התחזקות בצניעות.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1180858:
מעדכנת:

לפי מה שהתברר לי החוברת שהמלצת עליה, "הרימו מכשול מדרך עמי", מתנגדת לספר "עוז והדר לבושה". בחוברת מובאים קטעים מתוך הספר בשביל להוכיח שהוא מכשיל את הרבים.

חשוב מאוד שהספר ממנו לומדים יהיה נאמן להלכות ולא יביא חומרות (ראויות או לא) כעיקר ההלכה. הדוגמא שהבאת רק מוכיחה זאת.

מכשיל את הרבים?????
מה פרוש מכשיל את הרבים?
למישהי מכן יש מושג בכלל מי כתב את הספר לפני שאתן מצייצות?
את הספר עוז והדר לבושה כתב הפוסק הרב אליהו פסח פאלק שליט"א, אחד הפוסקים החשובים של אנגליה כולה-
ולא איזו מורת סמינר (עם כל הכבוד, ויש מעט)

אדרבא- בספר הזה אין חומרות הזויות של ישראלים, יש הלכה פשוטה שמוסברת בנועם אמיתי מתוך אהבת ישראל!
הרב פאלק לא כותב שהשיער צריך להגיע עד הכתף, כי אם עד 10 ס"מ אחרי העצם בעורף- האם זו חומרה? באיזה מקום בארץ הזו יאפשרו את זה?
בסמינרים של היום רק רודפים את הבנות על כל סנטימ' , כך שמספר חודשים מתום הלימודים הן כבר בחוצות, בפאות ארוכות מאד- העיקר להשתחרר ממגבלות הסמינר.

עוז והדר לבושה הוא מכשול בדרך עמי?
מי כתב את החוברת הזו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;1181610:
מכשיל את הרבים?????
מה פרוש מכשיל את הרבים?
את הספר עוז והדר לבושה כתב הפוסק הרב אליהו פסח פאלק שליט"א, אחד הפוסקים החשובים של אנגליה כולה-

אדרבא- בספר הזה אין חומרות הזויות של ישראלים, יש הלכה פשוטה שמוסברת בנועם אמיתי מתוך אהבת ישראל!
הרב פאלק לא כותב שהשיער צריך להגיע עד הכתף, כי אם עד 10 ס"מ אחרי העצם בעורף- האם זו חומרה? באיזה מקום בארץ הזו יאפשרו את זה?
בסמינרים של היום רק רודפים את הבנות על כל סנטימ' , כך שמספר חודשים מתום הלימודים הן כבר בחוצות, בפאות ארוכות מאד- העיקר להשתחרר ממגבלות הסמינר.

מי כתב את החוברת הזו?

בדקתי בעצמי....
מסתבר שאת החוברת כתבו 'קבוצת אברכים כואבים'.
מאחוריהם עומדים, לדבריהם, הרבנים הבאים:הרב יעקב חי יוסף שליט"א, הרב ראובן אלבז שליט"א, הרב יעקב שיכנזי שליט"א, הרב אריה שכטר שליט"א, הרב אברהם ליפשיץ שליט"א, הרב שלום ארוש שליט"א, האדמו"ר מנדבורנא ירושלים שליט"א, האדמו"ר מפוריסוב שליט"א, האדמו"ר ממשכנות הרועים שליט"א, הרב דוד חי שטרן שליט"א, הרב דב קוק שליט"א, הרב שמואל אויירבאך שליט"א, הרב אהרון צבי רומפלער שליט"א, הרב אהרון אבוטבול שליט"א.

חבורת האברכים הכואבים הזו רואה לנכון להציל את כל הלומדות מספר זה, המלא לדבריהם במסרים שליליים המסתתרים בין השיטים,
הם כותבים כי 'לצערנו אנו נוכחים שוב ושוב לראות שספר זה התקבל בציבור כמעט ללא עוררין',
ממש צער ויגון- שמישהו יסתכל סביב ויראה את הצניעות שהספר הזה הביא לעולם!

טוב, לא ענייני, שכל אחד יחשוב, יכתוב, יקליד ויפיץ מה שהוא רוצה
אבל אם מישהו מהם היה לומד שלוש שנים בגייטסהד, יום יום, אצל הרב פאלק שליט"א, והיה רואה את האהבה שלו לעם ישראל, את הדרך הנעימה ביותר בעולם ללמד בנות לחפש, לרצות ולמצא צניעות- הוא לא היה מעז להתבטא בצורה כזו!
צניעות הוא רגש פנימי של האישה , שע"י טיפוח ולימוד יראת שמים, יבוא לידי ביטוי בעצמו- וכמובן שגדרי הצניעות צריכים להיות מוגדרים עפ"י פוסק.

יש אנשים שלא מבינים מה זה צניעות,
אז הם מוציאים חוברות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;1181631:
בדקתי בעצמי....
מסתבר שאת החוברת כתבו 'קבוצת אברכים כואבים'.
מאחוריהם עומדים, לדבריהם, הרבנים הבאים:הרב יעקב חי יוסף שליט"א, הרב ראובן אלבז שליט"א, הרב יעקב שיכנזי שליט"א, הרב אריה שכטר שליט"א, הרב אברהם ליפשיץ שליט"א, הרב שלום ארוש שליט"א, האדמו"ר מנדבורנא ירושלים שליט"א, האדמו"ר מפוריסוב שליט"א, האדמו"ר ממשכנות הרועים שליט"א, הרב דוד חי שטרן שליט"א, הרב דב קוק שליט"א, הרב שמואל אויירבאך שליט"א, הרב אהרון צבי רומפלער שליט"א, הרב אהרון אבוטבול שליט"א.

יש אנשים שלא מבינים מה זה צניעות,
אז הם מוציאים חוברות.

אני מוחה!
רשימת הרבנים הללו היא חבורה חשובה ואין לזלזל בה.

וכמו שלכל הלכה בנושא אחר את הולכת לשאול את הרב שלך, ויש 70 פנים לתורה. כך גם כאן.

מעולם לא זלזל רב אחד בחברו. אלא כיבדו זה את זה.
היזהרנה בדיבריכן. חברות.

• הוסף לסימניות
שכל האברכים הכואבים יתחזקו בעצמם בעניני שמירת העיניים שלהם, במקום ללכלך על אחרים.
וד"ל...

• הוסף לסימניות
סיטרא אחרא מרקד באשכול ההתחזקויות!!
אין לאף אחד זכות לצאת נגד שום רב באשר הוא, וגדולי ישראל שמתנגדים אחד לדעותיהם של השני יודעים את אשר לפניהם, ואלו היו מעשים שבכל יום בזמן הגמרא!
רוצה לקנות את החוברת הזו? תקני, לא רוצה? תשתקי!

(ואין לי מושג מה כתוב בה, רק ההתיחסות לרבנים שהם לא מהמגזר שלך בצורה כזו פוחזת זה עליבות הנפש)

• הוסף לסימניות
לא דברתי נגד הרבנים.
אלא נגד אנשים מתוסכלים בעניני צניעות, שמתיימרים לדבר בשם רבנים.
יש שם בחוברת הסכמה מפורשת מהם???
הבנתי מיוזרית שלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1181640:
אני מוחה!
רשימת הרבנים הללו היא חבורה חשובה ואין לזלזל בה.
אני שמעתי על 5 הלכות הכתובות בספר זה שאינן מתאימות לדיירי ארץ ישראל.
מי החליט כך? לא אברך שאמול יצא מחופתו, זה בטוח.

וכמו שלכל הלכה בנושא אחר את הולכת לשאול את הרב שלך, ויש 70 פנים לתורה. כך גם כאן.

מעולם לא זלזל רב אחד בחברו. אלא כיבדו זה את זה.
היזהרנה בדיבריכן. חברות.

ציינתי את רשימת הרבנים כדי להעביר לכלל את האינפורמציה, ואין בדברי כדי שמץ זלזול בהם,
כותבי החוברת בסה"כ מנופפים בשמם, ומנין לך שזו אכן דעתם של רבנים אלו?

ובכל מקרה, כוונתי לא היתה לבכר דעת רב אחד על דעתו של אחר,
רק לצאת חוצץ בזעם נגד ההתבטאויות החריפות שלהם נגד ספרו של הרב פאלק שליט"א (ובין השורות, נגדו). את רשאית לעיין בחוברת ולראות את הדרך בה בחרו להתבטא,
תוכלי להרשות לעצמך גם לזעוק אח"כ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1181652:
סיטרא אחרא מרקד באשכול ההתחזקויות!!
אין לאף אחד זכות לצאת נגד שום רב באשר הוא, וגדולי ישראל שמתנגדים אחד לדעותיהם של השני יודעים את אשר לפניהם, ואלו היו מעשים שבכל יום בזמן הגמרא!
רוצה לקנות את החוברת הזו? תקני, לא רוצה? תשתקי!

(ואין לי מושג מה כתוב בה, רק ההתיחסות לרבנים שהם לא מהמגזר שלך בצורה כזו פוחזת זה עליבות הנפש)

יש אנשים שאוהבים לקפוץ למסקנות.....
לא זלזלתי באף רב, חלילה!
ואני לא רואה בדברי עליבות נפש- אלא זעקת הנפש, אל מול העולם הזה שנלחם בטוב ובנכון שצורה כ"כ מעוותת.
גדולי ישראל אכן מתנגדים זה לדעתו של האחר-
אבל כיצד רשאית חבורת אברכים כלשהי לכתוב בצורה מזלזלת כ"כ כלפי אחד הפוסקים החשובים של אירופה כולה?

עזבי.
אני את המחאה שלי קיימתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;1181661:
ציינתי את רשימת הרבנים כדי להעביר לכלל את האינפורמציה, ואין בדברי כדי שמץ זלזול בהם,
כותבי החוברת בסה"כ מנופפים בשמם, ומנין לך שזו אכן דעתם של רבנים אלו?

.

ומנין לך שלא?

בואי לא נסיט את האשכול, חבל עליו...

• הוסף לסימניות
לפני שהתחלתי ללמוד בספר "עוז והדר לבושה" בדקתי היטב בהסכמות שלו, הספר מעוטר בהסכמותיהם של הרבנים הגאונים הבאים (על פי סדר הופעתם בספר): הרב יוסף שלום אליישיב זצ"ל, ר' אהרון יהודה לייב שטיינמן שליט"א,ר' חיים קנייבסקי שליט"א הרב וואזנר שליט"א,
הר' מיכל יהודה לפקוביץ, הר' רבי משה שמואל שפירא, הר' משה הלברשטאם, הר' שמואל אויערבאך, רבי יעקב משה הלל, הר' ישראל גנס, הר' דוד כהן
בנוסף להסכמות מהמהדורה הקודמת של הספר, שגם בהן מובאות במהדורה שתחת ידי.
במיוחד שמתי לבי למה שכתב רבי משה פיינשטיין בתוך הסכמתו:
"אבל הסכמתי הוא שהמחבר הוא גדול בתורה, וראוי מאוד להתחשב בדבריו כחכם שהורה".

כך שאסור לזלזל בספר זה. מצד שני כל עוד לא בררנו אצל הרבנים המובאים כעומדים מאחורי החוברת ההיא, גם כן אסור לזלזל בה.
אלא, יבוא כל אחד לרבו וישאל את פיו, והאמת והשלום אהבו.

מה שברור, יש לכל אחת מאיתנו במה להתחזק ולחזק בענייני הצניעות.
שתהיה ברכה והצלחה לכולנו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;1181610:
מכשיל את הרבים?????
מה פרוש מכשיל את הרבים?

מי כתב את החוברת הזו?

מסכימה איתך (המליצו על החוברת ורציתי שיהיה ברור מה היא מכילה. יכול להיות שלא הייתי מספיק ברורה).

אגב, המהדורה האנגלית שונה מהמהדורה העברית. במהדורה העברית יש שינויים של מחנכות.

• הוסף לסימניות
תסלחו לי,
פתחו פה אשכול של התחזקות בצניעות
ובמקום שכל אחת תתחזק בינה לבין עצמה וירבו הזכויות
התפתח פה דיון סוער כולל דוגמאות מדוייקות...
לא בטוחה שמקומו של דיון כזה בפורום ציבורי.
גובל קצת בחוסר צניעות לדעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל101;1181978:
תסלחו לי,

ממש כך -
לא לזה התכוונתי כשפתחתי וכתבתי את ההודעה הראשונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל101;1181978:
תסלחו לי,
היצר הרע בפאניקה.
כולם מתחזקים ומתקדמים ומתפללים, והוא מנסה בכוח לחדור.
לא יעזור לו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1180858:
חשוב מאוד שהספר ממנו לומדים יהיה נאמן להלכות ולא יביא חומרות (ראויות או לא) כעיקר ההלכה. הדוגמא שהבאת רק מוכיחה זאת.

איזו דוגמא? של צבע הגרביים?
ראיתי את ההלכה בספר "הלבוש כהלכתו" שהרב גנס חתום עליו שהוא עיקר ההלכה ולא חומרות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sunshine;1182724:
ראיתי את ההלכה בספר "הלבוש כהלכתו" שהרב גנס חתום עליו שהוא עיקר ההלכה ולא חומרות...
את באמת חושבת שרוב מוחלט של הציבור החרדי לא מקיים את עיקר ההלכה בענייני צניעות בלבוש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sunshine;1182724:

כל הנושא של 'עיקר ההלכה' הוא נושא סבוך מעיקרו.
אל תקחו אותי אישית, אבל לנשים שאינן רגילות ללמוד הלכות מן המקור קשה בדרך כלל להיכנס לראש הלמדני.
האם לא להשתמש בחשמל בשבת הוא מעיקר הדין או חומרה?
אפשר להביא רשימת פוסקים חשובים שאומרים שהוא מעיקר הדין.
ומה שאר עם ישראל? מחללים שבת? האם אותם פוסקים עצמם לא ייקחו אותם לעדים בחופה?
ודאי שלא.

• הוסף לסימניות
אשכול מבורך.
כדאי לנעול את הדיונים על ספרי הצניעות.
ברוך ה' יש הרבה ספרים וכדאי שכל אחת תמצא את הספר שהולך לפי הרב שלה.

לאחרונה התחלתי לקבל הלכה יומית בעניני צניעות, יפה וקצרה כל בוקר.
מומלץ בחום!
להצטרפות:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חן שיין;1179766:
שמעתי בשבוע שעבר מאישה חשובה
שדיברה על עיניני צניעות בהרחבה

שהדבר הכי מציל ושומר עלינו -
זה הצניעות (כמובן לנשים)

חשבתי עקב המצב אולי מתאים שכל אחת תקבל על עצמה אפילו לזמן מה
איזו שהיא קבלה בצניעות - וזה לאו דווקא בבגדים.

מתוך רעיונות ששמעתי:
להחליט על חולצה שפתוחה מדי/ חצאית קצרה מדי - שלא ללבוש אותה יותר או לתקן
עבודה עם גברים - להתחזק בשמירת מרחק
דיבור בפלאפון ברחוב -בשקט/ לא לדבר כלל במקום ציבורים
וכו'..

כל אחת תקח על עצמה משהו שמתאים לה ושנראה לה שתוכל לעמוד בזה..
וה' הטוב ישמור עלינו מכל צרה.

ישנה התארגנות אדירה של בנות סמינר ונשים שילמדו לרפואת הילדים למשך 40 יום מחוברת של הלכה קצרה כל יום בעניני צניעות.
כל מי שרוצה לקבל את החוברת בעלות של 7 שקלים (גם מכספי מעשרות-לאחר שאלת רב!)
ולהכנס למערך האדיר הזה לזכותם שתתקשר כבר עכשיו בכדי לקבל את מקום נקודת המכירה הקרובה אליה למספר הפלאפון:050.4157672
כמו כן כל מי שיש לה רעיון לגבי תורמים לחוברות אלה בכדי שנזכה להפיצן כמה שיותר מהר לכמה שיותר אנשים ולהגיע למכסת ה -1000 נשים שלומדות שתתקשר גם כן למספר הנ"ל
תזכנה למצוות
ובשורות טובות.

• הוסף לסימניות
האמת שהתלבטתי האם לכתוב, ואחרי שהתיעצתי, (וגם שמעתי שלהרבה אנשים ירא"ש זה מפריע )
אז אני מחליטה לרשום ורק לתועלת !על עוד ענין שמאד כדאי לשים לב-
ישנה תופעה של זוגות (צעירים בעיקר)
שמשום מה באוטובוס הם מרגישים בבית וד"ל.
בעיקר בשאין מקום ונאלצים לעמוד באמצע האוטובוס...
יש מקומות שלא יקרה כלום אם נהיה יותר 'קרירים'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה