התלבטות אישית לגבי תמחור

• הוסף לסימניות
האם לא קורה לכן המצב הבא:
מתקשרת מישהי בהתלהבות בשומעה שיש צלמת סטודיו בשכונתה, עם פופים וטלית קטן מהמם כזה כמו של הילד של הגיסה מבני ברק, ובנה הקטן בן 3 החודש, היא מגיעה לביתכן לראות תמונות כי אין לה מחשב ומתכננת איזה בגד לשים ועל איזה כיסא להושיב ומתלהבת מהחיוכים של הילדים החמודים שצילמת עד לרגע שזה מגיע ל...מחיר כמובן. את נוקבת במחיר שמבחינתך הוא באמת הוגן, לימודים, מצלמה, עדשה, עריכה, פופים, שעות של העבדת הילדים שלך בדוגמנות עד שהגעת לתוצאות שאת מראה עכשיו, מחיר הוגן ואפילו נמוך יחסית כי את מתחילה , וכו'. והנה את רואה ומבינה שאת שוברת לאמא הצעירה את החלום, ולא כי היא לא מעריכה את הלימודים שלך, האביזרים שלך וכו', אלא כי באמת אין לה.
וכשבאזור מגורייך שאינו רמת אביב זה קורה הרבה, מה עושים? מורידים את התמחור בצורה משמעותית? אבל את באמת תמחרת לא יקר. איך אתן מתמודדות עם המצב?

• הוסף לסימניות
תמסרי שם דש ממני ;)

תנסי לפנות לקהל יעד שישלם לך מה שאת רוצה לקבל

• הוסף לסימניות
מבט אחד חטוף מהכביש הראשי כבר שאב אותי פנימה, לא יכולתי שלא להיכנס, זה נראה טוב מכדי להתעלם
אז נכנסתי, נותן למוח לחפש הגדרה לריח הזה שבאויר, משהו פה ממש נכון, מתבקש כל כך, כאילו מישהו לקח את כל הדרישות שלי ויישם אותן אחת לאחת, הקונספט המושלם, הגימורים המוקפדים, הביצוע שמצליח לצקת את כל הרעיון התיאורטי ליצירה ויזואלית יפהפיה, קווי המתאר החמקמקים משהו, כמו רומזים לך את עצמם, מזכירים לך את האמן שבנפשך, את מה שלא העזת לדמיין את עצמך, פתאום זה נראה לך טבעי כל כך, זה ממש אתה, איך לא גילית את המקום הזה עד היום!?
באוזני רוחך אתה כבר שומע את קריאות ההתפעלות, את המבטים המעריצים, אין מה לומר - הביטחון העצמי הולך לטפס גבוה.

תכלס', בסוף לא יצא מזה כלום..

בכל זאת, אולם התצוגה של פורשה לא מתאים לכל אחד..

.

• הוסף לסימניות
צלמת בשכונה זה לא פורשה...:D צריך להיות גם שכונתי ונגיש באיזשהו מקום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1090485:
צלמת בשכונה זה לא פורשה...:D צריך להיות גם שכונתי ונגיש באיזשהו מקום

אם את תרגישי פורשה, יבואו לקוחות של פורשה, בתנאי שיש לך פורשה ביד כמובן.
אם את שכונתית חביבה, את יכולה לפתוח גמ"ח טיטולים במחירי עלות. את הפורשה לא תצליחי למכור.

(אם אין לך פורשה ביד, זה כבר עניין אחר)

• הוסף לסימניות
לא פורשה ולא טיטולים, משהו באמצע בתור התחלה

• הוסף לסימניות
לפחות אתה נוהג על פורשה? ;) :)

צודק בכל מילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1090491:
לא פורשה ולא טיטולים, משהו באמצע בתור התחלה

תקראי לזה איך שאת רוצה, העניין הוא פשוט:

תאמיני בעצמך, ואל תורידי מחיר בגלל לקוח שנפל למקום לא מתאים עבורו.
בטווח הרחוק זה יועיל לך מאוד.

• הוסף לסימניות
מאיר? כמה פורשה ראית בבני ברק?
אני מכיר בעיקר את הסובארו של האברכים:)

כעת ברצינות.
בשביל לפתוח עסק מרוויח, לוקחים ייעוץ מאנשים שמבינים בתחום, (מט"י למשל).
לומדים תמחור והמחרה. כמה עולה פירסום, ציוד, מקום צילום, זמן ונסיון צילום.
בנוסף, יש לקחת בחשבון, הוצאות קבועות והוצאות משתנות.
אחרי שאת יודעת מה המחיר שבו את ממתגת את עצמך. בדקו, האם יש לכם בכלל קהל יעד מתאים. במידה ואין קהל יעד מתאים,- מחפשים עבודה אחרת. את לא גמ"ח! באת להרוויח בכבוד ולהביא פרנסה הביתה.
במידה ואין קהל יעד מתאים,- מחפשים עבודה אחרת.

לפתוח סטודיו בשביל הכיף, זה כבר סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
יתכן שבמקום כמו צפת יהיה קושי מסויים למצוא את הלקוחות שיסכימו לשלם על פורשה, הרבה מהמשפחות שם במצב כלכלי לא משהו.
קונפליקט

• הוסף לסימניות
במט"י הציעו לא לרדת במחיר אבל לתת אופציה לתשלומים, ככה אנשים לא מרגישים שהוציאו כ"כ הרבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1090480:
בכל זאת, אולם התצוגה של פורשה לא מתאים לכל אחד..

.

סליחה שאני מתערבת בפורום כה חשוב אך לא יכולתי להתעלם מכישרון הכתיבה שצץ כאן והניסוח המיוחד!!!

הושביתי בקיסמה (כך כותבים??) - - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1090480:
מבט אחד חטוף מהכביש הראשי כבר שאב אותי פנימה, לא יכולתי שלא להיכנס, זה נראה טוב מכדי להתעלם
אז נכנסתי, נותן למוח לחפש הגדרה לריח הזה שבאויר,
את התיאור הזה ממש אהבתי, אם אתה יודע לצלם כמו שאתה כותב....

• הוסף לסימניות
שרי צודקת+הערה.. - את יכולה לפרוש לתשלומים כדי שלאנשים יהיה יותר קל לשלם - ולא בשביל שזה יראה יותר זול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילכי;1090539:
שרי צודקת+הערה.. - את יכולה לפרוש לתשלומים כדי שלאנשים יהיה יותר קל לשלם - ולא בשביל שזה יראה יותר זול...
יותר קל?
זה בדיוק אותו דבר, ואולי יותר קשה, זו רק אחיזת עיניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1090508:
במט"י הציעו לא לרדת במחיר אבל לתת אופציה לתשלומים, ככה אנשים לא מרגישים שהוציאו כ"כ הרבה.

אני לא מומחית אך נראה לי שבציבור שלנו תשלומים זה לא כ"כ מגרה...
לגבי המחיר- כידוע אני מחיפה וזה משהו באמצע בין ב"ב לצפת...(תרתי משמע)
כשפתחתי את הסטודיו אמרו לי עזבי בחיפה אין מושגים כמו בב"ב, חבל על הזמן שלך וחבל שתתאכזבי ואני אכן לא ידעתי מה נכון ומי צודק...
בתחילה לקחתי כמעט מחיר עלות כדי שיכירו אותי ואת העבודות שלי והדגשתי שזה מחיר הכרות, סוג של סטאז' עם כיסוי עליות וטיפ...- וכך לאט לאט הכירו אותי ואת העבודות שלי ואני הכרתי את עצמי- מה יש לי להציע שמיחד אותי ומה אנשים אוהבים.
בשלב הזה לא הסכמתי בשום אופן לתת פחות מאלבום הדבקה גדול(שלא היה מקובל פה בכלל) וכך כל האלבומים שיצאו החוצה היו מרשימים ומושכים.
אחרי כמה חודשים העליתי במעט את המחירים ורעדתי מפחד!.... אך עברתי את זה ומאז כבר העליתי פעמיים למחירים יותר גבוהים (כיום אני יקרה בחיפה אך עדין זה פחות מהממוצע במרכז)
בעצם נוצר מצב שיצרתי מציאות חדשה שכולם חשבו שאף אחד לא ישלם כאלו מחירים בחיפה, בסופו של דבר זה עניין חברתי וכל המטרה שלי היתה להכנס לפה של האנשים
כמובן שכיום שנה וחצי אחרי הפתיחה "החגיגית" אני מתחילה לחשוב הלאה איך להתקדם וליעל את העסק

את מכירה הכי טוב את הציבור שחי סביבך ומה מתאים לו

בחיפה האוכלוסיה מאד מגוונת, יש ציבורים שישקיעו בתמונות ויש כאלו שממש לא
אני מאמינה שבהמשך תגלי מה הכיוון אצלכם ואיזה אכלוסיות ישקיעו אפילו מחוץ לצפת

אני גרה בשכונת נווה שאנן בו יש קהילה של אברכים ליטאית- עם כולן אני בקשרי ידידות מצויינים אך רובן לא באות אלי בכלל... או שמצלמות לבד בפארק הכט או שמבקשות מהגיסה שלומדת גרפיקה שתאה את יכולותיה או שמחפשות סטודיו יותר זול (ד"א אחד הסיוטים שלי היו שאנשים יעברו את הכביש כשיראו אותי לכן תמיד שמבררים אצלי מהקהילה שלי אני מוסיפה בסוף- תעשו את השיקולים שלכם ותרגישו בנוח ...) דוקא באים אלי מאזורים אחרים כמו הציבור החסידי, הדתי וגם חילוני שבאים משכונות מרוחקות ומישובים שסביב חיפה
כל אלו דברים שלמדתי עם הזמן

ומעל הכל צריך סיעתא דישמיא וכמו בכל עבודה אנחנו עושים השתדלות והקב"ה שולח את הכסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1090557:
אני לא מומחית אך נראה לי שבציבור שלנו תשלומים זה לא כ"כ מגרה...
לגבי המחיר- כידוע אני מחיפה וזה משהו באמצע בין ב"ב לצפת...(תרתי משמע)
כשפתחתי את הסטודיו אמרו לי עזבי בחיפה אין מושגים כמו בב"ב, חבל על הזמן שלך וחבל שתתאכזבי ואני אכן לא ידעתי מה נכון ומי צודק...
בתחילה לקחתי כמעט מחיר עלות כדי שיכירו אותי ואת העבודות שלי והדגשתי שזה מחיר הכרות, סוג של סטאז' עם כיסוי עליות וטיפ...- וכך לאט לאט הכירו אותי ואת העבודות שלי ואני הכרתי את עצמי- מה יש לי להציע שמיחד אותי ומה אנשים אוהבים.
בשלב הזה לא הסכמתי בשום אופן לתת פחות מאלבום הדבקה גדול(שלא היה מקובל פה בכלל) וכך כל האלבומים שיצאו החוצה היו מרשימים ומושכים.
אחרי כמה חודשים העליתי במעט את המחירים ורעדתי מפחד!.... אך עברתי את זה ומאז כבר העליתי פעמיים למחירים יותר גבוהים (כיום אני יקרה בחיפה אך עדין זה פחות מהממוצע במרכז)
בעצם נוצר מצב שיצרתי מציאות חדשה שכולם חשבו שאף אחד לא ישלם כאלו מחירים בחיפה, בסופו של דבר זה עניין חברתי וכל המטרה שלי היתה להכנס לפה של האנשים
כמובן שכיום שנה וחצי אחרי הפתיחה "החגיגית" אני מתחילה לחשוב הלאה איך להתקדם וליעל את העסק

את מכירה הכי טוב את הציבור שחי סביבך ומה מתאים לו

בחיפה האוכלוסיה מאד מגוונת, יש ציבורים שישקיעו בתמונות ויש כאלו שממש לא
אני מאמינה שבהמשך תגלי מה הכיוון אצלכם ואיזה אכלוסיות ישקיעו אפילו מחוץ לצפת

אני גרה בשכונת נווה שאנן בו יש קהילה של אברכים ליטאית- עם כולן אני בקשרי ידידות מצויינים אך רובן לא באות אלי בכלל... או שמצלמות לבד בפארק הכט או שמבקשות מהגיסה שלומדת גרפיקה שתאה את יכולותיה או שמחפשות סטודיו יותר זול (ד"א אחד הסיוטים שלי היו שאנשים יעברו את הכביש כשיראו אותי לכן תמיד שמבררים אצלי מהקהילה שלי אני מוסיפה בסוף- תעשו את השיקולים שלכם ותרגישו בנוח ...) דוקא באים אלי מאזורים אחרים כמו הציבור החסידי, הדתי וגם חילוני שבאים משכונות מרוחקות ומישובים שסביב חיפה
כל אלו דברים שלמדתי עם הזמן

ומעל הכל צריך סיעתא דישמיא וכמו בכל עבודה אנחנו עושים השתדלות והקב"ה שולח את הכסף

נראה לי שאני במצב מאוד דומה למה שאת מתארת אז תודה על הפרוט זה עוזר מאוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה