התייעצות לגבי הרחבת סלון

• הוסף לסימניות
אנחנו עומדים להרחיב בבניה (קלה , עקב חוסר ביסודות מתאימים) לצורך הגדלת סלון/הוספת חדר.
המצב הקיים: (הקו האדום זו ההרחבה העתידית)
1595403941666.png

2 אופציות עומדות לרשותנו:
אופציה א' - סלון לרוחב:
רק לשבור את הקיר בין הסלון לחדר, ואת ההרחבה לבנות כחדר.
1595403558786.png

אופציה ב' - סלון לאורך:
לבנות את החדר בכניסה בית פחות או יותר, ואת ההרחבה לבצע כהמשך לסלון.
1595403632926.png

מה דעתכם? איזו אופציה מומלצת?
באופציה א', הסלון נותן "רחבות" בעיניים, וגם החדר הנוסף יהיה גדול יחסית.
באופציה ב', הסלון ארוך יותר אך גם צר יותר, והחדר בכניסה יהיה גם ארוך וצר יחסית. יש יתרון גם לסלון שהוא פחות חשוף בכניסה לבית (לא רוצים לסגור אותו ממש בדלת), וגם לחדר יש יותר פרטיות כשהוא אינו מתוך הסלון...
אנא ייעצו לי...
תודה מראש לכל העונים!

• הוסף לסימניות
מה זה העמוד הזה?
למה באופציה א' הוא לא קיים?
אם לא נדרש לבצע פה את העמוד הזה תורידו אותו.. חבל.. הוא תופס שטח נכבד מהסלון וגם מחלק את הסלון ל-2.
עדיף כמה שיותר פרטיות לחדרי השינה ולכן מומלץ למקם אותם באיזורים מוצנעים בבית.
יהיה תמיד את אלו שיעדיפו סלון רחב יותר ושהכניסה לחדר תהיה מהסלון...
אולי זה נתון לשיקול בעלי הדירה.
בסך הכללי השטחים פחות או יותר זהים בין 2 האופציות.
בהצלחה...

1595406304093.png

• הוסף לסימניות
העמוד הזה קיים בשתי האופציות, באופציה השניה פשוט צבעתי את כל הריבוע מסביב שייראה יותר אסטטי (נוכל לעצב בגבס איזו נישה במציאות). לצערי א"א להורידו.
1595407359173.png

• הוסף לסימניות
אהה הבנתי מה קורה פה עם העמודים...
טוב, זה שיקול שלכם לפי מה שכתבתי למעלה.
מה אתם מעדיפים יותר- פרטיות לחדר או סלון מרווח...

• הוסף לסימניות
שימי לב,
שאם את עושה את אופציה ב.
יש לך בסלון יותר אור ואויר.
היא נראית לי יותר מתאימה.
הסלון יקבל יותר 'רחבות' כזאת.

• הוסף לסימניות
מצד אור - זה נכון, נוכל לעשות שם חלון גדול בחזית ואפילו עוד אחד או שניים בצדדים.
אבל מצד אויר - המשב אצלנו בבית מגיע מהמטבח (מערב) אל הסלון (צפון) - כששני הכיוונים פתוחים. ברגע שנעשה את אופציה ב', האויר מהמטבח לא יגיע אל הסלון ולא יווצר משב...

• הוסף לסימניות
לדעתי סלון א' הרבה יותר יפה!

• הוסף לסימניות
מאד אינדוודואלי.
אני באופן אישי יותר נוטה לאופציה הראשונה.
הסלון מרווח יותר וגם החדר לא צר וארוך.
אבל, אני רואה שבאופציה הראשונה הסלון מקבל חלון אחד לא מאד גדול ובאופציה השניה הוא מקבל 2 חלונות גדולים וזה כבר שיקול אחר.
השאלה היא לאן החלון הזה פונה. אם זה חלון לחזית / נוף / כיוון אוויר טוב, הייתי בוחרת את האופציה השניה, בשינוי קל של החלפת פינת האוכל עם פינת הישיבה.
ואם החלון הזה פונה לתוך השכנים / לחניה מסריחה וכו' הייתי בוחרת את האופציה הראשונה.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה @אמא שלי חני,
השאלה לגבי המינוס - שלא ציינתי בתחילה - ההרחבה תחסום חלק החלון הסלון. אנחנו לא בטוחים אם אפשר להזיז את החלון שמאלה עד הקיר (יתכן שיש שם עמוד..)

• הוסף לסימניות
מאד אינדוודואלי.
אני באופן אישי יותר נוטה לאופציה הראשונה.
הסלון מרווח יותר וגם החדר לא צר וארוך.
אבל, אני רואה שבאופציה הראשונה הסלון מקבל חלון אחד לא מאד גדול ובאופציה השניה הוא מקבל 2 חלונות גדולים וזה כבר שיקול אחר.
השאלה היא לאן החלון הזה פונה. אם זה חלון לחזית / נוף / כיוון אוויר טוב, הייתי בוחרת את האופציה השניה, בשינוי קל של החלפת פינת האוכל עם פינת הישיבה.
ואם החלון הזה פונה לתוך השכנים / לחניה מסריחה וכו' הייתי בוחרת את האופציה הראשונה.
בהצלחה

החלון של הסלון - פונה לחזית. איפה היית ממקמת את החלונות בהרחבה? בצדדים?
ולגבי החלפת פינת האוכל עם פינת הישיבה - פינת האוכל לאורך או לרוחב? בשבת שכשפותחים את השולחן אנחנו זקוקים לאורך טוב של לפחות 4.5 מטר, ובמחשבה קדימה על אורחים ונשואים - עדיף אפילו יותר...

בנוסף - בגלל הרוחב הלא גדול של הסלון, זה נותן מין הרגשה כזו שכל הסלון "תפוס" עם השולחן (הפתוח, בשבת). לא כך?

ועוד ענין - אם נלך על אופציה ב', החדר יוצא ארוך וצר, בצורה שמשהו שם באורך די מתבזבז... (הדלת מהצד כדי שלא תהיה מול הכניסה). איך אפשר להכניס בו גם מיטת שלישיה, גם שולחן (ומדפים, ואם אפשר אזור סגור, זה בנות שצריכות הרבה אחסון...) וגם ארון (לא חייב גדול מידי, יש לנו עוד ארונות בדירה)???

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה @אמא שלי חני,
השאלה לגבי המינוס - שלא ציינתי בתחילה - ההרחבה תחסום חלק החלון הסלון. אנחנו לא בטוחים אם אפשר להזיז את החלון שמאלה עד הקיר (יתכן שיש שם עמוד..)
אבל החדר מספיק נחמד גם ככה, את יכולה לא להגדיל את החדר עד סוף המרפסת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....