קורונה והוי דן את כל האדם לכף זכות גם בקורונה

• הוסף לסימניות
הרהורים בעקבות אשכולות מלאי טענות ומענות לחלקים מהציבור החרדי, כאן בפורום:

תורתינו הק' נתנה לנו ציווי ברור מאוד,
"והוי דן את כל האדם לכף זכות"

נכנסת למקום שעומדים בלי מסיכות, אולי הם כבר שליליים כולם, ברחוב הם יילכו עם מסיכות, אבל בפנים הם פטורים כי הם כבר אחרי.
ראית בן אדם ברחוב בלי מסיכה, אולי הוא בהליכת ספורט, וכשהוא מתקרב לאנשים הוא מיד עוטה את מסיכתו.
שמעת על אנשים שלא נבדקים, הם יודעים שכתוב "ועשית ככל אשר יורוך" ולא רק בבחירות, והרב שלהם אמר להם לא להבדק, אבל כמובן שהם לא יצאו שבועיים-שלוש מהבית.
ראית מישהו שחזר מחו"ל רק השבוע והוא כבר יוצא מפתח ביתו, אולי הוא עשה בדיקת נוגדנים.
ועוד היד נטויה...

כן, רוב רובו של הציבור החרדי על כל רבדיו חוגיו ומקהלותיו, אחראים ויודעים מה הם עושים ושומרים על כללי "ונשמרתם",
משום מה יש כאלה שהתירו לעצמם להשתלח בקהילות שונות, ללא בירור הדברים,
גם אם שומעים משהו על מישהו מכחיש קורונה מיד מכפישים קהילות וערים,
לדון לכף זכות זה הלכה ברורה,
כדי לדון חלילה לכף חובה יש כללים ברורים בהלכה, ועד שזה לא מבוצע יש לדון לכף זכות,
גם אנו נדון לכף זכות את אותם שנותנים דרור לאצבעותיהם במקלדת נגד קהילות חשובות, שהם עשו זאת ללא כוונה, או חלילה הם קרובים לנפגע קורונה, אז הם מחפשים אשמים...
אחרי בירורים שונים, הדבר ברור רוב רובם שומרים על ההנחיות, ויש לדון אותם לכף זכות, גם אם לנו זה נראה שהם נוהגים אחרת מהנחיות גמזו.
נרבה זכויות לקראת יום הדין, ומי שדן אחרים לכף זכות ידונו אותו מלמעלה לכף זכות.

• הוסף לסימניות
כל מילה פנינה!
מצטרף לקריאה
זה באמת מה שיועיל לנו יותר מכל דבר אחר
אשרי חלקך!

• הוסף לסימניות
כל מילה פנינה.
אולי רק אוסיף לעצמי גם:
מותר לי לקבל את זה שאיני מבין את הצדק במעשיו של השני.
גם אם אין לי רעיון של דוגמה, אני מבין שהוא צודק פשוט כי כך הוא עשה!
[כמובן לא חייב להיות כך בכל המקרים, אבל גם לא חייב להיות שכל מקרה צריך לעבור את האישור שלי...]

• הוסף לסימניות
אחרי בירורים שונים, הדבר ברור רוב רובם שומרים על ההנחיות, ויש לדון אותם לכף זכות, גם אם לנו זה נראה שהם נוהגים אחרת מהנחיות גמזו.
ואולי חשוב גם לדון את גמזו ושות' לכף זכות שהוא רוצה באמת למנוע את התחלואה וגם אם לנו נראה אחרת!!!
נרבה זכויות לקראת יום הדין, ומי שדן אחרים לכף זכות ידונו אותו מלמעלה לכף זכות.

• הוסף לסימניות
כלומר שזאת מטרת האשכול?????
מטרת האשכול לראות כל אחד בעין חיובית (לא חיובי...)
גילוי נאות:
אצלנו נבדקים,
הולכים עם מסיכות,
מצביעים בבחירות,
שומרים על הנחיות משרד הבריאות,
וגם משתדלים לדון את השני לכף זכות.

• הוסף לסימניות
כל האלה ששומרים על אחרים ודנים אותם בטענה שהם מסכנים את הציבור
שיבדקו טוב טוב כמה הם עצמם מושלמים בנושא..
כי הרי אדם רואה בחברו את נגעי עצמו.

תשמרו ותדונו רק את עצמיכם ותראו שאתם לא ניזוקים!!! (נפשית ופיזית...)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה על פתיחת האשכול הנכבד הזה
אולי אוסיף קצת ממחשבותיי בימים האחרונים
ככתוב בחז"ל כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות
זאת אומרת שכל אחד רואה את הדברים בצורה אחרת
ואומרים בשם החזון איש שוויכוחים הם בדרך כלל מיותרים
משום שגם אם מתווכחים על נקודה מסויימת תמיד היא נשענת על יסודות מקדימים
שעליהם לא מדברים כלל בשעת הוויכוח (מקווה שהובנתי)
ולכן אדם כמוני ששומר על כל ההוראות לא באמת מסוגל להבין את משנהו המזלזל בהן
וכמה שנתווכח בעניינם לא זה הוויכוח האמיתי אלא צריך לרדת לשורשים של הסיבות המביאות אותי לנהוג כך
ואותו אחרת.
אך למעשה הקורונה הבלתי נסבלת, שבהתחלה הייתה סיבה לאחדות נהייתה לגורם המפריד ביותר בין אדם למחברו ובפרט בין קהילה לחברתה ולכן חושבני שנעשה נכון אם נבין שאיננו מסוגלים להבין את השני אך אחים אנחנו והאחדות בינינו ובמיוחד בין ציבור שומרי התורה לסוגיו ולמיניו חשובה מספיק בשביל שנתעלה ולו במקצת מעל הוויכוח הספציפי הזה
ונרבה באהבה ובאחווה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כל מילה פנינה.
אולי רק אוסיף לעצמי גם:
מותר לי לקבל את זה שאיני מבין את הצדק במעשיו של השני.
גם אם אין לי רעיון של דוגמה, אני מבין שהוא צודק פשוט כי כך הוא עשה!
[כמובן לא חייב להיות כך בכל המקרים, אבל גם לא חייב להיות שכל מקרה צריך לעבור את האישור שלי...]
במילה אחרת כל אדם אחראי למעשים שלו!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה