כללי התפתחות וקידום

• הוסף לסימניות
שאלתי בפורום שכן ואין שם תגובה לכן אנסה פה ....:mad:

ולעיניינו:
כיום אני גרפיקאי ומעצב ... יש לי נסיון רב .....
ואני רוצה להתקדם..
ישנם שלשה אפשרויות:
1. קורס של לימודי פרסום וכו' (יש כזה בפרוג)
2. קורס בניית אתרים -הייתי שמח לשמוע האם זה מצריך יתר שימוש באינטרנט
או מסלול יותר פתוח-
3. קורס בתלת מימד

הייתי שמח לשמוע תגובותיכם וביחוד מאלו שנתנסו..
תודה רבה ושבוע טוב!!!!:)

• הוסף לסימניות
אתה מתלבט על דברים שונים לגמרי! תמקד את עצמך, למשל, אתה רואה את עצמך הולך להיות פרסומאי? או לחילופין, לשקוע בבנית אתרים...?(אגב, אתה יכול להיות בונה אתרים בלי אינטרנט, אבל אין כמו השראות איך נראים האתרים של החברות הגדולות וכדו'... וזה אכן בעיה) או בכלל, להתעסק בהדמיות?

זה עיניין שלך לאיפה אתה נמשך, לא נראה לי שאנשים מבחוץ יכולים לייעץ, אלא אם כן אתה נותן על עצמך קצת רקע ואז נוכל לדעת לאיפה יותר מתאים לך...

בכולופן, בהצלחה! :)

• הוסף לסימניות
תודה על תגובתך.

כל מעצב גרפי עם חוש לפרסום יכול להתפתח בתחום ולהציע לעסקים שירות פירסומי יעיל.

מה הכוונה "לשקוע" בבנית אתרים -ובאמת צריך שיטוט באתרים רבים??.-

והדמיות הבנתי שיש לזה שייכות גם לעיצוב , כך שזה יכול להוות אפיק נוסף.

וכמובן שאחד השיקולים המרכזיים היכן יש יותר אפשרות להרויח . בס"ד..

• הוסף לסימניות
כמה דיוקים:
פרסומאי שהוא גרפיקאי זה בונוס.(כמו שאופה יודע גם לבשל) אבל זה מקצוע שונה.

"לשקוע"? אולי לא, תלוי בכמות הלקוחות ;)

הדמיות - זה דבר בהחלט כובש, אם כי לא ניסיתי את זה...

ואפשרות להרוויח - זה רק בס"ד (אבל רק!!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש טוב;920260:
וואס וועט זיין דא ??? :)
(מקווה שכתבתי נכון)

'ראש בריא' סיכם לך את הנושא
ולא הותיר הרבה מקום לתגובות ענייניות נוספות

אבל אפשר למשוך את הנושא לכיוון ההומור
ואז, אפשר גם אפשר לפתח את האשכול.

:)

• הוסף לסימניות
למעשה לא יצאה מדבריו המלצה ברורה
ואשמח אם מישהו יוכל יותר לכוין.......

ובקשר להומור בשמחה...:p:p:p

• הוסף לסימניות
בתאוריה אפשר לבנות אתרים בלי לגלוש באינטרנט...

במציאות לא ממש.

• הוסף לסימניות
אפשרות א': לך על הדבר שאליו אתה נמשך יותר.
אפשרות ב': אם שני התחומים שווים בעיניך תעשה אנדנדינו. ומה שיצא זה מה שתעשה.

בכל מקרה, אין חובת השתדלות נוספת
והיריעה קצרה מהכיל דוגמאות אנשים שהשתדלו יותר מידי ולא עלתה בידם.
ולכן, מומלץ לך ללכת על אפשרות א'.

• הוסף לסימניות
תודה.
ומדוע באמת אי אפשר להסתדר בלי לגלוש ולשוטט ??

• הוסף לסימניות
אי אפשר לבנות בלי לגלוש, כי חייבים לראות איך המתחרים בונים אתרים, מה מקובל, מה מתאים, מה באופנה, וכד'...
כמו לעצב לפרינט בלי לראות מה הולך בשוק.

• הוסף לסימניות
ויוותר איש טוב לבדו..........

אני מבין שהעוילם כאן לא מצליח להשיב לי,

(חוץ מאלו שכן)

אז אצטרך להחליט לבד............:(:(:(

• הוסף לסימניות
ועל זה נאמר: אם אין אני לי, מי לי...

ברכותי... :)
(ואל תשכח להתפלל שתבחר את הדבר הנכון בשבילך)

• הוסף לסימניות
אני לא התנסתי,
אבל אם אני מבינה נכון, לא מצליחים להשיב לכם מסיבה פשוטה,
שלושת התחומים ישדגו אתכם כל אחד בכיוון שונה,
ולכן השאלה כאן היא יותר למה נוטה הלב והחשק, ואין כאן תשובה מוחלטת:
א. פרסום: אם תרצו לשדרג את מקצוע הגרפיקה ועדיין להישאר באותו נושא שעסקתם עד היום, אז זה התחום, אמנם אפשר להיות פרסומאי בלי להיות גרפיקאי,
אך כמובן גרפיקאי המציע גם שרותי "פרסומאי" הוא בד"כ לא סתם ביצועיסט אלא מציע בניית קונספט נכונה יותר וממילא מבוקש יותר מסתם "גרפיקאי".
ב. בניית אתרים: אפשר ללמוד את הנושא ולהחליט שעוזבים את הפרינט ומתמקדים רק בו, אך אפשר כמובן לחלוש על תחומי העיצוב ולהציע שרות עיצוב כולל של מודעות לוגואים וכדו גם לפרינט וגם לווב וממילא כשהיכולות משתדרגות הביקוש עולה, כי מי שזקוק גם לעיצוב לווב מקבל הכל תחת קורת גג אחת.
ג. הדמיןת: נדמה לי שתחום זה אכן משדרג רבות את הגרפיקה, אך אם אינני טועה (תקנו אותי אם כן) הוא בד"כ איזושהי תפנית במקצוע (לעומת השניים האחרים שלא ממש)
כיוון שרבות מהמודעות/העיצובים אינם נזקקים להדמיות וזה לא משתלב בכל קמפיין פרסומי
(בד"כ זה שייך יותר להדמיית מוצרי אוכל, או הדמיית מבנים, כי שאר הדברים בד"כ אם אכן נמצאים במודעה- מופיעים אטנטיים ומצולמים)
לכן,נדמה לי שאם משרד פרסום ירצה הדמיה למודעה הוא יפנה למישהו שהוא מקצוען בהדמיות, ואת שאר המודעה יעצב גרפיקאי פרינט רגיל, כך שהעבודה הרווחת בתחום ההדמיות היא בניית הדמיות לעיצובים של גרפיקאים אחרים שאינם יודעים ליצור הדמיות (ושוב, תקנו אותי אם אני טועה), ואז זו מעין תפנית והתמקדות בנישה מסוימת בתוך העיצוב הגרפי....
זה נראה לי מה שאני יכולה לעזור מהידע שלי על התחומים,
אם זה סתם רצון לריענון, אז לענ"ד לי שהאופציה הראשונה כדאית,
אם זה רצון לרענון הכיס והפרנסה.... אז אכן לא התנסתי אך כמו שאמרו כאן, לך לפי נטיית ליבך, כי רק הקב"ה ידע לעזור מה נכון ומתאים, אז תתפללו שיכוון למקום המתאים... ושאכן המאמץ ישא פרות... (בעצם כדאי גם להתפלל לעזרתו ללא קשר לתוצאה בכיס: שתהנו מהלימוד, שאכן יהיה לתועלת וכדו'...)

• הוסף לסימניות
תודה רבה על הטרחה !!!

אני שומע וחושב על הדרכים והכיוונים ,

אתם ממש עוזרים לי ...

ואשמח אם אנשים שעמדו במצב זה והסתפקו בענינים אלו יוכלו לשתף מה עשו

והאם צדקו בהחלטתם.....

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד ללכת להכוונה תעסוקתית!! (גרפולוג, פסיכולוג תעסוקתי, מכון הדסה, אדם מילא וכדו) כי באמת אתה תהנה ובס"ד תצליח במה שלך מתאים רק נשמע שאתה עצמך לא יודע.
דרך אבחון תוכל לגלות מהם באמת היכולות שלך.
עדיף להשקיע נאמר אלף ש"ח באבחון מקצועי ולא עשר אלף בקורס שלא יהיה לך אח"כ תועלת ממנו.
ולשלב הדוגמא האישית-
לפני כשנתיים למדתי עיצוב ובנית אתרים בצורה מקצועית מאד. במשך השנה עצמה עוד השקעתי וכו- בכ"ז לימודים, אך כשהם נגמרו פשוט לא יכלתי לגשת לזה מרוב שגיליתי בעצמי כמה שזה לא מתאים לי ולא מהנה אותי (וגם כמה שיטוטי אינטרנט צריך לזה).
זרקתי כ-7000 שח ממש לפח. אז אנא לטובת כולכם -אבחונים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה