אשמח להאיר את עיניך, ידידי.רק לי נדמה שחלק מהמניע להקמת הכשר משמרת השבת וכן המניע להכשר החדש של מזגני אלקטרה הוא מניע כספי? אני ביררתי אצל רב מרבני ביתר עילית לגבי מקפיא שאחרי שהדלת שלו פתוחה דקה בערך נדלקת נורה ושאלתי אם מותר לפתוח כזה מקפיא בשבת על מנת לסגור במהירות ואמר לי שאני יכול להשתמש כך והוספתי לשואלו האם יכול להיות בעיות של כשרות במקררים וכו' בשבת כמו שמפרסמים משמרת השבת ותשובתו היתה עוד לא הגעתי לזה..... ובנימת דבריו היה נשמע ציניות כאילו הוא מבטל את כל החששות האלו. אם מישהו יכול להאיר את עיני בענין אשמח מאד
אתה לא חשוד בעיני כאדם תמים כי אתה עצמך כותב שההשקעה היא כדי להתאהב וכו' ולמה כל זה אם לא בשביל רווח כלכלי, אז בשביל זה ראוי לקנות אצלם?ואם יש חברה שמשקיעה בכך כסף וזמן, מן הראוי לקנות את מוצריה.
ברשותך, ידידי, לא נרד לדיון אישי, תודה.אתה לא חשוד בעיני כאדם תמים
מה רע בכך שחברה תשקיע כסף רב כדי להרוויח בגלל שמירת השבת המהודרת במוצריה?ולמה כל זה אם לא בשביל רווח כלכלי, אז בשביל זה ראוי לקנות אצלם?
?אבל לא זה הנושא שהעליתי בכלל.
למה אין כאן מקום להאריך?אני רציתי לדעת האם יש בעיה אמיתית בענין[ומה שכתבת רק מעלה חשד שאין בעיה אמיתית כי אם כל המניע של החברה זה להרויח כסף ובטוח שזה המניע כי מי שזוכר לפני כמה שנים טובות(לא זוכר כמה)העדה החרדית עשו חרם על אלקטרה ואף שאחר כמה זמן התברר שאין סיבה לחרם(אכמ"ל בענין)
מצטרף לשאלתך.אני רציתי לדעת האם יש בעיה אמיתית בענין
הסבר ששמעתי מאחד הרבנים שעוסקים בנושא זה מטעם העדה החרדית (הוא עצמו ליטאי, כך שאין קשר למניעים של גוף כזה או אחר):רק לי נדמה שחלק מהמניע להקמת הכשר משמרת השבת וכן המניע להכשר החדש של מזגני אלקטרה הוא מניע כספי? אני ביררתי אצל רב מרבני ביתר עילית לגבי מקפיא שאחרי שהדלת שלו פתוחה דקה בערך נדלקת נורה ושאלתי אם מותר לפתוח כזה מקפיא בשבת על מנת לסגור במהירות ואמר לי שאני יכול להשתמש כך והוספתי לשואלו האם יכול להיות בעיות של כשרות במקררים וכו' בשבת כמו שמפרסמים משמרת השבת ותשובתו היתה עוד לא הגעתי לזה..... ובנימת דבריו היה נשמע ציניות כאילו הוא מבטל את כל החששות האלו. אם מישהו יכול להאיר את עיני בענין אשמח מאד
אין לי בעיה לפרט את הנושא רק זה לא הנושא, מה שהיה אז שהיו חפירות בבית שמש במקום שהיה חשש מחיטוי שכבי או שבאמת זה מה שהיה ומה שאני זוכר (אם זכרוני לא בגד בי) שבד"ץ העדה החרדית קיבלו מידע שאלקטרה מושקעת ו/או מעורבת בחברה שבונה שם(לא זוכר בדיוק אבל הרעיון מובן)ןלכן הטילו עליהם חרם ולבסוף התברר שאלקטרה לא קשורים לזה(שוב אם זכרוני אינו לא בגד בי) והחרם התבטל.למה אין כאן מקום להאריך?
יש, אל תהסס. השרתים של פרוג חזקים...
יישר כח, ידידי.הסבר ששמעתי מאחד הרבנים שעוסקים בנושא זה מטעם העדה החרדית (הוא עצמו ליטאי, כך שאין קשר למניעים של גוף כזה או אחר):
במקררים הישנים היה טרמוסטט מכאני שאחרי שהטמפרטורה עלתה הוא הפעיל את המדחס, הרבה מאוד לא חששו לזה בשבת כי זה לוקח לטרמוסטט כ-5 דקות ממתי שאתה פותח את הדלת עד שהוא מרגיש את השינוי בטמפרטורה.
מלבד זאת היה כפתור פשוט שהדליק את האור עם פתיחת הדלת אותו ניתן היה לבטל בקלות.
במקררים מהשנים האחרונות יש חיישן שמדווח למחשב על כל פתיחת דלת והמחשב מתחיל לספור כמה זמן הדלת פתוחה, כמה פעמים הדלת נפתחה בזמן האחרון וכדומה. מלבד זאת הטרמוסטט הפך לדיגיטלי, כזה שמרגיש כל שינוי אפילו מזערי בטמפרטורה (לדוגמה, יש מזגנים של מיצובישי שהרגש שלהם יודע היכן שוהים אנשים בחדר לפי חום גופם, ומכוון את השלבים לכיוונם!!!) כך שזה לא נושא פשוט בכלל.
(יש רבנים מאוד חשובים וגאונים שאין להם מידע פרקטי בנושאים טכנולוגיים, החל ממקררים וכלה באינטרנט, לכן שאלה כזו חשוב לשאול את מי שעוסק בזה.)
זה רע שאולי באמת אין בעיה במוצרים אחרים ובמקרה שלנו מזגנים אחרים והם עושים הכשר רק כדי להגדיל לקוחות...מה רע בכך שחברה תשקיע כסף רב כדי להרוויח בגלל שמירת השבת המהודרת במוצריה?
יפה. וכאן הבן שואל!!!!!!! אם כן מה פשר ההכשר? זה כמו שיפרסמו שיש הכשר לנשום?? זה לא הונאה שאנשים חושבים שיש מזגנים שהם כן בעייתים?????אם למישהו יש את מדור שיווק ופרסום של יתד נאמן כמדומני יום ב'.
שם מגיב לנושא כשרות המזגנים אחד מבדץ הרב רובין ואומר שאין יחודיות במזגן שלהם..
)משהו בסגנון: ככשר לפסח על אקנומיקה)
אני ביררתי אצל רב מרבני ביתר עילית לגבי מקפיא שאחרי שהדלת שלו פתוחה דקה בערך נדלקת נורה ושאלתי אם מותר לפתוח כזה מקפיא בשבת על מנת לסגור במהירות ואמר לי שאני יכול להשתמש כך
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים