מאפים התפחת בצק חלות לילה במקרר

• הוסף לסימניות
א. מכניסים את הבצק למקרר מיד אחרי הלישה, או אחרי התפחה?
ב. כשאני מכניסה מכוסה הוא נהיה לח למעלה ולמטה. מה הפתרון לזה?
ג. אחרי ההוצאה- צריך לחכות שיגיע לטמפרטורת החדר, או להתחיל לעבוד איתו כשהוא קר?

תודה למסייעים!

• הוסף לסימניות
לשים, יוצרים צורות, ומכניסים להתפחה לילה במקרר בתוך התבנית
מוציאים ומכניסים לתנור

• הוסף לסימניות
לשים, יוצרים צורות, ומכניסים להתפחה לילה במקרר בתוך התבנית
מוציאים ומכניסים לתנור
מיד אחרי הלישה לקלוע ואז להכניס למקרר? בלי לכסות?
אין לי כ"כ הרבה מקום ל-3 תבניות של חלות:rolleyes:

• הוסף לסימניות
מיד אחרי הלישה לקלוע ואז להכניס למקרר? בלי לכסות?
אין לי כ"כ הרבה מקום ל-3 תבניות של חלות:rolleyes:
כן לכסות
אולי לרפד קופסאות פלסטיק של 4 ליטר בנייר אפיה, בצורה שיהיה נח לשלוף את החלה שתפחה יחד עם הנייר אפיה, ואחר כך להעביר לתבנית האפיה

• הוסף לסימניות
אני מכניסה את הבצק לשקית בלי קערה וקושרת היטב, בבוקר כחצי שעה - שעה (תלוי כמה חם במטבח) לפני שאני רוצה לקלוע מוציאה, מעבירה לקערה עם לישה קצרצרה ומתפיחה שוב מכוסה במגבת.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי כמה פעמים,
להכניס בתוך קערה מכוסה בנילון נצמד למקרר ללילה,
בבוקר להוציא ולחכות איזה חצי שעה שיהיה נח לעבוד,
לקלוע, להשאיר לעוד איזה חצי בטמפ' החדר ולתנור.
יוצא מצוין

• הוסף לסימניות
אני מכניסה מיד אחרי הלישה לשקית גדולה, קושרת ושמה במקרר.
בבוקר מוציאה ואחרי כחצי שעה קולעת, משאירה להתפחה נוספת ואופה.

• הוסף לסימניות
את יכולה לתת לי מתכון טוב לחלות (כולל ההתפחה)?
אם יש לך מקמח 80% עדיף לי.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אני מכניסה מיד אחרי הלישה
בתוך קערה מכוסה בניילון
מחכה חצי שעה / שעה אחרי שאני מוציאה, ואז קולעת, מתפיחה שוב ולתנור
בקשר לזה שנהיה לך לחות - יכול להיות שהבצק חמים כשאת מכניסה? את משתמשת לשמרים במים חמים?
אולי תנסי להכניס למקרר ולכסות רק אחרי חצי שעה

• הוסף לסימניות
את יכולה לתת לי מתכון טוב לחלות (כולל ההתפחה)?
אם יש לך מקמח 80% עדיף לי.
תודה רבה!
על השקיות קמח של רובינפלד מאחורה יש מתכונים . לכל סוג קמח מתכון שונה . לי זה תמיד מצליח

• הוסף לסימניות
מים חמימים
אני לי מומחית לעניין, אבל אולי זה מה שגורם לך ללחות בבצק, כי את מכניסה אותו חמים ומכוסה למקרר
אי אפשר לא לכסות כי אז הבצק מתיבש
אולי תנסי להכניס לחצי שעה, ואז - כשהוא כבר בטמפרטורת המקרר - לכסות
אופציה אחרת - את מכסה ישר על הבצק או את שולי הקערה?
כי אני מכניסה את קערת המיקסר, הבצק תופס לי נפח קטן ממנה לפני התפיחה, וכשאני מכסה את הקערה למעלה יש רווח בין הבצק לניילון, לא בדקתי אף פעם אם הניילון רטוב, אבל אולי זה מה שיעזור לך

• הוסף לסימניות
אם את רוצה להתפיח לילה, עדיף לשים מים קרים בבצק.
מים חמימים זה בשביל התפחה מהירה וסתם נשמע לא כדאי לחמם ואז לקרר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה