התייעצות התופעה המטורפת של שתיה ומוזיקה טרנסית בחתונות

מצב
הנושא נעול.
קראתי את כל האשכול.
שימו לב כמה זה מעסיק את הציבור, יותר ממחדלים אחרים שמישהו ניסה להשוות לכאן.
6 שעות סך הכול, וכבר 14 חלקים...

רק סיפור קטן.
הייתי בחתונה שהאבא של החתן ביקש מהתזמורת ווליום נורמלי. בהתחלה נגיד שהיה בסדר. אחרי ברכת המזון ושבע ברכות, הוא ניגש לשלם, מזומן.
רגע אחר כך, האורגניסט הגביר ווליום. הוא ניגש שוב, וביקש יפה. האורגניסט התחכם, הוריד הרבה מאוד כדי להביך אותו, ואחר כך הוציא את המעטפה ואמר לאבא: "קח, אני ינגן בחינם". האבא ראה שאין עם מי לדבר, לא לקח את הכסף חזרה. הוא הרגיש מחנק באולם ויצא למטה, ישב לבד כמעט חצי שעה היכן שנערכה החופה.
סיפור אמיתי.
עד היום הוא מקפיד על האורגניסט.

אנחנו בשבי. של הזמרים והצוות שלהם.

"אז אגמור בשיר מזמור חנוכת המזבח". ובא לציון גואל.
סיפור מזעזע. נוראי.
אבל יש צד להבין את האורגניסט - אולי האבא משלם, אבל עבור מי הוא הגיע? עבור שאר החברים שיראו שהוא זורם ויקחו אותו לאירועים שלהם..

סיפור מזעזע. נוראי.
אבל יש צד להבין את האורגניסט - אולי האבא משלם, אבל עבור מי הוא הגיע? עבור שאר החברים שיראו שהוא זורם ויקחו אותו לאירועים שלהם..
ממש לא. האורגניסט הוא שכיר של האבא שמשלם. וחייב לרצות אותו
זה כמו שאני אזמין צבע שיחליט לצבוע לי את הבית בטורקיז שבקשתי צבע שמנת.\
כי זה יותר הולך.
הוא חצוף.

סיפור מזעזע. נוראי.
התגובה הזאת לא נכונה.
נוותן שירות מכל סוג שהוא אמור לשרת אך ורק את מי שהזמין אותו.
בא נראה אותך פעם הבאה מזמין אינסטלטור שלוקח 100₪ לשעה ובזמן שהוא אצלך הוא תולה מגנטים בכל הדלתות?
או פסיכולוג שמספר לכולם יש לי 50 מטופלים ביניהם הוא והוא והוא...

על פרסומת משלמים, ולא מקבלים עליה כסף.

בלתק
אפשר להסיף גם את הדי הסיגריות האלקטרוניות
הייתי לפני חודש בחתונה וחצי אולם אפוף

כי זה יותר הולך.
הוא חצוף.
צודק אבל זה קורה הרבה פעמים,
למשל אני הזמנתי לחתונה שלי שטריימל עם נקודה שונה טיפה מהסטנדרט, ולמעשה הוא ציפצף עלי ואמר לי שהוא מתבייש שהוא מוציא שטריימלך 'מוזרים ' כביכול...

אתה אכן 'מקצה הארץ'
אין לי הסבר אחר...
אם אתה נמצא רק בחתונות חסידיות אז אני מבין אותך (ראה לעיל בסוגריים...)
אבל אם אתה נמצא בשניהם אין ברירה אלא לחזור לתחילת התגובה.
לא נמצא בכלל בחתונות חסידיות (אחרי הכל אני @מקצה הארץ-:) 😉)
כל אחד נוהג כמנהג אבותיו (בענין הפגישות והדיבורים/סיכומים לפני החתונה) ולא זה מה שגורם לפירצת המוזיקה וגרורותיה..

כי זה יותר הולך.
הוא חצוף.

התגובה הזאת לא נכונה.
בא נראה אותך פעם הבאה מזמין אינסטלטור שלוקח 100₪ לשעה ובזמן שהוא אצלך הוא תולה מגנטים בכל הדלתות?

תוכלו לכעוס כאוות נפשיכם וכמו שציינתי אני לא מסכים עם האורגניסט, אבל זו מציאות, גם אם כואבת.
זמרים מתפרנסים בזכות חתונות של חברים!!!

אולי הספרדים שבזים למנהג אבותיהם ועושים חדר יחוד, ושבשתא כיון דעל על.
"שלא לדבר על המגזר החסידי שכל עוד שהניגון הוא של ההילגער זיידא של האדמו"ר הנוכחי אפשר לבצע אותו בטראנסים"
כאן כבר הבנתי שנעלבת ויש לך כעס
בבקשה בלי הכללות וגזענות!!
אני לא חסידית ולא ספרדיה, (יהודיה...וכולנו...כן?!!)
מדברים פה על תופעה של מוזיקה והתנהגות מסויימת בחתונות.
לא על מי שמייצר/מנגן אותם.

אולי אתה צודק אבל קשה לי להסתכל בעין טובה על מי שמסתכל על כל מי שלא חושב כמוהו בעין רעה.

אני כלל לא נכנס לעצם הנושא, יכול להיות שזה באמת לא ראוי אבל העיסוק בזה לא רק שאינו לתועלת אלא שגורר קטרוג לשון הרע ואיסורים כמו שרואים באשכול זה.

יש הרבה דברים שהלב היהודי אינו כבעבר, אני למשל חש מבוכה קלה בליבי מאיך שרחוב מצדה בבני ברק נראה בשעות הערב... אחרים לא יבינו מה הבעיה. סתם הרגש שלי.
מכאן ועד לפתוח במת מחאה הדרך ממש רחוקה.

תקופות מעטות ממש היה כזה פריחה תורנית ויהודית ודתית, ממש צימאון לשמוע ולעשות את דבר ה', אז עיסוק וזעזוע בנושאים של רגש יהודי אשר גם הוא אינדיבידואלי, הוא כפיות טובה מסוימת, ועין רעה.
גם אם מבחינה כמותית יש המון תורה ומצוות בכלל ישראל במעגלים שרק הולכים וגדלים, זה עדיין לא אומר שעלינו לשתוק ולא להעלות נקודות שמכאיבות לרגש היהודי הפנימי,
אפשר וצריך להכיל את המורכבות של להנות מה"יש" מצד אחד, ולבקר את הבעיות מהצד השני.

האמת היא כאחד שחי חתונות על בסיס כמעט יומיומי אני קצת לא יודע מה לכתוב.
כולם צודקים וכולם לא צודקים, זה די מסובך כל הדיון הזה כי מצד אחד יש חתנים שבאמת זה מה שמשמח אותם ואת זה הם אוהבים, בחור שהמוזיקה שהוא אוהב לשמע זה טראקים אז למה שבחתונה שלו לא ישמח כמו שצריך? כל המשמח וכו', מצד שני יש הרבה חתנים שבכוונה רוצים כזאת מוזיקה כי זה מגניב וזה מה שהולך והיו בשמים גם היה יותר רגוע .
ובכל אופן אני לא חושב שהענין הוא "רוחני" "דתי" או משהו בסגנון, כל חתן ישמח בחתונה שלו כמו שהוא רגיל ואיך שהוא אוהב.
היה לי חבר שרצה להתחתן בירושלים כי הוא מאד אהב פויקער וכנ"ל בנידו"ד.

בבקשה בלי הכללות וגזענות!!
אני לא חסידית ולא ספרדיה, (יהודיה...וכולנו...כן?!!)
מדברים פה על תופעה של מוזיקה והתנהגות מסויימת בחתונות.
לא על מי שמייצר/מנגן אותם.
תשובתי היתה ענינית לגופה של שאלה ותגובתו של שואל.

איך אומר טראמפ דברים משתנים ובמהירות.
לא מבין איך משגיח בן 50 אמור לתקשר בכלל עם בחור בן 19, הפער ביניהם הוא של 150 שנה.
אם אתה בגישה של טראמפ אז נכון
אצלינו תופסים את הסבים שחלקם עברו את ה 90 כאנשים חכמים מאד.
שרק רוצים להתיעץ איתם ולשמוע אותם

נכון.
לכן לחתונות במגזר החרדי יש צביון, הפרדה, חופה בצורה מסוימת, (מצוה טאנץ).
וגם מוזיקה נורמלית.

אין לי ענין להתערב מה כל אחד שומע באוזניות, אבל לפחות במקום ציבורי ששם כולם נמצאים (הילדים שלי ושלך) אסור לתת לזה במה.
באת לשמח את עצמך יחד עם העוף והאורז?, או שמא יש חתן שצריך לשמח אותו?\
אם לא מתאים לילדים שלך שלא יבואו

כי זה יותר הולך.
הוא חצוף.

התגובה הזאת לא נכונה.

אם יש למישהו ביקורת איך צריך לעבוד שיברר לפני שסוגר איתו,
זה כמו שתזמין אינסטלטור ותתחיל להגיד לו שאני רוצה שתשתמש רק עם כלים אלו ואלו.

רק אציין את העובדה שעם מצוה טאנץ יש בערך פי 600 יותר בעיות הלכתיות, השקפתיות ונראותיות (מעט קשור למעשה יהודית אם אנחנו בענינא דיומא) מאשר עם מעט אלכוהול בשמחה (לפי חז"ל כמעט ואין סעודה ללא יין).
לא יותר מהריקוד המסורתי המקובל בקהלים מסויימים מאד המבוצע ע"י חברי החתן מול החתן והכלה המהלכים לחדר היחוד, וד"ל...

בסוף מי שלא מצליח בלימוד נהיה זמר, אז מה הציפיות מהם?
איזה יופי!!
הצלחת העליב כמה יהודים שאפו ענננק.
אבל איך זה קשור לדיון?
מי שלוקח זמר/צלם/מסריט יודע בדיוק מה הם נותנים בתמורה לתשלום,
אז יכול להיות שזה מה שהם רצו..

בסגנון המוזיקה אפשר להאשים את הזמרים או להבין שהדור השתנה

אבל במה שקשור לשתייה חייבים להודות שיש פה בעיה חינוכית גדולה מאוד !!!

בזמני המקסימום ששתינו בחתונות של חברים זה יין סלקטד או אצל העשירים יותר בירות קלסברג ...
אצל החילונים היה נהוג לאמר שהם עצובים ואם לא תביא אלכוהול שישחרר אותם קצת אף אחד לא ירקוד אבל אצלנו השמחה זה מהלב ושמחים עם החתן גם בלי לשתות

אבל בשנים האחרונות הבחורים שותים המוווון !
ובישיבות מודרניות גם הסיגריות שונות וד"ל...

ראייתי בעיני בשמחת בית השואבה של הרב הארוש קבוצות של בחורים מישיבות הכי טובות קטנות וגדולות מגיעים עם בקבוק וודקה ומתדלקים לפני שנכנסים לקרות ולא מעט גם מתגלגלים בחוץ ומקיאים את הנשמה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה