כבישים וויז בדרכים מסוכנות

• הוסף לסימניות
בכל פעם כשיש עומס מבני ברק למודיעין עילית, שולח אותי דרך רנטיס, גם נסיעה לא נוחה וגם אשתי רועדת ליסוע שם.
לא עוזר שאני בודק בתחילת הנסיעה, לפעמים משנה את המסלול באמצע הנסיעה.
וכאן לא מדובר על איזור ישראלי, זה נסיעה לצד רכבים פלסטיניים.

ההגדרה להימנע מאיזורים מסוכנים לא משפיעה על זה.
זה ממש לא דרך מסוכנת
אולי לא נוחה

• הוסף לסימניות
זה ממש לא דרך מסוכנת
אולי לא נוחה
סטטיסטית אכן לא נפוצים שם אירועים בטחוניים, אבל הגדרה של מקום מסוכן לא קשורה לסטטיסטיקה, אלא לפוטנציאל הסכנה, ובדרך שבה נוסעים רכבים פלסטיניים ללא כל בידוק, תושבי כפרים שאזרח מן השורה, לא מעז לדרוך בהם או לפחות ברובם, יש פונטציאל סכנה גדול, ב"ה הוא לא מתבטא בסטטיסטיקה (רק לכאורה כי צריך לבדוק את מספר הנוסעים הישראליים ביחס למספר המקרים).

• הוסף לסימניות
למה לא מסוכנת ?
היא ליד כפרים ערביים
נתיב אחד לכל כיוון ועקיפות מסוכנות של ערבים
היה פיגוע לא מזמן
ונראה לי שרוב מוחלט מהאנשים לא נוסעים משם
יחסית לכבישים בשומרון (כמו כביש 60 למשל , אז זה כביש ממש רגוע ושליו, גם מנקודת המבט של עקיפות.
נכון שהיה בכביש הזה פיגוע, אבל לא בקטע שבין רנתיס למ''ע, איפה שכולם נוסעים, אלא באיזור עלי זהב ליד כביש 5, 15 ק''מ צפונית לשם, וזה באמת קטע יותר מסוכן, וצריך לזכור שביו''ש פער של מאות מטרים זה הפער בין בטוח לסכנת נפשות.
הזן של האנשים שלא נוסעים משם, זה אלו שלא הולכים דרך השוק של שער יפו לכותל, או אלו שלא היו נכנסים לק''ס אם הם היו יודעים שיש עשרות מטרים ממנה כפרים עויינים, ועויינים בהרבה מהכפרים שנמצאים על 446.

תשאלו קסניקים...
רוב הקסניקים שלא נוסעים משם, זה כי הם לא מכירים את האפשרות הזאת, או כי הם נוסעים באוטובוס...

• הוסף לסימניות
שימו לב לנעזרים בכביש 6, שבוע שעבר לקח אותנו דרך כפר טייבה, שהבנתי ממכרים שהוא בהגדרת כפר עויין, הוא בסמיכות לטול כרם, וזה גם כשבהגדרות הוכנס להימנע מכבישים מסוכנים, (אחרי אלונית).

טייבה לא כפר עוין. זו עיר ערבית ישראלית שכביש 444 חוצה אותה ואין שום בעיה לעבור בה.
העובדה שטול כרם סמוכה אליה לא הופכת אותה לאזור עויין (טול כרם גם קרובה לכפר סבא, ואז?)
מה שכן בהחלט מומלץ בתחילת הנסיעה להסתכל על המסלול ואם מופיעים שם כבישים לא מוכרים- להסתכל איפה הם עוברים. בלי קשר להגדרות בוויז- פשוט תסתכלו קודם ותראו אם נוח לכם המסלול או לא...
ושוב- לא כל עיר ערבית היא עויינת/ מפחידה....

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים הסיבה שאנחנו מדליקים וייז כי אנחנו לא מכירים את הדרך! ואנחנו לא יודעים את הדרך ולא מכירים את האיזור!
ורק כשמגיעים למקום עם שלטים בערבית, וציבור ערבי שמתהלך ברחובות, מבינים את העניין, וכשמבררים אצל מי שמכיר, אז הוא אומר, אהההה נסעתם דרך....... ????
ואיך נדע אם לא נכיר?

• הוסף לסימניות
היה פיגוע לא מזמן
כמו שכתבו, לא היה פיגוע בתקופה האחרונה בחלק של הנסיעה ממודיעין עילית לרנטיס!
אכן הדרך לא נוחה.
נתיב אחד כל הזמן.
משאית שנוסעת לאט
עקיפות מסוכנות? קורה מדי פעם, לשים לב, ולבדוק שיש לכם שוליים..
יש קצת פיתולים חדים

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים הסיבה שאנחנו מדליקים וייז כי אנחנו לא מכירים את הדרך! ואנחנו לא יודעים את הדרך ולא מכירים את האיזור!
ורק כשמגיעים למקום עם שלטים בערבית, וציבור ערבי שמתהלך ברחובות, מבינים את העניין, וכשמבררים אצל מי שמכיר, אז הוא אומר, אהההה נסעתם דרך....... ????
ואיך נדע אם לא נכיר?
אפשר להסתכל במפת הדרך שהוויז מראה ולראות את שמות שיישובים מסביב. קצת ארוך, אבל אפשרי

• הוסף לסימניות
דווקא בכביש של 444 (שהוא לא כזה עיון ומפחיד)
הוייז הרבה פעמים מביא הודעה שזה כביש מסוכן או משהו דומה

• הוסף לסימניות
אם זה קורה באמצע נסיעה, אז לנסות לחזור לדרך המלך. גם לא תמיד צריך לצאת מכביש 6, גם אם הוויז ממליץ.
אבל לפני שנוסעים למקום בלתי מוכר, לנסות לבדוק במפה היטב את הדרכים ולבדוק אם יש דרכים חלופיות.
שבוע שעבר נסעתי למעלה אדומים. אם לא הייתי מסתכלת במפה, היה לוקח אותי דרך רמאללה....

• הוסף לסימניות
האם באמת יש אולי אפשרות לבחור לוייז מסלול שאני בוחר מראש?
ברמת איזה רחוב לא להיכנס כלל ואיזה כן?
(לא רק הצעה של 2 או 3 מסלולים שיכול להיות הבדל רק בתחילת הדרך)

• הוסף לסימניות
אנחנו צריכים לסוע מבני ברק לקרני שומרון - איך הכי טוב לסוע ?
(אני רוצה מפה כי אני לא רוצה שוויז יכניס אותי דרך כל מיני מקומות...)

• הוסף לסימניות
אנחנו צריכים לסוע מבני ברק לקרני שומרון - איך הכי טוב לסוע ?
(אני רוצה מפה כי אני לא רוצה שוויז יכניס אותי דרך כל מיני מקומות...)
תנסו לראות בקישור המצורף, זה דרך הגיונית וסבירה, אפשר דרך כביש 6 או לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה