התייעצות דחופה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;2114372:
מה המטרה שלך?
איזה סוג צלמת את רוצה להיות?? (אירועים?ילדים?מוצרים?נופים?)
ההתלבטות שלך אם אני מבינה נכון היא בין ה6D ל-7D2?

אגב מבחינת מחיר נראלי שה7D עולה יותר..

ילדים מוצרים בעיקר.אירועים ממש בקטנה
לאירועים יש לי את עדשת 17-50 שבגלל שהיא לקרופ אז יש לי את הטווח הרחב

• הוסף לסימניות
אם תחליטי ללכת על ה7D אני ירחם עליך :(
אם את צלמת ארועים מה שחשוב זה חוזק של גוף.

אם את צלמת ילדים כמו רב יושבות הפורום פה
אני ממליצה לך בפה מלא על ה6D
יש לי אותה קרוב ל3 שנים (מצלמה מקצועית ראשונה שלי)
ולא היתה לי איתה אף בעיה (טפו טפו בלי עין הרע)
וזה מצלמה שחטפה פה ושם נפילות ואני לא הכי זהירה בעולם.... :rolleyes:

ואם אל אכפת לך דוקא על עדשה מאד יקרה שלי הייתי צריכה להשקיע על תיקון המון כסף.
כך שמה שאמרת לגבי זה שעדשות מחזיקות לכל החיים אני מסופקת..
עדשות זה מוצר מאד מאד רגיש.

• הוסף לסימניות
עדשות לא מחזיקות לכל החיים :)
בכל מוצר יש בלאי,ככל שתטחני אותו יותר הוא ישחק יותר...

בואי תסבירי לי שוב מה הסיבה שאת מעדיפה את ה7D על ה6D?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;2114396:
עדשות לא מחזיקות לכל החיים :)
בכל מוצר יש בלאי,ככל שתטחני אותו יותר הוא ישחק יותר...

בואי תסבירי לי שוב מה הסיבה שאת מעדיפה את ה7D על ה6D?

היא יותר מושקעת. 65 נקודות מיקוד 10 פריימים לשניה איכות ועוד ועוד ושוב, אני מסתכלת על החוות דעת של צלמים שניסו את שניהם אמנם לא פה בארץ אבל מסרטונים שראיתי הבנתי קצת.אני פשוט לא נעולה על הפול פריים אולי כי לא ניסיתי מעולם לצלם בזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי המניק;2114383:
אם תחליטי ללכת על ה7D אני ירחם עליך :(
אם את צלמת ארועים מה שחשוב זה חוזק של גוף.

אם את צלמת ילדים כמו רב יושבות הפורום פה
אני ממליצה לך בפה מלא על ה6D
יש לי אותה קרוב ל3 שנים (מצלמה מקצועית ראשונה שלי)
ולא היתה לי איתה אף בעיה (טפו טפו בלי עין הרע)
וזה מצלמה שחטפה פה ושם נפילות ואני לא הכי זהירה בעולם.... :rolleyes:

ואם אל אכפת לך דוקא על עדשה מאד יקרה שלי הייתי צריכה להשקיע על תיקון המון כסף.
כך שמה שאמרת לגבי זה שעדשות מחזיקות לכל החיים אני מסופקת..
עדשות זה מוצר מאד מאד רגיש.

התכוונתי לבלאי.שלמצלמה יש מס קליקים לעדשות לא אבל גם בזה יש להשקיע מחשבה-צודקת
בקשר לגוף חזק ה7d חזקה מאוד!!!! הראו אפילו(לא יודעת אם זה אמיתי) שהיא בתוך אש וששפכו עליה מלא מים ולא קרה כלום..
בכל אופן תודה רבה על ההמלצה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SAPIRP;2114417:
היא יותר מושקעת. 65 נקודות מיקוד 10 פריימים לשניה איכות ועוד ועוד ושוב, אני מסתכלת על החוות דעת של צלמים שניסו את שניהם אמנם לא פה בארץ אבל מסרטונים שראיתי הבנתי קצת.אני פשוט לא נעולה על הפול פריים אולי כי לא ניסיתי מעולם לצלם בזה

הדבר היחיד שאולי אפשר להתווכח עליו זה נקודות הפוקוס.
שזו באמת נקודת החולשה היחידה של ה6D - ומנסיון אני יכולה להגיד לך שזה רק עניין של הרגל.

חוץ מזה האיכות ורמת הביצוע שלה לא יורדות ממצלמות אחרות,בטח לא מה7D...

בתור צלמת ילדים ובודאי שכצלמת מוצרים יתרונות כמו 10 פריימים לשניה זניחים לעומת הצורך בפול פריים ובתועלת שזה יתן לך.

סורי אבל אני לגמרי חולקת על הגישה שמצלמת קרופ עדיפה על FF..למעשה,זו הפעם הראשונה שאני באמת שומעת על מישהי שיש לה תקציב לפולפריים ומעדיפה קרופ.

אם היית צלמת אירועים - אולי הייתי חושבת אחרת,אבל את לא.
אז אין שום סיבה אמיתית...

אבל זו רק דעתי,ואת יכולה לחלוק עליה,בכל מקרה נשמח לשמוע ממך אחרי הקניה ולשמוע איך את מתרשמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;2114358:
מעניין לשמוע מה הביקורת...

אני חושבת שזה לא משנה
יש כל מיני סברות בעולם אבל בגדול מהרגע שמבינים מושגי יסוד ההבדל ברור.
חבל שאני לא מספיק מסבירה טוב, פעם ראיתי סרטון שממש ממחיש את זה אבל הוא כבר לא בנמצא אצלי לצערי.
בגדול בפול פריים את מקבלת באותו פריים בדיוק יותר פרטים כי את מצלמת אותו יותר מקרוב, מה שנותן גם הבדלי עומק שדה רדוד יותר באותם נתונים וכדומה, וכל הפריטים הם באיכות טובה יותר.
ולחילופין אם את מצלמת מאותו מרחק באותו אורך מוקד, בפ"פ תקבלי פריים רחב יותר כמובן, שזה יתרון גדול בארועים (כמעט לא מכירה לא צלמים ולא צלמות ארועים רציניים על קרופ, ז"א לארועים זה פרמטר חשוב).
אגב 6 נהדרת גם בארוע, לא יודעת מה לגבי חוזק של גוף כי אני באופן אישי מחזיקה אותה תמיד בזהירות של תינוק ניו בורן, וכך חונכתי להתייחס לכל מצלמה :D
אבל כמו שרותי אומרת- טפו טפו טפו. בזה אני לא יודעת לחוות דעה רק יודעת שאצלי זה מחזיק.
נכתב ע"י SAPIRP;2114417:

נקודות מיקוד- אכן שיקול ואכן מפריע.
10 פריימים לשניה- לא רלוונטי בעליל ברמת הפרקטיות
איכות-?? מה הכוונה? האיכות היא איכות של מצלמות הפ"פ המובחרות ואין בה שום פרט שיגרע מכך.
גרעיניות זה שיקול ע-צו-ם. ו-6 לא מגרענת באיזו גבוה, בדיוק ברמה של מ' 3.

הבנות כאן מדברות מניסיון בשטח, נראה לי שאין כאן משווקת של גופי 6...:)
בסופו של דבר הבחירה היא שלך אבל נראה שאת קצת מתבלבלת מהרבה מידע וחצאי מידע ממקורות שונים, תעשי את השיקול מתוך מה שחשוב לך באמת ברגע שתדעי מה הוא :)

• הוסף לסימניות
עברתי על הבלוג של הצלם, כולל הביקורות.
הביקורות כתובות יפה מאוד, אבל לא נראה לי שהוא הבן אדם שיכול למדוד איכויות של מצלמות ועדשות.
רוב הצלמות פה מצלמות יפה יותר ממנו, ומוציאות מהציוד שלהן תוצאות מעולות.
את רוצה ללכת לבלוג של צלם אירועים ממוצע ומטה וללמוד ממנו על מצלמות? את יכולה.
אני חושב שכאן תקבלי תשובות טובות יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;2114466:
אני חושבת שזה לא משנה
יש כל מיני סברות בעולם אבל בגדול מהרגע שמבינים מושגי יסוד ההבדל ברור.
חבל שאני לא מספיק מסבירה טוב, פעם ראיתי סרטון שממש ממחיש את זה אבל הוא כבר לא בנמצא אצלי לצערי.
בגדול בפול פריים את מקבלת באותו פריים בדיוק יותר פרטים כי את מצלמת אותו יותר מקרוב, מה שנותן גם הבדלי עומק שדה רדוד יותר באותם נתונים וכדומה, וכל הפריטים הם באיכות טובה יותר.
ולחילופין אם את מצלמת מאותו מרחק באותו אורך מוקד, בפ"פ תקבלי פריים רחב יותר כמובן, שזה יתרון גדול בארועים (כמעט לא מכירה לא צלמים ולא צלמות ארועים רציניים על קרופ, ז"א לארועים זה פרמטר חשוב).
אגב 6 נהדרת גם בארוע, לא יודעת מה לגבי חוזק של גוף כי אני באופן אישי מחזיקה אותה תמיד בזהירות של תינוק ניו בורן, וכך חונכתי להתייחס לכל מצלמה :D
אבל כמו שרותי אומרת- טפו טפו טפו. בזה אני לא יודעת לחוות דעה רק יודעת שאצלי זה מחזיק.

נקודות מיקוד- אכן שיקול ואכן מפריע.
10 פריימים לשניה- לא רלוונטי בעליל ברמת הפרקטיות
איכות-?? מה הכוונה? האיכות היא איכות של מצלמות הפ"פ המובחרות ואין בה שום פרט שיגרע מכך.
גרעיניות זה שיקול ע-צו-ם. ו-6 לא מגרענת באיזו גבוה, בדיוק ברמה של מ' 3.

הבנות כאן מדברות מניסיון בשטח, נראה לי שאין כאן משווקת של גופי 6...:)
בסופו של דבר הבחירה היא שלך אבל נראה שאת קצת מתבלבלת מהרבה מידע וחצאי מידע ממקורות שונים, תעשי את השיקול מתוך מה שחשוב לך באמת ברגע שתדעי מה הוא :)

נכתב ע"י קקטוס;2114477:
עברתי על הבלוג של הצלם, כולל הביקורות.
הביקורות כתובות יפה מאוד, אבל לא נראה לי שהוא הבן אדם שיכול למדוד איכויות של מצלמות ועדשות.
רוב הצלמות פה מצלמות יפה יותר ממנו, ומוציאות מהציוד שלהן תוצאות מעולות.
את רוצה ללכת לבלוג של צלם אירועים ממוצע ומטה וללמוד ממנו על מצלמות? את יכולה.
אני חושב שכאן תקבלי תשובות טובות יותר.

אני אישית לא מזלזלת באף אחד לא בצלמות פה שמצלמות מקסים!!! ולא בצלם אירועים שאין לו שום אינטרסים וכותב חוות דעת.
אגב יש באותו עמוד סרטון של צלם מחול שגם הוא באותה דעה
לא נראה לי שמישהו פה יוכל לראות תוצר סופי של תמונה ולהגיד זה פול פריים או זה קרופ!! החשוב זה הצלם הנסיון והידע
שוב לא משכנעת אף אחד תודה לכולם על התגובות מעריכה מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SAPIRP;2114490:
לא נראה לי שמישהו פה יוכל לראות תוצר סופי של תמונה ולהגיד זה פול פריים או זה קרופ!! החשוב זה הצלם הנסיון והידע
שוב לא משכנעת אף אחד תודה לכולם על התגובות מעריכה מאוד

ברור שא"א לדעת על תמונה סופית באיזה ציוד היא צולמה. השאלה היא מה תהיה חוית הצילום שלך.

עדשות איכותיות לא בנויות לקרופ ומה שבעצם יקרה שלא תוכלי באמת לקנות את העדשות שתרצי לפ"פ ולהנות מהן על הגוף קרופ.

• הוסף לסימניות
לתמונה סטנדרטית בתנאים טובים
לא תוכלי לדעת
אבל אם את זה (http://www.prog.co.il/showthread.php?t=269330) הייתי מצלמת ב7 הישנה שלי, זה היה נראה כאילו זרו עליה סוכר,
שלא נדבר על תפקוד העדשות, שהוא לאין ערוך מאשר על קרופ, הכל יותר חד! מנסיון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2114531:
עדשות איכותיות לא בנויות לקרופ ומה שבעצם יקרה שלא תוכלי באמת לקנות את העדשות שתרצי לפ"פ ולהנות מהן על הגוף קרופ.

בטוחה?
לפי מה שהבנתי כל העדשות שמתאימות לפול פריים מתאימות לקרופ. לא להפך.

• הוסף לסימניות
אפשר להשתמש,
אבל טווחי המוקד שלהן בעצם משתנים מה שיגרום לעדשת 18-24 לדוגמה להיות עדשת 27-36.
או 70-200 להפוך ל 105-300
(היחס הוא פי 1.5)

(ואגב, אפשר גם להשתמש בעדשות קרופ ל FF המצלמה פשוט לא משתמשת בכל החיישן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2114599:
(ואגב, אפשר גם להשתמש בעדשות קרופ ל FF המצלמה פשוט לא משתמשת בכל החיישן)

לפני שמישהו יעשה את זה..

לא!
זה עלול להזיק פיזית!

עדשות קרופ בולטות החוצה ובגופי פול פריים אין מגרעת בגודל מתאים.

• הוסף לסימניות
אשכול שלם על מצלמות קנון, ויש בזה היגיון של עדר. כי אם חסר לי משהו אפשר לשאול ממישהו. ואם אני לא מבין משהו יש את מי לשאול.
אבל חוץ מזה, אין היגיון לקנות נכון להיום מצלמה של קנון. ניקון נותנות תמורה טובה יותר למחיר. ה5D ו ה6D מצלמות זקנות (ומעולות). יש למה לצפות מקנון בקרוב.
ולמי שמוכן להיות קצת שונה בנוף, סוני תתן תמורה טובה יותר גם מקנון וגם מניקון. החיסרון הגדול של סוני זה בתאימות של אביזרים משלימים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה