כללי והתייעצות - מה דעתכם הגנה על זכויות "קניין רוחני" האם אפשרית?

• הוסף לסימניות
כגרפיקאית שמתעסקת בתחום יחודי של "ארועי קונספט" נתקלתי לא פעם בדילמה. ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בנידון.

נצא מנקודת הנחה שהפקת "אירוע" ממותג עם אביזרים יחודים משדרגת מאד את הארוע אך עולה סכום כסף, ולכן מיועד לקהל יעד מסוים מאד.

קורה לי לא פעם שאנשים מתקשרים ומבקשים לשמוע: "מה יש לך להציע לארוע שלי..."
אני מתחילה לפרט: אפשר לעשות כך וכך, מזכרת כזו וכזו, אלמנטים מיוחדים כאלו וכו' וכו', רובם המכריע של הרעיונות הם מקוריים ויחודיים בתחום.
ואז אחרי שעה של שיחה שבה הלקוח מתעניין בכל פרט ואיך בדיוק זה אמור להראות,
הוא אומר: "טוב, זה לא בתקציב שלי,
אם אני אביא לך עיצוב מוכן תבצעי לי רק את המוצרים?"
כמובן שאני מסבירה שמבחינת מחיר זה לא ישנה הרבה כי במקרה כזה (שאני לא מעצבת) אני אגבה עמלה גבוהה יותר על ההפקה...

ואז זה מסתיים ב"כרגע לא חשבתי על הסכום הזה, אני אחזור אם זה יהיה רלוונטי."
וכמובן יותר הבנ"א לא חוזר, כי מראש ככל הנראה זה לא היה מתאים לו.

אני חייבת לצין שברב המקרים בתחילת השיחה אני מציינת מהו טווח המחירים, ורבים לא טורחים להגיד שזה לא בכוון שלהם, וממשיכים להתעניין איך בדיוק זה נראה ומבוצע, ו"האם יש לך עוד רעיונות יחודיים" וכדו', יש אנשים שלא מתביישים גם לחזור ולברר את פרטי הפרטים במספר שיחות לא מבוטל, או נותנים לי לחשוב על רעיונות חדשים יחודים לקונספט של הארוע שלהם ורק אז אומרים ש"זה לא בתקציב",

כך יוצא שאני בעצם משמשת "ספקית רעיונות מיוחדים" לכאלו שהפקת אירוע ממותג היא לא בתקציב שלהם, אך בסופו של דבר הם משתמשים בגמיקים המיוחדים והרעיונות שנתתי להם בעצמם!
(אמנם מבחינת רמת הביצוע אני מניחה שבד"כ היא יותר נמוכה, ועדיין... מספיק שיש להם אחות-גרפיקאית, וידיים טובות כדי לבצע את הרעיונות היחודים שחשבתי עליהם במיוחד בשבילם מבלי לשלם לי שקל...)

וכאן מגיעה השאלה: האם נראה לכם ש"זה לעניין" לציין בתחילת השיחה ש"כל הזכויות שמורות" על הרעיונות שועברו בשיחה זו? האם נתקלתם גם אתם בבעיה דומה? אולי יש פתרון אחר לבעיה הזו של "גניבת רעיונות"?
(לא רק גניבה, אלא ממש שוד, ז"א אנשים מתקשרים מספר פעמים לא מבוטל ומשוחחים איתי שעות על עשרות רעיונות שחשבתי במיוחד לארוע שלהם!ורק אחרי שסימו "לחלוב" את כל הרעיונות שיהפכו את הארוע שלהם למיוחד הם"חותכים"....)

אשמח לכל דעה / או רעיון....

• הוסף לסימניות
אולי פשוט לא תתני מידע בטלפון ובמקום זה תזמני אותם לפגישת ייעוץ שתעלה תשלום?
שמעתי על טוען רבני אחד שזה בדיוק מה שאנשים עשו אתו, התקשרו להתייעץ, דיברו איתו שעות לפעמים, לקחו את הרעיונות שלו והלכו בלי לשלם אגורה על התיק. ולכן כיום הוא עובד רק לפי פגישת ייעוץ שעולה כסף. השאלה אם אפשר להעתיק את זה לתחום שלך.
ותרוויחי שני דברים. קודם כל לא תצאי נפסדת, חוצמיזה יבואו רק רציניים להיפגש אתך כי להוציא כסף על פגישה מוציא מי שבכיוון. את יכולה לעשות יותר מזה. לקחת מחיר על פגישת ייעוץ ואם סוגרים אתך על עסקה, המחיר של הייעוץ יורד מהתשלום הכללי. מכירה רופא שיניים שעושה את זה ועובד מצוין.

• הוסף לסימניות
ממתי מחלקים רעיונות לפני שסוגרים חוזה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד;1488562:
ממתי מחלקים רעיונות לפני שסוגרים חוזה???

ממתי שהמחיר הסופי נקבע לפ הרעונות שנבחרו בסופו של דבר, על מה לסגור חוזה אם הבנאדם עוד לא יודע מה הוא רוצה בכלל?
מה שהוא יודע זה הוא רוצה "ארוע ממותג" עם רעיונות יחודיים,
רק אחר שיש את הרעיונות ומחליטים איך יראה האירוע אפשר לסגור חוזה מסודר... לא?

• הוסף לסימניות
נותנים דוגמאות על קצה המזלג, לא נכנסים לפרטים, מדברים יותר על שביעות הרצון של הלקוחות שלכם ועל ייחודיות הרעיונות והערך המוסף שהם מעניקים לאירוע ועל מקצועיות העבודה שלכם.

מי שרציני, לא צריך לשמוע את כל הרעיונות מראש, מספיק להתרשם שאתם אכן יודעים את העבודה.
ומי שלא רציני ממילא לא ישתכנע גם אם תתנו לו את כל הרעיונות שלכם מראש.

רק אחרי שהלקוח מסכים לשלם לכם עבור שירותיכם, אתם מתאמים איתו פגישה או שיחת ייעוץ טלפונית מסודרת, מכינים שאלון, ופורשים בפניו את הצעותיכם ומייעצים את עצותיכם.

• הוסף לסימניות
עורך דין אחד הגיע לחתונה וישב לדבר עם חבר שלו, רואה חשבון מצליח.

״תגיד לי״ שואל אותו העו״ד, ״איך אתה כזה מצליח? איך אתה מרוויח כל כך הרבה כסף?״

״לא בעיה״ עונה לו הרו״ח, ״אני פשוט גובה תשלום על כל ייעוץ שאני נותן לאנשים״.

״וואלה? מעניין. תודה על הטיפ״ עונה העו״ד והולך לדרכו.

כעבור יומיים העו״ד מקבל חשבונית בדואר מהרו״ח

• הוסף לסימניות
זה אחד התחומים הכי קשים להגנה. תחום הרעיונות.
במשך הזמן פשוט צריך לאבחן עם מי מדברים ולפעול לפי האינטואיציה.
כמו כן לא לתת יותר מידי כיוונים ברורים של יותר מידי מוצרים.
ולומר ללקוח שמתעניין
אשמח לתת הסבר מקיף וכו ותמיד להשאיר אצלו תחושה
שיש דברים מיוחדים יותר ללקוח רציני

ועוד משהו כדאי לציין:
רעיונות אלו שווי ערך.
אין לבצע אותם גם באופן עצמאי ללא תשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1489077:
זה אחד התחומים הכי קשים להגנה. תחום הרעיונות.
במשך הזמן פשוט צריך לאבחן עם מי מדברים ולפעול לפי האינטואיציה.
כמו כן לא לתת יותר מידי כיוונים ברורים של יותר מידי מוצרים.
ולומר ללקוח שמתעניין
אשמח לתת הסבר מקיף וכו ותמיד להשאיר אצלו תחושה
שיש דברים מיוחדים יותר ללקוח רציני

מסכימה עם כל מילה.

• הוסף לסימניות
או לגבות על הייעוץ ולנכות את זה כשסוגרים על עבודה ממשית.

• הוסף לסימניות
קניין רוחני או זכויות יוצרים שייך רק לביטוי של רעיון ולא לרעיון עצמו. אם מישהו צייר את המונהליזה לכן אסור לכל אדם אחר לצייר יותא דמות של איזו אישה שמנה????
כל החוק בא לעולם על מנת שיוצרים יצרו ושלא יתיאשו וזאת מפני תיקון העולם.

קשה פרנסתו של אדם כקריעת ים סוף, לכן פרנסה נוטריקון פר'סום ניסא.
וכן יוצא מ "נסה עלינו אור פניך", ללמדך שצריך המון סייעתא דשמיא לאדם להשיג פרנסתו.
ומה שנקצב בראש השנה, רק את זה מקבל האדם, לא יותר ולא פחות.
אם לדעתך העצות שלך זה חלק מהמוצר שאת מוכרת, מיהו הטיפש שזורק מעותיו או רכושו לים ואח"כ קובל על הים שכמנהגו נוהג??
וגם אם תאמרי שעל הזמן שהם מטריחים אותך, את גובה תשלום. הרי שזה חייב להתבצע באופן שבו תוכלי במציאות לגבות עליו תשלום, ואם לאו הרי ששוב את זורקת את מעותייך לים.

וחוב כזה יכול להיווצר, רק אם הצד השני הסכים שעל עצם העצות והזמן הוא ישלם, כמו שיחה עם פסיכולוג. ואם הוא לא הסכים, למה שיווצר חוב, וכי מה הוא קיבל לידיו בפועל????

הוא העתיק ממך רעיון פורח? איפה כתוב שזה אסור??? ואם אדם ראה כזאת אצל לקוח שכן שילם לך, האם אסור לו להעתיק את אותו הרעיון???
אם הוא חתם מסמך, שהוא מתחייב בתשלום במידה ויקבל את הרעיון אז הוא באמת חייב לשלם, אבל סתם כך, למה שיתחייב????

עצתי, שתתרכזי בעבודות שניתן ואפשרי לגבות עליהם תשלום בפועל.

• הוסף לסימניות
מצטרף לדברי Shia.
אין שום עניין לדבר עם בנאדם טלפונית ולספר לו כל מה שעולה בראשך.
רק אחרי שהבנת מהשיחה שמדובר במישהו שעלול להיות לקוח פוטנציאלי,
יושבים איתו ישיבה ראשונית, שיחת ייעוץ נקרא לזה, שעולה X כסף לשעה.
אם הוא חותם על חוזה בסיום הישיבה, הוא לא משלם את הכסף הזה,
כי זה כלול בסכום הסופי של עבודת ההפקה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה את מוכרת
מוצר קאסטם שאת בונה/יוצרת בשיתוף הלקוח במיוחד עבור האירוע שלו,
או מוצר מדף שאת רק משנה בכל פעם את שם בעלי האירוע, הצבע וכדו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;1489101:
עצתי, שתתרכזי בעבודות שניתן ואפשרי לגבות עליהם תשלום בפועל.

העצה הזו לא ישימה, מכון שאז הרסתי לעצמי את כל התחום... חלק מהייחודייות של השרות שאני נותנת הם הרעיונות המקוריים... (בד"כ אם אדם ראה משהו אצל חבר שלו, הוא יוכל להעתיק- נכון, אבל במקרה שלי רק אם הארוע של החבר הוא בדיוק באותו נושא.., ז"א היחודיות היא בניית נושא לאירוע וסביבו רעיונות מקוריים... כך שהעתקה מארוע לארוע פחות מפריעה לי יותר מפריעה לי החשבה שלי על הארוע הספציפי, ללא הבטחה לתשלום...)

אך...
תודה רבה לכולם! עזרתם לי מאד בכיווני מחשבה!!!
אמנם פגישה פנים מול פנים לא תמיד מעשית, כי יש לי היום לקוחות שגרים באזורים שונים בארץ והתקשורת היא במייל, אך זה נתן לי רעיון אחר:
אני חושבת שמהיום אני אכן בתחילת שיחה לפני שנדבר על הארוע הספציפי, אבקש מהלקוח שלפני שאנחנו ממשיכים לדבר שיסתכל במחירון הכללי שאני בד"כ שולחת במייל (שנותן מושג על סדר הגודל של המחירים) ועל דוגמאות העבודה, רק שמהיום אני אצרף למייל נוסח שאבקש מהלקוח לאשר אותו, שיהיה כתוב בו פחות או יותר, שהוא עיין במחירון ובדוגמאות, ומעוניין להתקדם ולעבוד על הארוע, ובאם הוא יבטל את הענייין לאחר שיחת היעוץ שבה נדבר על נושא הארוע שלו ורעיונות ספציפים לארוע שלו הוא יחוייב בדמי היעוץ בסך x שקלים (שכמובן לא יגבו אם הכל אכן יתקדם כשורה),

זה נראה לי רעיון מעולה לא יודעת איך לא חשבתי על זה לבד!, תראו כמה שהדעות שלכם עוזרות!!!!

אלפי תודות לכולכם!!!!! :).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1489179:
מוצר קאסטם שאת בונה/יוצרת בשיתוף הלקוח במיוחד עבור האירוע שלו,

זו התשובה הנכונה, ולכן נוצרת הבעיה (מוצר מדף הוא יכול "להעתיק" גם ללא עזרתי... :) )

אך נראה שהפתרון שהוצע פה לגבות תשלום על יעווץ באם העסקה לא יוצאת לפועל יכל להתאים לי מאד...

ושוב תודה לכל מי ש"חשב עלי" ועזר, החכמתם אותי, לא במעט... :)

• הוסף לסימניות
את חושבת על הרעיונות יחד עם הלקוח בטלפון????

ללקוחות פוטנציאליים שולחים עבודות שנעשו ללקוחות אחרים,
כך הוא יכול להתרשם מהרמה, מהסגנון וכו'
ולומר לו שמאחר והעבודה היא קאסטם, אין אפשרות לחשוב במקום על רעיונות, ואין גם שום עניין לחשוב על רעיונות לפני שחותמים חוזה.
כמובן, להשרות תחושת ביטחון שהוא בידיים טובות ומקצועיות כמו שאמרו מעלי.

באופן הזה, אולי לקוח או שתיים יעזבו, אבל אלו הלקוחות הלא רציניים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה