שיר ואם רק הייתה לי מטלית אדומה.

• הוסף לסימניות
וְאִם יָכֹלְתִּי
לִדְאֹג לְכִסּוּי עֵינַיִם בִּשְׁבִיל
אַבָּא וְאִמָּא.
הָיִיתִי לוֹקַחַת מַטְלִית
אֲטוּמָה אֲטוּמָה.
אֲדֻמָּה.

וְקוֹשֶׁרֶת לָהֶם בָּעֵינַיִם.
חָזָק.

וְאִם רַק יָכֹלְתִּי לִדְאֹג.
הָיִיתִי גַּם
נוֹתֶנֶת לָהֶם לְהַאֲמִין לְאַשְׁלָיוֹת.
מַסְכִּימָה אִתָּם כַּמָּה שֶׁהֵן נְכוֹנוֹת.
וְיֵשׁ בָּהֶן הַכֹּחַ לְרַפֵּא.

הָיִיתִי מְכַסָּה לָהֶם עֵינַיִם.
בְּמַטְלִית אֲטוּמָה אֲטוּמָה.
אֲדֻמָּה.

וְאִם רַק יָכֹלְתִּי גַּם
לְהַבְטִיחַ שֶׁהַכֹּל עָבַר וְזֶהוּ.
וְאֵין עוֹד כְּאֵב.
וְאֵין.

מָה לֹא הָיִיתִי עוֹשָׂה בִּשְׁבִיל זֶה.

וְאִם יָכֹלְתִּי לְשַׁקֵּר כָּל הַיּוֹם.
וְאִם.

כַּמָּה חֲבָל שֶׁלֹּא.
וְגַם
אֵין לִי מַטְלִית אֲדֻמָּה.
לְכַסּוֹת.

תילה.

• הוסף לסימניות
נעתקו המילים מפי.
מדהים ומצמרר.

נ.ב: יש משמעות מכוונת לזה שהמטלית דווקא אדומה? (כמו ברשימת שינדלר, בקטע של הילדה עם המעיל האדום...)

• הוסף לסימניות
נעתקו המילים מפי.
מדהים ומצמרר.

נ.ב: יש משמעות מכוונת לזה שהמטלית דווקא אדומה? (כמו ברשימת שינדלר, בקטע של הילדה עם המעיל האדום...)
תודה על האין - מילים.

אממ אני חושבת שכן.
כלומר, כשכתבתי זה פשוט נכתב לי כך, היה לי כל כך ברור שהיא תהיה אדומה אפילו מבלי שניסיתי לחשוב עליה.
מטלית אטומה? היא אדומה. לכל הפחות שחורה...

• הוסף לסימניות
אמא'לה...
המקום המגונן הזה הוא כל כך קשה...
שיר מיוחד ממש, וכואב...
מותר לשאול למה בחרת דווקא בפונט הזה?

• הוסף לסימניות
אמא'לה...
המקום המגונן הזה הוא כל כך קשה...
שיר מיוחד ממש, וכואב...
מותר לשאול למה בחרת דווקא בפונט הזה?
תודה יקרה.

וואו, זאת שאלה שאני אוהבת.
טוב לי ששמים לב לפרטים האלו, שלפעמים נראים זוטרים ושוליים.
באמת כל העניין של הפונטים הוא סיפור מורכב,
וכל פעם מחדש כשאני מעלה שיר אני חושבת לעצמי אולי נכון היה לעצב אותו קצת שונה, בפונט הזה, הזה, הזה...
כך הוא יותר יקבל משמעות, ידגיש דברים מסוימים שרציתי.
אז -
שאין לי תשובה,
לפני שחשבתי הרבה מדי לחצתי על "שלח" וסגרתי, שלא אוכל לשנות יותר.
את חושבת שהיה יפה יותר בפונט הרגיל? או אחר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה