קורונה התלהבתם שיש אצלכם חיסון עדר?

• הוסף לסימניות
היו כאן אשכולות עם תגובות מסוג: אין לנו בעיה להתפלל כרגיל אלפי אנשים, אצלנו בקהילה כבר יש חיסון עדר, כולם עברו כבר את הקורונה בניכוי המתים כמובן
אז כדי להפחית קצת את ההתלהבות, מעתיקה לכאן את הכתבה הבאה:

החלים, וחלה שוב בקורונה: 'כאבים מטורפים'

בניגוד לנטען תחילה כי חולה קורונה מחוסנים מפני הידבקות חוזרת, מספר מקרים, כולל בישראל, מוכיחים ההיפך • פרופ' אפק הסביר זאת, בכך ש"הזיכרון החיסוני יורד עם הזמן" (ארץ)

גם חולי קורונה שהחלימו יכולים להידבק שוב בנגיף: בניגוד לנטען תחילה, המציאות מוכיחה כי ישנם מחלימים שחלו שוב בנגיף, כולל בישראל.
מדובר אומנם במקרים נדירים בינתיים, אך הרפואה כבר מסבירה זאת בהיחלשות הזיכרון החיסוני, כך שעם הזמן, ייתכן ונשמע על מקרים נוספים.
צעיר ישראלי, רועי אלמליח בן ה-28, הוא אחד מהמקרים המתועדים הראשונים של הידבקות חוזרת בנגיף. בראיון שהעניק הבוקר (חמישי) לחדשות הבוקר בקשת 12, סיפר על התחושות.
"הפעם הראשונה שנחשפתי לקורונה הייתה בחודש יוני. התקשרו אלי ובישרו שעליי להיכנס לבידוד. לא הרגשתי תסמינים אז הלכתי להיבדק כדי לשלול קורונה וקיבלתי תשובה חיובית. זה הפתיע אותי ממש. הייתי בערך כחודש בבידוד, מתוכם הייתי חולה שבועיים. חיכיתי לשתי תשובות שליליות".
"השבוע נחשפתי לחולה מאומת. בחג התחילו לי תסמינים, כאבה לי הבטן והחום עלה לי. לאט לאט זה הדרדר. הלכתי להיבדק עוד הפעם, חשבתי שזאת שפעת, אבל שוב קיבלתי תשובה חיובית לקורונה".

אם בפעם הראשונה הוא חש טוב, הפעם - כבר לא. "היום עלה לי שוב החום ויש לי כאבי גב מטורפים. בסיבוב הראשון היו לי מעט תסמינים קלים כמו עייפות וכאבי ראש, הפעם זה כאבי שרירים שאני לא יכול לישון בגללם בלילה", סיפר אלמליח.
פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל בית החולים שיבא, הסביר לחדשות הבוקר בקשת: "ישנן מחלות נגיפיות שאפשר לחלות בהן פעמיים. אפשר לחלות בקורונה פעם נוספת, יש לנו דיווחים על מקרים כאלה גם בהונג קונג ובנבדה. חלק מהמקרים יותר קלים בפעם השנייה, אבל חלק יותר קשים".

"זה מעיד על כך שהזיכרון החיסוני יורד עם הזמן, אולי יהיה צורך לחסן יותר מפעם אחת. גם אם חלית בשפעת אתה לוקח חיסון שנה אחרי שנה אבל אתה לא מתחיל כל פעם מאפס, לפי התיאוריה אתה יוצר איזושהי הגנה ובונה עליה". [כיכר השבת]

• הוסף לסימניות
הפעם הראשונה שנחשפתי לקורונה הייתה בחודש יוני. לא הרגשתי תסמינים
...
ברור כשמש שבפעם הראשונה התשובה החיובית הייתה פייק.
ותכל'ס כבר נדבקו בעולם עשרות מיליונים ומתוכם שמועות בודדות ולא אמינות על חולים שנדבקו שוב. כך שנכון לעכשיו אפשר להרגע...

• הוסף לסימניות
אם כן מעניין למה מטעם משרד הבריאות מי שיש לו תעודת מחלים מהרופא אינו צריך יותר להיכנס לבידוד?

• הוסף לסימניות
אם כן מעניין למה מטעם משרד הבריאות מי שיש לו תעודת מחלים מהרופא אינו צריך יותר להיכנס לבידוד?
שאלה טובה...
משרד הבריאות עצמו מודה שהבדיקות לא אמינות ב100% וגם לא קרוב לזה. אם אני לא טועה איתמר גרוטו דיבר בעבר על יחס אמינות של 1 לשלשים! אולי זה השתפר כבר.

• הוסף לסימניות
שאלה טובה...
משרד הבריאות עצמו מודה שהבדיקות לא אמינות ב100% וגם לא קרוב לזה. אם אני לא טועה איתמר גרוטו דיבר בעבר על יחס אמינות של 1 לשלשים! אולי זה השתפר כבר.
אין ענין סתם להלחיץ את הציבור, צריך להישמר אך כן מי שכבר חלה יש לו פחות סיכוי כנראה לחלות שוב

• הוסף לסימניות
בוא נגיד שהם לא אמינות הוא סך הכל רוצה להזהיר אנשים שהקרונה לא בדיחה!!!
קדימה, בוא נפרסם שקורונה הורגת 70% מהנדבקים אנשים נשים וטף בריאים וחסונים... להזהיר אנשים...

• הוסף לסימניות
קדימה, בוא נפרסם שקורונה הורגת 70% מהנדבקים אנשים נשים וטף בריאים וחסונים... להזהיר אנשים...
בוא תיקח את הדברים בפורפורציה!!!!
אין ענין לעבוד על אנשים...........

• הוסף לסימניות
ותכל'ס כבר נדבקו בעולם עשרות מיליונים ומתוכם שמועות בודדות ולא אמינות על חולים שנדבקו שוב. כך שנכון לעכשיו אפשר להרגע...
למען הדיוק 27 מליון נדבקו בארבעת החודשים האחרונים ו-7 מליון מתוכם עדיין פעילים, רק 5.3 מליון נדבקו קודם (כמעט כולם עד לפני חצי שנה)

• הוסף לסימניות
זה לא דבר שהומצא.........

• הוסף לסימניות
חיסון עדר לא אומר שאף אחד לא יכול להדבק פעם שניה,
חיסון עדר אומר שכבר אין מגפה.
בשביל מגפה צריך יחס הדבקה של יותר מ1,
גם אם יש אחוז מהנדבקים שיכולים בפוטנציאל להידבק עוד הפעם, לא תהיה מגפה בגלל שיחס ההדבקה יהיה פחות מ1.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה