והחי יתן אל לבו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaffab;747691:
כל אסון הוא אסון לגופו. אין טעם למדוד ולשקול את כמות כאב הלב.
משפחות שלמות שנכחדות - זו שואה!!!!
הלוואי שנשמע ונתבשר רק טוב.
נכון, אין טעם למדוד- ביקשתי שלא ישוו

משפחות שלימות שנכחדות- זה לא שואה!!!
זה נורא, זה מזעזע, זה כואב ומאוד
זה לא שואה!

ונראה לי שאני מפסיקה לכתוב את זה שוב ושוב.......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;747695:
נכון, אין טעם למדוד- ביקשתי שלא ישוו

משפחות שלימות שנכחדות- זה לא שואה!!!
זה נורא, זה מזעזע, זה כואב ומאוד
זה לא שואה!

ונראה לי שאני מפסיקה לכתוב את זה שוב ושוב.......

אף אחד לא השווה ולא ניסה להשוות....
בסך הכל הזכירו שהספר של הרב טאובר מטפל גם בשאלות קשות כגון השואה.

(ודרך אגב, הרב לאו תמיד משווה את יתומי הפיגועים ליתומי השואה, כמוהו. סתם דרך אגב, כי גם בעיני זה לא ממש אותו דבר. ליתומי הפיגועים יש לפחות חיים שפויים, אוכל לשובע, וקהילה תומכת....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;747716:
אף אחד לא השווה ולא ניסה להשוות....
בסך הכל הזכירו שהספר של הרב טאובר מטפל גם בשאלות קשות כגון השואה.

(ודרך אגב, הרב לאו תמיד משווה את יתומי הפיגועים ליתומי השואה, כמוהו. סתם דרך אגב, כי גם בעיני זה לא ממש אותו דבר. ליתומי הפיגועים יש לפחות חיים שפויים, אוכל לשובע, וקהילה תומכת....)

יש להם הכל חוץ מהכל.
קחו למשל את 2 הנשים שנותרו ללא משפחה.(מחריד!)
קהילה, אוכל, משפחה מורחבת תומכת אבל..
אין אדם שיכול להכיל את הצער שלהן. הוא תהומי. הן נותרו ללא המשפח שלהן שהשקיעו ואהבו....
הכל מסביב אולי נותן לחיות פיזית אבל נפשית???????? רק על הערבים כאלו קללות.

באמת, קשה לשוב לחיים הרגילים אחרי כאלו סיפורים. העין דומעת ללא הפסק.... הלב לא עומד בזה.

(עצה אווילית אולי לאלו שלא מצליחות לישון, אבל לקום בבוקר ולהמשיך לחייך לילדים שה' נתן הן רוצות..... לשתות חצי כוס יין. מרדים נפלא. וקמים בבוקר עם כוח. גם רסקיו מפרחי בך עוזר להרגיע את הגוף וע"י זה את הנפש.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;747743:
(עצה אווילית אולי לאלו שלא מצליחות לישון, אבל לקום בבוקר ולהמשיך לחייך לילדים שה' נתן הן רוצות..... לשתות חצי כוס יין. מרדים נפלא. וקמים בבוקר עם כוח..)

חלילה מלהשתמש באלכוהול כבריחה מצרות. מתכון בדוק להכנס לצרות חדשות וד"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;747760:
חלילה מלהשתמש באלכוהול כבריחה מצרות. מתכון בדוק להכנס לצרות חדשות וד"ל.

לא בריחה מצרות. אלא לתת כוח להמשך החיים.
הרי מה יעזור לך החוסר שינה בלילה?
בבוקר תקומי טרוטת עיניים ובחוסר סבלנות תשלחי את הילדים ללימודים?
עצב בוא לפעמים מהיצר הרע.
כשקמים לילדים החמודים שחיים בבריאות ובחיוך זה נותן כוח לעבור את הגלים הקשים.

כשקרה במשפחתינו מקרה עצוב שאחד האחיינים חלה- לקח כל ילד משהו להתחזק לרפואתו. וכשהוא נפטר הקבלות ממשיכות ללוותינו לעילוי נשמתו. וזה מחזק.

אבל לחוסר השינה בלילה אין טעם. לדעתי.(אולי דעת יחיד?)

• הוסף לסימניות
מחוסר שינה בלילה ועד שתיית אלכוהול, הדרך רחוקה ת''ק פרסאות...

• הוסף לסימניות
בהמודיע יום שישי כ"ב אדר (לפני שבועיים) התפרסמה כתבה בת חצי עמוד על יהודי שנפטר בגיל 96 ללא זש"ק. בשם ר' ישראל שלמה לאנגער זצ"ל, אם היה לי יכולת לסרוק...
מלבד התייתמותו כנער ונכונותו לפרנס את אימו ואחיו היתומים ומסירותו לקום בעלות השחר ללמוד שעות מספר לפני העבודה, הוא עבר תלאות רבות בחייו,
הוא התארס לפני השואה והתחתן בתחילתה, אשתו נספתה. אחרי השואה הוא התחתן שוב ואז חלתה רעייתו, הוא לא זכה לילדים... במשך 40 שנה הוא טיפל בה במסירות,
שאל אותו מקורב שראה אותו עומד ליד התנור: איך הוא לא מרגיש גרוע במלאכות נשיות פשוטות כמו בישול וניקיון ועוד? והוא השיב לו, אני כמו הכהן הגדול המקרב קורבנות על גבי המזבח!
הוא היה אדם עליז ומשמח יהודים, פעם ישב בשטיבל בובוב בטורנטו וסביבו אברכים צעירים, היה זה ב"אופרוף"(שבת עליה לתורה לחתן) של חתן יתום בקהילה. ושאל אותו בבדיחותא: מה זרקו עליך באופרוף? כמובן :פקעלאך. סיפר לו בבת צחוק: אתה יודע מה זרקו עלי באופריף? פגזים. שכן הוא התחתן בגיטו המופגז...
אחרי פטירת רעייתו הוא המשיך להכין הכל לעצמו עד פטירתו כאמור בגיל 96 ולא נתן לאנשים לטפל בו או לעשות עבורו, אפילו להתארח הוא לא רצה.
האברך ר' בנימין גרוס שהתמסר אליו והיה מלווהו תמיד מבית הכנסת לביתו, האזין בליל שבת אחד מאחורי הדלת מה הוא עושה, ולתדהמתו הוא שומע את ר' ישראל שלמה פורץ בקול ובשמחה בניגון של "שלום עליכם" כאילו סביבו שלחן מלא בנים ובני בנים, כאילו עשרה נכדים מסובים סביב שלחנו, כאילו אינו לבד ויכול למלמל את הזמירות בחטף...
קראתי את הכתבה כי אבי אמר לי שהוא היה בן משפחה של סבי. ובכיתי מאוד מעומקה ומהסיפורים הרבים הנוספים שהיו שם, הרגשתי איך מצד אחד צרותי מתגמדות ומצד שני חשתי שאני שואבת כוחות מהתמודדותו, מהיכולת שלו לשמוח, לשמח את עצמו, ועוד לשמח אחרים.
בתפילה שאביבית וחווה יזכו לחיים מאושרים ולאחרית טובה מאוד.
אם משהו נוסף התחזק מהסיפורים יהיו הדברים לעילוי נשמת רבי ישראל שלמה בן רבי נחמיה לאנגער זצ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;747524:
רבותי כל אחד עושה רשימה של דברים טובים שה' נותן ונתן לו,
ותתחילו רק להודות ולהודות ולהודות לה' על כל מה שהוא נותן, ולא לוקח בלי עין הרע עד 120...
הרי שום דבר הוא לא חייב לתת והוא נותן......ונותן......ונותן בחינם!

אומרים שמי שמתקשר לה' דרך התודה הקב"ה לא מחפש את הקשר איתו דרך צרות ובקשות.....

ויהי רצון שיתקיים בנו "ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים"
ושנזכה לביאת משיח צדקנו עוד לפני פסח הבעל"ט.
א-מ-ן-!

חשוב לי להדגיש שבאמת יש להודות אבל אף פעם לא לשכוח לבקש הלאה שימישיכו הטובות גם בעתיד , וידוע הפירוש שלאה אימנו קראה ליהודה בשמו כי אמרה "הפעם אודה את ה'" ואז פסקה מלדת , ואומר הפירוש: זאת משום שלא בקשה הלאה אלא רק הודתה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה שוורץ;747789:
מחוסר שינה בלילה ועד שתיית אלכוהול, הדרך רחוקה ת''ק פרסאות...

נכון, לשתות פעם ב- חצי כוס יין זה לא מזיק . ובכל זאת זה גם נכון שאנשים "נורמליים" שנפלו להתמכרויות שונות (ויש ר"ל המון כאלו) לא החליטו יום אחד : "אני הולך להתמכר ל..." אלא מה? רק אשתה קצת כי היום אני.... ומחר אני.... ומחרתיים ... עד של"ע נמצאים בפנים.

אבל באמת המסר העיקרי זה להתחזק באמונה כל אחת בדרך שמתאים לה - לקרוא ספרים, מאמרים, לשמוע הרצאות, להתמקד בברכות שיש בחיינו ובעז"ה " כי בשמחה תצאון" - בכוח השמחה נצא מכל הצרות.

• הוסף לסימניות
האסונות של הקב"ה לא באים סתם
הקב"ה עושה הכל לטובתינו וזה ברור, אבל השאלה 'למה' היא במקומה! למה הקב"ה עשה את זה? מה עשינו שמגיע לנו כאלה צרות? כל אחד צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולהבין שהקב"ה מעורר אותנו ע"י אסונות כאלה כבדים.
' בגלל זנות, אנדרלמוסיה באה לעולם!' והורגת וצדיקים ורשעים בלי הבחנה וצדיקים לפני רשעים
הלואי שניקח את הפחד שלנו למקום הנכון ונתחזק בצניעות
אתמול הסתובבתי בר' עקיבא לקניות לפסח וחשבתי לעצמי שאם אחד מעשרת השבטים היה נוחת כאן פתאום והיו אומרים לו שפה זה העיר של היהודים שומרי תורה ומצוות, הוא היה מתעלף במקום!
כשאני נכנסת לחנות בגדים ורואה אישה חרדית לכל דבר מדברת עם המוכר כאילו הוא חבר שלה, זה מזעזע לגמרי! או את המוכרת הבחורה שואלת את הבוס 'אתה רעב?' או בכלל את היצע הבגדים
תעשו נסיון עכשיו כשהולכים לקניות, לדמיין כאילו אנחנו אחת מעשרת השבטים שנחתה לראות את אחיה הנשארים בארץ הקודש, חוויה מפחידה למי שמחכה לבעלה מחוץ לחנות החליפות/נעליים וכו'...
ובאמת אומרים שלפני הגאולה ישראל יכנסו כמעט לשער הנ'
אולי נקבל על עצמינו לפחות להתפלל לפני שקונים בגד לחג שה' יכוון אותנו לקנות משהו צנוע ולא בולט
אני מברכת את כולנו שנזכה להבין 'מה זאת עשה ה' לנו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צמרת;747885:
הקב"ה עושה הכל לטובתינו וזה ברור, אבל השאלה 'למה' היא במקומה! למה הקב"ה עשה את זה? מה עשינו שמגיע לנו כאלה צרות? כל אחד צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולהבין שהקב"ה מעורר אותנו ע"י אסונות כאלה כבדים.
' בגלל זנות, אנדרלמוסיה באה לעולם!' והורגת וצדיקים ורשעים בלי הבחנה וצדיקים לפני רשעים
הלואי שניקח את הפחד שלנו למקום הנכון ונתחזק בצניעות
אתמול הסתובבתי בר' עקיבא לקניות לפסח וחשבתי לעצמי שאם אחד מעשרת השבטים היה נוחת כאן פתאום והיו אומרים לו שפה זה העיר של היהודים שומרי תורה ומצוות, הוא היה מתעלף במקום!
כשאני נכנסת לחנות בגדים ורואה אישה חרדית לכל דבר מדברת עם המוכר כאילו הוא חבר שלה, זה מזעזע לגמרי! או את המוכרת הבחורה שואלת את הבוס 'אתה רעב?' או בכלל את היצע הבגדים
תעשו נסיון עכשיו כשהולכים לקניות, לדמיין כאילו אנחנו אחת מעשרת השבטים שנחתה לראות את אחיה הנשארים בארץ הקודש, חוויה מפחידה למי שמחכה לבעלה מחוץ לחנות החליפות/נעליים וכו'...
ובאמת אומרים שלפני הגאולה ישראל יכנסו כמעט לשער הנ'
אולי נקבל על עצמינו לפחות להתפלל לפני שקונים בגד לחג שה' יכוון אותנו לקנות משהו צנוע ולא בולט
אני מברכת את כולנו שנזכה להבין 'מה זאת עשה ה' לנו'

רק דיוק קטן: לא שואלים למה, על אבא לא שואלים שאלות...
השאלה הנכונה היא: לשם מה? לאיזו מטרה הביא לנו אבינו שבשמים את השבר הזה.
ולשאלה הזו, עונה התשובה שאת כתבת.
ותודה על דברייך היפים והנכונים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צמרת;747885:
הקב"ה עושה הכל לטובתינו וזה ברור, אבל השאלה 'למה' היא במקומה! למה הקב"ה עשה את זה? מה עשינו שמגיע לנו כאלה צרות?

אותי לימדו שלא שואלים למה, למה יאמרו הגויים........

אפשר לשאול במה להתחזק אבל לא למה עשה הקב"ה כך וכך כי הרי ממילא אין לך סיכוי להגיע לזה........

ותסלחי לי אם אומר לך למחוק את התאור על בני ברק,טוב,
כי לא חסר לעמ"י מקטרגים ולעורר אפשר גם בלי זה.(אולי המוכר הוא אח שלה? וכו וכו )

• הוסף לסימניות
צודקות, לשם מה
ח"ו למה יאמרו הגויים איה נא אלוהיהם ואלוקינו בשמים
הגויים אומרים 'איפה היה האלוקים בשואה? איפה הוא נמצא כשקורה טרגדיות?
ואנחנו אומרים למה (לשם מה) עשה את זה לנו ה', וזה הבדל תהומי
אם אבא יתן לך סטירה ועוד סטירה את לא תחשבי בשביל מה? לא תנסי לשפר את המצב כדי לא לקבל עוד מכה?

• הוסף לסימניות
תמשיכי את הפסוק...
כפי שלימד אותנו ר' חיים זונפלד בודקים מי כאלוקינו מי כאדונינו מי כמלכנו מי כמושיענו רק אחרי שהחלטנו שאין כאלוקינו אין כאדונינו אין כמלכנו אין כמושיענו.
אבל בהחלט שואלים

אנשי ההוראה חייבים לשים לב לכל מילה שהם מוציאים מהפה איך היא תתקבל אצל הצאן קדושים, למה ציפית שבן אדם שיש לו שאלות על הדרך חיים שלו ישמור אותם בבטן עד שהיא תתפוצץ ואז גם הסברים לא יעזרו? (לאו דווקא לעזוב דת, גם זלזול במצוות וכו' זאת תוצאה)

• הוסף לסימניות
תמשיכי את הפסוק...
כפי שלימד אותנו ר' חיים זונפלד בודקים מי כאלוקינו מי כאדונינו מי כמלכנו מי כמושיענו רק אחרי שהחלטנו שאין כאלוקינו אין כאדונינו אין כמלכנו אין כמושיענו.
אבל בהחלט שואלים

אנשי ההוראה חייבים לשים לב לכל מילה שהם מוציאים מהפה איך היא תתקבל אצל הצאן קדושים, למה ציפית שבן אדם שיש לו שאלות על הדרך חיים שלו ישמור אותם בבטן עד שהיא תתפוצץ ואז גם הסברים לא יעזרו? (לאו דווקא לעזוב דת, גם זלזול במצוות וכו' זאת תוצאה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;747954:

היא לא התכוונה לקטרג(מסוג המקוננות בספסלי הגינה), אלא לעורר, יתכן שניתן לנסח מעט אחרת אבל חשוב לשים לב לדברים האלה.. מאוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;747954:

הלואי, הלואי, הלואי שכל המוכרים היו שמים את אחיות שלהם למכור איתם וכל המוכרים היו מוכרים סיגריות וכיפות, הבעיה שזה לא כך
אני לא באה לקטרג ח"ו, אבל השטן מקטרג והקב"ה מעורר אותנו ואי אפשר להשאר אדישים
שמעתי רב שאומר שהיום השטן נלחם בנו פנים אל פנים עם כל האינטרנט , איפון ולא נמשיך
בעקרון האסונות הכי נוראים של עמ"י יותר ממיתות משונות, זה מוות רוחני ולצערנו התרגלנו לזה וזה לא מזעזע אותנו, צריך להתפלל לה' על כל הנשמות הטועות, אחינו החילונים המסכנים והמודרנים האומללים, ה' ישלח רפואה שלימה לכל עמ"י, רפואת הנשמה ורפואת הגוף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צמרת;747972:
צודקות, לשם מה
ח"ו למה יאמרו הגויים איה נא אלוהיהם ואלוקינו בשמים
הגויים אומרים 'איפה היה האלוקים בשואה? איפה הוא נמצא כשקורה טרגדיות?
ואנחנו אומרים למה (לשם מה) עשה את זה לנו ה', וזה הבדל תהומי
אם אבא יתן לך סטירה ועוד סטירה את לא תחשבי בשביל מה? לא תנסי לשפר את המצב כדי לא לקבל עוד מכה?
צודקת.

יש מצב שרואים גם את הסטירה כמתנה(אם כל מה שה' עושה זה הכי טוב שיכול להיות אז גם הסטירה) ואז..... משתפרים, אבל לא כדי לא לקבל עוד סטירות, אלא כדי להיות יותר קרובים,
וזו הדרגה הכי גבוהה (לא שאני שם ..... אבל אולי יום אחד אאני אזכה להגיע....)

נכתב ע"י תור הזהב;747975:
היא לא התכוונה לקטרג(מסוג המקוננות בספסלי הגינה), אלא לעורר, יתכן שניתן לנסח מעט אחרת אבל חשוב לשים לב לדברים האלה.. מאוד...

ח"ו לא חשבתי לרגע שהיא התכוונה לקטרג,
רק רציתי להעיר את תשומת ליבה לכך שבסוף זה מה שעולה מחלק מהדברים שהיא כתבה,
והיא בטח לא רוצה לקטרג על עמ"י.

• הוסף לסימניות
קצת על העבר ההוה והעתיד.... בינו שנות דור ודור

בס"ד
אם הגאון הגדול גרשון אדלשטין שליט"א אמר שלפני השואה נפטרו הרבה גדולים זה אומר הרבה...
אם מרן הגאון הגדול הרב ווזנאר שליט"א אמר שהוא לא יודע איך מי שחסר לו באמונה ישרוד אז...
אם מרן הרב שך זצ"ל צעק ואמר שאף אחד לא אמר שלא יהיה עוד פעם שואה, ושזה חייב להיות ברור לכולם, אז...
אם הגאון הגדול ר פנחס שיינברג זצ"ל אמר לפני פטירתו שמתחיל הסתר פנים גדול אז...

ואם הבן איש חי פעם התבטא שלעתיד לבוא בנות ישראל ילכו עם חצאיות קצרות, ובבגדי שחץ והשטן ירקד ביניהן ואז תבוא עת צרה שלא היה כמותה לישראל מאז יציאת מצרים, ורק מי שלא נכשל במלחמת הרוח ישרוד גם את זה...

ואם בתורה כתוב "וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך" אמר החפץ חיים שלכן אומרים הגויים "אייה נא אלוהיהם" כי הוא שב מאחריהם... כעצת בלעם הרשע..

ואם יש מסורת בשם החפץ חיים שהמלחמה האחרונה עיקרה זה "מלחמת הרוח" והשטן ילחם להפיל רבים יותר מבכל הדורות כמו אש שלפני שהיא נכבית נדלקת יותר, ו"המלחמה הגשמית" תהיה רק התוצאה ( כמו שנבוכדנצר "בית הרוס הרס" ודוד בתהילם ביקש שיחשב לו כאילו הוא גם הרס את בית המקדש של מעלה שנחרב ע"י העוונות ולא ע"י נבוכדנצר) שכידוע בחז"ל שרק כחמישית ישארו כמו שהייה במצרים. אז אין דור כמו הדור שלנו המתאים לכך! מתי היה כזה דבר שכל בחור יכול להגיע לכל התועבה ע"י מכשיר נייד ( איפון וכו)? מתי היה כ"כ הרבה עבירות של כרת (עריות, נדה, שבת ועוד...) בעם ישרל לא היה! אצל הערב רב ( המשכילים) למניהם היה לא בעם ישראל אלא אחד מעיר..
וכשקרה בפולין התוצא היתה "שואה" לא הרבה זמן אחרי מלחמת העולם הראשונה, כי השק של העוונות התמלא מהר מדאי.. והיום התמלא יותר מהר ועוד בהיכלו של מלך אשר עיני ה" אלוקיך בה! מזה הרב שך הזהיר כל הזמן הוא בכה ע"ז כבר אז והוא צדק!

בזוהר הקדוש מאריך ע"ז מאד ואומר שרק מעט מאד ינצלו אם לא בתשובה חזקה מאד! הרב יצחק בצרי מביא שיש מסורת מהמקובלים שרק 17000 ישארו! מזעזע! (ניתן לשמוע זוא בהרצאותיו באתר הדברות בנושא גוג ומגוג ואחרית הימים.) והזהר אומר שעל זמן זה ממש נאמר "כי עת צרה היא ליעקב" מכיוון שלא היה צרה גדולה מזו...
ועליה נאמר "חווי כמעת רגע עד יעבר זעם"...
וכן בזהר הקדוש כתוב שאם לא ישמרו שתי שבתות רצופות אז ירצו את עונשם 60 שנה כפול 10 שבטים בעוון מכירת יוסף (ביחד עם עוד עוונות) ולאחר מכן כל 60 שנה עושים חשבון למעלה אם עם ישראל ראויים שרובו צדיקים המשיח בא ואם לא שרובו רשעים ל"ע ניתן רשות לשטן לקחת את חלקו... ולכן כל דור שלא נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו!
והגאון ר" שמשון פינקוס זצ"ל בדק ומצא שכל 60 - 70 שנה קרה משהו נורא החל מפרעות ת"ח ות"ת ומסתיים בשואה הנוראה והזהיר תחזרו בתשובה שלא יהיה סיבוב נוסף! בינו שנות דור ודור!

בנוסף בזוהר הקדוש כתוב שר" עקיבא בכה מכיון שהמשיח יבוא לא באלף החמישי, וגם לא בתחילת השישי וגם לא באמצעו אם לא בתשובה תקיפה מאד! והוסיף הזהר שגם לא בסופו ממש אלא לפני! (ויש מהמקובלים המבארים שההבדל בן תחיית המתים הראשונה לאחרונה תיקח 210 שנים! וכל זה חייב להיות באלף השישי! נשאר לנו פחות מ18 שנה מקסימום לתחיית המתים הראשונה! מפחיד!!!!)
לא לדבר שכל המדרש שהמלך הערבי (סעודיא) יתגרה במלך הפרסי וכן שהמלך הפרסי יתגרה באדום כבר התקיים ממש עכשיו. אז אני מפחד מההמשך שכתוב שם שהמלך הפרסי יחריב את העולם וכל האומות מתגעשים ומתפחדים וכו.

ולאלה שאומרים לא לקטרג, זה הקטרוג הכי גדול !שלא כואבים את כאיבה של השכינה שהשם הוציא אותה בגלות איתנו ואנו מענים אותה בעוונותינו עד כדי כך שהזוהר הקדוש דורש עליה "ושפחה כי תירש גבירתה ה"י.. !
כל הנביאים שצעקו על העברות הם קטרגו?
הפץ חיים שהזהיר מהשואה הוא קיטרג?
הרב שך שרימז שיהיה עוד שואה הוא קיטרג?
משה רבנו כשירד מההר ואמר על דעת עצמו הרגו אש באחיו למי שחטא בעדים והשקה אותם כסוטות והרגו 3000 איש הוא אכזרי? תקראו בזהר שה" רצה לכלות את עם ישראל ומשה רבינו רק ע"י שאמר אני אעשה את הדין במי שצריך ומי שזכאי אשאיר ע"י זה הקב"ה שמע לו, מכאן שחייבים לעשות את הדין של הקב"ה ולהוקיע את מי שצריך ואת מה שצריך כדי שלא נספה כולם, ולכן כשמדברים על פריצות זה לא קטרוג! זה להוציא את המקטג המרקד בתוכינו שירקד בחוץ אצל הגויים והערב רב ששם מקור הפריצות, ולא במחנינו!

גם הרב מוצפי שליט"א הוכיח כמה פעמים שעברנו את כל הקיצים המוזכרים בחז"ל...
והוסיף בשם הרמח"ל (כמדומני) "לו חכמו ישכילו זאת יבינו לאחריתם" לו היו חכמים היו מבינים ש- "זאת" גמטריה של "צום-קול-ממון" ואז יבינו למה אחריתם מתעכבת כ"כ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה