כללי וועד הרבנים לענייני צניעות

• פותח הנושא Shia
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אין תקנה.

• הוסף לסימניות
תמים-
אתה מתכוון לחנון בשווא.
ואאל"ט היא מתכוונת לחנון בפתח (שם משפחה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1776301:
בקשר למוזיאון האוצר: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=208408

ואם את רוצה להביא לפה את כל הטינופת הכללית במסווה חרדי, אולי עדיף שתלכי לבד מאשר שתורידי את הרמה פה.
אני מספיק ותיקה בפורום כדי לקבוע שהגבולות נפרצו על ידי כאלו שחושבים שמותר ומותר ומותר.
אם כבר פרסמת על מוזיאון האוצר האם מותר להשתמש בתמונות ששם הם תמונות חינמיות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רינת;1776615:
אם כבר פרסמת על מוזיאון האוצר האם מותר להשתמש בתמונות ששם הם תמונות חינמיות?

לא.

• הוסף לסימניות
GRN, בבקשה אל תעני בשמי.
התמונות שם הורדו מפינטרסט, מויינו, ורובן אינן איכותיות בעליל, אלא משמשות להשראה גרידא.

אם יש לך שימוש בנישה הזאת - בבקשה.
מעבר לזה - לא בטוח שיענה על דרישה בסיסית באיכות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1776466:
לבעלים. (משפחת דיקמן כמדומני).
כל עוד אין מהם הוראות בנושא אל תעירו ואל תחנכו כאן.

אני לא גולשת כאן ע"מ לקבל חיזוקים ביר"ש את זה אני עושה מול הספריה התורנית.

כמה שזה נכון...

אני אישית את החיזוקים הכי גדולים שלי מקבלת מספרים, מבעלי ומהחברות שלי שמשתמשות חופשי במילה המזעזעת מגניב כי את יראת השמיים (האמיתית) שלהן הן משקיעות באורך החצאית, שלהן ולא של השכנה, ובשאלה איך באמת לעבוד את ה', ובפורום כאן עוד לא נתקלתי בהודעה אחת שמגרדת את יראת השמיים שלהן.
כן נתקלתי כאן בכאלה שמודדים יראת שמיים ע"פ שאלות שרובן ככולן לא הלכתיות אלא חיצוניות, שטחיות, חברתיות ומזוייפות. אצלינו קוראים ליראת שמיים כזאת "שק מלא חורים". באמת המקום כאן זה המקום היחיד שאני יכולה להתקל בצדדים הפחות יפים של המגזר החרדי, על כל התפיסות השקריות , הסטריוטיפים, העדרתיות והקטנות, כי בסביבה האמיתית אני פשוט אתרחק מאנשים בסגנון מסויים וכאן אין את האפשרות. והכי מדהים שאנשים כאלה חושבים שהם היראת שמיים בהתגלמותה. אני מאחלת להם מכל הלב ומתפללת עליהם בתקופה קדושה זו שיזכו לטעום טעם של תורה ויראת שמיים. בלי שמץ של ציניות!

אגב, בדברים הלכתיים אני מסכימה ב 100 אחוז שצריכה להיות הגדרה ברורה.
למשל אחד הדברים שלא ברורים כאן זה גיל הילדות שמותר להעלות. השבוע העלתי ילדה צנועה בלבושה ע"פ הגדרים המחמירים, אבל גדולה , ובאמת לא חשבתי שזה מפריע כי אין הגדרה של גיל ויש שמעלים. אם הייתי מקבלת הערה עדינה שזה מפריע ממש לא הייתי הודפת אותה, ובאמת שאני לא אעלב אם ההנהלה תגדיר שלא מעלים. בחוסר הגדרה בעניין מתלהבים מתמונה מסויימת אז מעלים בפשטות בלי לחשוב שזה מפריע.

אבל מה שהרבה יותר מפריע ויכול באמת למוטט את הפורום זה דיוני ההשקפה שיש כאן מבוקר עד ליל למרות שיש כלל ברור לא להכנס לענייני השקפה. מישהי שלא מרשה לעצמה להגיד מגניב אבל מעזה (בחוצפה) להכנס לי בווריד עם מחלוקת על הרבי שלי (אמיתי והיה!) בוודאי תבריח אותי מכאן מהר יותר ממישהי שמעלה ילדה בת 4 ללא גרביונים אפילו שבתי בת ה-4 גורבת למהדרין.
אני למשל לעולם לא אוציא כאן מילה על השקפה של מישהו, גם אם יש לי מגילות לכתוב בעניין (ויש לי כמובן) כחלק מכבוד בסיסי ואנושי לכלל משתתפי האתר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1776301:
בקשר למוזיאון האוצר: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=208408

ואם את רוצה להביא לפה את כל הטינופת הכללית במסווה חרדי, אולי עדיף שתלכי לבד מאשר שתורידי את הרמה פה.
אני מספיק ותיקה בפורום כדי לקבוע שהגבולות נפרצו על ידי כאלו שחושבים שמותר ומותר ומותר.
זה ברור לך שחלק מהתמונות שיש "באוצר" לא היו עוברות פה בפורום.

נ.ב. כל הכבוד על היצירה שלו

• הוסף לסימניות
צודק.
השתדלתי לסנן, אבל מדובר בכמויות אדירות של חומר.
מה גם, שהיו תמונות שהכנסתי אותם למסגרת כזאת - שהיא תצוגתית בלבד - נטו בשביל ההשראה.

אם יש תמונה מסויימת שעדיף להוריד, אפשר להודיע באישי. (אבל באופן מדוייק... אחרת אתקשה למצא אותה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1776620:
GRN, בבקשה אל תעני בשמי.
התמונות שם הורדו מפינטרסט, מויינו, ורובן אינן איכותיות בעליל, אלא משמשות להשראה גרידא.

אם יש לך שימוש בנישה הזאת - בבקשה.
מעבר לזה - לא בטוח שיענה על דרישה בסיסית באיכות...

אני לא עונה בשמך.
אני עונה בשם היוצרים של התמונות.
זה שאת הורדת ומיינת לא עושה אותך בעלים על התמונות.

• הוסף לסימניות
די למה להתוכח?
אני בדרך כלל לא מתערבת בדיונים כאלו
אבל אני קוראת את האשכול תגובה אחר תגובה ו:eek:
נראה שהיצה"ר מנסה לגבות כל מה שהוא יכול בעשרת ימי תשובה
חבל.
הרי "כשם.. כך דעותיהם..."
ומשום מה זה נראה שלא על "התחזקות" מדובר פה
אלא יותר מלחמת דעות כוחנית...

• הוסף לסימניות
תקשיבו .
האמוציות משתוללות כאן ללא שליטה, נכון לעשות דיון השקפתי תורני לצורת הפורום המועדפת, במיוחד בעבור מי שהוא נפתח.
אבל מזמן הוא עבר את גבול העניניות וחבל .

בכל נושא וענין אפשר ונכון להסתכל בכמה היבטים .
1. פן הלכתי טהור
2. הצביון החרדי .

אציין כי הנני חדשה כאן בפורום ולכן איני מכירה מספיק מהו הצביון הרצוי ולמה התכוונו יוצריו .
אך דבר אחד שרציתי כן להביע את דעתי
פורום שנפתח ומצהיר על עצמו שהוא חרדי - מטרתו להישאר על הסקלה של חרדי והוי אומר- קיום הלכה ללא פשרות.
כיון שליהדות ישנם 70 פנים ואינה שווים פסיקות של חוגים שונים .
והרבה מהליכותינו קשורים לצביון ולא להלכות דווקא וזה בסדר וזה נכון
וכן שמטרת הפורום כפי הבנתי היא מקצועית .

בשביל מה הויכוחים?!
לאתר יש מנהלים, ויש בעלים, ויש להם את כל הפריבלגיות להחליט איך יראה תוכנו וצביונו אז אנא הרימו את הכפפה.
ומי שאינו מסכים עם הצביון זה בסדר אבל חובתו לכבד את המנהלים ואת הבעלים וזכות הבעלים לא לאפשר גישה ויכולת הבעה לכאלו שאינם מכבדים.

אנא בעלי הפורום הרימו את הכפפה וכתבו את חוקיו ברורים ככל היותר ומוגדרים!

ולעניות דעתי בהתיחסות לצביון חרדי וקיום הלכה, אמת שאפשר תמיד להיצמד לאסור ומותר,
אבל את הצביון הלב קובע ולשם הוא מושך וניכרים דברי אמת להיכן אדם מוליכם.

האם קרבת אלוקים מחפש או שמא הוא נאלץ ואנוס. ודי דברתי.

תודה להנהלת הפורום ולחבריה על האפשרות להיעזר זה מזה בצורה מקצועית כל כך.
ובימים אלו ערב יום החתימה מומלץ לנו לחדול מריב ולחפש את השלום להיות מליצי יושר בעדינו.

• הוסף לסימניות
מה רע בהתחזקות? שיצאתם במתקפה כ"כ חריפה ומביישת למי שמתחזק דרך האתר?
אנחנו קודם כל פורום חרדי ואח"כ פורום מקצועי, היהדות היא בנשמתינו ואנחנו לא יכולים בלי להכניס אותה תוך כדי דיבור, מה אתם יודעים על מצות זיכוי הרבים?
הרב שטינמן אמר שהברכה הכי טובה לאדם זה לברך אותו שיזכה לזכות את הרבים
הלואי עלי כל הזכויות של משפחת דיקמן זוכים שהפורום שלהם עושה, הם לא צריכים לעבוד קשה ובזכות הפורום שלהם קורים כ"כ הרבה דברים טובים, והם מזכים את הרבים בקלות
מתחיל בחסדים לאין ספור בפורום איש את רעהו ועובר דרך התחזקות במצוות
אתם רוצים לבטל להם את הזכויות האלו?
האם ידעתם כמה הודעות שלחו לי נשים על התקרבות לה' עקב אשכולות שהיו פה ?
האם חלמתי להיכנס לכל נושא הצניעות לולא פרוג?
אתם מזלזלים בזה?
הייתי מציעה להנהלה שיהיה פורום לעניני יהדות, ששם מי שרוצה לפרסם מודעות בעניני יהדות או סתם חיזוקים קטנים יוכל לעשות את זה
וישאיר את הפורומים האחרים נקיים, לרגישים ליהדות, שקשה להם לשמוע דברי תורה וכדו'
צחקתם על הרגישות שלי לעניני צניעות והנה אתם מגלים רגישות מוגזמת לעניני יהדות ..

הוספה:
זה שאדם עובד את ה' לעצמו זה מעלה גדולה, אבל איך הוא מוכיח את נאמנותו לה'? אם אכפת לו גם מבניו האחרים של בורא עולם והוא דואג גם להם שיכירו בו, כך הוא מוכיח להקב"ה את נאמנותו
והמצוה שלנו בעולם הזה זה לגדל את שם ה' בעולם וע"י שאנחנו מכניסים עוד ועוד אנשים לעבודתו אנחנו זוכים להגדיל ולקדש את שמו עד שיגיע היום בעז"ה שתהיה לה' המלוכה והוא יהיה אחד ושמו אחד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1776944:
מה רע בהתחזקות? שיצאתם במתקפה כ"כ חריפה ומביישת למי שמתחזק דרך האתר?
אנחנו קודם כל פורום חרדי ואח"כ פורום מקצועי, היהדות היא בנשמתינו ואנחנו לא יכולים בלי להכניס אותה תוך כדי דיבור, מה אתם יודעים על מצות זיכוי הרבים?
הרב שטינמן אמר שהברכה הכי טובה לאדם זה לברך אותו שיזכה לזכות את הרבים
הלואי עלי כל הזכויות של משפחת דיקמן זוכים שהפורום שלהם עושה, הם לא צריכים לעבוד קשה ובזכות הפורום שלהם קורים כ"כ הרבה דברים טובים, והם מזכים את הרבים בקלות
מתחיל בחסדים לאין ספור בפורום איש את רעהו ועובר דרך התחזקות במצוות
אתם רוצים לבטל להם את הזכויות האלו?
האם ידעתם כמה הודעות שלחו לי נשים על התקרבות לה' עקב אשכולות שהיו פה ?
האם חלמתי להיכנס לכל נושא הצניעות לולא פרוג?
אתם מזלזלים בזה?
הייתי מציעה להנהלה שיהיה פורום לעניני יהדות, ששם מי שרוצה לפרסם מודעות בעניני יהדות או סתם חיזוקים קטנים יוכל לעשות את זה
וישאיר את הפורומים האחרים נקיים, לרגישים ליהדות, שקשה להם לשמוע דברי תורה וכדו'
צחקתם על הרגישות שלי לעניני צניעות והנה אתם מגלים רגישות מוגזמת לעניני יהדות ..

תודה על דברי החיזוק והמחאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1776944:
אתם יודעים על מצות זיכוי הרבים?
..
א. הרבה. ואני אגיד לך מניסיון רב שאין זיכוי הרבים באמת בצורה הזאת (מדיה אינטרנטית עם מטרה מוגדרת.) זה פשוט לא עומד במבחן התוצאה ולעולם כל אחד ישאר בעמדותיו, יש מגוון דרכים אחרות לחזק את הרבים.
ב.אני אסביר לך כי נראה שהכוונות שלך טובות . את רוצה לחזק ולהתחזק בצניעות? עשית אתר מיוחד לזה נכון? יפה. את גם מפרסמת אותו כאן, וכל עוד זה מקובל על ההנהלה- גם יפה מאוד. אז למה בעצם כאן זה לא מתאים? כי אם יהיה כאן פורום השקפה בענייני יהדות זה יהיה אסון.מודה ומתוודה שאהיה הראשונה להשתלח במי שלא חושב כמוני בנושאים מסויימים, למה? כי יש במה לכך וזה לגיטימי וכולם מדברים וחייב לענות להם. כדי לחזק אותם ולהציל את העולם כמובן. ואז תתחיל להווצר מחלוקת אישית בין אנשים שאולי יש ביניהם כרגע קשר עסקי מצויין וחביב, על רקע השקפתי, כי מי יכול לסבול את זה שאמר משהו נגד ה"אני מאמין" שלו?

עוד משהו. ההלכה הפשוטה בלבד צריכה להיות המנחה כאן כדי שהמקום יתאים לכולם. אין הלכה שאסור להגיד מגניב, ובשום מקור בעולם לא כתוב שזה פחות קדוש להגיד "ילד חלא'קה מטריף" מאשר "ילד חלא'קה יפה", כשנגיע לעולם הבא אני מוכנה לחתום ששימוש או אי שימוש בסלנג למשל יהיה טיפה, אבל רק טיפה פחות חשוב מכמה וכמה סוגיות שכמה נמנעים מהמילה מגניב יכולים להיות מובכים בהן, ולא כאן המקום לפרט מהסיבות שכתבתי.
וכיוון שאף אחד כאן לא רוצה שאתחיל לפרט מי ומי להשקפתי הם המבזבזים את ימיהם בהבל וריק (זה יכול להפתיע כמה שבטוחים שהם מושלמים ממש), בואו נמנע מפורום השקפה יהודית, ולא כי יש לנו אלרגיה ליהדות אלא בדיוק ההפך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1777017:
א. הרבה. ואני אגיד לך מניסיון רב שאין זיכוי הרבים באמת בצורה הזאת (מדיה אינטרנטית עם מטרה מוגדרת.) זה פשוט לא עומד במבחן התוצאה ולעולם כל אחד ישאר בעמדותיו, יש מגוון דרכים אחרות לחזק את הרבים.
ב.אני אסביר לך כי נראה שהכוונות שלך טובות . את רוצה לחזק ולהתחזק בצניעות? עשית אתר מיוחד לזה נכון? יפה. את גם מפרסמת אותו כאן, וכל עוד זה מקובל על ההנהלה- גם יפה מאוד. אז למה בעצם כאן זה לא מתאים? כי אם יהיה כאן פורום השקפה בענייני יהדות זה יהיה אסון.מודה ומתוודה שאהיה הראשונה להשתלח במי שלא חושב כמוני בנושאים מסויימים, למה? כי יש במה לכך וזה לגיטימי וכולם מדברים וחייב לענות להם. כדי לחזק אותם ולהציל את העולם כמובן. ואז תתחיל להווצר מחלוקת אישית בין אנשים שאולי יש ביניהם כרגע קשר עסקי מצויין וחביב, על רקע השקפתי, כי מי יכול לסבול את זה שאמר משהו נגד ה"אני מאמין" שלו?

עוד משהו. ההלכה הפשוטה בלבד צריכה להיות המנחה כאן כדי שהמקום יתאים לכולם. אין הלכה שאסור להגיד מגניב, ובשום מקור בעולם לא כתוב שזה פחות קדוש להגיד "ילד חלא'קה מטריף" מאשר "ילד חלא'קה יפה", כשנגיע לעולם הבא אני מוכנה לחתום ששימוש או אי שימוש בסלנג למשל יהיה טיפה, אבל רק טיפה פחות חשוב מכמה וכמה סוגיות שכמה נמנעים מהמילה מגניב יכולים להיות מובכים בהן, ולא כאן המקום לפרט מהסיבות שכתבתי.
וכיוון שאף אחד כאן לא רוצה שאתחיל לפרט מי ומי להשקפתי הם המבזבזים את ימיהם בהבל וריק (זה יכול להפתיע כמה שבטוחים שהם מושלמים ממש), בואו נמנע מפורום השקפה יהודית, ולא כי יש לנו אלרגיה ליהדות אלא בדיוק ההפך.
אני לא בטוח שאינטרנט והפורום הזה הוא לא פלטפורמה לזיכוי הרבים, כפי שאינני בטוח שטנדר עם חסידים רוקדים איננו פלטפורמה לזיכוי הרבים.
כל אחד משתמש במדיה כרצונו, ואין לאף אחד זכות לקבוע מהו המקום הראוי ומהו לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1777032:
אני לא בטוח שאינטרנט והפורום הזה הוא לא פלטפורמה לזיכוי הרבים, כפי שאינני בטוח שטנדר עם חסידים רוקדים איננו פלטפורמה לזיכוי הרבים.

יש הרבה זכויות, והם שייכות להנהלת הפורום!!
ביכולתו של כל אחד לפתוח פורום וחייבים לדעת לכבד את דעת המקום כמו שלא יעלה על דעתך לעשות בבית של מארחים ככל העולה על רוחך . ואם תעשה כל ובעל הבית לא יעיף על טיל הוא ממש אדיב .

וזכותו של הפורום לקבוע את הצביון שהוא מעונין בו .
אם הייתי פותחת פורום הייתי עושה כהבנתי ואם אתה תפתח , כאן צריך לכבד!!!
גם אם הכללים הם לכאורה "שגעון " של הבעלים .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפונטציאל;1777041:
ביכולתו של כל אחד לפתוח פורום וחייבים לדעת לכבד את דעת המקום כמו שלא יעלה על דעתך לעשות בבית של מארחים ככל העולה על רוחך . ואם תעשה כל ובעל הבית לא יעיף על טיל הוא ממש אדיב .

ברוכים הבאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפונטציאל;1777041:

לא דיברתי על דברים שנוגדים את צביון הפורום.
דיברתי על שיטה לזיכוי הרבים, כל אחד יכול לזכות את הרבים איפה שהוא בוחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1777032:

למדיה הספציפית הזאת יש תפקיד מוגדר. אם התפקיד המוגדר היה זיכוי הרבים, ספק אם הייתי משתמשת בה(כלומר רוצה לזכות ולהזדכות). כרגע התפקיד המוגדר הוא אחר.
האם זה מפריע לזה? שכל אחד יחליט לעצמו.

נכתב ע"י השקעה;1777049:
למדיה הספציפית הזאת יש תפקיד מוגדר. אם התפקיד המוגדר היה זיכוי הרבים, ספק אם הייתי משתמשת בה(כלומר רוצה לזכות ולהזדכות). כרגע התפקיד המוגדר הוא אחר.
האם זה מפריע לזה? שכל אחד יחליט לעצמו.
לא הבנתי למה התפקיד המוגדר אמור למנוע ממישהו לזכות את הרבים.
כל עוד זה מתרכז ב"איש את רעהו", יכול אחד לזכות את הרבים בידיעה על מבצע על אורז בנתיב החסד, מידע על חסה ללא תולעים, השלישי מזכה בהצעה מעניינת לנופש בצפון, והרביעי מזכה בשיחת מוסר שהוא ראה איפה שהוא.
לא הבנתי איפה החילוק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה