הSB900 התחיל לזייף. 'הנה זה מגיע'?

• הוסף לסימניות
רק המצלמה חזרה (האמת הרגשתי בקטנה גם ביום לפני אבל ממש שמתי לב עכשיו) והפלאש מתחיל לגמגם...

הוא פתאום בלי הכנה מתחיל לזרוק הבזקים... לא לדייק בTTL - (או שפשוט נחלשה עוצמתו? לא יודע, בM עוד הצלחתי להסתדר)... לאבד את המצלמה (מצלם ואין הבזק... המצלמה כבוייה והפלאש נשאר דולק לפעמים דולק במצב לא טעון...) ועוד...

ברור לי בלפי זה הגיע הזמן להכניס אותו למעבדה... אבל - עד עכשיו הייתי חסיד של הפלאש הזה... הסתדרתי איתו מצויין... לא הרגשתי את כל הבעיות שמייחסים לו... אמרו לי 'תמתין'... אז 'הנה זה בא'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;468085:
רק המצלמה חזרה (האמת הרגשתי בקטנה גם ביום לפני אבל ממש שמתי לב עכשיו) והפלאש מתחיל לגמגם...

הוא פתאום בלי הכנה מתחיל לזרוק הבזקים... לא לדייק בTTL - (או שפשוט נחלשה עוצמתו? לא יודע, בM עוד הצלחתי להסתדר)... לאבד את המצלמה (מצלם ואין הבזק... המצלמה כבוייה והפלאש נשאר דולק לפעמים דולק במצב לא טעון...) ועוד...

ברור לי בלפי זה הגיע הזמן להכניס אותו למעבדה... אבל - עד עכשיו הייתי חסיד של הפלאש הזה... הסתדרתי איתו מצויין... לא הרגשתי את כל הבעיות שמייחסים לו... אמרו לי 'תמתין'... אז 'הנה זה בא'?

לזרוק הבזקים זו בעיה מוכרת מה800
על ה900 עוד לא שמעתי דבר כזה.

לא הבנתי את המשפט הזה "לא לדייק בTTL"
איך אתה יכול לבדוק דיוק של פלאש בTTL ?
(ואם אתה מעיד שבM הוא עובד כמו שצריך, נראה שאתה לא ממש מבין איך הTTL עובד)

• הוסף לסימניות
פלש שמבזיק איך שבא לו, זה יכול להיות בעיות של מגעים.
אצלי הייתה בעייה עם הSB800 ותמיר נתן לי פתרון טוב שזה עזר.

אני מקווה מאוש שזה לא בעיות מגעים מהקולה.
הכי נכון, זה לשאול את ארליך ולומר שהתיקון לא בסדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;468085:

כבר היה אשכול שעסק בנושא דומה,
הבזקה באופן של TTL יכול להיבדק רק ב"תנאי מעבדה".

• הוסף לסימניות
יש לי תחושה, שהוא נותן לי בTTL עוצמה פחותה מבעבר... תמיד הוא נתן לי עוצמה מאוד גבוהה... עד שתמיד צילמתי על מצבי המינוס שלו... פתאום הוא כבר לא...

• הוסף לסימניות
תנסה לנקות מגעים של המצלמה והפלאש עם צמר גפן עם טיפה אלכוהול.
(תתיעץ קודם עם חברי הפורום כי הנסיון שלי עם מוצרי אלקטרוניקה ולא עם מצלמות, יש אפשרות שחברי הפורום ירגמו אותי על התגובה הזאת.)

• הוסף לסימניות
בETTL ההבזקה היא לפי המשטח שעליו היה פוקוס בתמונה.. ז.א. פיקסת על החליפה של האדמור.. ההבזקה תשרוף לך את הפנים שלו..
לכן..
(לא יודע איך בניקון.. אבל בקאנון) יש כפתור * שאיתו בודקים את החשיפה / סקאלה וכו'.. באותה מידה.. אפשר לכוון על הפנים, ולפקס איפה שאתה רוצה..
ואכן בשביל לבדוק ETTL, צריך תנאי מעבדה... וכו'.

• הוסף לסימניות
עם יש לך עדיין אחריות תכניס לתיקון כי לי יש את הפלאש הזה מעל שנה וב"ה לא היו לי איתו בעיות ולא שמעתי על בעיות

• הוסף לסימניות
יתכן שזה בעיה של המבזק עצמו, ובסה"כ צריך להחליף מנורה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משה אסולין;468369:
יתכן שזה בעיה של המבזק עצמו, ובסה"כ צריך להחליף מנורה

אם בM לא הייתה לו בעיה
כנראה שהבעיה היא לא בנורה
אלא במפעיל עצמו

• הוסף לסימניות
לא בטוח שבM לא הייתה בעייה... אלא שהייתי צריך לתת לו עוצמה חזקה יותר ממה שהוא נתן לי עד היום...
אבל זה נכון שצריך לבדוק בתנאי מעבדה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה