר - אני מזהה בישראל פוטנציאל שהשוק עוד לא זיהה.
מותר לנהוג כך, אבל זה לא פאסיבי טהור.
ממתי מתייעצים עם אנשים נגועים בדבר.תודה לעונים!!
אז ככה
יש לי נניח 400000 אל"ש להשקעה שלא שלמתי אותם כהון עצמי בקניית הדירה ע"מ להשקיע אותם
בשיחה עם מכר (בעלים של חברת השקעות משגשגת במיוחד) הוא המליץ לי כרגע על מדד ת"א 35
בטענה שזה עדיף מ SNP500 ששם יש גם סיכון בגלל המרות מט"ח עם השקל והדולר (האמת שלא מאה אחוז הבנתי מה הכוונה)
א. לכן חשוב לי לדעת אם יש פה מישהו שמכיר רב שבקי בדינים של ההכשרים בהשקעות?
ב. אם יש לכם הצעות יותר מעניינות אשמח לשמוע!
תודה
@ה. שלמה
@השקעות R הון
ניסית לחשב זאת בעצמך?לא,
הסכום הוא לדוגמא:
הדירה עולה 1.100.000
שילמתי 100 אלף והשאר משכנתא
עכשיו יש עוד הון עצמי שמיועד להשקעות (הבנתי מכמה מומחים שעדיף לשלם משכנתא ולהשקיע , מאשר לשלם הכל לקבלן..)
אם אתה חייב את הכסף בעוד חצי שנה, אין שום סברא להשים במניות!, מה תעשה אם השוק יחווה אז ירידה של 30%?יש לי כעת 30.000 לתקופה של חצי שנה
האם כדאי לי בינתיים להשקיע את זה בת"א 35 ?
אשמח מאוד לחוו"ד ממבינים!.
קודם כל שגשוג כלכלי הוא לא סיבה יחידה להשקעה.מדוע כשאני שואלת הרבה מהמומחים כאן האם להשקיע במדד ת''א 125
בנוסף למדד עולמי וסנופי כולם כולל כולם אומרים שהם לא רואים סיבה להשקיע באפיק כ''כ מצומצם
עכשיו אני באמת רוצה להבין מדוע ''אפיק מצומצם'' זה לכאורה מדד של מדינה אומנם רגישה
אבל משגשגת כלכלית ומדוע לא לקחת חלק מהעוגה הזו בבקשה אשמח להסבר מניח את הדעת
אר הון
ה. שלמה
מקצועי בלבד
אמת מארץ תצמח
מקור המיע האמין
דניאל נבון
ועודכמה ששכחתי
בדר"כ השקעה במדדים לאורך זמן רק עוליםולפי"ז, יש להניח שגם שנה הבאה יהיה בדיוק אותו דבר!???
אולי לא דייקתי.למה זה לא פאסיבי?
1.זה שהוא חושב כך והוא משקיע פאסיבי לא הופך אותו ללא כזה
2.רוב החברות הגדולות בתל אביב זה בנקים ותעשייה יציבה שממונפת הרבה פחות מהSP500
זאת אומרת בנק שמרוויח מליארד שקל יהיה שווה 6 מליארד זאת אומרת זה עם תמחור של המצב ומכפילי רווח קטנים
זאת אומרת המחיר של החברות בתל אביב ברצפה בSP500 זה עם מכפילי רווח של פי 20-25 הרבה יותר מנופח
זאת אומרת משלמים יקר על החברה
אם זו החשיבה, זה הגיוני.בדר"כ השקעה במדדים לאורך זמן רק עולים
אתה למדת על זה שאתה יודע?אם זו החשיבה, זה הגיוני.
אבל אם זה בגלל שגיסי עשה תשואה נאה, זה לא אומר לי כלום!
כן.אתה למדת על זה שאתה יודע?
טוב אז תן איזה עצה טובה במה להשקיע?
בבנקים ובתעשייה יציבה תמיד מכפילי הרווח יהיו נמוכים יותר.למה זה לא פאסיבי?
1.זה שהוא חושב כך והוא משקיע פאסיבי לא הופך אותו ללא כזה
2.רוב החברות הגדולות בתל אביב זה בנקים ותעשייה יציבה שממונפת הרבה פחות מהSP500
זאת אומרת בנק שמרוויח מליארד שקל יהיה שווה 6 מליארד זאת אומרת זה עם תמחור של המצב ומכפילי רווח קטנים
זאת אומרת המחיר של החברות בתל אביב ברצפה בSP500 זה עם מכפילי רווח של פי 20-25 הרבה יותר מנופח
זאת אומרת משלמים יקר על החברה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אמת מארץ תצמח, aria ו-לב נשבר3 //