התחדשתי

• הוסף לסימניות
יש כל מיני סיבות.

עומק שדה רדוד מתקשר בעין לחדות יתר. לכן הרבה פעמים אשים חושבים שעדשות טלה חדות יותר מעדשות רחבות.
בנוסף מה שאתה רואה הרבה פעמים ברשת זו תמונה מוקטנת של 1200*800 שכל חידוד בתוכנה מקפיץ את הלוק. מכאן ועד להפרדה אמיתית בפרטים הקטנים הדרך ארוכה.

חדות של תמונה היא לא החלק החשוב בה.
בחדות של תמונה החלק הכי משמעותי הוא לא היכולת האופטית של העדשה.

אני עובד עם כמה עדשות מהטופ של קנון.
למיקוד מהיר ומדוייק נניח יש משקל רב יותר בחדות של תמונה. כנ"ל ליכולת החיישן.

• הוסף לסימניות
אני מביא סתם כמה דוגמאות אקראיות של ישראל ברדוגו (מאתר COL) שמתי לב שתמיד יש לו חדות עוצמתית בתמונות שלו, ואני לא מצליח לחכות אותו בינתיים

קבצים מצורפים

• 74478_33_19932_2429323994.png
    KB 709.7 · צפיות: 19
  • 74478_32_27130_3165929192.png
    KB 516.7 · צפיות: 15
  • 74478_37_5147_311605009.png
    KB 741.5 · צפיות: 30
  • 74478_50_6501_1797817131.png
    KB 517.4 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
תוסיף חדות בעריכה אחרי הצילום ותקבל תוצאה כזו.

• הוסף לסימניות
אם אני מוסיף מסכת הסרת חידוד בפוטושופ אולי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1139081:
יש כל מיני סיבות.

עומק שדה רדוד מתקשר בעין לחדות יתר. לכן הרבה פעמים אשים חושבים שעדשות טלה חדות יותר מעדשות רחבות.
בנוסף מה שאתה רואה הרבה פעמים ברשת זו תמונה מוקטנת של 1200*800 שכל חידוד בתוכנה מקפיץ את הלוק. מכאן ועד להפרדה אמיתית בפרטים הקטנים הדרך ארוכה.

חדות של תמונה היא לא החלק החשוב בה.
בחדות של תמונה החלק הכי משמעותי הוא לא היכולת האופטית של העדשה.

אני עובד עם כמה עדשות מהטופ של קנון.
למיקוד מהיר ומדוייק נניח יש משקל רב יותר בחדות של תמונה. כנ"ל ליכולת החיישן.
מסכים איתך שחדות של תמונה היא לא החלק החשוב בה.
אבל חולק עליך לגבי מה שכתבת כי היכולת האופטית היא לא החלק המשמעותי בחדות של תמונה.
ואומר זאת בכמה מילים:
חיישן בעל כושר הפרדה מקסימלי, לא יפיק תוצאה מקסימלית, בהינתן מערכת אופטית ירודה.
מערכת אופטית בעלת כושר הפרדה מקסימלי, תפיק מכל חיישן, את החדות המקסימלית המתאפשרת בסוג החיישן הנתון.

זה קצת לוגיקה, התיאוריה שעומדת מאחורי זה, מורכבת בהרבה, ניתן לקרוא על כך כאן,וגם כאן ובעוד מקומות רבים.

• הוסף לסימניות
זה חידוד יתר מטורף. ממש ממש לא הייתי רוצה שהתמונות שלי יראו כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1139110:
מסכים איתך שחדות של תמונה היא לא החלק החשוב בה.
אבל חולק עליך לגבי מה שכתבת כי היכולת האופטית היא לא החלק המשמעותי בחדות של תמונה.
ואומר זאת בכמה מילים:
חיישן בעל כושר הפרדה מקסימלי, לא יפיק תוצאה מקסימלית, בהינתן מערכת אופטית ירודה.
מערכת אופטית בעלת כושר הפרדה מקסימלי, תפיק מכל חיישן, את החדות המקסימלית המתאפשרת בסוג החיישן הנתון.

זה קצת לוגיקה, התיאוריה שעומדת מאחורי זה, מורכבת בהרבה, ניתן לקרוא על כך כאן,וגם כאן ובעוד מקומות רבים.

לא הובנתי נכון.
קח 100 תמונות ברשת שאנשים התלוננו על חוסר חדות.

ב99% מהם מדובר על פספוס מיקוד, מהירות תריס נמוכה מדי או שילוב של רגישות גבווה וגיהוץ פרטים
.
קשה לי להאמין שתמצא תמונה לא חדה ותגיד" המיקוד סבבה- המהירות מספקת- זו העדשה...".

כמעט ולא תמצא עדשה מודרנית בעלת איכות אופטית ירודה שתבלוט בתמונה מודפסת.

יש לי גם את העדשת קיט של הEOS500 שקניתי לפני 15 שנה. 28-80 כלשהי
מדובר בהכי הכי הכי זבל שתמצא שנמכרת ב100 שח אולי.

הקונטרסט שלה גרוע- הצבעים דהויים ועוד מחלות.
החדות שלה על מצלמה מודרנית כמו ה5D מארק 2 או 3 (במידה והיא תקלע בפוקוס..)- סבירה.

אני לא טוען שההפרדה שלה זהה ל40 פנקייק או ל135L שברשותי- ממש ממש לא.
אבל אם אני אחפש הבדלים בין עדשות עילית כמו ה24-70 שעלתה כאן לעדשות טובות+ בתמונה הסופית- לא תמיד אמצא אותם.

• הוסף לסימניות
קובי,
אם תצלם באותם תנאים כמוהו קרי תאורה חיצונית מקצועית ולא רק פלאש על המצלמה תקבל תמונות דומות ואם תערוך אותם כמו תקבל תמונות כמו.

• הוסף לסימניות
שילוב של רגישות גבווה וגיהוץ פרטים

שו הדא גיהוץ פרטים?

נ.ב : זה הבעיה שבתנאי תאורה חלשים , אתה חייב להעלות איזו בצורה משמעותית אם אתה רוצה מהירות תריס גבוהה

• הוסף לסימניות
קובי,
אם תצלם באותם תנאים כמוהו קרי תאורה חיצונית מקצועית ולא רק פלאש על המצלמה תקבל תמונות דומות ואם תערוך אותם כמו תקבל תמונות כמו.

נכון, אבל שמתי לב שיש לו חדות מטורפת והפרדה עוצמתית גם במקומות שהוא מצלם ללא תאורה חיצונית ואולי.. שוב זה תלוי בקנון וניקון:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1139136:
קובי,

במקרה הזה אין קשר לתאורה החיצונית ולא לעריכה (מלבד השרפן אחרי ההקטנה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KOBI13;1139137:
שו הדא גיהוץ פרטים?

נ.ב : זה הבעיה שבתנאי תאורה חלשים , אתה חייב להעלות איזו בצורה משמעותית אם אתה רוצה מהירות תריס גבוהה

ברגישות גבוהה המעבד במצלמה או במחשב "תלוי בפורמט הצילום" נוטה לניקוי רעש שבא על חשבון הפרטים.

אין קשר בין ניקון לקנון. במקרה הזה.

• הוסף לסימניות
קובי התמונות שהעלת מחודדות באופן מוגזם ומכוער, זו לא תוצאה של עדשה.
הגלים צודק בהרבה דברים, במיוחד עם האלגוריטם של היום שיודע להעיף CA, האפלת פינות, תיקון עיוותים וכ', מהירות ואיכות בניה, גם הם חשובים, אם כי לא נראה אותם בהדפסה. (ברור שעדיין אין מה להשוות הין הקטגוריות).

אופס...

• הוסף לסימניות
אופס...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1139158:
העדשה הזו טובה מאד, אבל בהחלט לא מצדיקה את המחיר המטורף הזה!!! יש לה רזולוציה גבוהה, אבל היא לא מושלמת בהאפלה ובCA:

The Canon EF 24-105mm f/4 USM L IS is surely one of the better standard zoom lenses for full format EOS DSLRs but it's not perfect within this scope nonetheless.

מתוך אחד האתרים הבוחנים המחמירים.

זה לא העדשה המדוברת.
ה24-105 עולה שליש מהמחיר.

• הוסף לסימניות
אבל לא ענית לי על זה:

כדאי להעלות את עוצמת הפלאש מאשר להעלות איזו במקרה הנ"ל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1139162:
זה לא העדשה המדוברת.
ה24-105 עולה שליש מהמחיר.

צודקת, אני לא מעודכן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KOBI13;1139164:
אבל לא ענית לי על זה:

כדאי להעלות את עוצמת הפלאש מאשר להעלות איזו במקרה הנ"ל?

תלוי בעיקר בכמה שטח יש מאחורי טווח הארת הפלאש.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.

כפי שכתב הגלים, אין דבר כזה עדשה שתתן משהו מושלם ותוציא תוצאות חלומיות..
עדשה היא כלי עבודה, ככל שהיא ברמה גבוהה יותר היא תאפשר תוצאות טובות יותר בהינתן העבודה הנכונה מולה, והיא תקל על הצלם להגיע למטרות מסוימות בכך שהיא תערים פחות מכשולים.

תכלס - ההבדל שאני מרגיש בפועל הוא שיפור בחדות התמונה במידה כזו שאם אני צריך לכמת אותה - נניח 15-20% חדות טובה יותר מה24-70 הקודמת שלי.

לאנשים שפויים זה לא יצדיק מחיר גבוה כ"כ, אבל היות ואני מצלם אלפי תמונות, לפעמים למעלה מ10000 תמונות בשבוע, וזו העדשה העיקרית שלי, ואני יכול להיות מתוסכל מאוד מחוסר חדות מקסימלית פה ושם - ולאחר שיקולי עלות מופחתת בגלל החזרי מיסים וכו' החלטתי ללכת על זה.

סתם דוגמא - עד היום לא הייתי מעלה בדעתי לצלם עם ה24-70 בסטודיו, אלא רק עם ה70-200 2.8 ll שהיא חדה מאוד, היום אני יכול לצלם גם עם ה24-70 ללא חשש (ושתבינו, זה לא שיש בעיה עם ה24-70 הקודמת, מדובר בדקויות שאם הייתי כנה עם עצמי - 99% מהלקוחות לא היו מבינים על מה אני מדבר אבל מהצד של זה שמאחורי העינית זה יכול לשגע אותי..)
כמובן שגם עכשיו אני לא מצלם בסטודיו עם ה24-70 החדשה בגלל שיקולי עיוותים ופרופורציה, ה70-200 מתאימה יותר לענין זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה