והחי יתן אל לבו...

• הוסף לסימניות
זיעזעת.
עם מקורות.
אבל אולי זה מה שדורנו צריך...מידי פעם, כולנו פה אנשים בוגרים, לא מסתובבים פה ילדים.
המאורעות משאירים בכל אחד את חותמו. יעזור לנו ה' להתחזק כל אחד מהמקום ובמקום שלו.

• הוסף לסימניות
על הרבה דברים צריך לחזור בתשובה. הרשימה לצערינו ארוכה.
זה מייאש לחשוב עוד כמה עלינו לצעוד בדרך העולה בית קל.

אבל, כדי לתת דחיפת חיזוק וכוח להמשיך להתאמץ ולשוב בתשובה
יש לנו את 'פרוג' אתר מלא חסד ואהבת חברים ובין אדם לחברו באופן הראוי לכל מילות שבח ותהילה.
העזרה ההדדית כאן היא מופלאה ביותר. אנשים תורמים מזמנם לענות לשאלות לתת משל עצמם עצות ותמונות. וללא כל תמורה.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;748085:
זיעזעת.
עם מקורות.
אבל אולי זה מה שדורנו צריך...מידי פעם, כולנו פה אנשים בוגרים, לא מסתובבים פה ילדים.
המאורעות משאירים בכל אחד את חותמו. יעזור לנו ה' להתחזק כל אחד מהמקום ובמקום שלו.

בע"ה אם אמצא פנאי אשתדל למצוא את המקורות ולעלות אותם עם ציטוט מדויק בל"נ.

• הוסף לסימניות
00

• הוסף לסימניות
להתנער ולהזדעזע זה חשוב, וזה קורה גם ככה.

רציתי רק להזכיר כדי שלא נקפא בבהלה, שה' הוא המלך האוהב אותנו באהבה עצומה, ולא מחכה לנו בפינה לתפוס אותנו בחסרונותינו.
(קראתי פעם שלו היינו יודעים את עוצמת האהבה של בורא העולם אלינו היינו עוזבים הכל ורצים אליו כאריות)
נצעד צעד קטן אך יסודי בעבודת ה' ונזכה לגאולה שלמה בעז"ה- אנחנו בחודש ניסן בו נגאלנו ועתידין להיגאל.

נמשיך להתכונן לחג החרות בשמחה למרות הכל, בלי להוריד את הראש ולחטוף דיכאון. (כי אם נעצב אז היצר ירקוד בעליזות- זו המטרה שלו: להשקיט את המצפון שלנו ע"י דכדוך הנותן תחושה של השתתפות בצער ולא מקדם)

פרקי תהילים מועילים בכל מקרה (הרב שטיינמן אמר שהמאורעות באים לעורר אותנו להרבות בתהילים)
בקיצור: אל תיכנסו לפניקה ותתכוננו לחג שמח ומלא בהתרוממות הרוח!

פסח כשר ושמח, והרבה בשורות טובות!

• הוסף לסימניות
זוהר נוסף - פרשת ויקהל דף קצו: בעניין הצניעות..

בס"ד
הדגשתי את מה שצריך לקרוא...
קָמוּ וְאָתוּ לְקָמֵיהּ דְּרַבִּי שִׁמְעוֹן, כֵּיוָן דְּחָמָא לוֹן, אָמַר רַבִּי שִׁמְעוֹן, אֶלְעָזָר בְּרִי, אַנְתְּ וְחַבְרַיָּיא אַסְתִּימוּ גַּרְמַיְיכוּ אִלֵּין תְּלַת יוֹמִין, דְּלָא תִּפְקוּן לְבַר בְּגִין דְּמַלְאָךְ הַמָּוֶת אִשְׁתְּכַח בְּמָתָא, וְאִית לֵיהּ רְשׁוּ לְחַבְּלָא, וְכֵיוָן דְּאִתְיְיהִיב לֵיהּ רְשׁוּ לְחַבְּלָא, יָכִיל לְחַבְּלָא, לְכָל מַאן דְּאִתְחָזֵי קַמֵיהּ.

וְתוּ דְּבַר נָשׁ דְּאִתְחָזֵי קַמֵּיהּ, סָלִיק וְאַסְטֵי עָלֵיהּ, וְאַדְכַּר חוֹבוֹי, וּבָעֵי דִּינָא מִקַּמֵּי קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא, וְלָא אִתְעָדֵי מִתַּמָּן, עַד דְּאִתְּדָּן הַהוּא בַּר נָשׁ, וְאִתְיְיהִיב לֵיהּ רְשׁוּ וְקָטִיל לֵיהּ.

אָמַר רַבִּי שִׁמְעוֹן, הָאֱלהִים (שבועה), רוּבָּא דְּעָלְמָא, לָא מִיתוּ, עַד לָא מָטָא זִמְנַיְיהוּ, בַּר דְּלָא יַדְעֵי לְאִסְתַּמְּרָא גַּרְמַיְיהוּ, דְּהָא בְּשַׁעֲתָא דְּמִיתָא אַפְקֵי לֵיהּ מִבֵּיתֵיהּ לְבֵי קִבְרֵי, מַלְאָךְ הַמָּוֶת אִשְׁתְּכַח בֵּינֵי נְשֵׁי, אֲמַאי בֵּינֵי נְשֵׁי. דְּהָכִי (רכ''ז ע''א) הוּא אוֹרְחוֹי, מִיּוֹמָא דְּפַתֵּי לְחַוָּה, וּבְגִינָהּ גָּרִים מוֹתָא לְכָל עָלְמָא. וְעַל דָּא (כד) קָטִיל בַּר נָשׁ, וְגוּבְרֵי אִשְׁתְּכָחוּ עִם מִיתָא, עָאל בֵּינֵי נְשֵׁי בְּאָרְחָא.

וְאִית לֵיהּ רְשׁוּ, לְמִקְטַל בְּנֵי נָשָׁא, וְאִסְתָּכַּל בְּאַנְפַּיְיהוּ בְּאָרְחָא דְּאִתְחֲזִיאוּ קַמֵּיהּ, מִשַׁעֲתָא דְּמָפְקֵי לֵיהּ מִבֵּיתֵיהּ לְבֵי קִבְרֵי, עַד דְּאָהַדְרוּ לְבֵיתַיְּיהוּ וּבְגִינֵיהוֹן גָּרִים מוֹתָא לְכַמָּה גּוּבְרִין בְּעָלְמָא, עַד לָא מָטָא זִמְנַיְיהוּ. וְעַל דָּא כְּתִיב, (משלי יג) וְיֵשׁ נִסְפֶּה בְּלא מִשְׁפָּט. בְּגִין דְּסָלִיק וְאַסְטִין, וְאַדְכַּר חוֹבוֹי דְּבַר נָשׁ קַמֵּי קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא, וְאִתְדַן עַל אִינּוּן חוֹבִין וְאִסְתַּלָּק עַד לָא מָטָא זִמְנֵיהּ.

דף קצ''ו ע''ב

מַאי תַּקָנְתֵּיה. בְּשַׁעֲתָא דְּנַטְלֵי מֵיתָא לְבֵי קִבְרֵי, יֶהְדַּר בַּר נָשׁ (דף קצ''ו ע''ב) אַנְפּוֹי וְיִּשְׁבּוֹק לְנָשֵׁי בָּתַר כַּתְפּוֹי. וְאִי אִינּוּן מְקַדְּמֵי, יְהַךְ לַאֲחוֹרָא, בְּגִין דְּלָא יִתְחָזֵי עִמְּהוֹן אַנְפִּין בְּאַנְפִּין. וּלְבָתַר דִּמְהֲדְרֵי מִבֵּי קִבְרֵי, לָא יֶהְדַּר בְּהַהוּא אָרְחָא דְּנָשֵׁי קַיְימָן, וְלָא יִסְתָּכַּל בְּהוּ כְּלַל, אֶלָּא יִסְטֵי בְּאָרְחָא אַחֲרָא. וּבְגִין דִּבְנֵי נָשָׁא לָא יַדְעֵי, וְלָא מִסְתַּכְּלִן דָּא רוּבָּא דְּעָלְמָא, אִתְדָּנוּ בְּדִינָא, וְאִסְתַּלָּקוּ עַד לָא מָטָא זִמְנַיְיהוּ.

אָמַר רִבִּי אֶלְעָזָר, אִי הָכִי, טָב לֵיהּ לְבַר נָשׁ דְּלָא יוֹזִיף לְמִיתָא. אֲמַר לֵיהּ לָא. דְּהָא בַּר נָשׁ דְּאִסְתָּמַר כְּהַאי גַּוְונָא, אִתְחָזֵי לְאַרְכָּא דְּיוֹמִין, וְכָל שֶׁכֵּן לְעָלְמָא דְּאָתֵי.

תָּא חֲזֵי, לָאו לְמַגָּנָא אַתְקִינוּ קַדְמָאֵי שׁוֹפָר, לְאַמְשָׁכָא מִיתָא מִן בֵּיתָא לְבֵי קִבְרֵי. אִי תֵּימָא דְּעַל מֵיתָא וִיּקָרָא דִּילֵיהּ לְחוּד אִיהוּ. לָא. אֶלָּא, בְּגִין לְאַגָּנָא עַל חַיָּיא, דְּלָא יִשְׁלוֹט עָלַיְיהוּ מַלְאָךְ הַמָּוֶת, לְאַסְטָאָה לְעֵילָּא וְיִסְתַּמְרוּן מִנֵּיהּ.

פָּתַח וְאָמַר, (במדבר י) וְכִי תָבֹאוּ מִלְחָמָה בְּאַרְצְכֶם עַל הַצָּר הַצּוֹרֵר אֶתְכֶם וְגוֹ', וְדָּיִּיקְנָא עַל הַצָּר, דָּא מַלְאָךְ הַמָּוְת. הַצּוֹרֵר אֶתְכֶם תָּדִיר, וְקָטִיל לִבְנֵי נָשָׁא, (ואעיק לון לחיי) וּבָעֵי לְקָטְלָא אַחֲרָנִין. מַאי תַּקָנְתֵּיהּ. וַהֲרֵעוֹתֶם. אִם בְּרֹאשׁ הַשָּׁנָה, דְּהוּא יוֹמָא דְּדִינָא לְעֵילָּא, הַאי מַלְאָךְ הַמָּוֶת נָחִית לְתַתָּא, בְּגִין לְאַשְׁגָּחָא בְּעוֹבָדִין דִּבְנֵי נָשָׁא, וּלְסַלְּקָא לְעֵילָּא לְאַסְטָאָה לוֹן. וְיִשְׂרָאֵל דְּיַדְעֵי דְּהָא מַלְאָךְ הַמָּוֶת נָחִית לְתַתָּא וְסָלִיק לְעֵילָּא, בְּגִין לְמֶהוֵי קַטֵיגוֹרָא עָלַיְיהוּ. מְקַדְּמֵי בַּשּׁוֹפָר לְיַבְּבָא עָלֵיהּ, דְּלָא יָכִיל לוֹן וּלְאַגָּנָא עָלַיְיהוּ.

וְכָל שֶׁכֵּן בְּשַׁעֲתָא דְּעָבִיד דִּינָא וְקָטִיל בְּנֵי נָשָׁא, וְאִשְׁתְּכַח לְתַתָּא. וְכָל שֶׁכֵּן בְּשַׁעֲתָא דְּאַזְלֵי לְבֵי קִבְרֵי, וְאָהַדְרוּ מִבֵּי קִבְרֵי, דְּהָא בְּשַׁעֲתָא דְּנָשֵׁי נַטְלֵי רַגְלַיְיהוּ עִם מִיתָא, אִיהוּ נָחִית וְאִשְׁתְּכַח קָמַיְיהוּ, דִּכְתִּיב, (משלי ה) רַגְלֶיהָ יוֹרְדוֹת מָוֶת, יוֹרְדוֹת לְמַאן. לְהַהוּא אֲתָר דְּאִקְרֵי מָוֶת. וְעַל דָּא חַוָּה גַּרְמַת מוֹתָא לְכָל עָלְמָא, רַחֲמָנָא לִשֵׁזְבִינָן.

תָּא חֲזֵי, כְּתִיב (משלי ל) כֵּן דֶּרֶךְ אִשָּׁה מְנָאָפֶת וְגוֹ'. וְהָא אוֹקִימְנָא. אֲבָל כֵּן דֶּרֶךְ אִשָּׁה מְנָאָפֶת, דָּא הוּא מַלְאָךְ הַמָּוֶת, וְהָכִי הוּא, וְהָכִי אִקְרֵי. אָכְלָה וּמָחֲתָה פִיהָ, אוֹקִידַת עָלְמָא בְּשַׁלְהוֹבוֹי, וְקַטְלַת בְּנֵי נָשָׁא עַד לָא מָטָא זִמְנַיְיהוּ, וְאָמְרָה לֹא פָעַלְתִּי אָוֶן, דְּהָא דִּינָא בָּעָא עָלַיְיהוּ, וְאִשְׁתְּכָחוּ בְּחוֹבִין, וּבְדִינָא קְשׁוֹט מִיתוּ.

בְּשַׁעֲתָא דְּעָבְדוּ יִשְׂרָאֵל יַת עֶגְלָא, וּמִיתוּ כָּל אִינּוּן אוּכְלוֹסִין, הֲוָה מַלְאָךְ הַמָּוֶת אִשְׁתְּכַח בֵּינֵי נְשֵׁי, בְּגוֹ מַשִׁרְיָּיתָא דְּיִשְׂרָאֵל. כֵּיוָן דְּאִסְתָּכַּל מֹשֶׁה, דְּהָא מַלְאָךְ הַמָּוֶת אִשְׁתְּכַח בֵּינִי נְשֵׁי, וּמַשִׁרְיָּיתָא דְּיִשְׂרָאֵל בֵּינַיְיהוּ, מִיַּד כָּנִישׁ לְכָל גּוּבְרִין לְחוֹדַיְיהוּ, הֲדָא הוּא דִכְתִיב וַיַּקְהֵל מֹשֶׁה אֶת כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל. אִלֵּין גּוּבְרִין, דְּכָנִישׁ לוֹן וְאַפְרִישׁ לוֹן לְחוֹדַיְיהוּ.

וּמַלְאַךָ הַמָּוֶת לָא הֲוָה מִתְפְּרַשׁ מִגּוֹ נָשִׁין, עַד דְּאִתּוֹקָם מַשְׁכְּנָא, דִּכְתִּיב וַיָּקֶם מֹשֶׁה אֶת הַמִּשְׁכָּן. וַאֲפִילּוּ בְּשַׁעֲתָא דְּנָשִׁין הָווֹ מַיְיתִין נְדָבָה לְמַשְׁכְּנָא, לָא הֲוָה מִתְעֲדֵי מִבֵּינַיְיהוּ, עַד דְּחָמָא מֹשֶׁה, וְיָהַב לְגוּבְרִין עֵיטָא, דְּלָא יִיִתוּן בְּחִבּוּרָא חֲדָא עִמְּהוֹן, וְלָא יִתְחֲזוּן אַנְפִּין בְּאַנְפִּין, אֶלָּא לְבָתַר כִּתְפַּיְיהוּ. הֲדָא הוּא דִכְתִיב וַיָבֹאוּ הָאֲנָשִׁים עַל הַנָּשִׁים (נ''א ויבואו האנשים על הנשים לא כתיב, אלא ויבואו על) וַיָּבִיאוּ לָא כְּתִיב, אֶלָּא וַיָּבֹאוּ בְּאָרְחָא חֲדָא לָא הָווֹ אַזְלִין, אֶלָּא לְבָתַר כַּתְפַּיְיהוּ. בְּגִין דְּמַלְאָךְ הַמָּוֶת לָא אִתְפְּרַשׁ מִבֵּינַיְיהוּ עַד דְּאִתּוֹקָם מַשְׁכְּנָא.

תָּא חֲזֵי, לָא אִשְׁתְּכַח בֵּינֵי נְשֵׁי, פָּחוּת מִשֶּׁבַע נָשִׁים, וְלָא פָּחוּת מֵעֶשֶׂר. וּבְאָרְחָא בְּאִתְגַּלְּיָא, בְּשֶׁבַע אִשְׁתְּכַח, וּבָעֵי דִּינָא. בְּעֶשֶׂר, אַסְטֵי לְקָטְלָא. וּבְגִין דְּאִשְׁתְּכַח בֵּינַיְיהוּ בְּאָרְחָא בְּאִתְגַּלְּיָא, כְּתִיב וַיָּבֹאוּ הָאֲנָשִׁים עַל הַנָּשִׁים. וְאִסְתְּמָרוּ כָּל הַהוּא יוֹמָא כֻּלְּהוּ חַבְרַיָּיא, וְאִשְׁתָּדָּלוּ בְּאוֹרַיְיתָא.

בקיצור ר"שמעון נשבע שרב העולם לא מתים קודם זמנם אלא בעבור שכהם חוזרים מההלויה מכיוון שמתאספות 7 נשים מלאך המוות מרקד בינהים וכל מי שנכשל אז בהרהור עבירה הוא מקטרג עיו והורגו קודם זמנו..
פעם נשים היו יוצאות בעיקר בהלוויות, היום הרחוב מלא תמיד ביותר מ7 נשים ביחד..
מומלץ ללמוד עם באור מתוק בדבש.

• הוסף לסימניות
זוהר מתי יבוא המשיח... זוהר חדש כא:

בס"ד
בבקשה..
המשך יבוא בע"ה כשאמצא זמן..

קבצים מצורפים

• זוהר1.jpg
    KB 358.1 · צפיות: 23
  • זוהר2.jpg
    KB 328.8 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
תודה על הדברים שהבאת.
איננו מסוגלים לעוד דברים קשים.
תוסיף בבקשה דברי עידוד מהמקורות.

• הוסף לסימניות
כל מה שנכתב לעיל נכון ואני לא באה לסתור אלא לתת את הצד השני......
ובאמת כדאי לתת פה עוד נבואות נחמה אחרי נבואות הפורענות........

אני לא מבינה למה החליטו פה שאם משהו מבקש לא לקטרג על עמ"י זה קטרוג?
את מצוות לדון לכף זכות לא אני המצאתי..... "צריך להשתדל ולחפש אחרי כל צד זכות ודבר טוב הנמצא בישראל" (ליקוטי מוהר"ן ו, ז) וזה לא המקור למצווה......
וידוע "שהרואה חטא בחברו יבדוק אם הוא עצמו אינו פגום מזה" (התולדות יעקב יוסף, תרומה)
"בעיני המקטרג ישתדל החוטא להקטין את ערך החטא" זה לא אני אמרתי אלא הנועם אלימלך בפרשת וישלח.
ראוי לשמוח כשמוצאים נקודה טובה מקדושת ישראל ולא להתעצב בקלקול מעשייהם(ליקוטי מוהר"ן רפב)
אז במקום לחפש איפה עמ"י לא צנועים ח"ו, תמצאו איפה הם כן צנועים ומאוד! באיזה עוד מקום בעולם יש הפרדה באוטובוסים/ חתונות/ מקומות לימודים וכו... איפה יש עוד ציבור בעולם שמתנהג בצניעות כמו הציבור החרדי????? איפה יש חסד בסדר גודל כזה כמו אצלינו?? וכו וכו, אפשר להמשיך את זה על עוד כמה עמודים טובים............

וצריך לזכור" שהמפחד תמיד ממידת הדין והעונש מושך עליו דינים והבוטח בהי חסד יסובבנו"(אור אמת ב)
אז כדאי להתעורר לחזור בתשובה לא כדי שח"ו לא יקרו דברים רעים, ולא מפחד מהעונש,או מתוך עצבות,
אלא מתוך רצון לעשות להקב"ה נחת רוח ולשמח אותו.

וזה כדי לעודד את אלו שנפלו ברוחם מנבואת הפורענות......:
"לפני המשיח יהיה טוב לישראל בגשמיות, וכשיבוא ידעו להבדיל בין טוב גשמי לטוב רוחני" (ר' אברהם מסדיגורא.)
"מעט מעשים טובים שעושים ישראל בזמן הזה חשוב יותר ממה שעשו התנאים והאמוראים בזמנם" (בני יששכר כסליו ד)

• הוסף לסימניות
בס"ד
צודקים כאן כל המגיבים, ואין אהבה כאהבת ה" לישראל, ואין לנו אפשרות להעריך את עוצמת מעשינו בדור שכזה..
בנוסף יצויין שהכלל הוא "שלא נפל מכל דברו הטוב ארצה" מ"הטוב" לא נפל אבל מהנבואות ה"רעות" כן נופל אם חוזרים בתשובה, כמו שהיה עם יונה.
עיקר הנושא שלי היה לשמור שהשכינה לא תעזב אותנו ומילא דבר קטן שנתחזק יגרר אחריו יתרוממות עצומה בעבודת ה" בעיקר כשמשקיעם בתפילה שהיא הקשר שלנו עם הבורא,
וב"שבת קודש" שבזוהר כתוב שמי ששובת בה כמו שצריך זוכה לכפרת עוונות וזוכה לשבת הגדול שזה האלף השביעי וכן השבת מצננת לו גהינם לפי איך שהוא התקדש בה.
ובלימוד תורה המקיים את העולם בכל עת, ובתורת חסד ללמדה לאחרים שאור שבה מחזירם למוטב.
וכמובן שהכל מתוך שמחה של מצווה שמעשה המצווה מתקן את הנפש, והדיבור את הרוח, והמחשבה בעשיית המצווה את הנשמה, והכוונה לעשות רצון ה" את החייה ,והשמחה (רעותא דליבא) במצווה את היחידה שהיא הדרגה הגבוהה מכל...
וכן להמנע ממחלוקות ביננו שומרי המצוות.
וכמובן חסד...
ואז כפי שהיה בפורים שע"י סעודה קטרג על ישראל, והתהפך ע"י תשובה, שע"י סעודה נהרגה ושתי המרשעת, וע"י סעודה נהרגו המן ובניו, ושאר אויבי ישראל בדורו, וכן בלשאצר נהרג בסעודתו כן יאבדו כל אויבי ה" ואנחנו נזכה לסעודת אורו של לוויתן בהמרה...

אמנם במקרה שהיצר הרע מתגבר (וד"ל) אם לא עוזר למושכו ל"בית המדרש" ועבודת ה" לא מספיק שומרת עלינו, לימדונו חז"ל שיזכיר לו יום המיתה... וזה מה שעשיתי, כל יום יהיה בעיניך כאילו מחר....
שלא נהייה כ"בת יענה" גם כשהשם שולח רמזים ברורים למדי...
אם הוא שולח רמזים כנראה שיש עוד מה לעשות... שהמצב לא מספיק טוב דיו.
וזה גם מה שמרן הרב שטינמן שליט"א אומר שזה עת צרה (גזרה) וצריך הרבה תפילות ולימוד תורה.

• הוסף לסימניות
עוד לא היה דור כזה עם כאלו נסיונות קשים, ולכן כל יהודי ששומר תורה ומצוות ומחנך את ילדיו לתורה ולמצוות בדור הפרוץ הזה עם נסיונות הפרנסה הקשים הללו, שכרו כפול ומכופל מהדורות הקודמים שלא היה להם אפילו אלפית מהנסיונות שיש היום לכל יהודי שומר תורה ומצוות.

ולכן, כל יהודי שעדיין שומר תורה ומצוות ומי מדבר על יהודי ירא ושלם, עושה נחת רוח עצומה בשמים עם כל מעשה טוב וכל לימוד תורה וכו', גם אם יש לו נפילות פה ושם. וצריך להתחזק הרבה באופן חיובי ולדעת שכעת בכזה דור 'משלמים בשמיים' פי כמה מאשר בדורות הקודמים כי לפום צערא אגרא וכו', ואין שיעור וערך לכל מעשה טוב ולכל התגברות של כל יהודי בדור הזה.

וכמה שחשוב לעורר ולהגיד מוסר, חשוב פי כמה ללמד זכות על יהודים בכל מצב וכמה שיותר כי בשמיים נרשמים כל הלימודי זכות שלנו.

מקטרגים יש מספיק ל"ע ואת התוצאות רואים ל"ע. צריך להתחזק בלימוד זכות ולראות את הטוב והחיובי שבכל יהודי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avi media;748073:
שכידוע בחז"ל שרק כחמישית ישארו כמו שהייה במצרים.

בזוהר הקדוש מאריך ע"ז מאד ואומר שרק מעט מאד ינצלו אם לא בתשובה חזקה מאד! הרב יצחק בצרי מביא שיש מסורת מהמקובלים שרק 17000 ישארו! מזעזע!

בנוסף בזוהר הקדוש כתוב שר" עקיבא בכה מכיון שהמשיח יבוא לא באלף החמישי, וגם לא בתחילת השישי וגם לא באמצעו אם לא בתשובה תקיפה מאד! והוסיף הזהר שגם לא בסופו ממש אלא לפני! (ויש מהמקובלים המבארים שההבדל בן תחיית המתים הראשונה לאחרונה תיקח 210 שנים! וכל זה חייב להיות באלף השישי! נשאר לנו פחות מ18 שנה מקסימום לתחיית המתים הראשונה! מפחיד!!!!)

ו

רק רציתי להעיר,
הרמב"ן בפרק האחרון של חיבורו "היד החזקה" כותב: (נכתב אחרי באור קצר של מה שיהיה באחרית הימים ....)
"וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע האדם איך יהיו עד שיהיו. שדברים סתומין הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו. אלא לפי הכרע הפסוקים. ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו. ועל כל פנים אין סדור הווית דברים אלו ולא דיקדוקיהן עיקר בדת. ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות. ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן. ולא ישימם עיקר. שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה.
וכן לא יחשב הקצין. אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצין...."

• הוסף לסימניות
ברור שהתנאי להשראת שכינה זה שמירה על צניעותנו.
ועם כל המצב בארץ, ידוע לי גם על הרבה הרבה בנות שמתחזקות מאוד בתחום זה! אם הייתם יודעים כמה בנות ששמעו כי יש חיוב להאריך חצאיות שתגענה לא פחות מאמצע הרגל (שבין הברך לקרסול) והן הלכו והאריכו את החצאיות על אף שמבחינת ה'מודה' זה 'יאכנע' וממש היתה להן מלחמה חזקה עם עצמן! וכן בעוד תחומים של צניעות - כן, יש התחזקות! ובעז"ה תהיה עוד!
חזק חזק ונתחזק!

(נראה לי, שהחשוב ביותר כיום, שנשים ובנות תלמדנה הלכות הצניעות, ותדענה מה גדרי ההלכה וכך יהיה קל יותר לקיים מבלי להתבלבל ולטעות בין חומרה לבין הלכה וכדו'. ישנו ספר מצוין המסביר גם מבחינה השקפתית וגם מבחינה הלכתית "עוז והדר לבושה" של הרב פאלק מאנגליה - הוא אמנם ספר עב כרס, אבל שווה ללמוד מתוכו!)

• הוסף לסימניות
צניעות

לא תאמינו!
בעלי מצא בבית הכנסת את הדיסק הנ"ל!
ממש השגחה
הרבנית קניבסקי ע"ה
כדאי לצפות

קבצים מצורפים

• הרבנית קניבסקי.wmv
    5.3 MB · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;748297:
(נראה לי, שהחשוב ביותר כיום, שנשים ובנות תלמדנה הלכות הצניעות, ותדענה מה גדרי ההלכה וכך יהיה קל יותר לקיים מבלי להתבלבל ולטעות בין חומרה לבין הלכה וכדו'. ישנו ספר מצוין המסביר גם מבחינה השקפתית וגם מבחינה הלכתית "עוז והדר לבושה" של הרב פאלק מאנגליה - הוא אמנם ספר עב כרס, אבל שווה ללמוד מתוכו!)

הוא באמת ספר מעולה, נעים ואפילו מקצועי, הוא מקיף את נושא הצניעות בצורה מצוינת.
יש אופציה להירשם לקבל הלכה יומית קצרה ממנו במייל, אצל עפרה:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
העליתי את זה לאחרונה באשכול זה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=97083
ושמחתי לשמוע ממנה שמיד אח"כ היו כמה הצטרפויות, מי כעמך בפרוג!

• הוסף לסימניות
קבלתי במייל והחלטתי לשתף

משתפת אתכן בסטטוס שמישהי כתבה.. ממש נוגע ללב, מצמרר, ונכון,

מי שכתבה את זה זו רבקה שוורץ-סטייליסטית למי שלא מכירה...

אבא די! די! די!
אין יום בלי אסון, אין יום בלי שבר. מה קורה לנו? גדולי הדור עוזבים אותנו בזה אחר זה, אמות הסיפים נרעדו והעולם קורס. מי בקיצו ומי לא בקיצו! הקב״ה החליט להוציא לפועל את כעסו ולהעביר את צאנו תחת שבטו. והוא לוקח לנו את הצאן הקטן בדרכים משונות מי באש ומי בחרב! אמהות צופות בילדיהן ואביהם מתים מול עיניהן והן לא יכולות לעזור. וזה קורה לנו, לקהילה שלנו ובעיקר לנו הנשים, לא ייתכן שפעם אחר פעם... נשארת אשה לבדה מול כל המשפחה המתה שלה וזה לא מהווה סימן לנו הנשים! קריאה אישית אלינו, וזה לא רחוק, או משהו שרואים בסרט אימה ולנו זה לא יקרה. זה יושב בתוך עמי! לא הצלחתי לעצום עין הלילה וכשעצמתי, חלמתי חלומות מסויטים. בנות, יש לנו כח כנשים! לא אני המצאתי את "בזכות נשים נגאלו ישראל ממצריים ויגאלו לעתיד"! אנחנו חייבות לקום ולעשות מעשה! אני בטוחה שאני לא היחידה שחושבת שזה לא קורה סתם, אני לא היחידה שחושבת שחובה לתרום משהו טוב לעולם כדי להחזיר אותו לשפיות. אז בואו נפסיק לחשוב ונפסיק לפרסם של סטטוסים של ״בואו נחזור בתשובה״ אלא פשוט נקום ונעשה! הקב״ה קורא לנו, מחכה לנו! ואם הזכרתי את ׳ונתנה תוקף׳ אז: ״כי כשמך כן תהלתך - קשה לכעוס ונוח לרצות כי לא תחפץ במות המת, כי אם בשובו מדרכו וחיה! ועד יום מותו תחכה לו, אם ישוב מיד תקבלו.
אמת כי אתה הוא יוצרם ואתה יודע יצרם, כי הם בשר ודם..״ הוא מכיר אותנו והוא יודע שקשה לנו להשתנות אבל ברגע שנחליט הוא יהיה שם בשבילינו, זה פשוט ברור! בנות, בואו ננצל את הבמה הרחבה הזו ונראה לו שאנחנו רוצות לחזור, רוצות שינוי. אני מציעה להפוך את הסטטוס הזה ואת שרשור תגובותיו למתנה מאוחדת מאיתנו לבורא העולם שרואה הכל. כל אחת מאיתנו תכתוב כאן בתגובה מה היא מוכנה לתרום למען הפסקת האש למען שינוי במצב הנורא. כי כשכותבים ומנציחים זה מחייב אותנו לעמוד בזה ולא נשאר רק כאמירה מן הפה לחוץ ברגע של כאב. בואו נתגייס וכל אחת תתרום משלה כאן בתגובה. זה לא חייב להיות ענק ובלתי מושג, גם דברים קטנים הם ענקיים בשביל אדם אחר. זו יכולה להיות אפיית עוגה לילד חולה, תרומה של מצות למשפחה שאין לה, הזמנת אורח לסדר, שעה בלי לשון הרע (היום כשכל משפט שלך נשמע באזני עשרת חבריך בוואצאפ או 20 בביביאם ו50 בליין או 3000 בפייסבוק, תחשבו כמה כפול ומכופל העוון אם המשפט מכיל לשון הרע!) או הבטחה לבקר פעם בשבוע סבים/הורים, אפילו טלפון - אחת ליומיים לאדם מבוגר או בודד, לא לריב עם האחות/השכנה/אמא. כל תרומה תתקבל בברכה! ויחד, נגיש את כל התגובות/תרומות כאן לאבא שבשמיים ונאמר לו: אבא, די, אנחנו רוצות לחזור, חכה לנו, תעצור את הכאב הזה, המוות, המחלות! אנחנו מבקשות די!!
אני אכתוב את התרומה האישית שלי ראשונה ובבקשה תמשיכו אותי כאן בתגובות. ובכן, אני הולכת על תרומה שקשורה למקצוע שלי ולמרות שכל מי שמכירה אותי יודעת כמה זה קשה לי, אני מכריזה כאן שאני מתכוונת להאריך את כל השמלות והחצאיות שלי באופן שלא יהיה סיכוי לראות את הברך בעמידה או בישיבה ומה שלא ניתן יהיה להאריך, אני מוציאה מכלל שימוש זה נשמע פשוט, אבל לי זה לא קל ואם כתבתי כאן זה יחייב אותי לעמוד בזה (אני בוכה) אני לא מציבה רף, רק מבקשת מכן לתרום עוד משהו קטן משלכן ויחד ננסה לתקן ולהגיש לו שם למעלה כי הוא מחכה לנו! כי אני לא רוצה לפרסם יותר תמונות שחורות, אני רוצה שהתמונה הבאה תהיה משהו שמח, מרגש, משהו שיראה לנו שההצעה שלנו להפסקת אש מתקבלת למעלה בהסכמה​

• הוסף לסימניות
תודה! זה באמת מרגש ומחייב.

• הוסף לסימניות
הוי, ריגשת אותי לגמרי, אשרייך!!!! אשריך!!! יהי רצון שתזכי לאור משמים בזכות הוספת הצניעות ולכל עם ישראל גאולה, 'בזכות נשים צדקניות נגאלו ובזכותן עתידין להגאל
אני בעז"ה בלי נדר מקבלת על עצמי להזהר מאוד שלא יציצו שערות בקידמת המטפחת (ה' יזכה אותי שגם אצליח להזהר על העורף) וכן בעז"ה בלי נדר, אקבל על עצמי כשאני מדברת עם גברים בעניני עבודה להיות זהירה מאוד בלשוני ולדבר ענינית בצורה יבשה בלבד
וכן את הבדנדה היחידה שיש לי בעז"ה אני הולכת להשמיד כמו שאמרה הרבנית קניבסקי 'קרבן להקב"ה'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה