כללי התיעצות דחופה האם לגרפיקאיות יש זכות לשמור את העיצוב הפתוח אצלן

• הוסף לסימניות
עצבתי ללקוחה שלי שנה שעברה חוברת 11 עמ' כריכה ושער מעוצבים והשאר מלל
השנה היא רוצה אותה חוברת רק בשינוי הכריכה ושינויי מלל רבים
איך מתמחרים את זה הלקוחה בטוחה שהיא כבר שלמה על זה שנה שעברה וכעת זה רק שינויי הקלדה (אני מקלידה כי היא רוצה גם חיבור ועיבוד לשוני ... וגם צריך להקליד במקום של שנה שעברה כך שאין ענין להקליד בנפרד) (חוץ מהכריכה)
מה המחיר האם הוא לפי שעת עבודה ואם כן אז כמה?
זו שאלה פרטנית אבל התשובה מקישה לכל התחום האם באמת יש זכות ללקוח להשתמש בעבודות שלו שוב רק בשינויים של מלל ותמונות למשל.או שזה נחשב כהזמנה חדשה אולי עם הנחה .
ואם כבר אשמח לדעת האם המחיר שנקבתי לה אז היה הגיוני..
שירון(8 עמ')+ חוברת (11)עמ' +הזמנה +מודעה לעיתון(קבלתי את העיצוב הבסיסי)+ כרטיס כניסה = 1800
תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
תלוי לפי העבודה. נכון, שהלקוח לא יכול לתבוע על זה, אבל יש לו 'קצת' זכות בזה, ולענ"ד צריכים לבוא לאיזה סכום באמצע...
לגבי הסכום, צזה הכי נורמאלי, ואפילו זול.

• הוסף לסימניות
ב״ה

המחיר בהחלט זול.

הייתי אומרת לה שאומנם את העיצוב הבסיסי יש, אך היא דורשת שינוי מוחלט של כל העבודה ולכן: א. תשלום נפרד על ההקלדה. ב. מחיר על העימוד - נפרד. ג. תשלום על שינוי המלל בכריכה. (אם היא רוצה רק לשנות מלל הייתי לוקחת פלוס-מינוס חצי מהמחיר של העיצוב..), אם זה כולל שינוי בעיצוב עצמו הייתי מבקשת מחיר מלא.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
התיעצות

ראשית תודה על הענות
בגדול זה נראה לפי התשובות שכן יש לה זכות על החוברת ובעצם אני מקבלת תשלום
סמלי על הקלדה ועימוד (שלא כל כך השתנה...)
ורק עיצוב מחדש של כריכה ודף אב (הופתעתי לא חשבתי כך..
אז סתם כך כמה אפשר לבקש על כריכה לחוברת בערך ודף אב ?

• הוסף לסימניות
רגע, תוכלי להסביר שוב?
כריכה - עיצוב לגמרי חדש? זה מחיר מלא.
עיצוב דפי אב לגמרי שונה? זה מחיר מלא.
הקלדה פלוס עימוד - גם מחיר מלא (אלא אם כן כל הסטיילים נשארים, אז תוכלי להוריד לה בעימוד)
האם הבנתי נכון?

לגבי איך זה עובד -
הכלל הוא, שאת מנסה להעריך במה כרוכה העבודה החדשה.
אם אלה תיקונים ממש קטנים כמו - תיקוני טקסט במודעה וכד' - אפשר באמת לקחת מחיר סמלי, ואם זו לקוחה קבועה שיש לה הרבה עבודות - את יכולה לצ'פר אותה בתיקונים חינם מדי פעם, אם מתאים לך.

אבל לעמד מחדש טקסט אחר לגמרי -
זו עבודה בפני עצמה, למה שלא תקבלי עליה כמה שמגיע לך?
לעצב כריכה חדשה - מה הקשר לכך שעשית לה כריכה (אחרת) בשנה שעברה?

בקיצור -
להסביר יפה ובאדיבות ללקוחה במה כרוכה העבודה מבחינתך.
ולתמחר בצורה שתשביע את רצונך
מצד שני - אפשר לבוא לקראתה במה שאת מוצאת לנכון

• הוסף לסימניות
הבנת נכון...
שאלה קטנה מה זה מחיר מלא ? מענין אותי להכיר את השוק..

• הוסף לסימניות
אם שינויי הטקסט הם על בסיס העיצוב הקודם- למה שתקחי כסף שוב?
אם היא היתה מבקשת את הקבצים וללכת למישהו אחר שיעשה את העבודה - אז היית אומרת שזה לא שלה.
אבל להשתמש פעם שניה באותו חומר- את יכולה לגבות שכר טרחה על השינויים. אבל ממש לא לקחת מחיר מלא.
כנ"ל לגבי מודעה- אם עצבת לה גריד ויש לה שינויים של טקסט/תמונה והבסיס נשאר כמו שהיה- אני לא חושבת שהגון לקחת מחיר מלא.
בגדול- 1,800 ש"ח זה הרבה כסף
או אם נתמחר את זה בשעות- 100 ש"ח לשעה כפול 18 שעות - זה מחיר הגון לתמורה שהיא קיבלה,
אא"כ זה לקח לך הרבה יותר זמן- מה שלא ממש הגיוני לעבודה שאת מתארת.
אני חושבת שלקחת מחיר מידי זול - זה לא הגיוני ומוזיל את המקצוע
אבל- מהצד השני - לגבות כסף לא מוצדק - מוזיל את המקצוע לא פחות (ואולי יותר...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה