התייעצות לתכנית הרחבה

• פותח הנושא 2OR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ערב טוב,
אשמח לעזרתכם.

בשעה טובה לפני שנה נכנסנו לבית ששיפצנו מאפס, מתוך מחשבה תכנונית להרחיב אותו בעתיד - דבר שאנו מתכננים לעשות אותו כעת.

לפני השיפוץ התייעצתי עם אדריכל כלשהו, והוא הכין לנו תכנית ראשונית כסקיצה בלבד.
לא התעמקתי בה בשעתו, כי בעיקר היה חשוב לי לראות שמסתדר לי החלק של הבית הקיים, אליו הייתי צריך להכנס.

כעת אנחנו מעוניינים להרחיב את הבית, ואשמח לחוות דעת על התכנית המתוכננת.

הבית כעת הוא בערך 94 מטר רבוע, ואנו מתכננים להגדיל ל171 מטר.

האדריכל תכנן את המשך הבית בצורה שיש מסדרון לחדרים - דבר המקטין את הסלון
ואני הכנתי תכנית שתגדיל את הסלון, על חשבון המסדרון, כשהחסרון שחדר אחד יהיה לו כניסה מתוך הסלון.

כמה נקודות:
א - במקום שהיום נמצא הסלון וישנה ספה, מתוכנן להבנות שירותים (כפי תכנית האדריכל הראשון) אך עם דלת כניסה מכיוון ההרחבה העתידית [היכן שכיום זהו הקיר החיצוני של הבית)

ב - בכל הצד השמאלי, ישנו שביל ובית של אנשים, לכן לא תכננתי לשם חלונות.
חלון של הממ"ד יפנה לכיוון הפאטיו הקטן שנועד לתליית כביסה \ אוורור לכל חדרי השירותים והאמטביה

ג - דלת הממ"ד תמיד תהיה פתוחה לקיר שלצידה, כך שתמיד כשנכנסים לבית יראו אותה..

ד - הדלת של הממ"ד מצומצמת ומיד מסתיים הקיר, על מנת לאפשר בקיר המקביל יצירת חלון קטן לשירותים העתידי לכיוון הפטיו

אצרף את התמונות בהודעות הבאות, על מנת להקל על ההבנה.

אשמח לכל סיוע ועצה. תודה מראש!!

• הוסף לסימניות
זוהי התכנית של הבית הקיים היום

ביצעתי בתוכנה אינטרנטית של http://www.homestyler.com/

קבצים מצורפים

• בית קיים היום.jpg
    KB 331.5 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
תכנית ההרחבה של האדריכל

החלק של ההרחבה קצת קטן יותר מהתכנית העתידית, כי כעת הוספתי בחשבון אחוז וחצי נוספים שאבקש בהיתר.

קבצים מצורפים

• תכנית אדריכל ראשונית.jpg
    2.2 MB · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
התכנית שאני מעדיף

ללא מסדרון

קבצים מצורפים

• הרחבה מתוכננת.jpg
    KB 58.6 · צפיות: 22
  • תוכנית.jpg
    KB 369.3 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
בדויק עכשיו אני מתכננת דירה שכניסה לחדר מהסלון כי אם מורידים ממנו שטח לפרוזדור נשאר רוחב סלון 310 שזה צר לסלון גדול לדעתי לא נורא בכלל בפרט שיש עוד כמה חדרים.
פה ישאר לך 360 עם פרוזדור אבל נראה לי עדיף סלון גדול יותר

• הוסף לסימניות
שקלתי אפילו לקחת מרוחב החדרים איזה חצי מטר ולהגדיל את רוחב הסלון עוד ל4.5
כדאי?

• הוסף לסימניות
החדר הפנימי הוא כ 15 מ"ר שזה חדר גדול אפשר בהחלט לקחת חצי מטר ממנו ועוד כחצי מטר מהסלון ולעשות פרוזדור של 90 ס"מ. הסלון היה רוחב 4 מטר שזה כבר לא צר בהחלט יפה והחדר ישאר 3.50 ×3.85 שזה גם חדר די גדול החדר.הממד ישאר חדר של כ 9 +
מ"ר חדר קצת קטן לא נורא.
אפשר למקם את הדלת בתחילת החדר ואז לעשות פרוזדור רק עד אחרי הדלת ואז נשאר נישה באורך 3 מטר או לסלון או לחדר או חצי חצי עדיף מלבזבז זאת לסתם פרוזדור ולעביר מטבח פסח בנישה או איפה שיש חלון.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא נורא שיש חדר אחד שיוצא מהסלון היות ויש עוד כמה חדרים מלבדו, אבל מה שכן- כדאי להזיז את הדלת קרוב יותר לכניסה ולא לתקוע אותה בקצה הסלון מה שמחייב מעבר של כל הסלון כדי להגיע לשירותים,
אפשר לקחת נישה לכניסה, מעין מבואה לחדר שקצת תייחד אותו מהסלון ומהכניסה לבית:
צפה בקובץ המצורף 322784

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2305833:
לא נורא שיש חדר אחד שיוצא מהסלון היות ויש עוד כמה חדרים מלבדו, אבל מה שכן- כדאי להזיז את הדלת קרוב יותר לכניסה ולא לתקוע אותה בקצה הסלון מה שמחייב מעבר של כל הסלון כדי להגיע לשירותים,
אפשר לקחת נישה לכניסה, מעין מבואה לחדר שקצת תייחד אותו מהסלון ומהכניסה לבית:
צפה בקובץ המצורף 322784
דווקא אני חושבת שמאמצע הסלון זה יכול להפריע לסידור של ריהוט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;2305880:
דווקא אני חושבת שמאמצע הסלון זה יכול להפריע לסידור של ריהוט.

זה נכון, אבל הוא גדול מספיק בשביל להסתדר, וזה חוסך מרחק משמעותי של החדר מכל הפונקציות הקשורות אליו בחלק השני של הבית.
אלא אם אתם רוצים להסב את החדר למעין חדר משחקים/ עבודה/ לימוד וכדו' ופחות לשינה ואז ענין המרחק פחות משמעותי

• הוסף לסימניות
שים לב שאתה משנה את הממ"ד... מי אמר שאפשר??? אם בנוי אי אפשר ואם צריך בניה עדיף לבדור לפני שממשיכים ברעיונות האחרים....

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים!! זה ממש עוזר ומסייע לנו.

אם אעשה קוביה באמצע דרכה ייכנסו לחדר העליון, אולי כבר כדאי לעשות שם גם את הדלת של הממ"ד, ככה ארוויח שכשנכנסים לבית לא רואים מול העיניים דלת של ממ"ד פתוחה.

השאלה האם באמת זה ימנע את הצבת הריהוט. חשבתי אפילו ש4 מטר רוחב זה קצת (כרגע יש לי שלוש וזה ממש צר...)
צריך להכנס ארון קודש-ספרים, שולחן עם כסאות וספות. בהתחלה חשבתי למקם בקיר הימני (שפונה לחצר קטנה) ארון ספרים באמצעו, ומשני הצדיים חלונות ארוכים עם ספות יחיד תחתם
כעת אני חושב שאם באמת אעשה ריבוע, אני יכול לעשות משני צדדיו ארונות ספרים, ואת הספות להעביר לימין.

@052714
כל החתיכה הזו אינה בנויה (סלון ושני חדרים מתוכם ממד אחד) וזה בדיוק מה שאני חושב איך לתכנן
לא הבנתי מה הפירוש 'אם צריך בניה עדיף לבדוק'.. לבדוק את מה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;2307364:
@052714
כל החתיכה הזו אינה בנויה (סלון ושני חדרים מתוכם ממד אחד) וזה בדיוק מה שאני חושב איך לתכנן
לא הבנתי מה הפירוש 'אם צריך בניה עדיף לבדוק'.. לבדוק את מה?

אם הממ"ד הזה עדיין לא בנוי- אם זו בניה עצמאית יש סיכוי גדול שתוכלו לעשות את הרעיון הזה של שינוי מקום הדלת, כמובן בכפוף לתכנית מהנדס.
אם מדובר בבניה קבלנית/ יזמית (מה שלא נראה כאן) פעמים רבות לא ניתן לבצע כל שינוי בממ"ד, עד לרמה של שינויי חשמל שהקבלן לא נותן לעשות.

• הוסף לסימניות
אנחנו יכולים לשנות, זו תוספת עצמאית, בבית צמוד קרקע.
כל הגוש הזה של ה70 מטר פתוח לשינויים.
השאלה אם באמת זה מה שכדאי מבחינה תכנונית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה