התלבטות: תלבושות מחזמר

• הוסף לסימניות
לצורך הפקת מחזמר נדרשנו להחליט על תלבושת מתאימה. הבעיה היא כזו:
המחזמר כולל 30 בנות. רוב הבנות מציגות בשלב כלשהו של המחזמר, ועל כן הן כבר לבושות בבגדי התפקיד. סה"כ נשארות על הפרנצ'ס כ-10 בנות שאינן מציגות, ובשל בעיות גובה הן מפוזרות במחזמר עצמו בכמה שורות.

השאלה מה עדיף: להכין לאותן בנות תלבושת מיוחדת, או להסוותן בבגדי שחור-שחור רגילים? מצד אחד יהיה יפה להציגן בלבוש אחיד על הבמה, אך מצד שני הדבר עלול להיראות מגוחך כאשר כל אחת בפינה אחרת, וביניהם בנות בלבוש ספציפי.

מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
לתת להן תפקיד מיוחד של רבע מחול או רבע פנטומימה או משהו כזה. ואז ממילא התלבושות שלהן יתאימו לעניין.

• הוסף לסימניות
מילה בסלע,
נראה לי שאחרי שהיינו שותפים כמעט לכל התווהות המחזמר הזה, מן הראוי להזמין אותנו אליו :)
אני כבר ממש מסוקרנת ..:rolleyes:

• הוסף לסימניות
תלבושות. ולהעמיד אותן בפריזתנועה קפואה שמתחלפת כל 2 דקות ולהלביש אותן בתלבושת שמשרתת את המחזמר.
כתוספת מעשירה למחזה.
אין דבר כזה מבחינתי ואני עוסקת בבימוי שיש סתם דמויות על הבמה.
1. זה לא מכבד את הבנות.
2. זה גורע מהמראה הכללי.
3. מבלבל את הקהל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;910743:
מילה בסלע,
נראה לי שאחרי שהיינו שותפים כמעט לכל התווהות המחזמר הזה, מן הראוי להזמין אותנו אליו :)
אני כבר ממש מסוקרנת ..:rolleyes:

יש ממה!
לא יאומן מה שרעיון פשוט יכול לעולל-לחולל.... בשמחה אתן פרטים בבוא היום-
זכויות ההפקה בלעדיות וחברות פרוג וודאי תהיינה רצויות שם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;910752:
טעות!!! בחירה שלהן!

את זה הצוות יכול לומר רק אחרי שדאג לתת לכל בת לתפקיד הולם.
ולא לתת תפקידים בלי פורפורציה ולומר כל אדם בוחר איך להרגיש.
מלכתחילה בהודעה הקודמת לא כתבתי על כך שזה נשמע מקפח כי אני לא שם ולא יודעת מה, אולי הן מילאו תפקיד משמעותי אחר ולא דווקא על הבמה? אולי הן לא רצו להשתתף בהצגות?

• הוסף לסימניות
מה שבטוח שבעידן של היום, אין דבר כזה לעמוד סתם על הבמה ולחכות לתור. זה גם מאד לא נכון מבחינה מקצועית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;910757:
את זה הצוות יכול לומר רק אחרי שדאג לתת לכל בת לתפקיד הולם.
ולא לתת תפקידים בלי פורפורציה ולומר כל אדם בוחר איך להרגיש.
מלכתחילה בהודעה הקודמת לא כתבתי על כך שזה נשמע מקפח כי אני לא שם ולא יודעת מה, אולי הן מילאו תפקיד משמעותי אחר ולא דווקא על הבמה? אולי הן לא רצו להשתתף בהצגות?

טוב, רגע, נעצור לביקורת...:
רשימת התפקידים נפרשה לפני הבנות עוד קודם החזרות, אפשר לומר שתפרנו תפקידים לפי מידה (מידת גובה, מידת ביטחון עצמי, ועוד המון...) הבנות שמשמשות "בשר" המחזמר (בעגה שלי כמאמנת-) בחרו מרצונן במקום זה. הן לא חשות שום קיפוח, כי המחזמר תכל'ס מתבסס על הקולות הקבועים שלהן, וכל אחת ממקומה חשובה וניכרת! (אחרי הכל 30 בנות זה לא 130...)

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מה גיל הילדות, אבל אם הצופות הן האמהות שלהן וכו, אז צריך לקחת בשיקול גם את זה.
אמהות לא נהנות ואפילו זה מתסכל אותן לראות את הבמה עומדת על הבמה ולא עושה כלום. (גם אם לפני דקה היא כיכבה בתפקיד הראשי)
בעבודתי כבימאית אני מתייחסת לבמה כמו ספר מה שצריך לומר ולכתוב נמצא ומה שלא, אם הוא לא משרת את התוכן וכו לא נמצא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;910761:
מה שבטוח שבעידן של היום, אין דבר כזה לעמוד סתם על הבמה ולחכות לתור. זה גם מאד לא נכון מבחינה מקצועית

אין המתנה לתור, ברור. הבנות נשלפות מהמחזמר כשמגיע הקטע שלהן להציג, ומשתלבות בו חזרה עם סיום הקטע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;910766:
אין לי מושג מה גיל הילדות, אבל אם הצופות הן האמהות שלהן וכו, אז צריך לקחת בשיקול גם את זה.
אמהות לא נהנות ואפילו זה מתסכל אותן לראות את הבמה עומדת על הבמה ולא עושה כלום. (גם אם לפני דקה היא כיכבה בתפקיד הראשי)
בעבודתי כבימאית אני מתייחסת לבמה כמו ספר מה שצריך לומר ולכתוב נמצא ומה שלא, אם הוא לא משרת את התוכן וכו לא נמצא.

????

את רוצה להפעיל 30 בו זמנית, או להוריד אותן מהבמה לגמרי? לא ישאר לי מחזמר...

• הוסף לסימניות
הופה!
לכן משתמשים בכל מיני העמדות שמעבות ומיפות את הבמה ומשרתות את התוכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;910769:
הופה!
לכן משתמשים בכל מיני העמדות שמעבות ומיפות את הבמה ומשרתות את התוכן.

על הפרנצ'ס עצמם? אין לנו כזו במה גדולה ל'סטנדים' של פריז, המציגות נמצאות בקידמת הבמה ותופסות בה חלק ניכר, חשוב לי שלא יתערבבו איתן.

טוב, נמשיך בפרטי...
אשמח לעוד חוות דעת ממנוסות!

• הוסף לסימניות
על הפרנצ'ס עצמם- בהחלט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה