והכוונה בכניסה למקצוע הצילום-

• הוסף לסימניות
אני חושבת להכנס לתחום של צילום מוצר בתור עבודה משנית. עבודתי העיקרית היא בהוראה (שאינה קשורה לתחומי המחשב/גרפיקה / צילום) מה שמשאיר מרווח גם בחשבון הבנק ( ;)) וגם בשעות היומיום להיות פנויה לעבודה נוספת.

למדתי גרפיקה וצילום אבל אני אוהבת יותר את תחום הצילום ולכן חושבת לנסות להיכנס דווקא אליו.

הציוד שברשותי כרגע לא רב בכלל והוא כולל:
מצלמת canon 400D, עדשת 18-55mm, עדשת 75-300mm, וחצובה.

הידע שברשותי מורכב משנתיים לימודי צילום (שעתיים שבועיות), קורס 10 מפגשים אצל יוסי מור והחשפות די מאסיבית מידי יום לידע רב בצילום בנט ובשאר מקומות.
לכן בעיקר מה שנראה לי חסר לי בשלב הראשון זו התנסות פועל. למרות שאני עושה זאת מידי פעם, אבל לא מספיק מסודר. (העלתי מעט תמונות של צילום כללי לתיק עבודות, אבל חלקן ישנות, אז זה בעצם רק להתרשמות מהראיה הצילומית ולא מעבר)

לפני שאני מנסה לקפוץ למים רציתי את עזרתכם והכוונתכם:

1)האם יש ביקוש לצילומים בתחום של צילום מוצר או שבעידן הדיגיטליות כל אחד מצלם בעצמו ואילו הגופים הרציניים יותר פונים גם לצלמים הגדולים בתחום?

2)איזה ציוד ראשוני- התחלתי הכרחי עלי לרכוש כדי להתחיל לנסות?

3)האם ידע כללי בצילום,תאורה והבנה בתורת החומרים (מחזיר/ בולע אור, מחוספס, חלק וכד'...) מספיק כדי להתחיל להתנסות או שלימוד מעמיק של התחום הספציפי הוא חובה ראשונית?

4)ואם ללמוד, היכן / אצל מי הייתם ממליצים ללמוד את התחום? יצא לי ללמוד בכמה מקומות שיעורים בודדים והתאכזבתי- מוכרים לי ידע שאני מכירה. אם ללמוד זה רק במקום שיוסיף לי ידע (והרבה!) מעבר לידוע והמוכר לי ולא שיבזבזו לי 5 שיעורים על סגר צמצם קומפוזיציה וכו'....

אציין מה שבודאי ברור, שאין ברצוני להוציא מידי הרבה הוצאות לפני שאני נכנסת לתחום ורואה שאני יכולה להיות טובה בו ושיש לו ביקוש. לכן אשמח אם המלצות לגבי רכישות /לימודים יצאו מתוך נקודת מוצא זו.

לעזרכתם, הכוונתכם והמלצתכם אודה מאד מאד מאד.

• הוסף לסימניות
בפרוג לומדים עכשיו צילום מוצר תנסי לשאול אותם.
הרמה גבוהה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;832820:
אני חושבת להכנס לתחום של צילום מוצר בתור עבודה משנית. עבודתי העיקרית היא בהוראה (שאינה קשורה לתחומי המחשב/גרפיקה / צילום) מה שמשאיר מרווח גם בחשבון הבנק ( ;)) וגם בשעות היומיום להיות פנויה לעבודה נוספת.

למדתי גרפיקה וצילום אבל אני אוהבת יותר את תחום הצילום ולכן חושבת לנסות להיכנס דווקא אליו.

הציוד שברשותי כרגע לא רב בכלל והוא כולל:
מצלמת canon 400D, עדשת 18-55mm, עדשת 75-300mm, וחצובה.

הידע שברשותי מורכב משנתיים לימודי צילום (שעתיים שבועיות), קורס 10 מפגשים אצל יוסי מור והחשפות די מאסיבית מידי יום לידע רב בצילום בנט ובשאר מקומות.
לכן בעיקר מה שנראה לי חסר לי בשלב הראשון זו התנסות פועל. למרות שאני עושה זאת מידי פעם, אבל לא מספיק מסודר. (העלתי מעט תמונות של צילום כללי לתיק עבודות, אבל חלקן ישנות, אז זה בעצם רק להתרשמות מהראיה הצילומית ולא מעבר)

לפני שאני מנסה לקפוץ למים רציתי את עזרתכם והכוונתכם:

1)האם יש ביקוש לצילומים בתחום של צילום מוצר או שבעידן הדיגיטליות כל אחד מצלם בעצמו ואילו הגופים הרציניים יותר פונים גם לצלמים הגדולים בתחום?

2)איזה ציוד ראשוני- התחלתי הכרחי עלי לרכוש כדי להתחיל לנסות?

3)האם ידע כללי בצילום,תאורה והבנה בתורת החומרים (מחזיר/ בולע אור, מחוספס, חלק וכד'...) מספיק כדי להתחיל להתנסות או שלימוד מעמיק של התחום הספציפי הוא חובה ראשונית?

4)ואם ללמוד, היכן / אצל מי הייתם ממליצים ללמוד את התחום? יצא לי ללמוד בכמה מקומות שיעורים בודדים והתאכזבתי- מוכרים לי ידע שאני מכירה. אם ללמוד זה רק במקום שיוסיף לי ידע (והרבה!) מעבר לידוע והמוכר לי ולא שיבזבזו לי 5 שיעורים על סגר צמצם קומפוזיציה וכו'....

אציין מה שבודאי ברור, שאין ברצוני להוציא מידי הרבה הוצאות לפני שאני נכנסת לתחום ורואה שאני יכולה להיות טובה בו ושיש לו ביקוש. לכן אשמח אם המלצות לגבי רכישות /לימודים יצאו מתוך נקודת מוצא זו.

לעזרכתם, הכוונתכם והמלצתכם אודה מאד מאד מאד.

כמו שאני מכירה אותך (קצת ;))

את רק צריכה להתחיל להתנסות,
אם את לא רוצה להיסחף להוצאה כבידה מידי, תתחילי עם הפלשים הסיניים הקטנים שיעזרו לך לבטל את התלות שלך בתאורת היום,
+ מרככים ורפלקטורים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MIRIBZ00;833112:
בפרוג לומדים עכשיו צילום מוצר תנסי לשאול אותם.
הרמה גבוהה.
מכיוון שכל לימוד כזה בקבוצה מיועד גם עבור אלה שנחשפים רק כעת לעולם הצילום, על המרצה להתחיל את השיעור מא' ב'. לא שזה לא טוב. זה מעולה. וכך צריך להיות.אלא כאחת שלמדה כבר מס' פעמים את הא' ב' וגם את ג', ההתחלה מא' כל פעם מחדש לא מתאימה לי.

בכל מקרה הרבה תודה על התגובה.

• הוסף לסימניות
לגבי ביקוש- ידוע לך על מיקצוע בעולם שהוא מבוקש? אם תהי טובה תהי מבוקשת...
אכן ישנם אתרים שהשקיעו בבנית אתר, קידום וכ' והחליטו לחסוך בצילום אני משערת שבסוף ירד להם האסימון שבשביל למכור צריך להציג את המוצר בצורה מקצועית, בכל אופן בקצב הזה כשכל אחד היום בונה אתר יש סיכוי שהביקוש ילך ויגדל.
לגבי ציוד, כמו שכתבה מיג, תתחילי עם פלאשים זולים ובהמשך תתקדמי
לגבי התנסות- את יכולה ללמוד כל חייך אך כל עוד לא תתנסי לא יעזור כל הלימוד, כשתתנסי תלמדי מהטעויות,וכשיתעוררו בך השאלות תדעי מה את רוצה להמשיך ללמוד, ואז תלכ לפרטי או שתצטרפי לקבוצה של מתקדמים (בפרוג דיברו שאולי תתגבש קבוצה למתקדמים לצילום מוצר)
הרבה הצלחות!!!!

• הוסף לסימניות
בנוגע לשאלה מס' 4-

לימוד פרטי אחד על אחד לפי הרמה שלך יפתור את הבעיה.

(ועדיף לך להתנסות קודם כדי שתגיעי מוכנה עם שאלות.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;833346:
בנוגע לשאלה מס' 4-

לימוד פרטי אחד על אחד לפי הרמה שלך יפתור את הבעיה.

(ועדיף לך להתנסות קודם כדי שתגיעי מוכנה עם שאלות.)

מסכים לגמרי!
בכל קורס שתקחי תבזבזי שיעורים זמן וכסף על דברים שאת כבר יודעת
בהצלחה!

מוטי :)

• הוסף לסימניות
המון הצלחה לך
עם הכשרונות והאופי והרצון שלך את מתחילה טוב ויכולה להיות רגועה(:
אוהבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;833807:
המון הצלחה לך
עם הכשרונות והאופי והרצון שלך את מתחילה טוב ויכולה להיות רגועה(:
אוהבת

איזה מילים מחממות. וכשהן ממך הן עושות לי טוב על הלב.
ציבי, תודה. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה