קורונה התחסנתם נגד נגיף הקורונה?היו לכם תופעות לוואי?

התחסנתם נגד נגיף הקורונה?

• כן

• לא

• יש לי נוגנים(בדקתי)

• לא התחסנתי שיאפשרו לי אעשה זאת בעז"ה

• ההיתי חולה ולא בדקתי נוגדנים

• לא היה לי קורונה ויש לי נוגדנים(בדקתי)

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
מדען הראשי של פייזר אומר בראיון שנערך עמו שהחברה עובדת על נוסחה חדשה של החיסון שתהיה יותר קלה לשינוע והפצה מהגרסה הנוכחית (שדורשת תנאי אחסון מיוחדים כמו מינוס 70 מעלות וכו') ובנוסף הם כרגע חושבים על איך יהיה אפשר לעדכן את פורמולת החיסון במהירות על מנת שהם יוכלו להתמודד עם מוטציות חדשות (וריאנטים) שמתפשטות בעולם וימשיכו להתפשט גם בעתיד

לדבריו במהלך השנים הבאות הם יצטרכו לשקול לחסן מחדש בפורמולות חדשות כדי להתמודד עם מוטציות שכל הזמן ימשיכו להתהוות

לדבריו בחברה עובדים כעת על חיסון שיהיה בתצורת אבקה ושיוכלו לשנע אותו גם בטמפרטורות גבוהות ולאחר מכן באתר היעד להפכו שוב לתצורת נוזל - לדבריו הגרסה הזאת תהיה זמינה במחצית השנייה של השנה ועד סוף 2022 היא תחליף לחלוטין את הגרסה הקפואה הנוכחית

לדבריו הוא חושב שאנשים שקיבלו את החיסון הנוכחי יאלצו להתחסן שוב בתוך שנתיים עד שלוש בגרסה החדשה של החיסון

לדבריו לנוכח התפרצויות של מוטציות חדשות שמצטברים לאורך זמן קצר כל החיסונים הנוכחיים יאבדו את היעילות שלהם "זה לא יקרה בין לילה אבל הם יפסיקו להיות אפקטיביים בהדרגה"

לדבריו הגרסה הנוכחית תביא לכך שגם עם הגנה מופחתת מפני זנים חדשים, היא עדיין תהיה יעילה במידה מסוימת אך בידי החברה היכולת לפתח במהירות יחסית גרסה חדשה של החיסון כדי שתוכל להגן מפני זנים חדשים שעלולים להופיע

לדבריו, יקח כשבועיים לעצב גרסה חדשה של החיסון, ואחריו כמה שבועות של ניסוי פרה-קליני

https://rotter.net/forum/scoops1/677645.shtml

מה שמעניין כול אלו שהתגלו כחיובים אחרי החיסון האם המחלה יותר קלה בעקבות כך?
אם ככה, אז גם זה שווה

:(

קראתי את זה גם
אבל כול השאלה מי זה החולים הקשים האלו?
אם זה המובגרים אז זה שונה....
יתכן שבלי החיסון היה מגיעים להיות מונשמים ומורדמים..
אבל אי אפשר לדעת

יכול להיות שבגלל החיסון ויכול להיות שבלי קשר...
אני מכירה מישהי שהיתה בחשיפה לבני משפחה קרובים ושהתה במלונית 3 שבועות ולא נדבקה.
זב בקורונה של פעם. עם המןטציה כרגע לא קורה כמעט שלא נדבקים כולם. גנים שלמים וכו

זה לא מדוייק. כי כל שבוע שעובר המאושפזים בקרב המבוגרים יורד בגלל החיסון הראשון

זה לא מדוייק. כי כל שבוע שעובר המאושפזים בקרב המבוגרים יורד בגלל החיסון הראשון
אני עוקב אחרי הנתונים
ולצערי, עד לרגע זה, לא ניתן לומר שיש מגמה מובהקת של ירידה בתחלואה בקרב מבוגרים, יחסית לקבוצות גיל אחרות (למעט גיל 0-9 שבו יש עלייה מובהקת בתחלואה - כנראה בגלל המוטציה).

אני עוקב אחרי הנתונים
ולצערי, עד לרגע זה, לא ניתן לומר שיש מגמה מובהקת של ירידה בתחלואה בקרב מבוגרים, יחסית לקבוצות גיל אחרות (למעט גיל 0-9 שבו יש עלייה מובהקת בתחלואה - כנראה בגלל המוטציה).
פרופסור ערן סגל טוען שבהחלט יש ירידה בחולים קשה ככל שעובר הזמן מהחיסון. וזה עוד מהחיסון הראשון.
את הנתונים נראה בימים הקרובים ממש

אני ממליצה לכם באמת מכל הלב ללכת להתחסן. זה כל כך מרגיע לדעת שזה מאחורינו אחרי החיסון. פשוט הסיוט נגמר. זה שווה.
וצריך באמת להיזהר פה מכל מיני ניסיונות להיות פרופסור ולהגיד נתונים לא נכונים

אני עוקב אחרי הנתונים
אני חושבת שמעכשיו אמורים לראות מגמת ירידה
מאחר וחלקם של המבוגרים התחסנו לפני שבוע שבועיים ולא כולם לפני 3 שבועות
וגם אחרי שבועיים לוקח זמן עד שהחיסון מייצר נוגדנים אמיתיים
ובנוסף, הכי חשוב יש גם כאלו מבוגרים שלא הספיקו להחתסן ונדבקו.
בבוקר קראתי שב"ב הרבה מבוגרים לא הגיעו להתחסן..

ראיתי באיזה אתר חדשות ואני לא מוצא עכשיו איפה, טבלה עם נתונים של מאושפזים לאחר חיסון מנה ראשונה ודוקא רואים ירידה גדולה במאושפזים ככל שעובר זמן מהחיסון. אין כמעט מאושפזים לאחר 3 שבועות מהחיסון.

לפי מהלך המחלה, אלו שעכשיו חולים קשה נדבקו כנראה לפני כשבוע וחצי, שבועיים.
החיסונים התחילו רק לפני כשלושה שבועות.
כך שאפילו ראשוני המתחסנים, אם הם חלו קשה, חלו די בסמוך לקבלת החיסון, בשעה שעדיין לא היה לו מספיק השפעה.
ואותם ראשוני המתחסנים הם מיעוט מבין כלל המתחסנים במשך השבוע או שבוע וחצי הראשונים, שהוא הזמן שהחולים עכשיו קשה נדבקו.
כך שלכאורה רובם חלו מספר ימים בודדים לאחר החיסון.

כרגע מחסנים לפי מה שנקבע על ידי פייזר. כי הלא כל הניסויים שלהם על עשרות אלפי בני אדם היו לפי המתווה הזה של המתנה בערך 21 יום בין מנה למנה. ולפי זה היו התוצאות שלהם.
ייתכן שאפשר אחרת, אולי אפילו יהיה טוב יותר. אך לא נערך על זה ניסוי, ולכן לא משנים.

אגב, בחיסונים של מודרנה מחכים 4 שבועות בין מנה למנה. כך היו הניסויים אצלם.
אם נלך לפי נתוני חברת פייזר המנה השנייה כמעט מיותרת
הבדל של 6 אחוז
שלוש שבועות אחרי החיסון הראשון יש ל- 89% מהמתחסנים הגנה !

לדעתי לא כדאי להיחפז לקחת את המנה השנייה

נערך לאחרונה ב:
הבדל של 6 אחוז
שלוש שבועות אחרי החיסון הראשון יש 89% הגנה !

אם אינני טועה האחוזים האלו מתייחסים לאחוזים מקרב המתחסנים שיפתחו נוגדנים, אבל גם רמת הנוגדנים מתחזקת לאחר המנה השנייה, וכנראה זאת הסיבה העיקרית לנחיצותה של המנה השנייה.

אם אינני טועה האחוזים האלו מתייחסים לאחוזים מקרב המתחסנים שיפתחו נוגדנים, אבל גם רמת הנוגדנים מתחזקת לאחר המנה השנייה, וכנראה זאת הסיבה העיקרית לנחיצותה של המנה השנייה.
נכון, תיקנתי

המנה השנייה נועדה להעלות את החסינות ל-95 % מ-89%
מדובר ב 6 %
כך לפי אתר דוקטור אונלי

לא מדובר באחוז דרמטי
מה גם שלא בדקו מה קורה אחרי שבוע רביעי יתכן שאחוז המתחסנים שמפתחים נוגדנים גם עולה ליותר מ-89%

נראה שהמנה השנייה לרוב רובה של האוכלוסייה מיותרת

נערך לאחרונה ב:
נכון, תיקנתי

המנה השנייה נועדה להעלות את החסינות ל-95 % מ-89%
מדובר ב 6 %

לא מדובר באחוז דרמטי

נראה שהמנה השנייה לרוב האוכלוסייה מיותרת
לא הבנת אותי
כמדומני 89% יעילות לאחר המנה הראשונה מתייחס לכמות בעלי הנוגדנים מקרב המתחסנים ולא לרמת יעילות הנוגדנים שלהם,
כלומר, גם מי שיש לו נוגדנים עלול להידבק אם הם לא ברמה מספיקה,
לאחר המנה השנייה, מלבד זאת שאחוז בעלי הנוגדנים עולה ל-95% גם רמת הנוגדנים מתחזקת (גם לאלו שכבר פיתחו נוגדנים במנה הראשונה).

מעניין לדעת:
למשהו יש מידע האם מי שקיבל את המנה הראשונה וחלה בקורונה לקח את זה יותר בקלות?????

לא הבנת אותי
כמדומני 89% יעילות לאחר המנה הראשונה מתייחס לכמות בעלי הנוגדנים מקרב המתחסנים ולא לרמת יעילות הנוגדנים שלהם,
כלומר, גם מי שיש לו נוגדנים עלול להידבק אם הם לא ברמה מספיקה,
לאחר המנה השנייה, מלבד זאת שאחוז בעלי הנוגדנים עולה ל-95% גם רמת הנוגדנים מתחזקת (גם לאלו שכבר פיתחו נוגדנים במנה הראשונה).
הבנתי אותך מצויין
פשוט זה לא מה שפייזר מפרסמים
הם מסבירים למה צריך לקחת את המנה השנייה, בשביל להעלות מ 89% ל-95%
הם לא כתבו שהנוגדנים לא מספיקים וצריך להעלות את רמת היעילות שלהם

הבדל של 6 אחוז
שלוש שבועות אחרי החיסון הראשון יש ל- 89% מהמתחסנים הגנה !

אני מכירה מישהו שחלה כמעט 3 שבועות אחרי החיסון הראשון. הוא התגלה כחיובי ביום של החיסון שני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה