"וְעָשִׂיתָ מְנֹרַת זָהָב טָהוֹר, מִקְשָׁה תֵּעָשֶׂה הַמְּנוֹרָה"

• הוסף לסימניות
אתה באמת מעל ומעבר בכישרון ובסבלנות

• הוסף לסימניות
מדהים!!! ביצוע ברמת על!
ועכשיו נעזוב את הנושא הביצועי המקצועי..
צריך לעשות אחת שמתאימה להלכה - קנים אלכסוניים כפי שצייר הרמב"ם בכתב ידו, וכן במו שכתב רש"י "...באלכסון נמשכים ועולים"
וכן נמצא בפסיפסים של בתי כנסת מלפני קרוב ל2000 שנה,
זו טעות חינוכית ממדרגה ראשונה שמחנכים ילד לפי ציור שצייר גוי רשע, ומה שכותבים גדולי האומה היהודית לדורותיה - 'קול דממה דקה' ואין פוצה פה ומצפצף!!!
מצורף הציור בכתב ידו של הרמב"ם

קבצים מצורפים

• מנורה_רמבם.png
    KB 347.4 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שעילה;1186060:
מדהים!!!
עכשיו תעשה אחת שמתאימה להלכה - קנים אלכסוניים כפי שצייר הרמב"ם בכתב ידו, וכן במו שכתב רש"י "...באלכסון נמשכים ועולים"
וכן נמצא בפסיפסים של בתי כנסת מלפני קרוב ל2000 שנה,
זו טעות חינוכית ממדרגה ראשונה שמחנכים ילד לפי ציור שצייר גוי רשע, ומה שכותבים גדולי האומה היהודית לדורותיה - 'קול דממה דקה' ואין פוצה פה ומצפצף!!!

רק חב"ד, כל השאר עדיין משתמשים בעגול, עיין בחומשים עם הציורים בסוף, יש תמיד את שתי הגירסאות ומקורות לשתי הגירסאות.

• הוסף לסימניות
פשוט שטויות - הרמב"ם, רש"י, ואתה אומר לי רק חב"ד?! רק חב"ד דתיים...
מישהו פעם אמר שחב"ד קיבלו לוחות הברית אחרות - כולם קיבלו עגול, חב"ד קיבלו מרובע...
ויש להעמיק וד"ל... גם כן תעות פתאלית - פשוט בושה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שעילה;1186176:
פשוט שטויות - הרמב"ם, רש"י, ואתה אומר לי רק חב"ד?! רק חב"ד דתיים...
מישהו פעם אמר שחב"ד קיבלו לוחות הברית אחרות - כולם קיבלו עגול, חב"ד קיבלו מרובע...
ויש להעמיק וד"ל... גם כן תעות פתאלית - פשוט בושה...

לא אמרתי שרק חב"ד, אבל התעסקתי קצת עם העניין וכולם מתעקשים להציג גם את המנורה העגולה, זה לא אני זה כאלה שמתעסקים עם העניין במקורות.

• הוסף לסימניות
מדהים!!!

• הוסף לסימניות
'אל מול פני המנורה?! ...נו באמת.

יש שמדליקים בזה ויש בזה
יש שמאיירים בזה ויש בזה
וחיים בחר לאייר לשיטתו.

אל תדלקו.:mad:

• הוסף לסימניות
זה רק ממחיש באיזה 'קליפה' מדובר פה...

• הוסף לסימניות
טוב אין פה שום חידוש

כבר מזמן ידוע שבביהכ"נ המרכזי בכפר חב"ד ישנם אך ורק ספרי חסידות של חב"ד נטו
פשוט אין ולא קיימים עוד ספרי חסידות

ומכאן הכל נובע שבחב"ד יש רק חב"ד והאחר פשוט לא קיים/לא נכון/וכו'...:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;1186251:
טוב אין פה שום חידוש

כבר מזמן ידוע שבביהכ"נ המרכזי בכפר חב"ד ישנם אך ורק ספרי חסידות של חב"ד נטו
פשוט אין ולא קיימים עוד ספרי חסידות

ומכאן הכל נובע שבחב"ד יש רק חב"ד והאחר פשוט לא קיים/לא נכון/וכו'...:confused:

לא התכוונתי שזה יגיע לכך ולא צריך לרדת על אף אחד, רק רציתי להגן על פותח האשכול ועל היצירה היפה שלו.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהדיון כאן ירד לפסים לא ראויים. בפועל כל מי שילמד את הסוגיה [בלי פופליזם זול] יראה שיש בזה דעות בין הראשונים. בחב"ד תפסו כאחת השיטות, והכל ממשיך להיות בסדר. כל אחד ינהג כמנהגו, ואלו ואלו דברי אלקים חיים. בפרט שלעניין חנוכיה אין שום נפק"מ באיזה צורה תעשה אותה. וכשנצטרך לעשות מנורה לביהמ"ק....

• הוסף לסימניות
חברים, המיטה מחכה לנו.. :)

• הוסף לסימניות
הוא התחיל.......:p

אף אחד לא התכוון לעשות שימוש ב'פוליטיקה ישנה'...
רק שבאמת כל אחד כמנהגו.

• הוסף לסימניות
זה בזה מטומטם הקטע עם הספרים, שאני לא טורח לכתוב תגובה....

• הוסף לסימניות
אמרו פה נכון, אלו ואלו דברי אלוקים חיים.
שעילה! אשריך! אני הקטן רק מתבסס על דגם מכון המקדש שגדולים וטובים ממני בחרו בצורתו.
בכל אופן... 50 ש"ח לשעה ואני עושה לך גרסא עם קנים באלכנוס! ;)

נכתב ע"י bekki;1186270:
הוא התחיל.......:p

:D

• הוסף לסימניות
העבודה מדהימה (ועוד לחשוב שזה באילוסטרטור)

מזכירה לי עבודה דומה שעשיתי בתלת מימד למי שרצה מנורת קווים

קבצים מצורפים

• -מנורה 01 העתק .jpg
    KB 483.4 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י משה קבלה;1186547:
העבודה מדהימה (ועוד לחשוב שזה באילוסטרטור)

מזכירה לי עבודה דומה שעשיתי בתלת מימד למי שרצה מנורת קווים

ווואו, באיזו תוכנה השתמשת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה