עזרה התבלבלתי! בר מים מינרלים/ מיני בר/ בקבוקים? איזה מים נשתה?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
חייבים לקדוח בשיש בשביל תמי 4?

• הוסף לסימניות
תכלס,
אם אנחנו קונים מיני בר? אז איך לקנות? כולל אחריות וסננים או לקנות את המכשיר בנפרד.. ואז איפה קונים סננים? ואיך מתקנים אם צריך?
יש איזה סוכן או להתקשר לחברה?
מה עדיף? תמי 4 או נועם 1?

• הוסף לסימניות
מקפיצה!
החלטנו על מיני בר! עכשיו השאלה האם זה משנה מבחינת טעם המים איזו חברה? לקנות מהחברה עם אחריות לארבע שנים או פחות? לקנות סננים מהחברה או בנפרד?
סליחה על החפירות חייבים לסיים עם זה.
תודה על כל תגובה

• הוסף לסימניות
לנו יש נועם 1 כבר כמעט 4 שנים, אשתי לא מוכנה לשתות מים אחרים, ממליץ בכל פה- אבל רק עם כל שלושת הסננים

• תודה
Reactions: cyp
  • הוסף לסימניות
אצלי עומד בר מים מינרלים.
מכמה סיבות:

1. כיום רוב המים בישראל באחוזים כאלו ואחרים מותפלים. וחסרים מינרלים חיוניים שהגוף מקבל אחוז גבוה מהקצובה שלהם דרך מי השתיה: מגנזיום, אשלגן ויוד. לכן העדפתי מים מינרלים שעדיין מכילים את הנ"ל.

2. בבר מים רגיל חייבים תחזוקה שוטפת של פילטרים אחרת מצב המים יותר גרוע ממי ברז.

3. טעם המים ערב יותר לחכנו.

• הוסף לסימניות
לי יש בריטה ואני מכורה לזה

• תודה
Reactions: cyp
  • הוסף לסימניות
אצלי עומד בר מים מינרלים.
מכמה סיבות:

1. כיום רוב המים בישראל באחוזים כאלו ואחרים מותפלים. וחסרים מינרלים חיוניים שהגוף מקבל אחוז גבוה מהקצובה שלהם דרך מי השתיה: מגנזיום, אשלגן ויוד. לכן העדפתי מים מינרלים שעדיין מכילים את הנ"ל.

2. בבר מים רגיל חייבים תחזוקה שוטפת של פילטרים אחרת מצב המים יותר גרוע ממי ברז.

3. טעם המים ערב יותר לחכנו.
אבל האם זה לא יוצא הרבה יותר יקר מבקבוקים? ואיזה מים את משתמשת נביעות או מי עדן? איך אדע כמה כדים בחודש אני צריכה? הרי עכשיו אנחנו משתמשים נגיד ב2 שישיות בשבוע.. אבל מים לקומקום או לבישול מהברז ,אם יהיה לי בר מים אז אשתמש גם לחמים מזה וכנראה אצטרך הרבה יותר לא?
איפה מאחסנים את הכדים?? זה דורש מקום ומשקל כבד? האם זה משמעותי?

• הוסף לסימניות
במים מותפלים מה שיכול להיות זה קצת חסרים של סידן ולכן הם יהיו מים פחות קשים , המשמעות היא במכונת הכביסה בדים יצאו יותר רכים ונעימים ופחות אבנית.
חוץ מזה, הם עוברים סינון מעולה ואוסמוזה הפוכה ומחזירים להם את כל החומרים והמינרלים שחסרים בהם.

בגדול , המים בישראל בסדר גמור, אם הם קשים (זה תלוי באיזור) ,אז יש קצת אבנית שיכולה להצטבר בקומקום ובמכונת הכביסה אבל לא מזיקה לגוף, הפוך, יכולה לשמש כחלק מצריכת הסידן והמגנזיום.
הבעיה הפוטנציאלית במי ברז היא הצנרת של הבנין, במידה והיא ישנה (אפשר לראות את זה כשיש הפסקת מים והמים שיוצאים הם חומים) כדאי להוסיף סינון פשוט על הברז.

את כל זה אני מתמצתת מפה יש שם כמה אנשים שעשו דוקטורט בתחום, וזה בטח אמין יותר מהפרסומות של מי עדן.

(אגב, בר מים זה אלוף בגלל הנוחות , מים מינרליים זה שוב פעם חוסר נוחות, אז מה עשינו)

• הוסף לסימניות
במים מותפלים מה שיכול להיות זה קצת חסרים של סידן ולכן הם יהיו מים יותר קשים (המשמעות היא במכונת הכביסה בדים יצאו פחות רכים ונעימים)
אבל חוץ מזה, הם עוברים סינון מעולה ואוסמוזה הפוכה ומחזירים להם את כל החומרים והמינרלים שחסרים בהם.

לא יכולה להיכנס לקישור שלך.
את הידיעה על המים המותפלים ממש לא קראתי מתוך תכנים של מי עדן.

זאת סוגיה ידועה החסר במגנזיום במים מותפלים. ויש שאלה רצינית אם להוסיף להם מגנזיום באופן מלאכותי. וגם על החסר ביוד ואשלגן נודעתי בצורה רפואית רצינית.
(ומי שלא רוצה את הפלואוריד זה עוד נקודה...)

• הוסף לסימניות
זאת סוגיה ידועה החסר במגנזיום במים מותפלים. ויש שאלה רצינית אם להוסיף להם מגנזיום באופן מלאכותי. וגם על החסר ביוד ואשלגן נודעתי בצורה רפואית רצינית.
(ומי שלא רוצה את הפלואוריד זה עוד נקודה...)
א. לדעתי מוסיפים מגנזיום כיום
ב. אין כמעט ישובים בארץ שמקבלים רק מים מותפלים , בדרך כלל זה עירוב.

• הוסף לסימניות
א. לדעתי מוסיפים מגנזיום כיום
ב. אין כמעט ישובים בארץ שמקבלים רק מים מותפלים , בדרך כלל זה עירוב.

א. לא ידוע לי שזה עבר. אם ידוע לך אשמח להפניה.
ב. זה הולך באחוזים ויש ישובים שמקבלים מעל 60% מים מותפלים!

מכירה מי שהשתבשה לה פעילות בלוטת התריס (ברמה מסוימת, אל תחליטו על דעת עצמכם/ן דברים)
היא עברה למים מינרלים כהמלצה רפואית וזה הסתדר.

• הוסף לסימניות
@y&m זה לא עבר, זו בעיה במים שלכן החליטו להוסיף מגנזיום וסידן , אבל אני לא 100% בענין ולא מוצאת מקור מסודר, במדינת ישראל החלטות כאלו הן לא שקופות לציבור, לתפארת מדינת ישראל .

א.אל תחשבי שמים מינרליים זה דבר מדהים , זה לא.
חוץ מהפלסטיקה והזליגת חומרים שעוברת אליהם בתהליך , הם נבדקו המון פעמים ולא נמצאו יותר בריאים ממי ברז,
ב.מי הברז של ישראל נבדקו בהמון מדגמים , גם ניטרלים של מכון ויצמן ודוידסון והם בסדר לגמרי.

נכון , שבמים מותפלים ייתכנו פחות מינרלים ממים מהמוביל הארצי, אבל א. התזונה שלנו לא אמורה להתבסס על מים מינרלים, אנחנו אמורים לצרוך מינרלים מאלף מקורות אחרים
ב. אולי אם יש למישהו חוסר מסוים , צריך לבדוק
ג. זה ממכון דוידסון למדע
tavla.png

• הוסף לסימניות
@y&m זה לא עבר, זו בעיה במים שלכן החליטו להוסיף מגנזיום וסידן , אבל אני לא 100% בענין ולא מוצאת מקור מסודר, במדינת ישראל החלטות כאלו הן לא שקופות לציבור, לתפארת מדינת ישראל .

א.אל תחשבי שמים מינרליים זה דבר מדהים , זה לא.
חוץ מהפלסטיקה והזליגת חומרים שעוברת אליהם בתהליך , הם נבדקו המון פעמים ולא נמצאו יותר בריאים ממי ברז,
ב.מי הברז של ישראל נבדקו בהמון מדגמים , גם ניטרלים של מכון ויצמן ודוידסון והם בסדר לגמרי.

נכון , שבמים מותפלים ייתכנו פחות מינרלים ממים מהמוביל הארצי, אבל א. התזונה שלנו לא אמורה להתבסס על מים מינרלים, אנחנו אמורים לצרוך מינרלים מאלף מקורות אחרים
ב. אולי אם יש למישהו חוסר מסוים , צריך לבדוק
ג. זה ממכון דוידסון למדע
צפה בקובץ המצורף 442718

ממתי הטבלה הזאת? עד כמה היא מעודכנת?
כי בעבר היה ידוע שמי ברז עשירים במיוחד שלא לדבר על מים מאזור אקוויפר ההר שנקרא שספחו במהלך החדירה דרך שכבות סלע הרבה מינרלים (וטעמם היה בהתאם... לא טעים:))

א. נכון מאד. הייתי שמחה אם המים המינרלים היו מסופקים בחומר אחר.
בכל מקרה חשוב מאד לא לאחסן את הכדים והבקבוקים במקום חשוף לשמש או חם.

ב. גם נכון. עם הסתייגות.
כך היה תמיד עד לאחוזי ההתפלה הגבוהים שנכנסו בשנים האחרונות והשפעתם על בריאות הציבור טרם נאמדה.

התזונה שלנו לא אמורה להתבסס על שתיית מים. אבל בהחלט יש מינרלים שאחת הדרכים הראשוניות לצרוך אותם היא דרך השתייה. וכאן יש אקט התערבותי באיזון העדין הזה.
בא נאמר שיחד עם כניסת המים המותפלים לשוק היה צריך לעורר את הציבור לשים לב שהם צורכים די מהמינרלים הנ"ל.

• הוסף לסימניות
רק אחרי שקנינו בר מים עם כשרות לשבת, הבנו שזו אחת הקניות הכי חשובות לבית עם ילדים.

-הילדים שותים המון מים, בלי שום השוואה לקודם.
-יש מים רותחים זמינים לכל מטרה. (למשל בקבוק לתינוק באמצע הלילה).
-חוסך את מיחם השבת המסוכן שהפחיד אותנו כל שבוע מחדש במיקומו על השיש.
-חוסך סחיבת בקבוקים ומקום במקרר.
איזה חברה ודגם קניתם?

• הוסף לסימניות
אני קניתי מיניבר ממים בריאים עם התקן לשבת לקרים
עולה רבע מכל החברות היקרות,
וחיצוני למיניבר יש את הפילטר שאותו מחליפים פעם בחצי שנה המים טעימים וקרי
אין צורך לשלם על מותגים

• הוסף לסימניות
אני קניתי מיניבר ממים בריאים עם התקן לשבת לקרים
עולה רבע מכל החברות היקרות,
וחיצוני למיניבר יש את הפילטר שאותו מחליפים פעם בחצי שנה המים טעימים וקרי
אין צורך לשלם על מותגים
איזה דגם?איך הוא מבחינת תקלות? והאם שמעתם מעוד אנשים שמרוצים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה