התייעצות התפטרות מהעבודה- שאלה קצת מסובכת

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה את ההבדל בין חופשה בתשלום לכזו שהיא ללא תשלום
בסופו של דבר את לא עובדת בתקופה שבה את צריכה לתת למעסיק ולכן את צריכה לתת לו את ימי ההודעה המוקדמת במלואם
ז"א להתחיל לחשב היום ואת השאר אחרי החופשה

כמובן שעפי חוק הוא לא חייב להסכים לך לצאת לחופש בתקופה הזו
ולכן גם אם יש בינכם יחסים פחות נעימים תבואי בגישה נעימה וטובה על מנת שלא ידפוק לך את החופש

• הוסף לסימניות
הוא אדם קצת מסוכן , אני לא רוצה להגיע אליו לפני שאני ברורה בעצמי

ואין לי מצב שהוא לא מאשר לי - זה טיסה לחו"ל לחתונה , לכן החשש הגדול

רוצה לוודא שהובן - אם אני מודיעה היום , מתחילה לספור מהיום , סופרת 6 ימים ,מפסיקה בשבוע של החופשה , וממשיכה לספור כשחוזרת עד שמגיעה ל18.5 , זה בסדר ?
אני חושבת שהחוק במקרה הזה לצידו.
הוא לא חייב לאשר את החופשה, במיוחד כשאין לך את הימים בצבירה.
תקופת ההודעה המוקדמת מנוצלת בד"כ ע"י המעסיק למציאת עובד חלופי ולחפיפה.
אם הוא אדם מסוכן כמו שכתבת, וירצה למצות את החוק, לא תהיה לו מניעה לכאורה לסרב לך את החופשה או לפחות לדרוש ממך לבצע את מלוא הימים אחריה.

• הוסף לסימניות
נראה לי אני יתחיל לחשב היום , ולאחר החופשה , למרות שישאר לי להשלים איזה 11 יום אני אתן 14 , כדי לקיים את החוק של 14 ימים רצופים. נשמע הגיוני ?
ועוד משהו - הוא מסתובב כרגע במשרד , האם יש טעם בשליחת מייל מנומס , או שאני צריכה להכנס אליו ? בררררררר

• הוסף לסימניות
נראה לי אני יתחיל לחשב היום , ולאחר החופשה , למרות שישאר לי להשלים איזה 11 יום אני אתן 14 , כדי לקיים את החוק של 14 ימים רצופים. נשמע הגיוני ?
ועוד משהו - הוא מסתובב כרגע במשרד , האם יש טעם בשליחת מייל מנומס , או שאני צריכה להכנס אליו ? בררררררר
את ממש תטילי עליו פצצה עם הודעת ההתפטרות?

• הוסף לסימניות
הוא אישר
זה נקרא אי הודעה מוקדמת ? אני אתן עכשיו 6 ימים וכשאחזור את השאר ( או 14 רצופים)
יש משהו בחוק שאומר שהימים האלו צריכים להיות רצופים ?

• הוסף לסימניות
זה בציניות ?

וברצינות , כן , הוא לא מעלה את זה בדעתו
אשמח לדעת איך להעביר את ההודעה
ממש לא
תלוי כמה גרוע ההודעה ובאיזה זמן

פשוט תכיני מכתב מאוד רשמי
אם את יכולה תדפיסי ותתני לו ביד - אם לא אז במייל
ותגידי יחד עם זה בע"פ

• הוסף לסימניות
לא כל מקרה מופיע בחוק לפרטי פרטים, אבל ישנו מושג שנקרא תום לב, גם אם הוא אישר לך חופשה של שבוע, אבל את באה ונותנת הודעה מוקדמת לפניה, כך שאתה מצפה שהימים הללו יחשבו לחלק מימי ההודעה המוקדמת - יש כאן חוסר תום לב, כך לענ"ד.

• הוסף לסימניות
לא כל מקרה מופיע בחוק לפרטי פרטים, אבל ישנו מושג שנקרא תום לב, גם אם הוא אישר לך חופשה של שבוע, אבל את באה ונותנת הודעה מוקדמת לפניה, כך שאתה מצפה שהימים הללו יחשבו לחלק מימי ההודעה המוקדמת - יש כאן חוסר תום לב, כך לענ"ד.
אני לא מצפה שהימים יחשבו כחל מימי ההודעה מוקדמת , זה ברור לי שזה לא בסדר
השאלה שלי שונה - האם אני יכולה לחלק את ימי ההודעה - חלק לפני החופשה וחלק אחרי
או שהם צריכים להיות רצופים ולהתחיל לספור רק כשאחזור
לזה לא מצאתי איזכור בחוק

• הוסף לסימניות
אני לא מצפה שהימים יחשבו כחל מימי ההודעה מוקדמת , זה ברור לי שזה לא בסדר
השאלה שלי שונה - האם אני יכולה לחלק את ימי ההודעה - חלק לפני החופשה וחלק אחרי
או שהם צריכים להיות רצופים ולהתחיל לספור רק כשאחזור
לזה לא מצאתי איזכור בחוק
לא תמצאי, כי כאמור לא כל מקרה ספציפי מופיע בחוק. תנסי לשאול עו"ד לגיני עבודה או לחפש האם יש על זה פס"ד.
אבל מה שציינתי הוא הענין שיש בעצם גושפנקא למעסיק לדרוש שלא תצאי לחופשה (כשהוא אישר אותה לא דובר על התפטרות) או שתשלמי פיצוי בגינה כדין אי הודעה מוקדמת ולאו דווקא ימי עבודה נוספים אחרי כן.
שוב, אין גם לזה עיגון ברור בחוק, אבל תשקלי טוב מתי כדאי לך להגיש את ההודעה, אולי עדיף לך מראש להגיש כשתחזרי מהחופשה.

• הוסף לסימניות
הנחה שלי שלא ניתן לפצל את ימי ההודעה המוקדמת והם נחשבים רצף, כי גם במקרה הפוך של פיטורים במהלך חל"ת ההודעה המוקדמת רצה לאורך החל"ת והמעסיק יצטרך לבחור בין העסקה בפועל לבין חלף הודעה מוקדמת לעובד.
האופציה היחידה לדעתי לפצל זה רק עם המעסיק מסכים לכך.

• הוסף לסימניות
לא תמצאי, כי כאמור לא כל מקרה ספציפי מופיע בחוק. תנסי לשאול עו"ד לגיני עבודה או לחפש האם יש על זה פס"ד.
אבל מה שציינתי הוא הענין שיש בעצם גושפנקא למעסיק לדרוש שלא תצאי לחופשה (כשהוא אישר אותה לא דובר על התפטרות) או שתשלמי פיצוי בגינה כדין אי הודעה מוקדמת ולאו דווקא ימי עבודה נוספים אחרי כן.
שוב, אין גם לזה עיגון ברור בחוק, אבל תשקלי טוב מתי כדאי לך להגיש את ההודעה, אולי עדיף לך מראש להגיש כשתחזרי מהחופשה.
דבר טעם
אולי באמת אני יחכה עם ההודעה כדי שלא לסכן את החופשה

תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה