התייעצות התופעה המטורפת של שתיה ומוזיקה טרנסית בחתונות

מצב
הנושא נעול.
זה נשמע התנהלות של מאפיה/עולם תחתון..
אנשים שמופעלים ע"י מאכרים חיצוניים..ממש אל קפונה
אין לי כמובן דרך לדעת עכשיו אם זה אמת או לא, אבל..
ביום ה' נהיה במפגש מורחב ששם יתארחו כמה וכמה בחורים נחשבים מישיבות נחשבות,
חלקם התחתנו ממש לא מזמן..נברר אצלהם.
עד אז האשכול לא יהיה באוויר אז נשמור את המידע לעצמי.
התלבטתי אם לכתוב.. החלטתי להעלות את זה, כי יתכן שיצא מזה תועלת לא הספקתי לעבור על כל השרשור... כנראה שלא כתבו על זה.. זה מספר שנים שיש מאכרים בישיבות, שמופעלים על ידי מאכרים חיצונים. שבאים לחתן ואומרים לו, אם אתה רוצה חתונה שמחה מלא אנרגיה תיפרד מכמה אלפי שקלים, אנחנו נספק את הטיפה המרה במינים שונים ובתרכובות שונות. והעסק יזרום. מה שלא הרבה יודעים שמכניסים לזה גם סמים קלים... ממריצים... והעסק דופק./דפוק. (מחק את המיותר) ויש כאלה שממש מתמכרים לזה, ועוברים תהליך גמילה. ד' ירחם. (מכיר מקרוב) ויש שמפתחים הזיות. והבחורים כלל לא יודעים מזה, ובודאי לא הצוות של הישיבה.

לא שעברתי על כל ה-19 עמודים כמו מיודענו אבל גם אם אני כותב לליטאי בן 14 או צ'אלמער בן 40 או חסידי מודרני
זה לא משנה שכולם יקראו את זה בשווה כי כל חתן מבקש מהתזמורת בדיוק מה לעשות ואם הוא יודע שהחבר'ה שלו לא ירקדו בלי שירים יותר עדכניים ועם קצב קצת יותר מקפיץ אז אין לו ברירה יכול להיות שזה עצוב וכואב אבל זה המצב ולא נראה לי הולך להשתנות אלא הולך ונהיה יותר גרוע "גם בחתונות חסידיות אותנטיות יש את זה לפעמים" ולקצב השיר "אין בן דוד בא אלא בהיסח הדעת"{למי שזוכר} הריקודים יהיו קצת יותר כמו בשבע ברכות ולא בחתונה
הרבה ישיבות יש להם את הזמר והתזמורת שאיתם הם עובדים והחתן לוקח אותם {בדר"כ} אבל גם אצלם יש לפעמים בעיות כי החתן יודע מאיזה ישיבה הוא בא ומי הם החברים שלו ואת מה הוא צריך לספק אז אם הוא בא מישיבה סגורה ובחורים טובים ששומעים שירים "טובים" כל הזמן אז זה מה שהוא צריך לספק ויהיה לו שמח אבל אם הוא בא מישיבה קצת יותר פתוחה שהחבר'ה מכירים סגנון גם אחר של שירים אז הוא צריך לספק משהו שידבר אליהם
כי למה שבחורים היום שחשופים לתכני מוזיקה יותר פתוחים מפעם ושומעים זמרים לא לרוחנו יגיעו לחתונה וירקדו במלוא המרץ משירים שלא יענינו אותם וגם אם שמת את השירים האלה ואתה רוצה שהם ירקדו? תן להם משהו לשתות שיהיה להם מרץ {לא מדבר על האלה שמשתכרים ונסחפים}
בקיצור לשנות את המצב לא נראה לי אפשרי ואני מציע שתתחילו להבין אותו ולהפנים אותו

ראיתי את האשכול עכשיו, ולא הצלחתי לעבור על כל ההודעות, אבל ממה שכן חשוב לי לעשות קצת סדר בכל הנושא של חסידים/ליטאים, ולא מתוך מקום של ביקורת על אף קבוצה או מגזר אלא מתוך ההכרות שלי ואיך שאני רואה את הדברים.

א. כמובן שבכל מגזר יש גם את המודרנים יותר או השמורים יותר, ולא נכון להשוות את החסידים השמורים ל הציבור הליטאי אלא את החסידים המודרנים לליטאים המודרנים וממה שאני מכיר בחתונות של הציבור החסידי המודרני המצב הרבה יותר בעייתי הן מבחינת המוזיקה והמקצבים והן מבחינת מה ש"לוקחים" שזה כבר מזמן לא [רק] אלכוהול.

ב. מי שיודע ויבדוק רוב החידושים בנושא המקצבים והטראנסים מאז שזה התחיל להתפתח בעשור האחרון [או קצת יותר] מגיעים דוקא מקלידנים חסידיים [ואני לא מדבר על שם אחד] שבונים סטים ומוכרים אותם לכל קלידן שרוצה להיות עדכני ואטרקטיבי, וכמובן יש תחרות רבה מי בונה את הסט הכי הכי...

שלום וברכה:
בעיה רצינית [כולל ה'ריקודים' כריקודי הגויים] אבל צריכים להגיע לשורש הבעיה, ואכמ"ל.
לדעתי, כצעד נכון וכמשקל נגד הוא, שמי שיש לו בנים בישיבות ומתעתדים להגיע לחתונות, שידריך אותם לברר מראש אצל החתן האם יהיו מוזיקה וריקודים כאלו ואלכוהול וכו', שאם כן, לא יגיעו לחתונה, ואז כשיהיו הרבה כאלו, הענין יעלה למודעות וימנעו מזה, ותהיינה שמחות יהודיות בחתונות.
אני חושב שאין זה סיבה מצדקת בשביל לא להגיע לחתונה של חבר נכון שזה בעיה אבל ככה לא פותרים בעיות

רבותיי ומה עם שיר הבעקיטשע? שלאחרונה מושר בחתונות ואז הבחורים מעיפים את החליפה ורוקדים בלי הלבוש העליון החסידי? שיר מופרך לטעמי.

בלת"ק חלקי
קודם כל אקדים שאני כמו רוב הציבור בני גילי מזדעזעת מסוג המוזיקה, עוצמת הווליום ואופי הריקודים,
זה אכן לא נראה טוב... בלשון המעטה,
אבל מאינטרקציה שיש לי עם קרובי משפחה בחורי ישיבות, מישיבות נחשבות, ישיבות הדגל..
הגעתי למסקנה שזה לא נראה טוב, לי! ולרוב בני גילי! כי כך חונכנו, וזה בנה לנו את הרגש הנכון הזה
וזו הייתה צורת ההבדלות שלנו, והחומות אשר תחמו אותנו כציבור חרדי, כשהמטרה של אותה הבדלות היא לשמור על לב יהודי חם, עם אהבת ה', אשר כל רצונו הוא ללכת בדרכי ישרים, ולקדש שם שמים בהליכותינו.
ואכן בזמנינו אם היה כאלה חתונות הרי הן היו פרצות בחומת ההבדלות וחשש ממשי לעבור את הגבול לעבר חיים מתירנים שבקצהם יש פריקת עול ח"ו.
אך היום מלחמה על אופי חתונה בבני ברק, בזמן שרוב הבחורים מגיעים אליה מתוך ספסלי ביהמ"ד, ושבים ממנה לישיבה, וחלק מהבחורים, לא תאמינו לאחר החתונה ה"לועזית" שבים לביהמ"ד להשלים את העמוד היומי בהלכה שלא הספיקו, או לענות תשובות ב"טאבלט" של נדרים פלוס בשטיבלאך הסמוך לישיבה על המבחנים של "ישיבה על קברו",
זה לא "ה"דבר הנחוץ כיום, בכדי לקיים את חומת ההבדלות, שמטרתה לשמור על פנימיות יהודית, ועל "סור מרע" של התורה.
כיום הבחורים נחשפים לכל מיני דברים שאנחנו בגילם לא נחשפנו, וגדולי ישראל וראשי הישיבות עומדים על המשמר, עם יד על הדופק לזהות את "ה"פירצה שממנה יש חשש אמיתי להגיע למצב של איסורי תורה ופריקת עול ח"ו,
ואכן כשיצא לשיווק מופע "מעורב- בהפרדה" ישר נזעקו על זה כל הרבנים כי זו פירצה אשר סודקת סדק אפילו אם הוא לא כ"כ גדול (לטענת חלקים) לכיוון הדברים שבגללם אנו בונים לעצמנו את חומות ההבדלות.
ולכך אני חושבת שראשי הישיבות מודעים למצב, אך הם לא פועלים רק ע"פ רגש כמו רובנו, אלא לעינהם המטרה הנעלית שבשבילה נבנו חומות ההבדלות.

רבותיי ומה עם שיר הבעקיטשע? שלאחרונה מושר בחתונות ואז הבחורים מעיפים את החליפה ורוקדים בלי הלבוש העליון החסידי? שיר מופרך לטעמי.
image_39420_1.jpeg

שלום וברכה:
בעיה רצינית [כולל ה'ריקודים' כריקודי הגויים] אבל צריכים להגיע לשורש הבעיה, ואכמ"ל.
לדעתי, כצעד נכון וכמשקל נגד הוא, שמי שיש לו בנים בישיבות ומתעתדים להגיע לחתונות, שידריך אותם לברר מראש אצל החתן האם יהיו מוזיקה וריקודים כאלו ואלכוהול וכו', שאם כן, לא יגיעו לחתונה, ואז כשיהיו הרבה כאלו, הענין יעלה למודעות וימנעו מזה, ותהיינה שמחות יהודיות בחתונות.
אני חושב שאין זה סיבה מצדקת בשביל לא להגיע לחתונה של חבר נכון שזה בעיה אבל ככה לא פותרים בעיות
שלום וברכה:

חזון שלי: יעבור מהעולם באותה מהירות שבה עבר הטמטום של 'ומניח בקדושה'...

חברה חברה חברה....
נכון שלשתות זה לא נראה טוב
נכון שטרנסים מחרישים אזניים שלא כיף לרקוד לצליליהם זה לא להיט
אבל בואו,
גם התזמורות המזעזעות האלה אי אפשר לרקוד איתם!
בטח לא יותר מרבע שעה
התנפח לי השכל בחתונה האחרונה:)

הייתי גם בחתונות חסידיות שהיה כך, אומנם מודרניות, אבל לא מודרני נוראי

אני ברחתי החוצה, עם כאבי ראש
מודרניות לגמרי.
כחסידית שמשתתפת במלאא חתונות חסידיות, מעולם לא נתקלתי בתופעה לעיל

לדעתי המוזיקה לבד זה לא כזה נורא.
זה לא כל הבעיה-זה רק חלק מזה,
הבעיה המחרידה זה השילוב עם האלכוהול.
כאילו מה אנחנו חילונים?זה ממש באוירה הזאת
והבחורים באמת טוענים שרק זה עושה שיהיה שמח עד הסוף :(

נתקל בזה בעיקר בחתונות החסידיות [אלו עם הפאות הדקיקות והבעקעטשעס הצבעוניים והפרחוניים עם חשש לא ילבש...].
חסידים הם לא.
כמו שאפשר לראות חרדים (חיצונית) שעוברים על כל העברות, תקרא להם חרדים?

בלת"ק חלקי
קודם כל אקדים שאני כמו רוב הציבור בני גילי מזדעזעת מסוג המוזיקה, עוצמת הווליום ואופי הריקודים,
זה אכן לא נראה טוב... בלשון המעטה,
אבל מאינטרקציה שיש לי עם קרובי משפחה בחורי ישיבות, מישיבות נחשבות, ישיבות הדגל..
הגעתי למסקנה שזה לא נראה טוב, לי! ולרוב בני גילי! כי כך חונכנו, וזה בנה לנו את הרגש הנכון הזה
וזו הייתה צורת ההבדלות שלנו, והחומות אשר תחמו אותנו כציבור חרדי, כשהמטרה של אותה הבדלות היא לשמור על לב יהודי חם, עם אהבת ה', אשר כל רצונו הוא ללכת בדרכי ישרים, ולקדש שם שמים בהליכותינו.
ואכן בזמנינו אם היה כאלה חתונות הרי הן היו פרצות בחומת ההבדלות וחשש ממשי לעבור את הגבול לעבר חיים מתירנים שבקצהם יש פריקת עול ח"ו.
אך היום מלחמה על אופי חתונה בבני ברק, בזמן שרוב הבחורים מגיעים אליה מתוך ספסלי ביהמ"ד, ושבים ממנה לישיבה, וחלק מהבחורים, לא תאמינו לאחר החתונה ה"לועזית" שבים לביהמ"ד להשלים את העמוד היומי בהלכה שלא הספיקו, או לענות תשובות ב"טאבלט" של נדרים פלוס בשטיבלאך הסמוך לישיבה על המבחנים של "ישיבה על קברו",
זה לא "ה"דבר הנחוץ כיום, בכדי לקיים את חומת ההבדלות, שמטרתה לשמור על פנימיות יהודית, ועל "סור מרע" של התורה.
כיום הבחורים נחשפים לכל מיני דברים שאנחנו בגילם לא נחשפנו, וגדולי ישראל וראשי הישיבות עומדים על המשמר, עם יד על הדופק לזהות את "ה"פירצה שממנה יש חשש אמיתי להגיע למצב של איסורי תורה ופריקת עול ח"ו,
ואכן כשיצא לשיווק מופע "מעורב- בהפרדה" ישר נזעקו על זה כל הרבנים כי זו פירצה אשר סודקת סדק אפילו אם הוא לא כ"כ גדול (לטענת חלקים) לכיוון הדברים שבגללם אנו בונים לעצמנו את חומות ההבדלות.
ולכך אני חושבת שראשי הישיבות מודעים למצב, אך הם לא פועלים רק ע"פ רגש כמו רובנו, אלא לעינהם המטרה הנעלית שבשבילה נבנו חומות ההבדלות.
כמובן שאני מסייגת את ה"חומרים" למינהם וכדו'

בלת"ק חלקי
1. שמחה אמיתית אמורה להיות פנימית מבפנים, בלי לשתות, מה קרה לנו?
2. מביש ומביך לראות תלמידי חכמים חשובים מבוגרים ומכובדים
שנאלצים "לרקוד" לצילילם שצורמים לאוזניהם..

מה עדיף שישימו שיר של א"ג או ע"א וירקד לאורו??
אז מה קרה שיר קצת מעניין עם מסר
אז הוא הוריד את החליפה אוי אוי אוי {במנגינת ינון מגל}
תפסיקו לחפש בעיות חלאס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה