התייעצות התייעצות דחופה על ועדת אפיון וזכאות – בעיות שפה

• הוסף לסימניות
את מנסה לעבוד על עצמך, ועל כולם...
יפה מאד שאת רואה התקדמות, אבל למרות ההתקדמות כולם כולל כולם , המליצו על גן שפתי - לא סתם..
ילד שעוד מעט בן 3, זה גיל מעולה, הוא תוך שנה שנתיים יתגבר על הפער, ויהיה שווה בין שווים,
קחי בחשבון שאת בידיים שלך , מונעת מהילד שלך לקבל את מה שהו אצריך,
ואני בטוחה שאת רואה שיפור עם הקלינאית ועדיין זה לא מספיק, ל אדומה ולא כמעט... ואולי עוד חצי שנ ההוא יגע להיות כמעט כמו בני גילו כיום, אבל גם בני גילו יתקדמו בעוד חצי שנה,
תדבר עם הגננת של הגן (תסמכי עליה ) שהיא תגיד מה הפער בין בני גילו, זה לא החלטה שלך, את לא רואה אותו באינטרקציה יומיומית מול בני גילו.

תתתיעצי עוד קצת, לפני שאת מחליטה על דעת עצמך, למנוע טובה מהילד שלך - את אמא שלו, הוא חסר אונים, ואת מחליטה לו על המשך החיים, תתיעצי עם אנשים מבינים, (מקצועית- לא אלו שמבינים איך ז נראה חברתית) תרימי טלפון לגננות בגני שפה, תתיעצי עם כמה קלינאיות אחראיות, ורק אז תקבלי החלטה,
ותציאי מהראש מה יגידו, כי ילד שיהיה תמיד מתקשה חברתית ולימודית השם שלו לא יהיה יותר טוב מילד שבגיל שלוש או ארבע היה שנה או שנתיים בגן שפה....
הודעה מאד נחרצת ומאד לא מכבדת
הורים רוצים בטובת הילד שלהם!!!
וכשהם מקשיבים ללב שלהם הם יודעים הכי טוב.
לא תמיד אנשי המקצוע צודקים, לפעמים יש להם אינטרסים, לפעמים יש להם כל מיני דעות או מחשבות אחרות.

• הוסף לסימניות
אני ממליצה לקחת לפחות חצי מהאנרגיות שמשקיעים בועדה ובהחלטות שלהם
לקחת פגישה אחת או שתיים אצל קל"ת שיודעת להדריך
ולעבוד עם הילד בבית כל יום.
זה יתן תוצאות הכי טובות.

בכלל לא למהר לשלוח למסגרת קטנה ילד שיש לו קושי נקודתי.
כותבת מתוך מקצועיות בתחום והכרה איך דברים עובדים.

מתי צריך גן חנ"מ? אם יש קשת רחבה של קשיים מסוגים מסויימים.
לדוגמא: ילד שיש לו קושי בביטוי אבל ההבנה שלו מצויינת - לא הייתי ממליצה גן קטן.
ילד שיש לו קושי מהותי בהבנה בפער מבני גילו - גן קטן יציל אותו ויקדם אותו הכי טוב.

• הוסף לסימניות
הודעה מאד נחרצת ומאד לא מכבדת
הורים רוצים בטובת הילד שלהם!!!
וכשהם מקשיבים ללב שלהם הם יודעים הכי טוב.
לא תמיד אנשי המקצוע צודקים, לפעמים יש להם אינטרסים, לפעמים יש להם כל מיני דעות או מחשבות אחרות.
צודקת, עידנתי קצת :)
זה פשוט לא פעם ראשונה שיש אשכולות כאלו...

ברור ואין חולק!
הורים רוצים בטובת הילד,
אבל יש המון המון אינפורמציה מטעה בנושא,
יש לרוב ההורים רגליים קרות כשהם שולחים את הילד (המדהים שלהם! באמת!)
לגן שפה, במיוחד כשגן כזה, הוא תחת הכותרת של חנוך מיוחד,
ותר לי כולנו בני אדם, ובסוף משחק לנו ה"מה יגידו" (ואין טעם להתכחש לזה)

גם בגן שמעניק הכי הרבה לילד במסגרת רגילה (ואין הרבה כאלו, תבדקו כאן כמה אשכולות יש על סיעות אישיות שנדרשות לעשות כל מיני עבודות שוטפות בגן..)
וגם סל אישי הוא בדיחה, לעומת מה שיש בגן שפה.
אני ממליצה לקחת לפחות חצי מהאנרגיות שמשקיעים בועדה ובהחלטות שלהם
לקחת פגישה אחת או שתיים אצל קל"ת שיודעת להדריך
ולעבוד עם הילד בבית כל יום.
זה יתן תוצאות הכי טובות.

בכלל לא למהר לשלוח למסגרת קטנה ילד שיש לו קושי נקודתי.
כותבת מתוך מקצועיות בתחום והכרה איך דברים עובדים.

מתי צריך גן חנ"מ? אם יש קשת רחבה של קשיים מסוגים מסויימים.
לדוגמא: ילד שיש לו קושי בביטוי אבל ההבנה שלו מצויינת - לא הייתי ממליצה גן קטן.
ילד שיש לו קושי מהותי בהבנה בפער מבני גילו - גן קטן יציל אותו ויקדם אותו הכי טוב.
את צודקת לגמרי!!
כשיש קושי נקודתי!!,
המצב הוא כזה:
רופאת התפתחות הילד, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק ועובדת סוציאלית – כולן המליצו על גן שפתי.
אבל אני מעוניינת בגן רגיל עם סל טיפולים מורחב.

במקרה דנן, יש הסכמה משלל הגורמים! שיש קושי ... (אם היה קושי שפתי נקודתי את לחלוטין צודקת - בתנאי כמו שכתבת שיש עבודה יומיומית..)

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים!
לגבי הסל אישי
צריך לדבר עם הגן הרגיל קודם איך זה עובד אצלם?
איך אני יודעת איך זה יתנהל?
הילד יהיה עוד מעט בן 3
הוא לא צריך ריפוי בעיסוק רק קלינאית
ואני רואה התקדמות יפה בקלינאית תקשורת(עדיין בפער מגילו)
מה שנראה שחצי שנה ידביק את הקצב, בעזרת ה'.
לכן אני מעדיפה סל
אבל איך אני יודעת מה יכלול הסל? זה קשור לגן?
אם יש לו סל אישי כבר לא יהיה לו טיפולי קלינאית מטעם הקופה?
אם נראה שעוד חצי שנה הוא ידביק את הפער על ידי טיפול בקהילה, אין סיכוי שיאשרו גן שפה...

את ההרכב של הסל קובעים ההורים וצוות הגן במשותף. מספר השעות שהילד זכאי להן נקבע לפי רמת התפקוד שלו, ואיך מחלקים את השעות האלו בין המקצועות השונים זו כבר החלטה שמתבססת על הצרכים של הילד וההורים שותפים לה. ("ועדת פילוח")
אממה, אפשר עד מחר לקבוע לילד שעת קלינאית תקשורת, זה לא אומר שתהיה קלינאית תקשורת... לפני שבונים על מקצוע מסוים צריך לוודא שבאמת יש בגן הזה מישהי מתאימה שמגיעה לגן. גם אם יש זה לא מבטיח ששנה הבאה היא תמשיך להגיע.

• הוסף לסימניות
גן שפה לא עשיר כמו שמתארים אותו, אין שם משאבים בלתי נדלים,
הצוות הפרא רפואי מצומצם ומחלקים אותו במדויק רק למי שממש צריך.
כן יש הרבה יחס של צוות הגננות והסייעות, אבל יש גם חסרונות.

• הוסף לסימניות
אכן, הוא לא מושלם, אבל הוא פי כמה וכמה מגן רגיל,
ויש דברים שאי אפשר להתעלם מהם שקיימים בכל גן שפתי,
וזה כמות הצוות פר ילד,איכות והכשרת הצוות, השטח הגדול, והמשאבים, וגם אם יש מחסור באחת מצוותי הפרא רפואי (וזה קורה לפעמים!) אז זה לא בכל המישורים, ... אז זה בדבר אחד,(וזה גם לא בסדר, אבל להגיד גן שפה הוא ל אמושלם יש לו לפעמים מחסור במטפלת ריגשית, ולכן אני אשלח את הילד/ה שלי לגן רגיל שאין בו כלום והוא יהיה אחד מתוך 30-35 ילדים על 2 גנוות אם שעתיים שבועיות של עזרה פרטנית, של מישהי שבכלל לא יודעים מה ההכשרה הספציפית שלה... זה לטמון את הראש בחול! )

• הוסף לסימניות
לא משאבים בלתי נדלים, אבל הרבה יותר ממה שיש בגנים רגילים.
קשה להשיג טיפול פארא-רפואי בגן רגיל. זה נע בין "קשה לסמוך" לבין "צריך נס כדי להשיג", תלוי איפה ואיזה מקצוע.
אבל ההבדל בין גן רגיל לגן שפה הוא לא רק בטיפול פרטני של קלינאית תקשורת.
בגן שפה כל הצוות בפוקוס על עניין השפה ומיומן בזה, מקדמים את הילד לאורך כל היום.

• הוסף לסימניות
נכון מאוד
נכון.
יש גננות וסייעות מדהימות בדרך כלל,
ככה ממגוון גנים שראיתי בעצמי.

אבל המרקם של הגן שונה.
כמות הילדים, הדרישות מהם וצורת ההתנהלות של הגן -
יוצרת פער מאוד גדול בגירויים הסביבתיים שהילד מקבל.

במילים פשוטות:
לפני קבלת החלטה מומלץ ללכת לצפות במשך שעה ב2 גנים רגילים וב2 גנים חינוך מיוחד, כולם באותה שכבת גיל.
יש ילדים שמסגרת גן קטנה זה בדיוק בשבילם,
ויש ילדים שעדיף מאוד לטפל בקשיים שלהם בתוך מסגרת רגילה, הגם שידרוש יותר מאמץ.

• הוסף לסימניות
בעצם אפשר להשלים את זה אחרי צהריים לבד..

• הוסף לסימניות
נכון מאוד

נכון.

אבל המרקם של הגן שונה.

במילים פשוטות:
לפני קבלת החלטה מומלץ ללכת לצפות במשך שעה ב2 גנים רגילים וב2 גנים חינוך מיוחד, כולם באותה שכבת גיל.
איך אפשר לדעת מלצפות איך הילד ישתלב?

• הוסף לסימניות
נכון מאוד

נכון.

אבל המרקם של הגן שונה.

במילים פשוטות:
תלוי - כמו שהדגשת במידת הקושי, אין היום ילד שיקבל המלצה לגן שפתי , כשהוא לא צריך את זה במאה אחוז!.

(אגב, ל אתמיד הדרישות הלימודיות שלה הגן פחותות, יכולה לומר לגבי הבת שלי שסיימה גן שפתי, אחרי שהי יודעת לקרוא - עם ניקוד שוטף, ותרגילי חיבור וחיסור ברמה מאד מאד גבוה...) ההבדל הוא בעיקר כמות הילדים שבגן שפה היא נומכה משעותית , ויש את ההדל הגדול בין הכמות לכמות שבסוך הילד יתמודד איתה ביום יום בגן או בכיתה א רגילה, אבל צוות הגן מודע לזה, ועושה את המקסימום כדי לרפד את המעבר...

• הוסף לסימניות
בעצם אפשר להשלים את זה אחרי צהריים לבד..
באמת? איך בדיוק?
כל יום תלכי איתו לקלינאית תקשורת?, כל יום הוא יקבל מ3 גננות לחלק ל12 ילדים את אותו היחס שהוא יקבל מהגננת + סייעת על גן של 30 ילדים?הוא יקבל ריפוי בעיסוק, כל יום? את תהיי פנויה אליו כל יוום ברמה שהגננת פנויה אליו?
גם אם הוא כיום ילד יחיד ואין ולא אמור להיות לו מתחרה, על הפניות של ההורים שלו, זה מצריך המון, ולהורה הרגיל גם אין את ההכשרה הנדרשת...

• הוסף לסימניות
מישהו התנסה בלהכניס לחיידר אחרי גן שפה?
שואלים איפה למדו קודם?
שכנה שלי שלחה לגן שפה, (שלחה לחיידר בין הכי ליטאים חזקים בבני ברק)
הם נרשמו לחיידר בזמן - הרגיל יחד עם כל הילדים,
לאחר שהתקבלו, האבא הלך למנהל, ואמר שהילד צריך גן שפה, המנהל אמר לו שמעולה ושישלח אותו לגן שפה כי בגן של החיידר הוא לא יקבל את מה שהוא צריך) ואז כשתסתיים השנה שיתקשר שוב בזמן של הרישון "להזכיר" לו את הילד, תכלס הילד היה שנתיים בגן שפה, כל שנה האבא התקשר לתזכר את המנהל, והילד נכנס לחיידר כמו כולם... (עשו לו מבחן קצר עם המפקח של החיידר - רצו לראות שהוא יודע לקרוא- כמו שמלמדים בגנים של החיידר - ואכן בהרבה גני תקשורת בבני ברק מלמדים את הילדים לקרוא בלושן הקודש - והילד ידע מצויין. אם הגן לא נותן את המענה הזה, עדיף להשקיע בקריאה כמה חודשים עם הילד בבית, שזה כל אבא יכול לעשות, מאשר לוותר על גן שפה..

אבל זה מקרה ספציפי! מאמינה שעדיף לברר כל חיידר מה ההתנהלות שלו... (בכל מקרה בגני החיידרים אין מענה לבעיות האלו מלבד גננת שיח)

• הוסף לסימניות
שכנה שלי שלחה לגן שפה, (שלחה לחיידר בין הכי ליטאים חזקים בבני ברק)
הם נרשמו לחיידר בזמן - הרגיל יחד עם כל הילדים,
לאחר שהתקבלו, האבא הלך למנהל, ואמר שהילד צריך גן שפה, המנהל אמר לו שמעולה ושישלח אותו לגן שפה כי בגן של החיידר הוא לא יקבל את מה שהוא צריך) ואז כשתסתיים השנה שיתקשר שוב בזמן של הרישון "להזכיר" לו את הילד, תכלס הילד היה שנתיים בגן שפה, כל שנה האבא התקשר לתזכר את המנהל, והילד נכנס לחיידר כמו כולם... (עשו לו מבחן קצר עם המפקח של החיידר - רצו לראות שהוא יודע לקרוא- כמו שמלמדים בגנים של החיידר - ואכן בהרבה גני תקשורת בבני ברק מלמדים את הילדים לקרוא בלושן הקודש - והילד ידע מצויין. אם הגן לא נותן את המענה הזה, עדיף להשקיע בקריאה כמה חודשים עם הילד בבית, שזה כל אבא יכול לעשות, מאשר לוותר על גן שפה..

אבל זה מקרה ספציפי! מאמינה שעדיף לברר כל חיידר מה ההתנהלות שלו... (בכל מקרה בגני החיידרים אין מענה לבעיות האלו מלבד גננת שיח)
אחד על אחד
היה אצל הבן שלי (לא בני ברק)

• הוסף לסימניות
שאלה
קיבלנו זכאות לגן שפה- לא קיבלנו עדיין שיבוץ- מתי מקבלים בכלל?
הילדה חכמה על סף הגאונית- עושה לי תרגילי חיבור פשוטים בגיל שלוש וחצי! הלכנו לקנות לה נעליים, היא מראה לי עם האצבעות- יש לי ככה נעליים (2), אבל הם לא טובות, אז נקנה עכשיו ככה נעליים (2) ויהיה לי ככה (4) נעליים
אבל יש לה קשיים רגשיים, קשיי שליפה קשים, דיבור לא מובן, הלכתי לקחת אותה מהגן יום אחד מוקדם- בד"כ היא בהסעה, מקובל מאוד בעמנואל- וילדות באות אליי- את אמא של X? אמרתי- כן, הן- אחרי שנה של טיפול אצל קל"ת! את יודעת, היא לא מדברת טוב. , הגננת מדברת גם על קשיים חברתיים ומוטורים.

אבל תכלס'- מטפלת רגשית היא מקבלת גם היום בתוך הגן.
שליפה- הגננת שילוב יכולה לטפל.
חברה כנ"ל.
נשארנו עם קשיי היגוי- מטפלים בזה בגן שפה?

• הוסף לסימניות
איך אפשר לדעת מלצפות איך הילד ישתלב?
אני חושבת שיש הבדל גדול מאוד במרקם של הגן, בין גן רגיל לגן חינוך מיוחד.
ולא רק כמות הילדים.
וזה שיקול מאוד מאוד חשוב.

ילד שיש לו הבנה טובה ויכולות חברתיות טובות - לא הייתי ממהרת להכניס לגן חינוך מיוחד.
הוא יחקה את הסביבה, יקבל גירויים ברמה מופחתת מאוד ולא יפתח מספיק את מה שחזק אצלו.

למידה והתקדמות אצל ילד זה לא רק לשים V על ביצועים (כמו: מדבר תקין, שולף, אוחז נכון עפרון)
זה הוליסטי.
הפער ברמת הגירויים החברתיים והתקשורתיים בין גן רגיל לחינוך מיוחד זה ההבדל הגדול.

• הוסף לסימניות
קשיי שליפה קשים, דיבור לא מובן,
אם מתאים לך, קחי אותה לקלינאית תקשורת פרטית מומחית פעמיים בשבוע + הדרכה בבית.
קרוב לוודאי שהקשיים הרגשיים הם משניים (תוצאה של קשיי שפה)

הילדה חכמה על סף הגאונית- עושה לי תרגילי חיבור פשוטים בגיל שלוש וחצי!
לגמרי!

• הוסף לסימניות
שאלה
קיבלנו זכאות לגן שפה- לא קיבלנו עדיין שיבוץ- מתי מקבלים בכלל?
הילדה חכמה על סף הגאונית- עושה לי תרגילי חיבור פשוטים בגיל שלוש וחצי! הלכנו לקנות לה נעליים, היא מראה לי עם האצבעות- יש לי ככה נעליים (2), אבל הם לא טובות, אז נקנה עכשיו ככה נעליים (2) ויהיה לי ככה (4) נעליים
אבל יש לה קשיים רגשיים, קשיי שליפה קשים, דיבור לא מובן, הלכתי לקחת אותה מהגן יום אחד מוקדם- בד"כ היא בהסעה, מקובל מאוד בעמנואל- וילדות באות אליי- את אמא של X? אמרתי- כן, הן- אחרי שנה של טיפול אצל קל"ת! את יודעת, היא לא מדברת טוב. , הגננת מדברת גם על קשיים חברתיים ומוטורים.

אבל תכלס'- מטפלת רגשית היא מקבלת גם היום בתוך הגן.
שליפה- הגננת שילוב יכולה לטפל.
חברה כנ"ל.
נשארנו עם קשיי היגוי- מטפלים בזה בגן שפה?
בשעתיים בשבוע של גננת שילוב את מצפה שהיא תטפל גם בקשיי שליפה וגם בכל הנושא הגדול והמורכב של חברה?
חכמה וגאונית לא רלוונטי. גן שפה הוא לא גן לילדים טפשים.

• הוסף לסימניות
לא משאבים בלתי נדלים, אבל הרבה יותר ממה שיש בגנים רגילים.
קשה להשיג טיפול פארא-רפואי בגן רגיל. זה נע בין "קשה לסמוך" לבין "צריך נס כדי להשיג", תלוי איפה ואיזה מקצוע.
אבל ההבדל בין גן רגיל לגן שפה הוא לא רק בטיפול פרטני של קלינאית תקשורת.
בגן שפה כל הצוות בפוקוס על עניין השפה ומיומן בזה, מקדמים את הילד לאורך כל היום.
בתקווה שבגן שפה באמת יש קלינאית תקשורת
יש המון גנים שאין בהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת