- הוסף לסימניות
מה פתאום,וזה יותר מדי4
זוג או שתיים יכולים להדביק שכונה שלימה ויותר.
מי שנזהר ושומר את כל ההרחקות שצריך. ואח"כ מגיע לבית של ההורים ושם נמצא. (ממילא לא מסתובבים בימים האלה)
את מי הוא ידביק?
ואיך זה יגיע לכל השכונה?
מה פתאום,וזה יותר מדי4
זוג או שתיים יכולים להדביק שכונה שלימה ויותר.
במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע עיין ערך המגפה באמריקהזה ״אני אעשה מה שבא לי ונח לי.. ושכולם יתפוצצו...״ (יתקעו בבתים עוד חצי שנה)
קשה. קשה. קשה.אבל מה תגידי על זו"צ שהתחתן לפני שבועיים בחתונת פגע וברח
לא עש8ו להם אפילו שבע ברכות אחד!!!
תקוע עכשיו כל היום בבית,
גם הם יכולים להיות בליל הסדר לבד בבית?
תיכנסו רגע לנעליים...
ממש לא נכון. אם לא ההורים שכל הזמן גורמים לנו לסגת מהרצון להתגבר על זה. כבר היינו משלימים כנראה.משום מה, אלו שמתאבלים על המצב, הם יותר הזוגות המבקשים להתארח, ופחות ההורים המארחים.
נקודה למחשבה.
אני יודעת על אישה אלמנה שחיתנה את כל ילדיה ור' יצחק זילברשטיין אמר לה שלא יבואו אליה ילדיה הנשואים ושתעשה ליל הסדר לבד! עם אלוקים!זה לא רוב, זה ודאי.
אבל מי ששואל פרטני אפילו את הגר"ח מקבל תשובות מגוונות.
יש יוצא מן הכלל
לא כדאי למהר לשפוט.
והאמת, אני עוד משתוקקת להפר את הלבד שנכפה עלי לחג הזה.
אפילו שאני יודעת שאני לא מציאותית, כי לא יהיה לי איך להכנס לבני ברק.![]()
זה נורא אינדווידואלי אם זה כיף או לא.תפרסמו שזה התחכמות נגד גדולי הדור שפסקו שלא ללכת, ובכל זאת הולכים מכל מיני סיבות כאלה ואחרות.
ודרך אגב זה מאד מאד כיף לעשות סדר לבד, כן ... דיברתי לזוצי''ם בעיקר. ומי יודע אולי גם שנה הבאה ירצו כך מעצמם.
יפה. אז שאלה וקבלה תשובה.אני יודעת על אישה אלמנה שחיתנה את כל ילדיה ור' יצחק זילברשטיין אמר לה שלא יבואו אליה ילדיה הנשואים ושתעשה ליל הסדר לבד! עם אלוקים!
ואם היא לבד אז קל וחומר כל הזוגות שכייף להם יותר אצל ההורים ולכן חושבים לסכן חיים!
כי גם מי ששומר את כל ההנחיות לא יכול להיות בטוח ב 100% שלא בא במגע עם נשא. אפילו בטעות.מה פתאום,
מי שנזהר ושומר את כל ההרחקות שצריך. ואח"כ מגיע לבית של ההורים ושם נמצא. (ממילא לא מסתובבים בימים האלה)
את מי הוא ידביק?
ואיך זה יגיע לכל השכונה?
לצערי אף אחד לא מיתייחס ברצינות להר, אך דעו לכם ההר את שלו עשההר הבשן רואה את מה שקורה באשכול פרי עמלו והוא גם רואה ויכוחים באשכול שלו והר הבשן ז-ו-ע-ק הרי לפי הוויכוחים אין ספק שיש כאן תופעהפשר להיתווכח על המספרים באיזה סדר גוגל מדובר אך דעו לכם בציבור שלנו מתחתנים בשנה כ6500 משפחות אם ניקח את כל אילו שהתחתנו רק בשנתיים האחרונות יש לנו 13אלף וגם אם נניח שרק 10 אחוז הולכים יש לנו1300 ולכן ההר קורה לראה''מ ולשר הבריאות ולראש המל''ל ולכל הגורמים האחראים הכתובת היתה על ההר!!! ראו הוזהרתם!!!!
טוב, אני מכירה התבודדות בסטנדרט אחר. אבל באמת חידוד.כי גם מי ששומר את כל ההנחיות לא יכול להיות בטוח ב 100% שלא בא במגע עם נשא. אפילו בטעות.
במכולת.
בתפילה בחצרות עוד לפני שאסרו .
במעלית
בחדר המדרגות
בתור לביצים [ה-ביצים]
לא חסר
ואז הזוג יחזור לשכונה שלו ויפגוש בחדק מדרגות את השכן ומשם הדרך קצרה. נגיעה קלה בעמקה. בתיבות דואר או בכל דבר
הקורונה חכמה הרבה יותר מכל החכמולוגים
ואחרי שביקרתי הבוקר בעין כרם
וראיתי שם כאוס מוחלט ומסיכות ופחד בעיניים בקרב כל מי שנאלץ לעלות במעליות שמשרתות את הדרך ליחידות הקורונה ובכלל. הבנתי את זה טוב יותר מקודם
בדיוקאדם אחד הדביק למעלה ממליון אנשים.
אף אחד לא ערב לך שברחוב שאת עוברת אלא עבר מישהו לפני דקה והתעטש ורסיסי הרוק שלו נשארים בהאוויר במשך הזמו הזה ומגיעים גם אליך...חלילה.טוב, אני מכירה התבודדות בסטנדרט אחר.
יקירתיטוב, אני מכירה התבודדות בסטנדרט אחר. אבל באמת חידוד.
אני ככה חושבת לי על עצמי.
שאני יודעת שהתבודדתי מאוד. (גרה כמעט לבד בבנין, ובטח שאין מעלית, ולא יצאתי מאז יום ראשון לפני שבועיים ויום לשום מקום חוץ משלוש ארבע פעמים בשעות מאוחרות לקניית מצרכי מזון)
ומה יקרה אם אקח מונית עד פתח הבית של אמא שלי וחזור. ונהיה שם אנחנו והם? טוב זה סתם ברבור כי לא נעשה את זה, אבל ברעיון.
ברור לי. ידעתי על הנ"ל.יקירתי
שבועיים וחצי שהאף שלי לא יצא מפתח הבית.
עד נאלצת הבוקר לנסוע לעין כרם.
וכמי שברמת הסיכון הגבוהה ביותר להדבקות הנגיף, אני לא חושבת שיש מי שיודע טוב ממני איך להתבודד. אפילו בקיצוניות ודברים שלא כאן המקום לפרטם.
סורי יקרה.
אז תדעי שאין מקום לתהיהברור לי. ידעתי על הנ"ל.
וסיפרתי בלי קשר על עצמי.
ותהיתי בלי קשר על עצמי.
היינו אמורים להתארח אצל חמי וחמותי יחד עם עוד 2 זוגות לפחות, כולם יחד כ-22 ילדים חוץ מהמבוגרים, ובסופו של דבר הם ישבו לבד בליל הסדר.משום מה, אלו שמתאבלים על המצב, הם יותר הזוגות המבקשים להתארח, ופחות ההורים המארחים.
נקודה למחשבה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים