התפטרות מהעבודה

• הוסף לסימניות
חזרתי מחופשת לידה לפני חודש
ואני רוצה לעזוב
אני עובדת פה 4 שנים

השאלה שלי האם מגיע לי פיצויים?
אם כן מי אמור לתת אותם?

• הוסף לסימניות
תכתבי שאת רוצה להתפטר בגלל שאת רוצה לטפל בילד/ה
תקבלי את כל הפיצויים האפשריים

• הוסף לסימניות
והבוס הוא זה שצריך לתת לי את הפיצויים?

• הוסף לסימניות
תתייעצי עם רואה חשבון / יועץ מס!

נדמה לי שבעקרון עד 9 חודשים אחרי הלידה, את זכאית להתפטר (כדי לטפל בתינוק) ולקבל פיצויים - מהמעסיק.
אישית - אני קיבלתי פיצויים כשהפסקתי לעבוד אחרי חופשת לידה.
אבל אני לא יועצת מס.

• הוסף לסימניות
כן, נדמה לי שאת יכולה להתפטר על רקע זה עד שנה מהלידה אם אינני טועה

• הוסף לסימניות
הבוס אמור לשלם את הפיצויים בד"כ יש לו ביטוח על כך והוא מוציא את זה מחברת הביטוח
וכמובן שתחתמי אבטלה אח"כ לחצי שנה...

• הוסף לסימניות
תוך 9 חודשים מהלידה את יכולה להתפטר ולקבל פיצויים.
והמעסיק חייב לתת לך פיצויים כחוק.
את צריכה להגיש למעסיק חודש או שבועיים לפני שאת רוצה לעזוב מכתב התפטרות כגון זה:

פלונית שלום,
הנני מודיעה בזאת על התפטרותי מ... ועל ניתוק יחסי עובד מעביד שיש לי עמכם,
בעוד 30 יום בתאריך 1.1.11.
עקב הקושי הרב בעבודה של שעות רבות ורצוני להעניק טיפול הולם לביתי שנולדה ב-0/0/00.
אציין שהתפטרות זו מזכה אותי בקבלת פיצויי פיטורין המגיעים לי כחוק.
בתודה
אלמונית

ולוודא שהוא קיבל את המכתב

• הוסף לסימניות
חשוב מאד, עלייך להדגיש שאת מתפטרת כדי לטפל בילדך. אם את מתפטרת ועוברת מיד למקום אחר, יש ביכולת המעסיק לטעון שאין קשר בין ההתפטרות ללידה ולשלול את זכאותך לפיצויים.
אם באמת את עוברת לעבודה אחרת חשוב שתוכיחי שהיא מאפשרת לך יותר לטפל בילד:
פחות שעות, קרוב יותר לבית, וכד'.

• הוסף לסימניות
ואל תדאגי, זה שחזרת לעבודה לא מוריד לך מהזכות, ההפך, את יכולה לטעון: ניסיתי וזה לא הולך, קשה לי עם השעות וכ'ו.
גם לי זה היה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחרית;535399:
תתייעצי עם רואה חשבון / יועץ מס!

נדמה לי שבעקרון עד 9 חודשים אחרי הלידה, את זכאית להתפטר (כדי לטפל בתינוק) ולקבל פיצויים - מהמעסיק.
אישית - אני קיבלתי פיצויים כשהפסקתי לעבוד אחרי חופשת לידה.
אבל אני לא יועצת מס.

אכן, ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד תוך 9 חודשים מהלידה, ולקבל את מלוא הפיצויים.

מי שמשלם את הפיצויים הוא המעסיק שאמור לפי החוק להפריש מידי חודש לקופת פיצויים של העובד.

חשוב מאוד להדגיש במכתב כי ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד, ולדרוש את הפיצויים המגיעים כחוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה