התנהלות עם הרצאה שבנויה על מצגת ומשלבת קטעי וידאו

• הוסף לסימניות
שואלת בשביל לקוחה:
היא מוסרת סוג של סדנא שבנויה על מצגת פאוארפוינט, אבל מידי פעם יש לה סרטונים להראות.
קשה לה לתמרן שכל רגע היא צריכה לסגור את המצגת, להפעיל את הסרטון, ולהריץ שוב את המצגת עד היכן שאחזה.
ניסיתי להכניס את הסרטונים לתוך המצגת עצמה אך זה מכביד מאד על המצגת ותוקע את המחשב.
השאלה איך הכי נוח לעבוד.
יש דרך לעצור את המצגת ולהדליק את הוידאו מבלי שיצטרכו שוב לחזור לתחילת המצגת אלא המצגת תיפתח מיד היכן שאחזה?

• הוסף לסימניות
אני לא זוכר במדיוק, אבל תנסו להכנס ל- הוסף>>צורות, בשורה הכי תחתונה יש כזה צורה של וידאו,
אחרי שתוסיפו את זה תעלה חלונית קטנה עם הגדרות, תבחרו ב- "הפעל תוכנית" ותכניסו את הסרטון.

במהלך המצגת כשתרצו להפעיל את הסרטון - תלחצו על הקישור, והסרטון שהכנסתם יופעל מיד.
אח"כ זה יחזור לאותו מקום במצגת. אני מקווה שזה יצליח.. אני פשוט לא זוכר בדיוק איך עושים את זה.

• הוסף לסימניות
אני לא זוכר במדיוק, אבל תנסו להכנס ל- הוסף>>צורות, בשורה הכי תחתונה יש כזה צורה של וידאו,
אחרי שתוסיפו את זה תעלה חלונית קטנה עם הגדרות, תבחרו ב- "הפעל תוכנית" ותכניסו את הסרטון.

במהלך המצגת כשתרצו להפעיל את הסרטון - תלחצו על הקישור, והסרטון שהכנסתם יופעל מיד.
אח"כ זה יחזור לאותו מקום במצגת. אני מקווה שזה יצליח.. אני פשוט לא זוכר בדיוק איך עושים את זה.
גאון!
זה באמת עובד....
ממש עזרת לי, תודה רבה, תזכה למצוות.

אגב- זה אמור לעבוד גם בגרסאות ישנות של פאוארפוינט?
כי אצלי בבית יש גירסה די חדשה ולא יודעת עד כמה תוכנת הפאוארפוינט מעודכנת במחשב שבו אמורה להיות הרצאה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@יהודי נוסף או כל מי שמתמצא:
הפתרון ש @יהודי נוסף העלה כאן (של להוסיף צורה של וידאו ולעשות קישור לסרט) עבד לי מצוין,
אבל ניסיתי להפעיל אותו במחשב נוסף (חדש יותר דווקא) זה לא פעל.
לחצתי על הקישורים והסרטון לא הופעל.
אני לא רוצה ל"פשל" את הלקוחה.
השאלה אם יש פתרון נוסף פשוט יותר, שאני יכולה להביא ללקוחה שמוסרת את הסדנא- שיהיה כגיבוי אם במקרה לא יעבוד לה הקישורים?
אני מתכוונת לדוגמא אם יש אפשרות של לסגור את המצגת בהשהייה ולהפעיל את הסרטון עצמאית, ואח"כ שחוזרים למצגת- שתיפתח מהמקום שסגרנו אותה.

• הוסף לסימניות
@יהודי נוסף או כל מי שמתמצא:
הפתרון ש @יהודי נוסף העלה כאן (של להוסיף צורה של וידאו ולעשות קישור לסרט) עבד לי מצוין,
אבל ניסיתי להפעיל אותו במחשב נוסף (חדש יותר דווקא) זה לא פעל.
לחצתי על הקישורים והסרטון לא הופעל.
אני לא רוצה ל"פשל" את הלקוחה.
השאלה אם יש פתרון נוסף פשוט יותר, שאני יכולה להביא ללקוחה שמוסרת את הסדנא- שיהיה כגיבוי אם במקרה לא יעבוד לה הקישורים?
אני מתכוונת לדוגמא אם יש אפשרות של לסגור את המצגת בהשהייה ולהפעיל את הסרטון עצמאית, ואח"כ שחוזרים למצגת- שתיפתח מהמקום שסגרנו אותה.[/.

האם זכרת להעתיק את התיקיה עם הסרטונים גם למחשב השני ע"מ שהקישור יפעל?
כי אם הסרטוינם קיימים רק במחשב שלך בוודאי שהקישור לא יפעל במחשב אחר

• הוסף לסימניות
האם זכרת להעתיק את התיקיה עם הסרטונים גם למחשב השני ע"מ שהקישור יפעל?
כי אם הסרטוינם קיימים רק במחשב שלך בוודאי שהקישור לא יפעל במחשב אחר
בוודאי שזכרתי.
הכל מסודר בתיקיה אחת שבה יש את הסרטונים + המצגת עם הקישורים,
והתקיה הועתקה בשלמותה לדיסק אונקי שנמסר ללקוחה.

• הוסף לסימניות
אגב- במחשב הנוסף שבו ניסיתי לבדוק אם זה עובד,
בכל פעם כשלחצתי על קישור במצגת, הסמן של העכבר במחשב- הסתובב לשניה, כאילו הוא עובד, ומיד הפסיק.

• הוסף לסימניות
הלקוחה עידכנה אותי שכשהיא ניסתה ללחוץ על הקישורים הם לא נפתחו לה
והופיעה הודעה כזו:
"האיתור או ההפעלה של //כאן הופיע המיקום של הסרטון// בPowerPoint לא הצליחו"
משהו בסגנון.
מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• הוסף לסימניות
כשבונים את הקישור במצגת צריך הוידאו והמצגת יהיו כבר בדיסק און קי. כי כשאת מעתיקה את התקיה לדיסק און קי, מיקום הוידאו משתנה. (כעת הוא בכונן אחר) ולכן הקישור לא יעבוד.
בנוסף לצורה שהובאה לעיל יש אפשרות של הוספה - היפר קישור- מכניסים את מיקום התקיה. (כמו שכתבתי עדיף ישירות מהדיסק און קי)
(מסרתי הרבה הרצאות עם סרטונים וזה הצורה שבה הצלחתי להפעיל. כמו כן התקנתי בדיסק און קי תוכנה להפעלת וידאו כמו VLC. כי לא בכל מחשב יש תוכנה מותקנת וזה יכול ליצור קשיים בהפעלה על מחשב זר)

• הוסף לסימניות
כשבונים את הקישור במצגת צריך הוידאו והמצגת יהיו כבר בדיסק און קי. כי כשאת מעתיקה את התקיה לדיסק און קי, מיקום הוידאו משתנה. (כעת הוא בכונן אחר) ולכן הקישור לא יעבוד.
בנוסף לצורה שהובאה לעיל יש אפשרות של הוספה - היפר קישור- מכניסים את מיקום התקיה. (כמו שכתבתי עדיף ישירות מהדיסק און קי)
(מסרתי הרבה הרצאות עם סרטונים וזה הצורה שבה הצלחתי להפעיל. כמו כן התקנתי בדיסק און קי תוכנה להפעלת וידאו כמו VLC. כי לא בכל מחשב יש תוכנה מותקנת וזה יכול ליצור קשיים בהפעלה על מחשב זר)
אני בודקת אם הבנתי נכון:
עבדתי בצורה מסודרת שבה נמצאים כל הסרטונים והמצגת בתיקיה אחת.
לא מספיק להעביר את התיקיה בשלמותה אלא צריך לקשר את הסרטונים בתוך הדיסק אונקי עצמו?

ושאלה נוספת- איך מתקינים בתוך דיסק אונקי תוכנה להפעלת וידאו?
שמים את קובץ ההתקנה ואז צריך להגיד ללקוחה להתקין את התוכנה במחשב שבו היא עובדת?
(כי זה יהיה לה קצת מסובך, לא יודעת אם היא תסתדר)
אבל זה הגיוני שיש מחשב בלי תוכנה להפעלת וידאו? כי windows media player יש בד"כ בכל מחשב...
אולי הבעיה היתה שהיה צריך להגדיר במחשב המסוים שלה שהסרטונים יפתחו בתוכנה מוגדרת?

תודה רבה! מעריכה מאד את העזרה.

• הוסף לסימניות
עבדתי בצורה מסודרת שבה נמצאים כל הסרטונים והמצגת בתיקיה אחת.
לא מספיק להעביר את התיקיה בשלמותה אלא צריך לקשר את הסרטונים בתוך הדיסק אונקי עצמו?
כן.
כי מיקום התיקיה השתנה וכעת הוא לא בכונן C.
ושאלה נוספת- איך מתקינים בתוך דיסק אונקי תוכנה להפעלת וידאו?
שמים את קובץ ההתקנה ואז צריך להגיד ללקוחה להתקין את התוכנה במחשב שבו היא עובדת?
(כי זה יהיה לה קצת מסובך, לא יודעת אם היא תסתדר)
כן.
כתבתי פתרון שאני השתמשתי, אך לא בטוח שיהיה לה את אותה בעיה.(השתמשתי במחשב של אוניברסיטה שהיה חסום לכל התוכנות.)
יש צורך בפתרון הזה כשבמחשב בבית יש תוכנה אחרת לפתיחת וידאו (לא windows media)
או כשבמחשב במקום ההצגה אין windows media

• הוסף לסימניות
כן.
כי מיקום התיקיה השתנה וכעת הוא לא בכונן C.

כן.
כתבתי פתרון שאני השתמשתי, אך לא בטוח שיהיה לה את אותה בעיה.(השתמשתי במחשב של אוניברסיטה שהיה חסום לכל התוכנות.)
יש צורך בפתרון הזה כשבמחשב בבית יש תוכנה אחרת לפתיחת וידאו (לא windows media)
או כשבמחשב במקום ההצגה אין windows media
אני אנסה לבדוק את זה עם הלקוחה, מקווה שיעבוד.
המון תודה!

• הוסף לסימניות
לגבי VLC אין צורך שהלקוחה תתקין, אלא ניתן להתקין אותה כמוכנה לשימוש ע"ג האונקי, ע"י התקנת הגירסה Portable

• הוסף לסימניות
לגבי VLC אין צורך שהלקוחה תתקין, אלא ניתן להתקין אותה כמוכנה לשימוש ע"ג האונקי, ע"י התקנת הגירסה Portable
איך עושים את זה? אשמח להסבר...
אבל אם הבנתי נכון- כל התהליך הזה הוא רק במידה ואין תוכנת הפעלת וידאו על המחשב?
כי בעקרון יש שם במחשב את windows media player (הלקוחה אמרה לי שהפעילה את הסרטונים ידנית מתוך הדיסק)

• תודה
Reactions: aeb
  • הוסף לסימניות
@aeb
יתכן שיש צורך להגדיר במחשב שבו מפעילים את המצגת הגדרה כלשהיא שתגרום לפתיחת קישורים של וידאו בתוכנת הפעלה מתאימה?
כי ניסיתי עכשיו במחשב נוסף שיש לי בבית, וכשלחצתי על הקישורים (לאחר שהגדרתי מיקומים מדויקים בהיפר קישור) המחשב לא פתח את הוידאו.
(כשעברתי עם העכבר על הקישור הוא כן הראה את המיקום המדויק).
מה גם שעכשיו לא קיבלתי הודעת שגיאה כמו שקרה לפני כן אצל הלקוחה.

• תודה
  • הוסף לסימניות
איך עושים את זה? אשמח להסבר...
מורידים את זה: https://get.videolan.org/vlc/3.0.8/win32/vlc-3.0.8-win32.zip, ומחלצים ישירות לדיסק אונקי, כך התוכנה מותקנת כביכול עליו.
אבל אם הבנתי נכון- כל התהליך הזה הוא רק במידה ואין תוכנת הפעלת וידאו על המחשב?
גם אם יש תוכנה אחרת על המחשב, ניתן בהחלט להשתמש בתוכנה זו שע"ג האונקי
(הלקוחה אמרה לי שהפעילה את הסרטונים ידנית מתוך הדיסק)
כמובן שבאופן זה תצטרך הלקוחה להפעיל ע"י התוכנה באונקי, ולא בקליק כפול רגיל
יתכן שיש צורך להגדיר במחשב שבו מפעילים את המצגת הגדרה כלשהיא שתגרום לפתיחת קישורים של וידאו בתוכנת הפעלה מתאימה?
לא התייחסתי כלל לעניין הקישור, שאינני יודע איך צריך להגדיר אותו, אלא בהנחה שVLC מפעיל אתו בצורה נכונה יותר מתוכנה הרגילה, כפי שכתבו לפני:
במידה זה נכון, אז יש דרך להתקין VLC על האונקי

• הוסף לסימניות
מורידים את זה: https://get.videolan.org/vlc/3.0.8/win32/vlc-3.0.8-win32.zip, ומחלצים ישירות לדיסק אונקי, כך התוכנה מותקנת כביכול עליו.

גם אם יש תוכנה אחרת על המחשב, ניתן בהחלט להשתמש בתוכנה זו שע"ג האונקי

כמובן שבאופן זה תצטרך הלקוחה להפעיל ע"י התוכנה באונקי, ולא בקליק כפול רגיל

לא התייחסתי כלל לעניין הקישור, שאינני יודע איך צריך להגדיר אותו, אלא בהנחה שVLC מפעיל אתו בצורה נכונה יותר מתוכנה הרגילה, כפי שכתבו לפני:

במידה זה נכון, אז יש דרך להתקין VLC על האונקי
תודה על התגובה המפורטת, הועלת לי מאד!

• תודה
  • הוסף לסימניות
טוב, אז עליתי ב"ה סוף סוף על הבעיה:
גם כשאני עושה את הקישורים על הדיסק אונקי עצמו- זה לא עבד, כיון שהדיסק אונקי מקבל אות אחרת בכל מחשב.
לדוגמא- במחשב שלי הדיסק אונקי היה כונן F, ובמחשב של הלקוחה הדיסק היה כונן D.
לכן לא עזר שקישרתי את הסרטונים בתוך הדיסק אונקי כי הוא לא מצא את המיקום.
השאלה מה עושים כדי לפתור את זה כי הלקוחה משתמשת בכל פעם במחשב אחר (שנמצא במקומות שבהן היא מלמדת)
עכשיו כשהבעיה מוגדרת, אולי מישהו יוכל לעזור לי.
@הפקות ברמה @nechami21 @aeb @יהודי נוסף

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
  • הוסף לסימניות
טוב, אז עליתי ב"ה סוף סוף על הבעיה:
גם כשאני עושה את הקישורים על הדיסק אונקי עצמו- זה לא עבד, כיון שהדיסק אונקי מקבל אות אחרת בכל מחשב.
לדוגמא- במחשב שלי הדיסק אונקי היה כונן F, ובמחשב של הלקוחה הדיסק היה כונן D.
לכן לא עזר שקישרתי את הסרטונים בתוך הדיסק אונקי כי הוא לא מצא את המיקום.
השאלה מה עושים כדי לפתור את זה כי הלקוחה משתמשת בכל פעם במחשב אחר (שנמצא במקומות שבהן היא מלמדת)
עכשיו כשהבעיה מוגדרת, אולי מישהו יוכל לעזור לי.
@הפקות ברמה @nechami21 @aeb @יהודי נוסף
אמ:לק.
תזכירי לי בבקשה למה בעצם לא מייבאים את הסרטונים כולם לתוך המצגת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה