התייעצות דחופה לגבי בחירת דירה חדשה

• הוסף לסימניות
למרות העיתוי הלחוץ, אנחנו אמורים לבחור דירה בפרויקט חדש בירושלים.
כרגע, נותרו מספר דירות אפשריות, ואחת מהן ממוקמת בקומה מינוס 1, צדדים צפון - מערב (רוב הדירה פונה לכיוון צפון למעט חלון אחד, שאם הבנתי נכון יוצא מתוך ממ"ד, והוא פונה למערב).
הדירה פונה בחלקה הגדול לקיר החיצוני של הבניין ויש לה חצר פרטית מאוד גדולה צמודה.
לי אישית הרעיון של החצר קורץ אבל כ-ו-ל-ם מזהירים אותי שבדירה כזו מדכא לגור, חנוק ונותן הרגשה מאוד מבודדת כי כל מה שרואים מול העיניים זה קיר גבוה.
הדירה גם יושבת בצמוד לחלל גדול שאולי ניתן יהיה בעתיד לעשות איתו משהו (לא ברור לנו עד כמה זה מציאותי...)
אשמח מאוד מאוד לשמוע האם מומלץ ללכת על הדירה הזו או שחסרונותיה גוברים על יתרון החצר והחלל שלא ברור מה יהיה איתו.
באותו מחיר כמעט מוצעת דירה סטנדרטית בקומה שלישית שפונה לנוף מדהים מצד דרום.
העניין הבעייתי הוא שבשנים הראשונות כנראה ארצה להשכיר את הדירה. האם דירה כמתוארת בקומה מינוס אחד עשויה להיות בעייתית מאוד מבחינה זו?

תודה רבה רבה מראש למשיבים! אנחנו ממש אובדי עצות, בלחץ של ערב פסח לא מצליחים למצוא ייעוץ מקצועי וזמן להתייעץ, וכל תשובה תהיה חסד של ממש!

• הוסף לסימניות
להורי יש דיר במינוס 1 והחלל שהיה להם הכפיל להם את הדירה לאחר 10 שנים.
מ 4 חדרים נהיה 8 פלוס חדר כביסה גדול,וסלון ענק.
לדעתי זה פלוס ענק.
אם לא אחת שחייבת נוף-לא קריטי הנוף.
לגבי השכירות-אם תעשו מהדירה טיפוח-אנשים ירצו אותה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמרג;2516513:
להורי יש דיר במינוס 1 והחלל שהיה להם הכפיל להם את הדירה לאחר 10 שנים.
מ 4 חדרים נהיה 8 פלוס חדר כביסה גדול,וסלון ענק.
לדעתי זה פלוס ענק.
אם לא אחת שחייבת נוף-לא קריטי הנוף.
לגבי השכירות-אם תעשו מהדירה טיפוח-אנשים ירצו אותה.
בהצלחה.

תוכלי אולי לכתוב לי (פה או באישי) איך בעצם הם הצליחו לממש את החלל ולהפוך אותו לשלהם?
ממי בעצם היו צריכים להוציא אישו ואם זה הליך שאורך שנים?
תודה רבה גדולה מראש:eek:

• הוסף לסימניות
לדעתי אם את לא חייבת נוף ואוויר פסגות את יכולה לקנות.
אפשר להפוך את הקיר לירוק ע"י צמחים מטפסים.

לגבי החלל- זה יתרון
וכמובן שצריך לבדוק מבחינה מעשית וחוקית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י להרגיש בבית;2516531:
לדעתי אם את לא חייבת נוף ואוויר פסגות את יכולה לקנות.
אפשר להפוך את הקיר לירוק ע"י צמחים מטפסים.

לגבי החלל- זה יתרון
וכמובן שצריך לבדוק מבחינה מעשית וחוקית.

את יודעת לומר לי אולי איך אני מבררת בשלב התחלתי כמו זה את הבחינה המעשית והחוקית של החלל?
מי הכתובת? הקבלן? החברה היוזמת?
המון תודה

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון את הנתונים.
לא הייתי מוותרת על אור ואוויר.
אולי יום אחד תוכלי להרחיב גם בקומה גבווהה.
לא בריא לחיות לאורך שנים במקום כזה לדעתי...
הספיקה לי חצי שנה של שכירות שקומה מינוס 1.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yudb;2517096:
אם הבנתי נכון את הנתונים.
לא הייתי מוותרת על אור ואוויר.
אולי יום אחד תוכלי להרחיב גם בקומה גבווהה.
לא בריא לחיות לאורך שנים במקום כזה לדעתי...
הספיקה לי חצי שנה של שכירות שקומה מינוס 1.

אשמח אם תכתבי לי באישי מה היו הכיוונים אצלכם ומה כל כך הפריע במגורים שם

המוןןן תודה מראש

• הוסף לסימניות
בירושלים לא הייתי לוקחת צפון ומערב וודאי לא שהרוב צפון, זה ממש חשוך!! ומוריד מאוד מאוד את ערך הדירה!! הדירה טחובה ,קרה וחשוכה!! מילא אם היה לך יותר מערב אז יש קצת שמש אבל ככה
ודאי שדירה גבוהה ודרומית ועוד נוף עדיפה לכל הדיעות, מלבד החצר והחלל...
לגבי החצר, אם זאת חצר מרתפית שכל מי שעובר ברחוב או בשדרה רואה את שמתרחש בתוכה ואת שמתרחש בבית אז ממש ממש לא כדאי...אם זאת חצר בגובה שמעט מרגישה כמו מרפסת אז יש מה לשקול, אך לפי תיאורך אני מרגישה שזאת חצר מרתפית... אני לא הייתי הולכת על כזאת חצר...היא לא שווה כלום. אי אפשר ליהנות ממנה מרוב היזק ראיה
חלל-כמובן שבונים בו ללא היתר וזה לא חוקי, אך זה כל הקטע איתו-שאף אחד לא יודע שהרחבתם לחלל.
מי אמר שיש חלל? הקבלן? האם יש תוכניות קונסטרוקציה שבהם רואים שאכן המהנדס ביקש לבנות שם קירות ותקרה על מנת להחזיק את הקומות הבאות? או שהחלל הוא רק חלל בין הבניין לצלע ההר?? שאז יש גם את כל העלות של הבניה, אם בכלל זה אפשרי... או שבכלל אין חלל וזה רק השערה, או שיש חלל אבל אסור לפרוץ כי יש קיר תמך??
ואם יש חלל, האם ניתן לאוורר בו חלונות או שזה חלל בתוך ההר ללא אויר? ואם זה חלל לללא אויר, אז מה הוא יכול לתת מצד תיכנון הדירה? הגדלת סלון? הגדלת מטבח? חדר כביסה ושירותים עם ונטה? חדר משחקים? צריך לראות את תיכנון הדירה לעומת החלל על מנת לראות מה יצא לבסוף מהחלל כי חדרי שינה לא תוכלי לעשות שם אם אין חלונות..
החלל הוא השיקול היחיד לדעתי, וצריך לברר כמה הוא רלוונטי, והחצר יש לחדד כמה היא שווה או שהיא רק מיטרד מרוב היזק ראיה...
כך אני חושבת אך כמובן זה סובייקטיבי מאוד לכל אדם כמה חשוב לו האור והאויר והנוף-לי אישית מאוד!!!! אני מוכנה לשלם על זה עוד הרבה!!!

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה הארוכה והמושקעת. אכן בסוף בחרנו בדירה בכיוונים דרום - מערב עם מרפסת נוף מהממת ושמחים מאוד עם ההחלטה.
יישר כוח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה