וורדפרס הולכת להמציא את עצמה מחדש

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה לוורדפרס.קום פלטפורמה שמיועדת לבניית אתרים חינם

• הוסף לסימניות
הדבר הכי מעניין פה. שזה ב nodejs.

ואל תגידו שלא אמרתי :p .

תעברו מהר מ PHP וכדו' לפני שיהיה מאוחר.

• הוסף לסימניות
:)
כמו שכתוב באתר זאת שכבה דקה של node
אם כי באמת מעניין אותי לראות איך זה ילך ואיך זה יתקדם.

<hr style="color:#BFBFBF; background-color:#BFBFBF" size="1">
זה לוורדפרס.קום פלטפורמה שמיועדת לבניית אתרים חינם
היי :)
זה די ברור שזה בעתיד שלהם

• הוסף לסימניות
...

כל עוד שלא הרצתי את זה אין לי ידע להעשיר.
הידע שאתה מחפש נמצא בלינק למעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mat;1864947:
הדבר הכי מעניין פה. שזה ב nodejs.
ואל תגידו שלא אמרתי :p .
תעברו מהר מ PHP וכדו' לפני שיהיה מאוחר.

לא יודע אם זה הזמן לחשוב לעבור מPHP לNODE, אבל להשקיע בשליטה מלאה בJS זה באמת לא יזיק.

• הוסף לסימניות
לא בטוח שהשינוי יחלחל גם לתבניות עצמם, בינתיים זה רק בEditor.

בכל מקרה, טוב לראות שגם בוורדפרס מתיישרים לפי המגמה בתחום.

• הוסף לסימניות
א. JS משתלטת על העולם. זה כבר די ברור.

ב. העדכון הזה הוא לwordpress.com, עד שwordprss.org יתקדם למודל של RESTfull API אמיתי, יעבור עוד זמן רב.

ג. מי שכבר מעוניין להתחיל להשתעשע באפשרויות של גישה כזאת לוורדפרס, יכול להתנסות בתוסף WP API.
אפשר לקרוא מאמר מקיף על הנושא כאן: https://premium.wpmudev.org/blog/wordpress-rest-api/

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nahum;1866251:
לא בטוח שהשינוי יחלחל גם לתבניות עצמם, בינתיים זה רק בEditor.

בכל מקרה, טוב לראות שגם בוורדפרס מתיישרים לפי המגמה בתחום.

זה רק עניין של זמן עד שנתחיל לראות תבניות וורדפרס כתובות בangular/backbone, כמו גם אפליקציות מובייל או ios שמתבססות על וורדפרס כשרת.

אגב, אם כבר מדברים על הקונספט של cms שמתפקד כ rest api, ראוי לציין לטובה את דרופל שעושים צעד ענק בכיוון הזה עם גירסה 8 שמציעה גישה מאוד מתקדמת לנושא
http://buytaert.net/the-future-is-a-restful-drupal

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1866494:
זה רק עניין של זמן עד שנתחיל לראות תבניות וורדפרס כתובות בangular/backbone, כמו גם אפליקציות מובייל או ios שמתבססות על וורדפרס כשרת.

אגב, אם כבר מדברים על הקונספט של cms שמתפקד כ rest api, ראוי לציין לטובה את דרופל שעושים צעד ענק בכיוון הזה עם גירסה 8 שמציעה גישה מאוד מתקדמת לנושא
http://buytaert.net/the-future-is-a-restful-drupal

להשתמש בוורדפרס בתור rest api אפשר גם היום (חלקית לפחות) דרך json api. יצא לי להשתמש בזה לאפליקציה חיצונית.
השאלה היא אם הרינדור של התבניות והתוספים של וורדפרס שהיום מתבצע דרך php - יתבצע דרך JS, מה שאומר שכתוב של אלפי פלאגינים ותבניות.

• הוסף לסימניות
אני יודע שכבר היום אפשר, אם תסתכל שוב תראה שהבאתי את התוסף הזה בעצמי. אממה, זה עדיין לא בשל לגמרי לצערי.
בכל אופן, ברגע שאפשר באמת לשלוף ולשלוח את כל סוגי הנתונים מוורדפרס בעזרת rest api , זה עניין ממש פשוט לבנות פרונט-אנד לוורדפרס, שאינו בנוי כ"תבנית וורדפרס" אלא כאפליקציית ווב עצמאית.

• הוסף לסימניות
צודק בהחלט, וזה אכן יאפשר לוורדפרס לשמש כמערכת הראשית של האתר, של האפליקצייה ואפילו של תוכנות שיושבות על המחשב ומתקשרות עם וורדפרס.

אבל אני דיברתי על תבנית וורדפרס רגילה לחלוטין, שאפשר להטמיע בה פלאגינים ואפשר להתקין אותה דרך המערכת - רק שהיא בנויה בJS.
זה נראה לי כבר רחוק יותר...

• הוסף לסימניות
למה? כתוב
כתבתו של טום איוור שהתפרסמה באתר premium.wpmudev.org. כאן.

• הוסף לסימניות
אגב
הפיתוח הזה עורר נושא נוסף של
ANGULE vs REACT

מה אומרים?

• הוסף לסימניות
אני בינתיים מכיר מקרוב רק את אנגולר, אז אני לא יודע לערוך השוואה בינו לבין המתחרים, אבל מבחינת פופולריות אנגולר לוקח בענק וזה כבר סיבה טובה להמר עליו למי שמעוניין ללמוד פריימוורק js מתחום הSPA
<script type="text/javascript" src="//www.google.com/trends/embed.js?hl=en-US&q=ember.js,+angularjs,+backbone.js,+react.js&cmpt=q&tz=Etc/GMT-2&tz=Etc/GMT-2&content=1&cid=TIMESERIES_GRAPH_0&export=5&w=500&h=330"></script>

• הוסף לסימניות
דעתי האישית לגבי Angular VS react:
אני לא מכיר את שתיהם ברמת פיתוח אלא יותר ברמה של tutorials, אבל זה מה שהתרשמתי:

1. קצת קשה להשוות ביניהם, כי אנגולר זה *MV לעומת ריאקט שהוא מטפל רק בView.
2. למרות 1, אם משלבים את ריאקט עם flux, אנחנו כבר מקבלים גם Model וגם View, אבל לא כולם משתמשים בזה וזה לא בא מובנה עם ריאקט.
3. אנגולר הרבה יותר קשה ללמידה.
4. אנגולר פחות "טבעית" לעומת ריאקט. באיזשהו שלב הרגשתי כבר סחרחורת מרוב המשתנים והפונקציות המיוחדות של אנגולר.
5. לאנגולר יצאה גירסה 2 שהיא שונה לחלוטין מגירסה 1.3.
6. הגירסה הנ"ל מזכירה מאוד את הסגנון של ריאקט.
7. משום מה הגירסה הנ"ל הרבה יותר קלה לעיכול (מהתרשמות ראשונית שלי)
8. Meteor, אחד הפריימורקים היותר פופולאריים, הודיע לאחרונה כי ישכתב מחדש את הטמפלייט המובנה שלו (blaze) ויכתוב אותו על בסיס ריאקט. מטאור בעצמם כתבו תוספים המטמיעים את אנגולר וריאקט בתוך מטאור, כך שהם מכירים מצוין את שניהם.
9. לריאקט יש גם את React native, עדיין לא יציב לחלוטין אבל בינתיים מקבל פידבקים חיוביים מאוד ממפתחים.

לגבי פופולריות, אנגולר הושקה ב2009 לעומת ריאקט שהושקה רק ב2015, כך שקשה להסתמך על זה.

(אפשר לראות שיש לי נטייה מסוימת לריאקט... אבל זה נובע מההתרשמות שלי, אין לי מניות שם :))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה