התייעצות התייעצות - חשבונית לעסק שנסגר

• הוסף לסימניות
בס"ד
אשמח לתשובת המומחים בפורום:

עוסק מורשה שנפתח בתחילת שנת 2024, רשם חשבונית אחת בלבד לחברה מסוימת ולא הועבר תשלום ע"י החברה, העסק נסגר אחרי שלושה חודשים ללא שום תנועה או עסקה. כל הדוחו"ת היו 0.
כעת החברה מעוניינת לשלם לעוסק מורשה אך דורשת את החשבונית כנגד ההעברה.

האם אפשר להשתמש בחשבונית של עסק שנסגר שהופקה בזמן שהעסק היה פתוח?
וא"כ האם לאחר העברת התשלום צריך לדווח למע"מ ולמס הכנסה, ואיך?

תודה רבה מראש
תשובתכם תעזור מאד.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מספיק את הסיפור,
אם הופקה חשבונית למה דוח מעמ היה 0?
ההתנהלות הייתה מול אחראי בחברה, הוא ביקש חשבונית ולא העביר כסף, לאחר תקופה הוא פוטר ועזב את החברה, החברה התנערה מהדרישה לתשלום, כי זה לא היה מולה אלא מול העובד על אף הטובת הנאה שקיבלה, בינתיים העוסק נסגר ללא כל הכנסה.
כיום לאחר שעבר שנה פלוס, החברה מסכימה לשלם תמורת חשבונית, (לאחר הוכחות שבסופו של יום הם קבלו תמורה ולא שילמו עליה).
כעת נשלח להם שוב את החשבונית שניתן בזמנו לעובד שלהם שפוטר.
תודה רבה על המענה

• הוסף לסימניות
עוסק מורשה שהפיק חשבונית מס מחויב לדווח על כך למעמ בשוטף,
זה מה שלא מובן למה החשבונית הזאת לא דווחה למעמ ע"י העוסק מורשה?
או שמדובר בעוסק פטור?

• הוסף לסימניות
שלום רב,
מעריך מאד את הרצון לסייע,
תכלס', לא היו דיווחים למע"מ חוץ מדוחו"ת 0,
כעת החברה המליצה לי לעשות זאת בעסקת עקראי.
ניסיתי להפיק עסקת אקראי ונתקלתי בהערה דלהלן:
מה זה אומר? ומה האופציות שלי להתקדם? יש לי כסף תקוע בחברה.
תודה רבה
1747059296448.png

• הוסף לסימניות
צריך לפתוח תיק כעסקת אקראי
הערה זו מלמדת אותי שיתכן והתיק במס הכנסה / מעמ לא סגור עד הסוף, או משהו כזה, ולכן לא ניתן לדווח על תז זו עסקת אקראי?
הייתי ממליצה לעבוד כשכר סופרים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה