ואפילו בהסתרה

• הוסף לסימניות
הבהרה ליטאית.
כתבתי שמידד טסה שר את זה בלשון הקודש
אולי בכל זאת יש למישהוא?

• הוסף לסימניות
לשאלה מה יש בשיר אענה את חלקי, הוא גירסה עכשוית לאנדרסן

כל ההויה המודרנית היא לשחק אותה שמח וקליל, סבבה, (כמו בסרט שלוות רשעים) וכל המרבה הרי זה משובח
וכמובן שבמידת מה יש לכך סימוכין, שעל ידי ההצגה החיצונית, האדם נפעל לשמחה בפנימיותו, לפחות כלשהו, ומעט זה הרבה
אבל האמת שהיתה בדורות שעברו, שהודו לעצמם שעובר עליהם מה שעובר, ולא התאמצו בכלל לשחק אותה נחמדים ומאושרים, נעלמה
ובפרט בימינו שהיסורים גברו כל כך ואנשים מבוהלים מהעובר עליהם ונמלטים להכנס להצגה הזו שהכל שפיר ונחמד אצלם, וככל שעובר עליהם דברים קשים, כך הם מכניסים עצמם חזק והרמטי יותר בהצגה, וחלילה להודות שקשה מנשוא ועוברים דברים קשים, מה פתאום? הכל סבבה, הרי אם יהיו מודעים להיקף הקשיים שלהם יאבדו את החברות במועדון הסבבה, כי מי ידבר איתם, הם יהיו בשוק ולא יוכלו לחייך
והנה קם ילד סטמרי תמים ואומר "המלך ערום", שום סבבה, עובר עליך דברים קשים, ששום דבר לא ינחמך ולא ירגיעך מהם, אלא הידיעה שאכן כך הוא ולא רק אצלך אלא אצל כולם, ועיקר הנחמה היא שה' אומר שהוא עומד מאחריהם.
וגם זו מההסתרה שבתוך ההסתרה, שהאדם נסתר ממנו מצבו והוא מתאמץ להסתיר מעצמו עוד יותר.
ודרך אגב, התמליל הנוכחי, התמים אבל הדי חובבני, סומך על רוחב בינת השומע שיבין שזה ה' שעומד מאחרי הדברים הקשים, ומטעה את מי שלא מעיין כאילו שרבי נחמן זי"ע אומר שהוא עומד מאחריהם, אבל כנ"ל כוונת השיר היא שה' אומר כך לאדם שהוא עומד מאחרי העובר עליו, ואכן זה מעיקרי האמונה הצריכים שינון שהשיר היקר הזה עושה לנו
ובאמת הגיע השיר ברגע המתאים וכולם נרגעים, זה לא רק אצלי, זה אצל כולם ככה, והאמת מרגיעה כשאיני נלחץ להסתירה.
וזה באמת ה' שאין עוד מלבדו שעושה לי כל אלו ועומד מאחריהם

וכבר אמר רבי נתן ז"ל שדף אחד מרבי יהיה תיקון על כל ההשכלה וקילקולה, ועתה כשרואים שחצי שורה מהרבי עושה כל כך הרבה התפכחות לכל המקשיבים לה, מה יעשה דף שלם?
בקרוב נראה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוס קולה;1367447:
מישהו יכול לעדכן אותי מה כל כך מיוחד בשיר הזה???:confused:

חוץ מזה שבכל פעם שאני שומע את השיר הזה עומדות לי דמעות בעיניים מאהבה להשם יתברך שום דבר לא מיוחד בזה...

• הוסף לסימניות
למי ששאל וביקש מקורות:

רבי נחמן מברסלב בליקוטי מוהר"ן, תורה נ"ו:

"כי יש שני מיני הסתרות. וכשהשם יתברך נסתר בהסתרה אחת, גם כן קשה מאוד למצאו, אך אף על פי כן, כשהוא נסתר בהסתרה אחת, אפשר להתייגע ולחתור, עד שימצא אותו יתברך, מאחר שיודע שהשם יתברך נסתר ממנו. אבל כשהשם יתברך נסתר בהסתרה בתוך הסתרה, דהיינו שההסתרה בעצמה נסתרת ממנו... שאינו יודע כלל שהשם יתברך נסתר ממנו. אזי אי אפשר למצוא אותו כלל, מאחר שאינו יודע כלל מהשם יתברך, וזה בחינת 'ואנוכי הסתר אסתיר', דהיינו שאסתיר ההסתרה, שלא ידעו כלל שהשם יתברך נסתר. אבל באמת אפילו בכל ההסתרות, ואפילו בהסתרה שבתוך הסתרה, בוודאי גם שם 'מלובש' השם יתברך, כי בוודאי אין שום דבר שלא יהיה בו חיות השם יתברך, כי בלעדי חיותו לא היה לו קיום כלל".

• הוסף לסימניות
למה אסור לאישה לנגן?

אולי גם למה אסור שיראו את הנשים ההן בתוך כל המקהלה ה"חרדית" הזאת?
מה התמימות הזאת????????????????

• הוסף לסימניות
ואולי גם למה אסור לכמה גברים חסידיים המגדירים עצמם "חרדים"
לשהות באירוע הזה ולשיר ביחד עם אישה ?

מעניין ממה נובעת כזו שאלה.
מחוסר ידע, מחוסר הבנה, ????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1369996:
למה אסור לאישה לנגן?

שאלה מכעיסה מאד.
או טפשית

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה רואים בקליפ (לא הורדתי)

מותר לשמוע ניגון של אישה לידיעתי.

• הוסף לסימניות
טוב שתיקנת את עצמך!

• הוסף לסימניות
לא יודעת למה את קוראת "תיקנת את עצמך"
אבל שיהיה לך ערב מצוין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1369993:
למי ששאל וביקש מקורות:

רבי נחמן מברסלב בליקוטי מוהר"ן, תורה נ"ו:

"כי יש שני מיני הסתרות. וכשהשם יתברך נסתר בהסתרה אחת, גם כן קשה מאוד למצאו, אך אף על פי כן, כשהוא נסתר בהסתרה אחת, אפשר להתייגע ולחתור, עד שימצא אותו יתברך, מאחר שיודע שהשם יתברך נסתר ממנו. אבל כשהשם יתברך נסתר בהסתרה בתוך הסתרה, דהיינו שההסתרה בעצמה נסתרת ממנו... שאינו יודע כלל שהשם יתברך נסתר ממנו. אזי אי אפשר למצוא אותו כלל, מאחר שאינו יודע כלל מהשם יתברך, וזה בחינת 'ואנוכי הסתר אסתיר', דהיינו שאסתיר ההסתרה, שלא ידעו כלל שהשם יתברך נסתר. אבל באמת אפילו בכל ההסתרות, ואפילו בהסתרה שבתוך הסתרה, בוודאי גם שם 'מלובש' השם יתברך, כי בוודאי אין שום דבר שלא יהיה בו חיות השם יתברך, כי בלעדי חיותו לא היה לו קיום כלל".
אני רואה ששינה קצת את הלשון

• הוסף לסימניות
שינה קצת הרבה..... בכלל לא המשמעות של התורה הזאת.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי,
הבנת הנקרא הפשוטה של הדברים זה שיש מקרים שלא חושבים שד' נסתר
אלא פשוט לא חושבים שיש אלוקות בכלל.
זה בכלל לא מזכיר/דומה ל "דברים קשים העוברים..."

• הוסף לסימניות
יונה יונה, יש בחיים הרבה דברים שמצריכים רגישות, לא הכל זה רק הלכה.. וד"ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1370097:
לא נראה לי,
הבנת הנקרא הפשוטה של הדברים זה שיש מקרים שלא חושבים שד' נסתר
אלא פשוט לא חושבים שיש אלוקות בכלל.
זה בכלל לא מזכיר/דומה ל "דברים קשים העוברים..."
נכון
אבל כשיש דברים קשים זה גם נקרא הסתרה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה