התייעצות התלבטות: איזו מנייה למכור בסוף השנה כדי למקסם רווחים ולהקטין מיסים?

• הוסף לסימניות
יש לי חשבון מסחר ב-IBI. בתחילת השנה קניתי מנייה מסוימת ומכרתי אותה מאוחר יותר ברווח של 10,000 ש”ח, עליהם אני מבין שאצטרך לשלם 2,500 ש”ח מיסים.

בהמשך, קניתי שוב את אותה מנייה, אבל הפעם היא ירדה בערך, והפסדתי עליה 5,000 ש”ח (כרגע זה הפסד “על הנייר”). בנוסף, יש לי מנייה אחרת שהרווחתי עליה השנה ואני עדיין מחזיק אותה.

עכשיו, כשהשנה מסתיימת ואני במקרה צריך למכור חלק מהמניות כדי שיהיה לי מזומן, אני מתלבט איזו מנייה כדאי למכור.

האם כדאי למכור את המנייה המפסידה כדי לקזז את ההפסד מהמיסים?

• הוסף לסימניות
אם אתה מוכר רק כדי לממש הפסד ומייד אתה חוזר לקנות
אין לך רווח מזה שתמכור כעת
רק תשלם עמלות מיותרות.

• הוסף לסימניות
יש לי חשבון מסחר ב-IBI. בתחילת השנה קניתי מנייה מסוימת ומכרתי אותה מאוחר יותר ברווח של 10,000 ש”ח, עליהם אני מבין שאצטרך לשלם 2,500 ש”ח מיסים.

בהמשך, קניתי שוב את אותה מנייה, אבל הפעם היא ירדה בערך, והפסדתי עליה 5,000 ש”ח (כרגע זה הפסד “על הנייר”). בנוסף, יש לי מנייה אחרת שהרווחתי עליה השנה ואני עדיין מחזיק אותה.

עכשיו, כשהשנה מסתיימת ואני במקרה צריך למכור חלק מהמניות כדי שיהיה לי מזומן, אני מתלבט איזו מנייה כדאי למכור.

במחילה אבל לדעתי הגישה צריכה להיות האם כדאי לי עדיין להחזיק את המניה הזו (מפסידה או מרוויחה) ולפי זה להחליט.
נניח שלזו שבהפסד יש עוד פוטנציאל לעלות 40%, האם כדאי לך לוותר על זה כדי להפחית את המס?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם אתה מוכר רק כדי לממש הפסד ומייד אתה חוזר לקנות
אין לך רווח מזה שתמכור כעת
רק תשלם עמלות מיותרות.

במחילה אבל לדעתי הגישה צריכה להיות האם כדאי לי עדיין להחזיק את המניה הזו (מפסידה או מרוויחה) ולפי זה להחליט.
נניח שלזו שבהפסד יש עוד פוטנציאל לעלות 40%, האם כדאי לך לוותר על זה כדי להפחית את המס?
אני צריך למכור מנייה כל שהיא. כי אני צריך מזומן.
לולא זאת, הייתי ממשיך להחזיק את שתי המניות.
השאלה האם עדיף למכור את המנייה המפסידה כדי לקזז מיסים. או שמיסוי זה לא שיקול כאן

• הוסף לסימניות
אני צריך למכור מנייה כל שהיא. כי אני צריך מזומן.
לולא זאת, הייתי ממשיך להחזיק את שתי המניות.
השאלה האם עדיף למכור את המנייה המפסידה כדי לקזז מיסים. או שמיסוי זה לא שיקול כאן
זה שיקול, אבל משני.
קודם כל תחליט לגבי מניות עצמן ואז תוסיף שיקולי מיסוי.

אחרי שתחליט לגבי המניות עצמן אני אוסיף לך רעיון (אם תלך על המפסידה) שלדעתי זה יכול להיות פתרון נהדר בשביל מה שתיארת
(אבל שים לב שאין לי רשיון של יועץ ואני לא מכיר אותך עם כל הנסיבות כך שתחליט בעצמך או תתיעץ עם מי שיש לו רשיון)
אפשר למכור את המניה המפסידה ולהפחית את המס ואז למכור אופצית PUT באותו סטרייק שהמניה נמצאת עכשיו לעוד שבוע.
בכך אתה מתחייב לקנות אותה בשנה החדשה (אתה הרי בין כך רוצה להחזיק אותה) ועוד מקבל על זה פרמיה.
רק אם היא תזנק, אתה לא תהיה בפנים לקבל את העליה (אבל אם החלטת למכור בין כך זה מה שיהיה).
כמובן שתצטרך שהכסף יהיה בחשבון בעוד שבוע.
אם אתה צריך להוציא את הכסף לגמרי מהשוק זה לא יעבוד.

ואם תלך על זו שברווח תוכל למכור עליה אופצית CALL ולקבל פרמיה (תבדוק תאריכים שונים אם זה מספיק כסף בשבילך) אבל בכך אתה מסתכן שהמניה תרד ותפסיד על הנייר יותר מהפרמיה (שאותה תשמור לעצמך) אבל אתה הרי בין כך התכוונת להחזיק אותה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

חסר המון פירוט.
לדוג', הבסיס
כמה כסף אתה צריך - וכמה מניות תצטרך למכור.
(את כל המניות של סוג 1? חלק מהמניות?)

• הוסף לסימניות

מכיון שנראה שאתה חושב שאתה מבין איזו מניה תעלה, ואיזו תרד, תמכור את מה שצפוי לרדת, ותחזיק את מה שצפוי לעלות.

• הוסף לסימניות
חסר המון פירוט.
לדוג', הבסיס
כמה כסף אתה צריך - וכמה מניות תצטרך למכור.
(את כל המניות של סוג 1? חלק מהמניות?)
למה זה משנה?
אני צריך 20,000 ש"ח. זה לא על ההחזקה. לא במנייה א' ולא בב'.
בא' יש לי הפסד של 10%, בב' יש לי רווח של 20%
מכיון שנראה שאתה חושב שאתה מבין איזו מניה תעלה, ואיזו תרד, תמכור את מה שצפוי לרדת, ותחזיק את מה שצפוי לעלות.
לא. אני לא יודע מה יעלה ומה יירד. רבים הסיכויים שזה יעלה או יירד ביחד (הראשונה של נאסדק, והשנייה זה ביטקויין)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה