התחדשתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;982264:
אני אחרי המון נסיונות על שחור (גם לי יש בריסטול) הגעתי לנוסחה שכמעט אני לא צריכה להשחיר בפ"ש
1. להרחיק מהרקע, אבל הרבה
2. תאורות סופטבוקס יחסית קרובה לאובייקט
3. תאורה אחורית בעזרת תאורת כוורת כש"הכנפיים" שלה מופנות באופן ממוקד לאובייקט ולא נותנות לאור לזלוג אחורה לרקע.
התוצאה גם מאוד מיוחדת מבחינה התאורה כי הכוורת יוצרת אלומה שאת יכולה לשלוט בה .

אבל סתם בכללי , לדעתי התוצאה שקיבלת היא יפה מאוד! לא הייתי משחירה את זה גם בצילום עצמו
הגוון מתאים לאווירה של הכיסא... מקסים!
רבקי תודה על ההסבר המפורט
קניתי סט של 3 כוורות, לא הבנתי על אילו כנפיים את מדברת? אצלי הכוורות מגיעות בתור עיגול וזהו
יש משהו שפיספסתי או שאני לא מכירה?

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי להביע את דעתי הבלתי מלומדת בנוגע לרקע השחור.
לדעתי, כשהרקע שחור אטום, הוא גורם למצולמים להראות מרחפים באוויר וחסרי קרקע יציבה.
(הנכתב מתייחס לתמונות בעלות רקע שחור המכילות דמות שלמה, כלומר, עם הרגליים,
ולא מתייחס לתמונות תקריב לדמויות, שם רקע שחור אטום הוא אפילו יפה).

העליתי בעבר תמונה של הצלם רבינסקי כאן http://www.prog.co.il/showthread.php?t=125741&page=3
הוא צילם באחת מהחתונות במשפחתי, השתמש ברקע שחור שהיה מואר בצורה מרהיבה
שהחמיאה מאוד למצולמים והעשירה את התמונות (החל בכלה הלבנה וכלה בגברים שחורי החליפות). השחור לא היה אטום כלל, כפי שניתן לראות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;982280:
רבקי תודה על ההסבר המפורט
קניתי סט של 3 כוורות, לא הבנתי על אילו כנפיים את מדברת? אצלי הכוורות מגיעות בתור עיגול וזהו
יש משהו שפיספסתי או שאני לא מכירה?
איך את מרכיבה את העיגול הזה? זה לא הגיע לך ביחד עם מסגרת של 4 כנפות כאלו?
אני משתמשת המון במסגרת הזאת אני מלבישה בתוכה במקום הכוורת דוגמאות שאני יוצרת לתאורה ועם "הכנפות" אני יכולה לווסת אותם לאן שאני רוצה.
אם זה מעניין מישהו אני יכולה להעלות דוגמא לרקע של "קרני אור" שיצרתי עם זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;982267:
מעניין אותי לראות תמונה כזו אם זה אפשרי מבחינתך....

טירה - התמונות מאד יפות ככה,הגעת לתוצאה מקסימה,למה את רוצה דווקא להשחיר??לדעתי מיותר.
(אגב,הוא ג'ינג'י או שרק פה זה נראה...??)

הייתי רוצה להראות לך תמונה של שיער כהה על רקע שחור. אבל יש לי רק שלא מתאימה לחוקי הפורום אז באישי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;982181:
למה מה מפריע לך? מעניין אותי לשמוע!
בראש ובראשונה - הוא מזכיר כיסא גלגלים. הקונוטציה התת-מודעת היא שלילית.
שנית, פשוט מבנה הכיסא לא פוטוגני. מאחר והוא כזה גדול ומתפשט לכל הכיוונים (כלומר בעל איברים מגודלים) - הוא משתלט על התמונה ומבליע את הילד, וכן כמעט מוכרח להיחתך במקומות לא יפים מבחינה קומפוזיציונית (ע"ע תמונה 1).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;982264:
אני אחרי המון נסיונות על שחור (גם לי יש בריסטול) הגעתי לנוסחה שכמעט אני לא צריכה להשחיר בפ"ש
1. להרחיק מהרקע, אבל הרבה
2. תאורות סופטבוקס יחסית קרובה לאובייקט
3. תאורה אחורית בעזרת תאורת כוורת כש"הכנפיים" שלה מופנות באופן ממוקד לאובייקט ולא נותנות לאור לזלוג אחורה לרקע.
התוצאה גם מאוד מיוחדת מבחינה התאורה כי הכוורת יוצרת אלומה שאת יכולה לשלוט בה .

אבל סתם בכללי , לדעתי התוצאה שקיבלת היא יפה מאוד! לא הייתי משחירה את זה גם בצילום עצמו
הגוון מתאים לאווירה של הכיסא... מקסים!

אני אזרוק פה ניחוש: אחד הדברים שאחראי לכך שהרקע שלך יוצא שחור עוד לפני העריכה הוא... המסך שלך.
במילים אחרות: זה לא באמת שחור, את פשוט לא רואה במסך שלך שהשחור לא אטום. במסכים אחרים עלולים לראות את זה. שלא לדבר על הדפסה, שם זה עשוי לבלוט (לא תמיד, ותלוי אם הוא בצירוף עוד תמונות או לא).
לימדתי פה בעבר איך אפשר לראות האם הרקע השחור אטום לגמרי או לא. בקצרה: מבהירים בלבלס עד הסוף ואם הרקע לא נשאר שחור מוחלט - אזי הוא לא שחור מוחלט.
גם בשיטת ההארה שלך (שדומה מאוד לשיטה שלי) בתמונות גוף מלא החלק התחתון של התמונה לא יהיה שחור מוחלט. בתמונה של חצי גוף זה יהיה יותר מוצלח, ולפעמים אפילו כמעט מושלם ללא עריכה. אבל לא בגוף מלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנגו;982328:
אם יורשה לי להביע את דעתי הבלתי מלומדת בנוגע לרקע השחור.
לדעתי, כשהרקע שחור אטום, הוא גורם למצולמים להראות מרחפים באוויר וחסרי קרקע יציבה.
(הנכתב מתייחס לתמונות בעלות רקע שחור המכילות דמות שלמה, כלומר, עם הרגליים,
ולא מתייחס לתמונות תקריב לדמויות, שם רקע שחור אטום הוא אפילו יפה).

העליתי בעבר תמונה של הצלם רבינסקי כאן http://www.prog.co.il/showthread.php?t=125741&page=3
הוא צילם באחת מהחתונות במשפחתי, השתמש ברקע שחור שהיה מואר בצורה מרהיבה
שהחמיאה מאוד למצולמים והעשירה את התמונות (החל בכלה הלבנה וכלה בגברים שחורי החליפות). השחור לא היה אטום כלל, כפי שניתן לראות.

בתור מישהי שמצלמת גם חתונות וגם צילומי משפחות (לרבות סטודיו) - יש הבדל עצום בין הטכניקה והתוצר הסופי המבוקש בחתונות לבין צילומי ילדים. זו הסיבה שאין הרבה צלמים שמוצלחים גם בזה וגם בזה. צריך לדעת להפריד.
השיטה של רבינסקי מתקבלת מקסים בצילום אירועים. בצילום סטודיו לילד זה פשוט יראה לא מוקפד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;982609:
אני אזרוק פה ניחוש: אחד הדברים שאחראי לכך שהרקע שלך יוצא שחור עוד לפני העריכה הוא... המסך שלך.
במילים אחרות: זה לא באמת שחור, את פשוט לא רואה במסך שלך שהשחור לא אטום. במסכים אחרים עלולים לראות את זה. שלא לדבר על הדפסה, שם זה עשוי לבלוט (לא תמיד, ותלוי אם הוא בצירוף עוד תמונות או לא).
לימדתי פה בעבר איך אפשר לראות האם הרקע השחור אטום לגמרי או לא. בקצרה: מבהירים בלבלס עד הסוף ואם הרקע לא נשאר שחור מוחלט - אזי הוא לא שחור מוחלט.
גם בשיטת ההארה שלך (שדומה מאוד לשיטה שלי) בתמונות גוף מלא החלק התחתון של התמונה לא יהיה שחור מוחלט. בתמונה של חצי גוף זה יהיה יותר מוצלח, ולפעמים אפילו כמעט מושלם ללא עריכה. אבל לא בגוף מלא.

צודקת לחלוטין.
כתבתי כמעט ללא עריכה
בעריכה עדיין אפשרי לשמור על הפרטים שבתמונה כי זה להוסיף עוד לא הרבה לבלס. שאם מוסיפים ממנו הרבה הוא משפיע גם על הפרטים הבהירים בצורה בולטת.
במילים אחרות
כשיש אור אחורי חזק ומכוון שלא זולג לרקע ההפרדה מאפשרת עריכה קלה ויחסית פשוטה בפוטושופ
מעולם לא הצלחתי ליצור רקע אטום בצילום עצמו
לא ניסיתי על בד

• הוסף לסימניות
בצילום על בד ניתן לצלם שחור אטום, גם לפי הפרמטרים של פוטושופ, מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;982617:
בצילום על בד ניתן לצלם שחור אטום, גם לפי הפרמטרים של פוטושופ, מנסיון.
נכון
הנה שתי דוגמאות לתמונות שצילמתי הבוקר, לא נגעתי ברקע השחור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;982627:
נכון

לא נגעת בכלל?
קונטרס? חידוד? כי גם אלו משחירים את יותר את הכהה....
זה מדהים.
אני הרבה זמן רוצה לקנות בד
איזה בד זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;982636:
לא נגעת בכלל?
קונטרס? חידוד? כי גם אלו משחירים את יותר את הכהה....
זה מדהים.
אני הרבה זמן רוצה לקנות בד
איזה בד זה?

ברקע לא נגעתי בכלל, בראשונה יש מעט חידוד ומסכת סינון צבע בשיער, ובשנייה אין חידוד רק טיפול קל ... עריכה ברגע. בכל מקרה הרקע לא השתנה, ככה הוא הגיע מהמצלמה.
אין לי מושג איזה בד זה, זה בד שיש בכל חנות לאביזרי תפירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;982446:
איך את מרכיבה את העיגול הזה? זה לא הגיע לך ביחד עם מסגרת של 4 כנפות כאלו?
אני משתמשת המון במסגרת הזאת אני מלבישה בתוכה במקום הכוורת דוגמאות שאני יוצרת לתאורה ועם "הכנפות" אני יכולה לווסת אותם לאן שאני רוצה.
אם זה מעניין מישהו אני יכולה להעלות דוגמא לרקע של "קרני אור" שיצרתי עם זה.
הגיעו 3 עיגולים שמתלבשים בתוך הצלחת הרגילה
אפשר לקנות את - הכנפיים האלו בנפרד?
ותעלי דוגמא מענין לראות דוגמאות שיצרת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;982695:
הגיעו 3 עיגולים שמתלבשים בתוך הצלחת הרגילה
אפשר לקנות את - הכנפיים האלו בנפרד?
ותעלי דוגמא מענין לראות דוגמאות שיצרת

אני ינסה לצלם לך איך זה נראה... כנראה שאפשר לקנות בנפרד
והנה דוגמאות (יש יותר טובות בסט הזה, אלו מראות הכי טוב את "הקרניים")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;982627:
נכון
זה אכן בדיוק כמו שאמרתי: בחצי גוף הרקע השחור כמעט שחור, קל להשחרה מוחלטת בעריכה. אבל כרגע זה לא שחור, הרקע שלך. אצלך במסך זה נראה שחור, אבל זה לא. אם תמקם את זה על רקע שחור מוחלט (בפוטושופ) ואז תדפיס בפוטו - יראו את הגבול בין התמונה לבין הרקע השחור.
הוכחה: פתח את התמונה בפוטושופ והבהר עד הסוף את הלבלס. אתה תראה שהרקע מתבהר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;982615:
צודקת לחלוטין.
כתבתי כמעט ללא עריכה
בעריכה עדיין אפשרי לשמור על הפרטים שבתמונה כי זה להוסיף עוד לא הרבה לבלס. שאם מוסיפים ממנו הרבה הוא משפיע גם על הפרטים הבהירים בצורה בולטת.
במילים אחרות
כשיש אור אחורי חזק ומכוון שלא זולג לרקע ההפרדה מאפשרת עריכה קלה ויחסית פשוטה בפוטושופ
מעולם לא הצלחתי ליצור רקע אטום בצילום עצמו
לא ניסיתי על בד
הכהיית לבלס הורסת את התמונה. היא משחירה ואוטמת גם בגדים שחורים ולפעמים חלקים מהשיער. חוץ מזה, היא מכהה את הדמות. כשאני עורכת אני רוצה לשלוט באופן מוחלט בגוון של הדמות, ולא להיות תלויה בצורך להשחיר את הרקע.
באמת נכנסתי עכשיו לעמוד העסקי שלך בפייסבוק והסתכלתי על תמונות ברקע שחור. התמונות מקסימות, אגב, אבל אכן בתמונה שבה הסתכלתי בעיון, זאת:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=459296570786088&set=a.459296004119478.104194.459271770788568
הרקע השחור לא שחור באמת, ובנוסף הבגד עצמו כהה כמו הרקע (לא שחור מוחלט, כאמור, אבל כהה מדי בשביל הבגד, אני חושבת), וכן הפנים של הילדה לדעתי כהות מדי.
(איזה מבט תפסת שם. בא לי לאכול את הילדה.)

ומה שיותר חשוב: השיטה שלך לא תעבוד בתמונות גוף מלא. כמה שתיזהרי עם הפלאשים - מאחר והילד נוגע ברקע ברגליים (או שהכסא נוגע, לא חשוב) - אם הילד מואר גם הרקע מואר. אם הרקע מושחר גם הילד מושחר. מוכרחים לערוך סלקטיבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;982724:
זה אכן בדיוק כמו שאמרתי: בחצי גוף הרקע השחור כמעט שחור, קל להשחרה מוחלטת בעריכה. אבל כרגע זה לא שחור, הרקע שלך. אצלך במסך זה נראה שחור, אבל זה לא. אם תמקם את זה על רקע שחור מוחלט (בפוטושופ) ואז תדפיס בפוטו - יראו את הגבול בין התמונה לבין הרקע השחור.
הוכחה: פתח את התמונה בפוטושופ והבהר עד הסוף את הלבלס. אתה תראה שהרקע מתבהר.
נכון מאוד
להדפסה אעבור קודם כל עם הטפטפת הכהה שתכהה ממש מעט, מעט כ"כ שלא יראו הבדל בכל התמונה.
פה לא נגעתי בשביל להראות דוגמא לנושא המדובר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;982729:
הכהיית לבלס הורסת את התמונה. היא משחירה ואוטמת גם בגדים שחורים ולפעמים חלקים מהשיער. חוץ מזה, היא מכהה את הדמות. כשאני עורכת אני רוצה לשלוט באופן מוחלט בגוון של הדמות, ולא להיות תלויה בצורך להשחיר את הרקע.
באמת נכנסתי עכשיו לעמוד העסקי שלך בפייסבוק והסתכלתי על תמונות ברקע שחור. התמונות מקסימות, אגב, אבל אכן בתמונה שבה הסתכלתי בעיון, זאת:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=459296570786088&set=a.459296004119478.104194.459271770788568
הרקע השחור לא שחור באמת, ובנוסף הבגד עצמו כהה כמו הרקע (לא שחור מוחלט, כאמור, אבל כהה מדי בשביל הבגד, אני חושבת), וכן הפנים של הילדה לדעתי כהות מדי.
(איזה מבט תפסת שם. בא לי לאכול את הילדה.)

ומה שיותר חשוב: השיטה שלך לא תעבוד בתמונות גוף מלא. כמה שתיזהרי עם הפלאשים - מאחר והילד נוגע ברקע ברגליים (או שהכסא נוגע, לא חשוב) - אם הילד מואר גם הרקע מואר. אם הרקע מושחר גם הילד מושחר. מוכרחים לערוך סלקטיבית.

דבר ראשון תודה על המחמאה :)
התמונה הזאת צולמה לפני שלמדתי לצלם על רקע שחור (ואני מאמינה שזה מה שאני יגיד עוד שנה על מה שאני מצלמת עכשיו) אבל המקור היה ממש אפור
וגם אחרי העריכה הלא כ"כ מוצלחת הרקע לא אטום.
לפי איך שהסברתי מקודם (על איך שאני מצלמת עכשיו בשחור) הרקע יוצא לי הרבה יותר קרוב לשחור ובעריכה טיפה לבלס פותר לי את הבעיה. הכי הרבה קצת מסכה אם זה פוגע בפנים.
אני לא מצלמת כמעט גוף מלא על שחור כי אני פחות אוהבת את התוצאה התלושה (בתכנון העתידי לקנות פרקט גוון שחור)
מה השיטת עריכה שלך?
פעם ראיתי שכתבת שזה כמו הצריבה (שמשמשת אותי המון) לא הבנתי איך זה אמור לעבוד על שחור (רק אם יש לך כוח כמובן לענות, אם לא דלגי..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....