השקעות השקעה שפחות חשופה לדולר

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

אם אני מחפש להיות פחות חשוף להשפעת הדולר שקל וזאת בלי לגדר
אז אם ההשקעה היא בs&p500 ההשפעה היא 100%
שאלתי: אם אשקיע במדד עולמי בכמה אני חשוף להשפעת הדולר שקל? כ60% - היינו כגודל ההמשקל של אמריקה במדד?
ולאיזה מטבע ה40% האחר?

תודה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

שאלתי: אם אשקיע במדד עולמי בכמה אני חשוף להשפעת הדולר שקל? כ60% - היינו כגודל ההמשקל של אמריקה במדד?
ולאיזה מטבע ה40% האחר?

תודה
אתה לא חשוף אף פעם לשום מטבע.
אבל אם אתה מתעקש אז בעולמי אתה חשוף לכל המטבעות בעולם כמעט, ביחס של כל מדינה במדד.

• הוסף לסימניות
לא.
בסנופי אתה לא חשוף לשקל דולר, אלא לשקל<>מט"ח עולמי.
הדוגמא הכי טובה:
אם מחר טראמפ יחליט על הדפסת כסף מטורפת, ברמה שהדולר יצנח ב 50%.
מה אתה חושב יקרה למדד?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

ולאיזה מטבע ה40% האחר?

תודה
מדד ת"א, חשוף בעיקר לשקל.
ממה אתה חושש כשאינך רוצה להיחשף למטבע אחר?

• הוסף לסימניות
לא.
בסנופי אתה לא חשוף לשקל דולר, אלא לשקל<>מט"ח עולמי.
הדוגמא הכי טובה:
אם מחר טראמפ יחליט על הדפסת כסף מטורפת, ברמה שהדולר יצנח ב 50%.
מה אתה חושב יקרה למדד?
הסבר חזק!
מדד ת"א, חשוף בעיקר לשקל.
ממה אתה חושש כשאינך רוצה להיחשף למטבע אחר?
בשנה שהשוק עלה 16 אחוז והדולר יורד 11 אחוז מול השקל זו שאלה מיותרת.
זה יגרום להרבה משקיעים לקבל החלטות לא רציונליות לטווח הרחוק וממש חבל.
אבל בשביל זה הם פה כדי ללמוד מהמומחים, בתקווה.

• הוסף לסימניות
אם שווקי אירופה באים בחשבון מבחינתך, תוכל להשקיע במדד על אירופה (יש לאיישרס ולאינבסרו קרנות איריות, תוכל להסתכל בטבלה של אר הון)
נ.ב.
אם אתה משקיע לטווח ארוך אז לענ"ד זה הזמן להיחשף לדולר, ואם אתה משקיע לטווח קצר אז מניות פחות רלוונטי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה