והפעם- אורז

• הוסף לסימניות
חייבת לנסות כמה מהמתכונים פה...

מריח לי טוב.

• הוסף לסימניות
אורז בתנור
מתכון מעולה

2 כוסות אורז
קופסא פטריות(שימורים)
1 גזר
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום

אופן ההכנה:
להניח בתבנית על נייר אפיה את האורז כשהוא שטוף ומסונן,
מעל האורז להניח את הפטריות, את הגזר והפלפלים לגרד במגרדת עבה ולהניח על הפטריות,אח"כ להוסיף טיבול כפי שכתוב בהמשך ולערבב קלות את הטיבול,

טיבול
כפית א. מרק(לא חובה)
כפית מלח
חצי כוס שמן
4כוסות מים

לכסות עם נייר כסף הייטב, ברבע שעה האחרונה להוריד את הכיסוי
לאפות כשעה בחום של 180-200.

בתאבון!!!

• הוסף לסימניות
אורז עם חלב, מכירות?
מי שאוהב אוהב, ומי שלא אין מה לנסות...
(כשאמא שלי מכינה היא תמיד שומרת לי מנה)

2-3 כפיות חמאה,
יחסי הכמויות: על כל כוס אורז כוס וחצי מים וכוס וחצי (אפשר להסתפק גם בסה"כ כשתיים וחצי כוסות נוזלים)
סוכר לפי הטעם,
קמצוצון מלח,

אופן ההכנה:
ממיסים את חמאה מוסיפים את האורז ומערבבים,
מוסיפים מחצית מכמות הנוזלים (מים) והמלח.
כאשר האורז סופג את הכל מוסיפים את יתרת הנוזלים (חלב)
וסוכר לפי הטעם*.
נותנים לאורז לספוג את החלב תוך כדי ערבוב עדין למניעת התגבשות והתדבקות לסיר,
מגישים בצלחות בוזקים סוכר ומוסיפים חלב קר.

*אישית אני שמה מעט מאד סוכר בסיר הכללי, וכל אחד מוסיף לעצמו עפ"י טעמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;510121:
פעם אהבתי במיוחד את זה עם הצימוקים, אבל אני חושבת שיש בזה היום בעיות כשרות קשות...

.
אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות, בהן כמעט שאין בעיות - רק לשטוף בתוך מסננת מתחת למים זורמים.
מומלץ מאד מאד מאד!!!

• הוסף לסימניות
פשוט וטעים - אורז ברוטב של עוף
כשמבשלים עוף בסיום הבישול, לוקחים את הרוטב שלו
ומבשלים אתו אורז רגיל כשהנוזלים בכמות כפולה מכמות האורז
אלא במקום מים שמים את הרוטב של העוף
(אם אין מספיק רוטב אפשר להשלים את הכמות במים)
מרתיחים, מוסיפים את האורז, מבשלים 15 דק', ומשאירים עוד קצת מכוסה.

• הוסף לסימניות
מיג, נהדר - אבל למה עם מרגרינה... אפשר עם שמן.
מתכון מדהים דרך אגב, ילדים כמבוגרים אוהבים אותו מאד,
אביגיל מייזליק מוסיפה לו ריבת חלב בשביל השחיתות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;511575:
מיג, נהדר - אבל למה עם מרגרינה... אפשר עם שמן.
מתכון מדהים דרך אגב, ילדים כמבוגרים אוהבים אותו מאד,
אביגיל מייזליק מוסיפה לו ריבת חלב בשביל השחיתות...

אופס, טעות...
ברכיבים כתבתי חמאה, (תיקנתי)

הטעם של החמאה מאד מאד מעשיר והוא הרבה יותר טעים משמן...

• הוסף לסימניות
אורז אדום - מוסיפים למים רסק עגבניות.
אני אוהבת לגוון עם הצבעים, יום אחד אורז צהוב (כורכום) יום אחד ירוק(פטרוזיליה) יום אחד לבן(בלי כלום כמעט) יום אחד צבעוני(תירס, אפונה וגזר)ויום אחד אדום (רסק עגבניות).
המשותף לכולם זה טיגון קודם בשמן לכמה דקות - עד שהאורז מלבין, ורק אח"כ הוספת המים.
עוד דבר ששמתי לב, שכאשר אני מתבלת בזמן הטיגון לפני הוספת המים - יוצא הרבה יותר טעים.
ועוד דבר חשוב - תלוי איזה סוג אורז, לא כל אורז יוצא מוצלח. ממליצה על אורז השף באריזת ווקום - יוצא אחד אחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה