בגדול זה מחושב כארוחה לכל יום.רעיון יפה!
אבל בעצם במהלך השבוע את מחממת ואת השאריות למקרר,
ואז שוב מחממת..
בעצם האוכל עובר חימום כמה פעמים?
לא כזה בריא לא?
ולא קצת הורס את הטעם ?
נכון.אם את מחממת את זה על הפלטה
אח"כ שאת מגישה לשולחן זה לא מידי חם מלמטה?
נגיד על מפת ניילון יכול להמיס אתה הניילון, לא?
רעיון גאוני וכזה פשוטמשתפת בפרקטיקה כייפית שעוזרת לנו לצמב"ז (לצמצם בזבוז מזון) ולחסוך זמן יקר של התעסקות עם אוכל.
קנינו באיקאה 6 קופסאות פיירקס של 3 ליטר, אלו:
https://www.ikea.com/il/he/p/ikea-365-food-container-large-rectangular-glass-80393131/
הן בגודל של תבנית בינונית = לא גדולות (מספיק לנו), במקומות אחרים אפשר למצוא בעוד גדלים.
בחמישי/שישי, מכינה בהן אוכל לשבת (אופה בתבניות עצמן):
(התמונה לא טובה האוכל פה נראה פלסטיק, אבל העדפתי לשתף למרות זאת לתועלת הענין,
היה עוף עסיסי (בתמונה נראה שרוף), תפו"א בטימין, אורז, קצת ירקות, דגים, 2 עוגות.
בנפרד צ'ונט ומרק שמתבשלים בסירים, בכלים חלביים- החלבי, סלטים וקינוחים)
צפה בקובץ המצורף 1967776
לאחר קירור, מכסה במכסים ומכניסה למקרר, הכל סגור הרמטי ולא נשפך.
ביום שישי, מהמקרר הן עוברות הישר לפלטה עם כל התכולה - להתחמם.
בשעת הסעודה, מגישה אותן *כמות שהן* כמנות מרכזיות לשולחן, בלי להעביר לקערות הגשה אחרות.
בסוף הסעודה, השאריות חוזרות אחר כבוד מכוסות למקרר באותן הקופסאות.
נ.ב. גם בסלטים אותו דבר
קופסאות קטנות, אלו https://www.ikea.com/il/he/p/bestaemma-food-container-with-lid-glass-50495763/
צפה בקובץ המצורף 1967747
צפה בקובץ המצורף 1967750
מכינה- שגר ושכח (חוץ מסלטים שמתבלת בשבת, שוטפים עבורם את כל העלים ומכינה מראש רוטב את הפיצוחים וכו').
גם ילדים יכולים להגיש, מוציאים מהמקרר, מסירים את המכסה ולשולחן, ובחזור אותו הדבר.
זה חוסך המון (בזבוז וזריקה, התעסקות ואנרגיה)
במשך השבוע, הקופסאות לא משתעממות, לא ולא!
ביום ראשון אנחנו אוכלים אוכל קליל יותר (שאריות משבת/חלבי), בראשון בערב, כל השאריות מפונות סופית, התבניות נשטפות במדיח, ואז אני מכינה אוכל לשבוע הקרוב.
(עמוס ומעצבן לי להכין כל יום, להקפיא אני לא יודעת ולא טעים לנו, בקופסאות האלו האוכל נשמר טרי במקרר במשך השבוע. ושוב- אנחנו רק 4 שאוכלים בבית והילדים עוד קטנים, אז הכמות בינתים מספיקה, למשפחות גדולות כנראה פחות יתאים)
צפה בקובץ המצורף 1967754
הכיף הגדול, שהכל מאוחסן מכוסה באופן נח ונגיש במקרר
צפה בקובץ המצורף 1967775
ולקראת שעת הארוחה, לא צריך לעבוד הרבה, ולא חייבים אותי בשטח, מסירים את המכסה, מכניסים לתנור ל10 דקות (אפשר גם במיקרוגל) ומגישים לשולחן.
ושוב, השאריות חוזרות בצורה אסטתית למקרר.
חסל סדר תבניות אלומיניום מתעקמות ונשפכות. סוף להעברת האוכל מתבניות-לקערות הגשה- לצלחות- לקופסאות אחסון- לקופסאות לחימום, וחוזר חלילה, וחס.
אפשר להעמיד את הזכוכית הזאת ישר על הפלטה??אם משתמשים גם בתנור וגם בחימום על הפלטה בעיניי כדאי כן לקנות מחברה מוכרת כדי שלא יתנפץ תוך כדי חימום
אני כבר שנים משתמשת בקופסאות הקטנות שלהם
יש במקרר עוד קופסא עם תכולה לכל הסעודות, שאני משלימה לפני כל סעודה
מה שנח בזה זה שאחרי הסעודה אין לי כלים לנקות
ואין מידי התעסקות עם הסלטים
מכסים ומשגרים למקרר
צפה בקובץ המצורף 1967901![]()
IKEA 365+ מיכל אחסון עם מכסה, מרובע/זכוכית, 180 מ"ל - IKEA
IKEA 365+ מיכל אחסון עם מכסה, מרובע/זכוכית, 180 מ"ל מיכל אחסון עם מכסה עמיד זה מאפשר לכם לאחסן ולחמם אוכל. תוכלו לערום מספר מיכלים אחד על השני וכך לחסוך מקום בארון המטבח. מכסה המונע נזילת נוזלים ומגן על התכולה מפני קיפאון; נהדר לנשיאת מזון ואחסון השאריות. מכסה שקוף לסקירה קלה של התכולה.www.ikea.com
כןאפשר להעמיד את הזכוכית הזאת ישר על הפלטה??
אנחנו קבוע אופים את העוף בפיירקס וכך גם מחממים על הפלטהאם את מחממת את זה על הפלטה
לנו יש בגודל תבנית רגילה כבר הרבה שנים, בלי מכסה (מכסים בנייר כסף)מחפשת כבר שנים פיירקס גדול
לפחות בגודל ובעומק של תבנית ח"פ רגילה
אויש
של נעמן נכנס אחד בתוך השני. יש לי סט עגול וסט מלבני.מקסים!!
לגבי איחסון הכילים בארון, האם הם נכנסים אחד לתוך השני? אחרת זה תופס המון מקום.
אני דוחפת מתחת איזה מפיון או משהואם את מחממת את זה על הפלטה
גם לי יש וגם אחד גדול יותר אבל בלי מכסים.לנו יש בגודל תבנית רגילה כבר הרבה שנים, בלי מכסה (מכסים בנייר כסף)
אהבתי ממש את הרעיון יש לך מדיח כלים?משתפת בפרקטיקה כייפית שעוזרת לנו לצמב"ז (לצמצם בזבוז מזון) ולחסוך זמן יקר של התעסקות עם אוכל.
קנינו באיקאה 6 קופסאות פיירקס של 3 ליטר, אלו:
https://www.ikea.com/il/he/p/ikea-365-food-container-large-rectangular-glass-80393131/
הן בגודל של תבנית בינונית = לא גדולות (מספיק לנו), במקומות אחרים אפשר למצוא בעוד גדלים.
בחמישי/שישי, מכינה בהן אוכל לשבת (אופה בתבניות עצמן):
(התמונה לא טובה האוכל פה נראה פלסטיק, אבל העדפתי לשתף למרות זאת לתועלת הענין,
היה עוף עסיסי (בתמונה נראה שרוף), תפו"א בטימין, אורז, קצת ירקות, דגים, 2 עוגות.
בנפרד צ'ונט ומרק שמתבשלים בסירים, בכלים חלביים- החלבי, סלטים וקינוחים)
צפה בקובץ המצורף 1967776
לאחר קירור, מכסה במכסים ומכניסה למקרר, הכל סגור הרמטי ולא נשפך.
ביום שישי, מהמקרר הן עוברות הישר לפלטה עם כל התכולה - להתחמם.
בשעת הסעודה, מגישה אותן *כמות שהן* כמנות מרכזיות לשולחן, בלי להעביר לקערות הגשה אחרות.
בסוף הסעודה, השאריות חוזרות אחר כבוד מכוסות למקרר באותן הקופסאות.
נ.ב. גם בסלטים אותו דבר
קופסאות קטנות, אלו https://www.ikea.com/il/he/p/bestaemma-food-container-with-lid-glass-50495763/
צפה בקובץ המצורף 1967747
צפה בקובץ המצורף 1967750
מכינה- שגר ושכח (חוץ מסלטים שמתבלת בשבת, שוטפים עבורם את כל העלים ומכינה מראש רוטב את הפיצוחים וכו').
גם ילדים יכולים להגיש, מוציאים מהמקרר, מסירים את המכסה ולשולחן, ובחזור אותו הדבר.
זה חוסך המון (בזבוז וזריקה, התעסקות ואנרגיה)
במשך השבוע, הקופסאות לא משתעממות, לא ולא!
ביום ראשון אנחנו אוכלים אוכל קליל יותר (שאריות משבת/חלבי), בראשון בערב, כל השאריות מפונות סופית, התבניות נשטפות במדיח, ואז אני מכינה אוכל לשבוע הקרוב.
(עמוס ומעצבן לי להכין כל יום, להקפיא אני לא יודעת ולא טעים לנו, בקופסאות האלו האוכל נשמר טרי במקרר במשך השבוע. ושוב- אנחנו רק 4 שאוכלים בבית והילדים עוד קטנים, אז הכמות בינתים מספיקה, למשפחות גדולות כנראה פחות יתאים)
צפה בקובץ המצורף 1967754
הכיף הגדול, שהכל מאוחסן מכוסה באופן נח ונגיש במקרר
צפה בקובץ המצורף 1967775
ולקראת שעת הארוחה, לא צריך לעבוד הרבה, ולא חייבים אותי בשטח, מסירים את המכסה, מכניסים לתנור ל10 דקות (אפשר גם במיקרוגל) ומגישים לשולחן.
ושוב, השאריות חוזרות בצורה אסטתית למקרר.
חסל סדר תבניות אלומיניום מתעקמות ונשפכות. סוף להעברת האוכל מתבניות-לקערות הגשה- לצלחות- לקופסאות אחסון- לקופסאות לחימום, וחוזר חלילה, וחס.
לא ניסיתי ומבחינת הגודל לכאורה לא מתאיםזה נכנס במקרוגל?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים