קורונה התחסנתם נגד נגיף הקורונה?היו לכם תופעות לוואי?

התחסנתם נגד נגיף הקורונה?

• כן

• לא

• יש לי נוגנים(בדקתי)

• לא התחסנתי שיאפשרו לי אעשה זאת בעז"ה

• ההיתי חולה ולא בדקתי נוגדנים

• לא היה לי קורונה ויש לי נוגדנים(בדקתי)

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
גם אחותי וגיסי ככה ..
התחסנו, ונדבקו ..

מה קורה פה ?

• הוסף לסימניות
כן
נדבק אחרי שבוע ויומיים מהחיסון הראשון. מכירה אישית
סליחה שאני שואל שוב, אבל הנתון הזה מאוד משנה:
נדבק לאחר שבוע ויומיים ?
או שלאחר שבוע ויומיים נתגלה כחולה ???

הסיבה לשאלה שלי היא כי לאחר שבוע אמור להיות כבר חסינות של כ-50 %,
והדיווחים מאלו שבדקו את הנוגדנים מראים שכמות הנוגדנים לאחר שבוע מהחיסון הוא פי כמה ממה שיש למחלימים כמה חודשים לאחר שהחלימו.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני שואל שוב, אבל הנתון הזה מאוד משנה:
נדבק לאחר שבוע ויומיים ?
או שלאחר שבוע ויומיים נתגלה כחולה ???

הסיבה לשאלה שלי היא כי לאחר שבוע אמור להיות כבר חסינות של כ-50 %,
והדיווחים מאלו שבדקו את הנוגדנים מראים שכמות הנוגדנים לאחר שבוע מהחיסון הוא פי כמה ממה שיש למחלימים כמה חודשים לאחר שהחלימו.
אדייק
שבוע ויומיים אחרי הוא העלה חום. ואחרי יומיים נוספו כאבי שרירים.

• הוסף לסימניות
חלק מהנדבקים לאחר החיסון ודאי נדבקו לפני החיסון, והתסמינים יצאו לאחר החיסון. הרי תמיד יש זמן דגירה של כמה ימים בין ההדבקה לפרוץ המחלה.

או שנדבקו בימים הראשונים לאחר החיסון כשהוא עדיין לא עזר. ומי שנדבק ביום השלישי או הרביעי למשל, ייתכן שהמחלה תופיע ביום השישי או בעשירי ואף יותר.

נוסף לכך, חוששתני שיש שנדבקו בעקבות הצפיפות בחלק מהמקומות שהתחסנו. בעיקר במקומות הקטנים יותר, שאין שם מתחמים מרווחים, ובעיקר במקומות שם הגיעו רבים ללא תורים.
חשוב שתהיה מודעות גם בעת קבלת החיסונים ובהמתנות לפני ואחרי - מרחק, אוורור, בנוסף למסכות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קודם כל כן. אחרי שבועיים ל-60% יש כבר נוגדנים - דהיינו לא ידבקו כ"כ בקלות.
הבנתי שהכמות שהייתה לי זה נקרא יחסית יפה (אנחנו קבוצה של 100 במחקר)
לי היה אחרי שבועיים 46
אחרי 3 שבועות 72

ממה שאני מבינה מעל 100 זה נחשב חסינות ארוכת טווח (ממה שיודעים היום, זה יכול תמיד להשתנות מחר...)
אם הנתונים הם כאלה לדעתי המודל הבריטי לחכות עם המנה השנייה 6 שבועות הרבה יותר אחראי.
אני מקווה שלא נבכה על לשעבר עם המהירות לחסן את המנה השנייה.

כדאי מאוד לעקוב אחרי נתוני תופעות הלוואי של המנה השנייה ולא להיחפז לקחת אותו.
יכול להיות שיש אנשים שזה מזיק להם וכדאי להם לרווח את ההמתנה בין שתי המנות.

• הוסף לסימניות
חלק מהנדבקים לאחר החיסון ודאי נדבקו לפני החיסון, והתסמינים יצאו לאחר החיסון. הרי תמיד יש זמן דגירה של כמה ימים בין ההדבקה לפרוץ המחלה.
ובנוסף לכך רק ל-50% מהמתחסנים במנה ראשונה יש נוגדנים, וגם סביר להניח שבקרב המתחסנים יש התרופפות מסוימת בשמירה על ההנחיות.

• הוסף לסימניות
אם הנתונים הם כאלה לדעתי המודל הבריטי לחכות עם המנה השנייה 6 שבועות הרבה יותר אחראי.
כרגע מחסנים לפי מה שנקבע על ידי פייזר. כי הלא כל הניסויים שלהם על עשרות אלפי בני אדם היו לפי המתווה הזה של המתנה בערך 21 יום בין מנה למנה. ולפי זה היו התוצאות שלהם.
ייתכן שאפשר אחרת, אולי אפילו יהיה טוב יותר. אך לא נערך על זה ניסוי, ולכן לא משנים.

אגב, בחיסונים של מודרנה מחכים 4 שבועות בין מנה למנה. כך היו הניסויים אצלם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי כדאי לבדוק נוגדנים לפני שלוקחים את המנה השנייה כך שאם יצא חיובי יתייתר הצורך לקחת את המנה השנייה.
כעת יש מחקר בבית חולים תל השומר.
גיסי חלה בראש השנה, לפני שלושה שבועות עשה בדיקה סרולוגית והיו לו 0.99 נוגדנים. קיבל חיסון. כשבועיים לאחר החיסון, שוב חזר על בדיקה סרולוגית והתוצאה הייתה מדהימה 9.6 נוגדנים מתוך 10. כשלושה שבועות לאחר קבלת המנה הראשונה, לא הסכימו לחסנו במנה השנייה.
המחקר הוא האם לוותר על מנה שנייה למחלימי קורונה.

• הוסף לסימניות

כדאי מאוד לעקוב אחרי נתוני תופעות הלוואי של המנה השנייה ולא להיחפז לקחת אותו.
יכול להיות שיש אנשים שזה מזיק להם וכדאי להם לרווח את ההמתנה בין שתי המנות.
אני לא מבינה מה הבעיה לתת עוד חיזוק למערכת החיסון?
למה זה מסוכן?
מחלימי קורונה גם הגיעו לרמה של 400 בנוגדנים, ולי היה "רק" 70+ שלושה שבועות אחרי החיסון הראשון.
אולי יחליטו שזה מיותר למי שהרמה שלו עולה על מספר מסויים, הלוואי, זה יתן לעוד אנשים להתחסן.

ואגב, לא שמעתי אישית מאף אחד על תופעות לוואי מרחיקות לכת אחרי החיסון השני. כן שמעתי על חום וצמרמורות. מצד שני, לא מאוד הרבה מהמתחסנים כבר הספיקו את החיסון השני....

• הוסף לסימניות
כעת יש מחקר בבית חולים תל השומר.
גיסי חלה בראש השנה, לפני שלושה שבועות עשה בדיקה סרולוגית והיו לו 0.99 נוגדנים. קיבל חיסון. כשבועיים לאחר החיסון, שוב חזר על בדיקה סרולוגית והתוצאה הייתה מדהימה 9.6 נוגדנים מתוך 10. כשלושה שבועות לאחר קבלת המנה הראשונה, לא הסכימו לחסנו במנה השנייה.
המחקר הוא האם לוותר על מנה שנייה למחלימי קורונה.
באמת מעניין למה עושים חיסון אחרי החלמה?

• הוסף לסימניות
אני התחסנתי למנה ראשונה ולאחר שבועיים נחשפתי לחולה קורונה (בעלי) מאומת בצורה שודאי הייתי צריכה להידבק - וב"ה לא נידבקתי
יכול להיות שבגלל החיסון ויכול להיות שבלי קשר...
אני מכירה מישהי שהיתה בחשיפה לבני משפחה קרובים ושהתה במלונית 3 שבועות ולא נדבקה.

• הוסף לסימניות

או שנדבקו בימים הראשונים לאחר החיסון כשהוא עדיין לא עזר. ומי שנדבק ביום השלישי או הרביעי למשל, ייתכן שהמחלה תופיע ביום השישי או בעשירי ואף יותר.

נוסף לכך, חוששתני שיש שנדבקו בעקבות הצפיפות בחלק מהמקומות שהתחסנו. בעיקר במקומות הקטנים יותר, שאין שם מתחמים מרווחים, ובעיקר במקומות שם הגיעו רבים ללא תורים.
חשוב שתהיה מודעות גם בעת קבלת החיסונים ובהמתנות לפני ואחרי - מרחק, אוורור, בנוסף למסכות.
אני מכירה אישית מישהו שיצא חיובי 3 שבועות אחרי החיסון הראשון- היום שבו היה אמור לקבל את המנה השניה.

מה שמעניין כול אלו שהתגלו כחיובים אחרי החיסון האם המחלה יותר קלה בעקבות כך?
אם ככה, אז גם זה שווה

• הוסף לסימניות
לא היו לו מספיק נוגדנים להגנה מירבית כפי שיש בחיסון.
הבנתי. יותר נכון התכוונתי חשאול למה עשה בדיקת נוגדנים? כי אני יודעת שבד"כ לא נותנים בדיקת נוגדנים למי שהיה חולה אלא רק לקרובים אליהם...

הבנתי. יותר נכון התכוונתי חשאול למה עשה בדיקת נוגדנים? כי אני יודעת שבד"כ לא נותנים בדיקת נוגדנים למי שהיה חולה אלא רק לקרובים אליהם...
הוא חלק מצוות רפואי ורצו לבדוק האם לחסנו או לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה