- הוסף לסימניות
התכוונת לפופ, כנראהזמר רוק מודרני
התכוונת לפופ, כנראהזמר רוק מודרני
בשער של העיתון האמריקאי, כתבו על ‘ליטאים ביד חסידים’, בתהייה מדוע המוזיקה החסידית מצליחה עד כדי כך שמביאים זמרים חסידיים בכל אירוע ליטאי מכובד, ולא מפרנסים את הזמרים הליטאיים.תרגום ?
מה הטעם בהבדלות, כשבפנים שוררת הפקרות?!בלת"ק חלקי
קודם כל אקדים שאני כמו רוב הציבור בני גילי מזדעזעת מסוג המוזיקה, עוצמת הווליום ואופי הריקודים,
זה אכן לא נראה טוב... בלשון המעטה,
אבל מאינטרקציה שיש לי עם קרובי משפחה בחורי ישיבות, מישיבות נחשבות, ישיבות הדגל..
הגעתי למסקנה שזה לא נראה טוב, לי! ולרוב בני גילי! כי כך חונכנו, וזה בנה לנו את הרגש הנכון הזה
וזו הייתה צורת ההבדלות שלנו, והחומות אשר תחמו אותנו כציבור חרדי, כשהמטרה של אותה הבדלות היא לשמור על לב יהודי חם, עם אהבת ה', אשר כל רצונו הוא ללכת בדרכי ישרים, ולקדש שם שמים בהליכותינו.
ואכן בזמנינו אם היה כאלה חתונות הרי הן היו פרצות בחומת ההבדלות וחשש ממשי לעבור את הגבול לעבר חיים מתירנים שבקצהם יש פריקת עול ח"ו.
אך היום מלחמה על אופי חתונה בבני ברק, בזמן שרוב הבחורים מגיעים אליה מתוך ספסלי ביהמ"ד, ושבים ממנה לישיבה, וחלק מהבחורים, לא תאמינו לאחר החתונה ה"לועזית" שבים לביהמ"ד להשלים את העמוד היומי בהלכה שלא הספיקו, או לענות תשובות ב"טאבלט" של נדרים פלוס בשטיבלאך הסמוך לישיבה על המבחנים של "ישיבה על קברו",
תודה לבורא עולם שאני לא מכיר בדיוק את השמות, ההגדרות והניואנסים, התכוונתי למוזיקה פראית.התכוונת לפופ, כנראה
כולנו הבנו מיאגב מהיכרות עם שנים מהזמרים המצליחים בציבור הליטאי:
אחד ירא שמים לומד בכולל חלק מהיום, ושר לפרנסתו - אלי הרצליך.
האחר גם שומר מצוות ברמה מסוימת, אבל אשתו לבושה פרוץ לחלוטין, הבת שלו בת 10 לובשת מכנסיים קצרות - לא אכתוב את שמו גם לא באישי (אגב יאמר לשבחו שמצליח להשאר שומר שבת וכו' למרות המצב).
אבל שניהם 'ליטאים'...
גם בציבור החסידי יש אי אלו הבדלים בין אדם לאדם אי אפשר להכליל לא לטוב ולא לרע.
גם אצלינו הלטאים יש את הישיבות השמורות ששם הריקודים מאד שמוריםחייבת לומר-
אני ליטאית מבית ליטאי גרים בקרית ספר
יש לי דוד אחד חסידי, שהקים משפחה מפוארת ברוכת ילדים
והאמת היא שאני ובעלי מחכים להגיע לחתונות שלהם!
שאנחנו חוזרים משם בעלי אומר שהוא לא יכול שלא לקנא בהם
יש שם שמחה עצומה מוזיקה שמחה ושמורה. הבחורים של החסידות
רוקדים עם כל הכח החתן שמח וקורן. נכון שהשירים זה "הטוב הטוב" או "אודה ה' מאד"
או "ישמחו במלכותך" אבל זה כל כך יהודי ויפה.
בסיון אח שלי התחתן, בחור מעולה מאחת הישיבות הכי טובות
היתה חתונה שמחה אבל טראנסית רועשת והבחורים רקדו בצורה מאד מסוימת....
אני חושבת שיש לנו מה ללמוד מהסגנון החסידי השמור. אם כי אין סיכוי שיהיו אצלינו כאלה חתונות
אני לאכולנו הבנו מי![]()
להגיד שזה בעיה השקפתית ונוראית, כשמדובר במנהג קדום מגדולי מאורי החסידות מלפני יותר ממאה וחמישים שנה זה לא פחות מבורות.רק אציין את העובדה שעם מצוה טאנץ יש בערך פי 600 יותר בעיות הלכתיות, השקפתיות ונראותיות (מעט קשור למעשה יהודית אם אנחנו בענינא דיומא) מאשר עם מעט אלכוהול בשמחה (לפי חז"ל כמעט ואין סעודה ללא יין).
תרגום ?
ככזה עונה על ההגדרה של הגיל.עלת"ק
צריך רק לשאול את בני ה40 אם גם להם המבוגרים שלהם העירו על החתונה המופרכת. ומה זה הקצב הגויי הזה.
הסיפור הוא שתמיד הלכנו אחרי המנגינה המקובלת בעולם, פשוט דחינו את הקבלה שלה בכמה שנים
אין פה אפילו חצי מהציבוראני תמיד שואלת את עצמי
אם כל הניקים בפרוג תמיד מזועזעים מהמצב בדור
וכל מי שלא נמצא פה זה בדרך כלל אלה הלא בעיתיים
אז איפה הם כל מי שאנחנו מדברים עליהם???
לי יש.בלת"ק חלקי, לכלות אין מה לומר בנושא???
תצטרכי לתאם עם החתן, ואל תתפלאי אם הוא לא יסכים, זה לא הוא זה החברה.לי יש.
אני לא מוכנה, בעזרת ד',
שבחתונה שלי יהיו את הדברים האלה.
הבנים פה בבית טוענים שזה לא מציאותי אבל נחיה ונראה....
השמחה שלי תהיה שמחה אמיתי אם גם הקב"ה ישמח איתנו.
אצלי- לא - יהיו- טראנסים- ושירי- מוזרים- בחתונה!
החתונה- שלי- תקדש- שם -שמים - ותראה - לעולם - שאפשר- אחרת!!!
ואין קשר ביני לבין צוליות.
אני פשוט מאמינה שאפשר אחרת
ומה תעשו אם תתנו מראש עם הזמר שלא יהיה שום שיר כזהלי יש.
אני לא מוכנה, בעזרת ד',
שבחתונה שלי יהיו את הדברים האלה.
הבנים פה בבית טוענים שזה לא מציאותי אבל נחיה ונראה....
השמחה שלי תהיה שמחה אמיתי אם גם הקב"ה ישמח איתנו.
אצלי- לא - יהיו- טראנסים- ושירי- מוזרים- בחתונה!
החתונה- שלי- תקדש- שם -שמים - ותראה - לעולם - שאפשר- אחרת!!!
ואין קשר ביני לבין צוליות.
אני פשוט מאמינה שאפשר אחרת
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים