התייעצות השתתפות המשפחה בברית מילה בשעות הבוקר!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אצלנו (חסידים ואנשי מעשה) כ90 % עושים את הברית אצל האדמור לכבדו בסנדקאות וחייבים להיצמד לפי הלו"ז של הרבי ולכן לפעמים זה מדויק בבוקר כ9 לפעמים ב11 מה שיוצא מזה שחלק מהמשפחות כבר לא יכולים לשרוף את הלפני צהריים ולכך לפעמים יוצא שצריכים להביא מניין מהשטיבלאך הקרוב.

בחסידות גם קיים ארגון חסד שמכין את הסעודה באלם חסד להוזיל את העלויות וכשיש כ50 מנות לפעמים יש כ40 נשים או פחות ובקושי 15 גברים.

• הוסף לסימניות
בתור בעלי ברית אוכל לומר שלמרות שאנחנו לא גרים במרכז, השתדלנו בשביל כולם וטלטלנו יולדת ותינוק בן שבוע למרכז, כדי שלקרובי משפחתינו שגרים בכל רחבי הארץ תהיה אפשרות להגיע, וגם אז התחלנו את הברית ב11:00 כדי שכולם יספיקו להגיע בנחת. אם את הבריתות הבאות נחליט לעשות במקום מגורינו, ברור שלא נצפה שכל מי שהיה בברית הקודמת יגיע גם לשם
בתור בני משפחה שצריכים להגיע מהפריפריה למרכז בשביל ברית, אנחנו עושים הרבה מאמצים (כמו לבטל כולל ועבודה ולשרוף כמעט יום על נסיעות ועוד...) אבל אנחנו לא משתגעים ולא יוצאים ב6:00 בבוקר בשביל להיות 3 שעות בדרכים בגלל הפקקים ולהגיע טרופי נשימה אחרי שהתינוק כבר נמסר לקוואטר
והמלצתי לכל מי שקרובי משפחתו נפגעים, אפשר להסביר בצורה עדינה אך ברורה את הסיבה לחוסר ההגעה שייקח בחשבון ויעשה את השיקולים שלו מה מה הוא מעדיף
בכל אופן בשמחות אצל כולם!!!

• הוסף לסימניות
מי שאשכנזי יודע שעדיף לעשות ברית בבקר וזה המנהג מדורי דורות.
אכן, בשל ענינים טכניים יש כאלה שלא מקפידים על המנהג אבל לפחות. כך אני מקוה לא ישאלו בתום לב למה בכלל לא עושים ברית בצהריים.
גם אם מתוך אילוץ יש מי שלא נוהג מנהג זה או אחר (וזה מובן לי שיש אילוצים) התקוה שלי שהוא לפחות מודע למצוה פרטיה.
ולכן פשוט לי שמי שלא מכיר את המנהג הוא ספרדי. ואני מעדיפה לא לחשוב שהוא מנותק. למרות שיתכן שיש כאלה
אנחנו אשכנזים שמטעמי ביטול תורה עושים בצהריים.

• הוסף לסימניות
אפשר לשלוח מתנה בערב או כמה ימים אחרי. זה יכול להיות פיצוי על אי הגעה
ואפשר להסביר שהוא לא ידע שיקח שעתיים נסיעה

• הוסף לסימניות
מי שאשכנזי יודע שעדיף לעשות ברית בבקר וזה המנהג מדורי דורות.
אכן, בשל ענינים טכניים יש כאלה שלא מקפידים על המנהג אבל לפחות. כך אני מקוה לא ישאלו בתום לב למה בכלל לא עושים ברית בצהריים.
גם אם מתוך אילוץ יש מי שלא נוהג מנהג זה או אחר (וזה מובן לי שיש אילוצים) התקוה שלי שהוא לפחות מודע למצוה פרטיה.
ולכן פשוט לי שמי שלא מכיר את המנהג הוא ספרדי. ואני מעדיפה לא לחשוב שהוא מנותק. למרות שיתכן שיש כאלה
כי הגרח"ק שהורה לעשות בצהריים היה ספרדי או שהוא לא הכיר את המנהג, הבנתי אותך...

• הוסף לסימניות
לא ברור איך המון דיונים בפרוג הופכים אוטומטית להיות במה לנחיתות/התגוננות/פגיעות, על הנושא של ספרדים-אשכנזים, לא כל מי שכותב "אשכנזים נוהגים X" או "ספרדים נוהגים Y", זה אומר שהוא גזען או מכליל, תרגיעו עם הנחיתות (אשכנזים או ספרדים- אתם תחליטו), תנסו להיות ענייניים ולהיצמד לנושא האשכול, אף אחד לא שונא אתכם ולאף אחד אין משהו נגדכם, לרוב, כשכותבים משהו על הספרדים/אשכנזים, מתכוונים למנהג הרווח, ולא מעניין אף אחד שאתה כספרדי "אוכל קטניות בפסח ואל תכלילו" או שאתה כאשכנזי "אוכל דג מרוקאי בשבת ואל תכלילו את כל האשכנזים בקטגוריית הגפילטע"
בקיצור- דלגו על הנחיתות, הציבור כבר לא שם (בלי להכליל, כן?...)

• הוסף לסימניות
המנהג היה לעשות בבוקר משום 'זריזין מקדימין', הגרח"ק שָקַל שביטול התורה שנגרם חמור יותר מדחיית הברית לצהריים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
המנהג המקובל אצל האשכנזים הוא לעשות מוקדם בגלל זריזים מקדימים
על זה אין חולק,
מצד שני הרוב לא עושים בנץ אפי' שזה גם זריזים.. כי מבינים שזה לא הגיוני וזריזים זו מעלה בלבד, לא משהו שמצדיק להקים סבים וסבתות גיסים וגיסות בשש בבוקר
אי לכך בהתאם להתרחבות המשפחות והפיזור על פני מרחקים גדולים יותר מפעם, כיום גם תשע בבוקר זו כבר שעה לא הגיונית למי שרוצה ומצפה להשתתפות רחבה..
ולכן באמת רואים יותר ויותר בריתות בצהריים גם במגזר האשכנזי
עכשיו זו בחירה של בעל הברית אם הוא מעדיף מעלת זריזית או מעדיף השתתפות נרחבת יותר ושמחה יותר.

• הוסף לסימניות
ר' חיים הורה (ואולי במקרה מסוים ואפילו אף באופן גורף פשוט אנחנו לא נוהגים לפי ר' חיים ועונדים שעון כדוג' או לא מתחתנים לפני גיל 20) לעשות ברית בשעה אחרת למרות המנהג. היו סמוכים ובטוחים שהוא לא שכח את המנהג או לא שאל אף אחד מה פתאם אתה עושה בבקר?
אומרת שוב אפשר לא לנהוג מנהגים. לא כולם נוהגים הכל ויש היררכיה בין מנהג או הלכה. ועדין חשוב להכיר ולא לשאול שאלות שמעידות על בורות או על זלזול במנהג קדום. אלא אם אתה משתיך למגזר שלא מכיר וזה כמובן בסדר גמור.

• הוסף לסימניות
ר' חיים הורה (ואולי במקרה מסוים ואפילו אף באופן גורף פשוט אנחנו לא נוהגים לפי ר' חיים ועונדים שעון כדוג' או לא מתחתנים לפני גיל 20) לעשות ברית בשעה אחרת למרות המנהג. היו סמוכים ובטוחים שהוא לא שכח את המנהג או לא שאל אף אחד מה פתאם אתה עושה בבקר?
אומרת שוב אפשר לא לנהוג מנהגים. לא כולם נוהגים הכל ויש היררכיה בין מנהג או הלכה. ועדין חשוב להכיר ולא לשאול שאלות שמעידות על בורות או על זלזול במנהג קדום. אלא אם אתה משתיך למגזר שלא מכיר וזה כמובן בסדר גמור.
אני אומר לך כליטאי וידיד מ"נחלת משה" שאל, ור' חיים הורה כך למנוע ביטול תורה ובזה ראינו כלל שביטול תורה עדיף על זריזין.
וברור לכולם שזו הוראה שונה מאשר חתונות קודם גיל 20
לתשומת לב מי שחשב שפות"ש לא ידע שמנהג האשכנזים כן.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אנשים שמצפים שאנשים יבואו, דבר ראשון שיתקשרו לברר על שעה נוחה לרוב המשתתפים.
דבר שני, מאוד כדאי לעשות מאמץ להגיע לבריתות כי זה מאוד משמח,
אבל ברור שיש גבול למאמץ שאפשר להשקיע במיוחד במשפחה ברוכה מרובת לידות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה