דרוש מידע התקן שבת

• הוסף לסימניות
מקרר סמסונג הפוך צריך התקן שבת?

• הוסף לסימניות
כמעט בטוח שכן.
מקררים מהשנים האחרונות מיוצרים עם חיישנים מאוד רגישים ומתקדמים, כך שישנה תגובה דיגיטלית בכל פתיחה וסגירה של דלת המקרר.
אפשר לברר ספציפית במכון הטכנולוגי להלכה ובמשמרת השבת.

• הוסף לסימניות
רק לי נדמה שחלק מהמניע להקמת הכשר משמרת השבת וכן המניע להכשר החדש של מזגני אלקטרה הוא מניע כספי? אני ביררתי אצל רב מרבני ביתר עילית לגבי מקפיא שאחרי שהדלת שלו פתוחה דקה בערך נדלקת נורה ושאלתי אם מותר לפתוח כזה מקפיא בשבת על מנת לסגור במהירות ואמר לי שאני יכול להשתמש כך והוספתי לשואלו האם יכול להיות בעיות של כשרות במקררים וכו' בשבת כמו שמפרסמים משמרת השבת ותשובתו היתה עוד לא הגעתי לזה..... ובנימת דבריו היה נשמע ציניות כאילו הוא מבטל את כל החששות האלו. אם מישהו יכול להאיר את עיני בענין אשמח מאד

• הוסף לסימניות
אם הרב שלך סובר שלא צריך אז בסדר אבל הרבה רבנים סוברים שיש בעיה וכן סברו הרב אלישיב והרב ווזאנר לגבי משמרת השבת אני מכיר אישית את העומד בראש והוא לא מקבל כסף כלל

• הוסף לסימניות
גנרטור בשבת זה מניע כספי?
תלוי את מי שואלים.
יש כאלה שאצלם זה דאורייתא ויש כאלה שאצלם זה ביטול עונג שבת...

לגופו של ענין:
כדאי לשאול שאלות כאלה רבנים שהתמחו בתחום בצורה מיוחדת.
)כמו במכונות גילוח, שהנושא מורכב מאד גם אחרי ידע מינימלי).

יש 3 גופים שנותנים כשרות
משמרת השבת
בדץ העדה החרדית
והמכון הטכנולוגי.
זה מקיף את כל הציבור החרדי
משונה לחשוב שכולם רוצים כסף...

• הוסף לסימניות
רק לי נדמה שחלק מהמניע להקמת הכשר משמרת השבת וכן המניע להכשר החדש של מזגני אלקטרה הוא מניע כספי? אני ביררתי אצל רב מרבני ביתר עילית לגבי מקפיא שאחרי שהדלת שלו פתוחה דקה בערך נדלקת נורה ושאלתי אם מותר לפתוח כזה מקפיא בשבת על מנת לסגור במהירות ואמר לי שאני יכול להשתמש כך והוספתי לשואלו האם יכול להיות בעיות של כשרות במקררים וכו' בשבת כמו שמפרסמים משמרת השבת ותשובתו היתה עוד לא הגעתי לזה..... ובנימת דבריו היה נשמע ציניות כאילו הוא מבטל את כל החששות האלו. אם מישהו יכול להאיר את עיני בענין אשמח מאד
אשמח להאיר את עיניך, ידידי.
חברות משקיעות כסף בכשרות מוצריהן כדי להתאהב על בני ישראל שומרי השבת, ואם יש חברה שמשקיעה בכך כסף וזמן, מן הראוי לקנות את מוצריה.

האם זה אומר שהמתחרים פחות טובים?
כנראה שלא.
האם זה שיקול?
כנראה שכן.

• הוסף לסימניות
ואם יש חברה שמשקיעה בכך כסף וזמן, מן הראוי לקנות את מוצריה.
אתה לא חשוד בעיני כאדם תמים כי אתה עצמך כותב שההשקעה היא כדי להתאהב וכו' ולמה כל זה אם לא בשביל רווח כלכלי, אז בשביל זה ראוי לקנות אצלם?
אבל לא זה הנושא שהעליתי בכלל. אני רציתי לדעת האם יש בעיה אמיתית בענין[ומה שכתבת רק מעלה חשד שאין בעיה אמיתית כי אם כל המניע של החברה זה להרויח כסף ובטוח שזה המניע אז אולי מן הראוי לא לקנות שם,ויש לי גם בסיס לחשוב כך, כי מי שזוכר לפני כמה שנים טובות(לא זוכר כמה)העדה החרדית עשו חרם על אלקטרה ואף שלאחר כמה זמן התברר שאין סיבה לחרם(אכמ"ל בענין) הציבור החרדי כבר קנה בעיקר את אימונה של חברת תדיראן ואלקטרה נשארו מאחור ולכן כחלק מהנסיון להחזיר את הציבור החרדי להיות מלקוחותיו הם מצאו רעיון יצירתי של הכשר על המזגנים שכיום תופס תאוצה בציבור החרדי]

• הוסף לסימניות
אתה לא חשוד בעיני כאדם תמים
ברשותך, ידידי, לא נרד לדיון אישי, תודה.

ולמה כל זה אם לא בשביל רווח כלכלי, אז בשביל זה ראוי לקנות אצלם?
מה רע בכך שחברה תשקיע כסף רב כדי להרוויח בגלל שמירת השבת המהודרת במוצריה?

אבל לא זה הנושא שהעליתי בכלל.
?

אני רציתי לדעת האם יש בעיה אמיתית בענין[ומה שכתבת רק מעלה חשד שאין בעיה אמיתית כי אם כל המניע של החברה זה להרויח כסף ובטוח שזה המניע כי מי שזוכר לפני כמה שנים טובות(לא זוכר כמה)העדה החרדית עשו חרם על אלקטרה ואף שאחר כמה זמן התברר שאין סיבה לחרם(אכמ"ל בענין)
למה אין כאן מקום להאריך?
יש, אל תהסס. השרתים של פרוג חזקים...

אני רציתי לדעת האם יש בעיה אמיתית בענין
מצטרף לשאלתך.
יש למישהו מידע טכני אמיתי?

• הוסף לסימניות
הסבר ששמעתי מאחד הרבנים שעוסקים בנושא זה מטעם העדה החרדית (הוא עצמו ליטאי, כך שאין קשר למניעים של גוף כזה או אחר):
במקררים הישנים היה טרמוסטט מכאני שאחרי שהטמפרטורה עלתה הוא הפעיל את המדחס, הרבה מאוד לא חששו לזה בשבת כי זה לוקח לטרמוסטט כ-5 דקות ממתי שאתה פותח את הדלת עד שהוא מרגיש את השינוי בטמפרטורה.
מלבד זאת היה כפתור פשוט שהדליק את האור עם פתיחת הדלת אותו ניתן היה לבטל בקלות.
במקררים מהשנים האחרונות יש חיישן שמדווח למחשב על כל פתיחת דלת והמחשב מתחיל לספור כמה זמן הדלת פתוחה, כמה פעמים הדלת נפתחה בזמן האחרון וכדומה. מלבד זאת הטרמוסטט הפך לדיגיטלי, כזה שמרגיש כל שינוי אפילו מזערי בטמפרטורה (לדוגמה, יש מזגנים של מיצובישי שהרגש שלהם יודע היכן שוהים אנשים בחדר לפי חום גופם, ומכוון את השלבים לכיוונם!!!) כך שזה לא נושא פשוט בכלל.
(יש רבנים מאוד חשובים וגאונים שאין להם מידע פרקטי בנושאים טכנולוגיים, החל ממקררים וכלה באינטרנט, לכן שאלה כזו חשוב לשאול את מי שעוסק בזה.)

• הוסף לסימניות
למה אין כאן מקום להאריך?
יש, אל תהסס. השרתים של פרוג חזקים...
אין לי בעיה לפרט את הנושא רק זה לא הנושא, מה שהיה אז שהיו חפירות בבית שמש במקום שהיה חשש מחיטוי שכבי או שבאמת זה מה שהיה ומה שאני זוכר (אם זכרוני לא בגד בי) שבד"ץ העדה החרדית קיבלו מידע שאלקטרה מושקעת ו/או מעורבת בחברה שבונה שם(לא זוכר בדיוק אבל הרעיון מובן)ןלכן הטילו עליהם חרם ולבסוף התברר שאלקטרה לא קשורים לזה(שוב אם זכרוני אינו לא בגד בי) והחרם התבטל.

• הוסף לסימניות
הסבר ששמעתי מאחד הרבנים שעוסקים בנושא זה מטעם העדה החרדית (הוא עצמו ליטאי, כך שאין קשר למניעים של גוף כזה או אחר):
במקררים הישנים היה טרמוסטט מכאני שאחרי שהטמפרטורה עלתה הוא הפעיל את המדחס, הרבה מאוד לא חששו לזה בשבת כי זה לוקח לטרמוסטט כ-5 דקות ממתי שאתה פותח את הדלת עד שהוא מרגיש את השינוי בטמפרטורה.
מלבד זאת היה כפתור פשוט שהדליק את האור עם פתיחת הדלת אותו ניתן היה לבטל בקלות.
במקררים מהשנים האחרונות יש חיישן שמדווח למחשב על כל פתיחת דלת והמחשב מתחיל לספור כמה זמן הדלת פתוחה, כמה פעמים הדלת נפתחה בזמן האחרון וכדומה. מלבד זאת הטרמוסטט הפך לדיגיטלי, כזה שמרגיש כל שינוי אפילו מזערי בטמפרטורה (לדוגמה, יש מזגנים של מיצובישי שהרגש שלהם יודע היכן שוהים אנשים בחדר לפי חום גופם, ומכוון את השלבים לכיוונם!!!) כך שזה לא נושא פשוט בכלל.
(יש רבנים מאוד חשובים וגאונים שאין להם מידע פרקטי בנושאים טכנולוגיים, החל ממקררים וכלה באינטרנט, לכן שאלה כזו חשוב לשאול את מי שעוסק בזה.)
יישר כח, ידידי.
סוף סוף מידע אמיתי במקום נאומים לוהטים ואמוציונליים.

• הוסף לסימניות
מה רע בכך שחברה תשקיע כסף רב כדי להרוויח בגלל שמירת השבת המהודרת במוצריה?
זה רע שאולי באמת אין בעיה במוצרים אחרים ובמקרה שלנו מזגנים אחרים והם עושים הכשר רק כדי להגדיל לקוחות...

• הוסף לסימניות
אם למישהו יש את מדור שיווק ופרסום של יתד נאמן כמדומני יום ב'.
שם מגיב לנושא כשרות המזגנים אחד מבדץ הרב רובין ואומר שאין יחודיות במזגן שלהם..
)משהו בסגנון: ככשר לפסח על אקנומיקה)

לגבי מקררים ומקפיאים, מיני בר, ועוד...
יש בהם בעיות מתחדשות שלא היו פעם.

• הוסף לסימניות
אם למישהו יש את מדור שיווק ופרסום של יתד נאמן כמדומני יום ב'.
שם מגיב לנושא כשרות המזגנים אחד מבדץ הרב רובין ואומר שאין יחודיות במזגן שלהם..
)משהו בסגנון: ככשר לפסח על אקנומיקה)
יפה. וכאן הבן שואל!!!!!!! אם כן מה פשר ההכשר? זה כמו שיפרסמו שיש הכשר לנשום?? זה לא הונאה שאנשים חושבים שיש מזגנים שהם כן בעייתים?????

• הוסף לסימניות
לאקונימיקה?
לנייר טישו?
למה יש הכשר?

זה בדיוק מה שכתבו לך כאן. המטרה זה גימיק שיווקי.
לחילויינים יש תמונות של כדורסלנים אצלנו זה מכתבי רבנים.

ויש דברים שזה באמת נושא הלכתי.

• הוסף לסימניות
גימיק שיווקי זה נוסחת קסם שמתירה לתעתע בציבור כזה גדול שמעכשיו נלחץ לפני קניית מזגן ויקנה יותר אלקטרה רק כי הוא לא מתמצא בהבדלים שבין המזגנים אם ישנם בכלל?

• הוסף לסימניות
אני לא יודע לגבי אלקטרה וההכשר.
אבל מזגני אינוורטר ייתכן מאד וחייבים בהם התקן שבת, בגלל שיש בהם הרבה חיישנים וכל תזוזה בחדר יכולה להשפיע משהו על תפוקת המזגן.
(אגב, הם גם פחות מומלצים ע"י טכנאים ומתקינים בגלל האלקטרוניקה המסובכת שלהם שעלולה יותר להתקלקל ממזגן רגיל)

• הוסף לסימניות
אני ביררתי אצל רב מרבני ביתר עילית לגבי מקפיא שאחרי שהדלת שלו פתוחה דקה בערך נדלקת נורה ושאלתי אם מותר לפתוח כזה מקפיא בשבת על מנת לסגור במהירות ואמר לי שאני יכול להשתמש כך

במקפיא שלנו כל פתיחה וסגירה של דלת המקפיא משפיעה מיכנית מיידית על כפתור שמפעיל/מכבה מאוורר פנימי.
זה עוד טרם כל החיישנים האלקטרונים.
אנחנו לא משתמשים במקפיא בשבת.
כשיש צורך מיוחד - שמים מראש שעון שבת שיכבה אותו בזמנים מסוימים, ורק אז, כשהוא מנותק - פותחים וסוגרים.
במקרר יש לנו התקן של משמרת השבת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת