התייעצות התייעצות דחופה על ועדת אפיון וזכאות – בעיות שפה

• הוסף לסימניות
בעקרון כל שנה צריך לעשות פילוח תמיכות לסל האישי ואז תוכלי לשנות את המסגרת.
את צריכה רק לבדוק -השעות שהבת שלך מקבלת -6.4 -על איזה אפיון? כי אם זה מוגדר לקות בשכיחות גבוהה : משכל גבולי, הפרעות התנהגותיות-רגשיות ,לקות למידה רב בעייתית/ D)H(AD ,עיכוב התפתחותי בתחום התפקודי, עיכוב התפתחותי בתחום השפתי-
השעות שלך בביה"ס הן מתוך סל מוסדי וכנראה תקבלי רק הוראה מתקנת
(כך זה בבתי הספר של החינוך העצמאי)

• הוסף לסימניות
רוצה להוסיף מהצד שלי, של האנשי מקצוע
גן שפה זו מסגרת מדהימה שמאפשרת לילדים לקפוץ ולהתפתח ולהשיג את הפער שהם צריכים להשיג, זו יכולה להיות מקפצה לילד!! מסגרת בלי הרבה ילדים ויחס אישי וממוקד לצרכים של כל ילד. תסתכלו על טובת הילד!! ולא על איך זה יראה או יישמע..
אני אומרת את זה ממקום של מרפאה בעיסוק שעובדת עם ילדים בגיל זה ונקרע לי הלב על ילדים שאני עובדת איתם ורואה את הקשיים שלהם, ויודעת שהולך להיות להם קשה במסגרת הרגילה שההורים מתעקשים עליה...
זה נכון
אבל זה תהליך שהורים צריכים לעבור ואין מה לעשות
וזה לגיטימי וזה שלהם

• הוסף לסימניות
בתקווה שבגן שפה באמת יש קלינאית תקשורת
יש המון גנים שאין בהם.
אני גננת משלימה בגני שפה באזור המרכז
מכירה למעלה מ20 גנים בכולם יש קלינאית
(כשהקלינאית יוצאת לחופשת לידה -לא בטוח שימצאו מ"מ)

• הוסף לסימניות
אני גננת משלימה בגני שפה באזור המרכז
מכירה למעלה מ20 גנים בכולם יש קלינאית
(כשהקלינאית יוצאת לחופשת לידה -לא בטוח שימצאו מ"מ)
יפה מאד
אבל לא כולם גרים במרכז
ו 4 חודשים ללא קלינאית באמצע שנה זה מאד משמעותי.

• הוסף לסימניות
גן שפה לא עשיר כמו שמתארים אותו, אין שם משאבים בלתי נדלים,
הצוות הפרא רפואי מצומצם ומחלקים אותו במדויק רק למי שממש צריך.
כן יש הרבה יחס של צוות הגננות והסייעות, אבל יש גם חסרונות.
ובגן רגיל?
על אחת כמה וכמה

• הוסף לסימניות
אשמח גם להתייעץ
ילדה שעולה לא' מגן שפה (הייתה 4 שנים) היא קיבלה סל אישי של 6.4 שעות, שזה הרבה ב"ה, בבית ספר רוצים שאני אבחר במקום בכיתת חינוך מיוחד ויעשו לה שילוב הפוך
כמה זה יפגע?
לדעתי חסר להם בנות לכיתה הקטנה וזה הסיפור
אם אעשה את זה וזה לא יספיק אני אוכל שנה הבאה לשנות חזרה לסל אישי בקלות?
תכתבי לי לאישי,
יש לי מה לומר לך על זה.
מהכרות עם מקרה דומה.
yudbyud2 בגמייל

• הוסף לסימניות
בעקרון כל שנה צריך לעשות פילוח תמיכות לסל האישי ואז תוכלי לשנות את המסגרת.
את צריכה רק לבדוק -השעות שהבת שלך מקבלת -6.4 -על איזה אפיון? כי אם זה מוגדר לקות בשכיחות גבוהה : משכל גבולי, הפרעות התנהגותיות-רגשיות ,לקות למידה רב בעייתית/ D)H(AD ,עיכוב התפתחותי בתחום התפקודי, עיכוב התפתחותי בתחום השפתי-
השעות שלך בביה"ס הן מתוך סל מוסדי וכנראה תקבלי רק הוראה מתקנת
(כך זה בבתי הספר של החינוך העצמאי)
כתוב במפורש סל אישי

• הוסף לסימניות
כתוב במפורש סל אישי
אם את מקבלת את השעות בכתה רגילה , למרות שזה סל אישי -השעות הן של שכיחות גבוהה ונגזרות מסל מוסדי.
המשמעות של זה בד"כ -הוראה מתקנת בלבד.
רק סל אישי של שכיחות נמוכה עומד בפני עצמו- ולא לוקח שעות מסל מוסדי.

• הוסף לסימניות
אם את מקבלת את השעות בכתה רגילה , למרות שזה סל אישי -השעות הן של שכיחות גבוהה ונגזרות מסל מוסדי.
המשמעות של זה בד"כ -הוראה מתקנת בלבד.
רק סל אישי של שכיחות נמוכה עומד בפני עצמו- ולא לוקח שעות מסל מוסדי.
בדקתי
כתוב שנקבעה לה רמת תפקוד 3 בינונית נמוכה

• הוסף לסימניות
מתוך פורטל מוסדות חינוך:

משרד החינוך מתקצב באמצעות סל שילוב והכלה תלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים ותלמידים עם קשיים, הלומדים בכיתות החינוך הרגיל בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים.

למידע נוסף ראו הנחיות למימוש סל שילוב והכלה.

הסבר:

סל שילוב-זהו סל מוסדי
זכאים לשירותי חינוך מיוחד- קבלו סל אישי בוועדת זכאות ואפיון

רמת התפקוד לא משנה,
מה שמשמעותי זה האפיון- הסיבה לזכאות
אם זה בשכיחות גבוהה -זה די כלום בבתי הספר, מלבד כמובן הוראה מתקנת.

• הוסף לסימניות
מתוך פורטל מוסדות חינוך:

משרד החינוך מתקצב באמצעות סל שילוב והכלה תלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים ותלמידים עם קשיים, הלומדים בכיתות החינוך הרגיל בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים.

למידע נוסף ראו הנחיות למימוש סל שילוב והכלה.

הסבר:

סל שילוב-זהו סל מוסדי
זכאים לשירותי חינוך מיוחד- קבלו סל אישי בוועדת זכאות ואפיון

רמת התפקוד לא משנה,
מה שמשמעותי זה האפיון- הסיבה לזכאות
אם זה בשכיחות גבוהה -זה די כלום בבתי הספר, מלבד כמובן הוראה מתקנת.
ממה שבדקתי האפיון שלה מוגדר בשכיחות נמוכה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בגדול קודם הולכים לפי ההמלצות של הצוות המטפל, וזה ככל הנראה יקנה לילד זכאות לגן קטן.
אחרי החלטת הוועדה יש בחירת הורים, ואז את יכולה להמיר את זה בסל אישי.
בלי להתערב- (רק ממשהי שעוסקת בתחום) אם כלל הצוות ממליץ על גן שפתי, לא הייתי מזלזלת בהחלטה זו. אבל כמובן לשיקולכם.

• הוסף לסימניות
האם למישהו יש מושג אם יש הארכה להגשת מסמכים ?
קבעו לי ועדת המשך לועדת זכאות ואפיון
והיה לי תור שבוטל ביום שישי (כשהתחיל המלחמה)
אשמח לכל מידע...

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול. אני עוברת דירה לבית שמש לקראת שנת הלימודים הקרובה. כיום אני גרה בבני ברק. אני תרפיסטית באומנות, בבני ברק עבדתי בגני עיריה כמטפלת רגשית לבעלות זכאות לסל שילוב. התעניינתי בבית שמש על תפקיד דומה והבנתי שבבית שמש זה לא קשור לעירייה אלא למוסדות לימוד עצמם. מוסדות שדיברתי איתם הרגיש לי שהם התחמקו. מעניין אוצי אם זה עניין של כסף שהם מעדיפים להכניס לכיס או שזה לא היה קשור. אני מחפשת ליצור קשר עם הורים שיש להם ילדה בגן חינוך רגיל והיא זכאית לסל שילוב, בעדיפות לילדה שיש לה גם זכאות לטיפול רגשי. כל מי שיודע משהו על כך אשמח לשמוע.
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת