בריאות ווריאציה חדשה וקטלנית של שפעת/קורונה?

• הוסף לסימניות
זה נדוש, אבל אני אחזור שוב:
יכול להיות שקראת על כך מחקרים רבים וחשובים,
אבל המציאות כפי שרואים אותה בעיניים שונה,
משפחות שאני מכיר: אלו שחיסנו, ילדיהם עם מערכת חיסונית חלשה, חולים כל שני וחמישי,
אלו שלא חיסנו, ילדיהם עם מערכת חיסונית חזקה, עברו כמה מחלות ילדות וייצאו מחוזקים לכל החיים,
ולא, אף אחד לא מת(מהמשפחות הלא מחסנות) בגיל 13/15 מסיבוכי שפעת,
(מהמר שכל הפרסומים על נער/נערה שמתו בפתאומיות הם דווקא אלו שחוסנו)
אני לא מחסנת בד"כ לשפעת מכל מיני סיבות שאין לי כח להתחיל עכשיו ויכוחים.
רק רוצה לציין עובדות-
מה שאתם כותבים נכון - לפחות אצל המשפחה שלי- כל שנה. לא זוכרת כמעט ילדים חולים. לא חושבת שקשור דווקא לאי התחסנות
לא יודעת מה אצל אחרים שחיסנו או לא
השנה חטפנו כאן שפעות/וירוסים/קורונה או לא משנה איך שיקראו לזה. ממש אחד אחרי השני. פשוט זוועה. כל שבוע אני עם ילד אחר בבית.
יש השנה משהו יותר קשה.

• הוסף לסימניות
רק רוצה לציין עובדות-
מה שאתם כותבים נכון - לפחות אצל המשפחה שלי- כל שנה. לא זוכרת כמעט ילדים חולים. לא חושבת שקשור דווקא לאי התחסנות
השנה חטפנו כאן שפעות/וירוסים/קורונה או לא משנה איך שיקראו לזה. ממש אחד אחרי השני. פשוט זוועה. כל שבוע אני עם ילד אחר בבית.
יש השנה משהו יותר קשה.

מסכים עם האמירה: באמת השנה השפעת מאוד קשה.

• הוסף לסימניות
רק רוצה לציין עובדות-
יש השנה משהו יותר קשה.
יש לזה כל מיני סיבות אפשריות, אבל אחת מהן קשורה להתחסנות.
אחוז ההתחסנות משפיע על התפוצה של השפעת. כשמספיק אנשים מתחסנים, גם מי שלא התחסן חולה פחות, פשוט כי יש לו פחות סיכוי להידבק. זה גם אקספוננציאלי כידוע - כלומר כשיש יותר, זה הרבה יותר...
יש גם לא מעט קורונה שמסתובבת כרגע כנראה, ויכול להיות שגם זה קשור לירידה בחסינות העדר, ככל שעובר זמן מהחיסון/מחלה.

• הוסף לסימניות
יש לזה כל מיני סיבות אפשריות, אבל אחת מהן קשורה להתחסנות.
אחוז ההתחסנות משפיע על התפוצה של השפעת. כשמספיק אנשים מתחסנים, גם מי שלא התחסן חולה פחות, פשוט כי יש לו פחות סיכוי להידבק. זה גם אקספוננציאלי כידוע - כלומר כשיש יותר, זה הרבה יותר...
יש גם לא מעט קורונה שמסתובבת כרגע כנראה, ויכול להיות שגם זה קשור לירידה בחסינות העדר, ככל שעובר זמן מהחיסון/מחלה.
אני מאמינה בחיסון עדר אבל אני לא בטוחה שזו הסיבה.
שנה שעברה היו בגן של הבן שלי הרבה ילדים חולים והוא היה מצונן טיפה לאיזה יומיים.
השנה הוא היה ממש חולה איזה 5 ימים+ צינון חזק לעוד שבוע

• הוסף לסימניות
אני מזכירה גם שמה שמכונה בלשון העם "שפעת" הוא הרבה פעמים בכלל לא שפעת.
גם כשרופא אומר שפעת הוא לא בהכרח מתכוון לשפעת אלא ל"דמוי שפעת", ובכל מקרה קשה עד בלתי אפשרי לדעת בלי בדיקה, שכמעט אף פעם לא עושים אם לא מגיעים לבית חולים.
ככה שיש סיכוי לא רע שה"שפעת הקשה" הזו היא פשוט שפעת אמיתית.

• הוסף לסימניות
החיסון השפיע מיידית והוא קיבל שפעת קשה במיוחד- הזן שאנחנו מדברים עליו השנה,
והוא מרותק למיטה כבר 3 חודשים בלי יכולת לזוז!
הוא מתחרט מאוד על החיסון שלקח, אז כדאי לחשוב פעמיים.
זה מיתוס..
שפעת דוגרת הרבה לפני שהיא מתפרצת...
ואם קיבל שפעת מיידית- הוא נדבק לפני החיסון- פשוט לקח חיסון מאוחר מידי

• הוסף לסימניות
הוירוס הסיני האמור, ע"פ מה שתיקשרו אז לפני כחודש אין לו סיבוכים ומקרים קשים שם בסין.
זה שמעתי כשפורסם שמתחוללת שם שפעת ווירוס קשים עד כדי תפוסה מלאה בבתי חולים.
מקורה כיום, לא יודע.

וכיהודים מאמינים, אנו יודעים מה שאמרו רז"ל שהקב"ה מאיר ומעיר אותנו ע"י סערות ותהפוכות אי שם באומות העולם כדי שנשוב אליו יתברך...

• הוסף לסימניות
זה מיתוס..
שפעת דוגרת הרבה לפני שהיא מתפרצת...
ואם קיבל שפעת מיידית- הוא נדבק לפני החיסון- פשוט לקח חיסון מאוחר מידי
לא בדיוק
יש טריגרים
אותו חיידק שפעת יכול להופיע אצל כל אדם ברמה ובאופן אחר
החיסון, ללא ספק, הוא אולי מונע שפעת, אבל וודאי שלא מכיל מתנות שוות מידי לגוף
וגוף שצריך להתמודד עם רעלנים של חיסון- אולי לא מספיק פנוי להתמודד גם עם השתלטות על השפעת שדגרה

אולי בלי החיסון אותה שפעת היתה מתבטאת רק כצינון? אולי בכל מקרה הוא היה חוטף את השפעת העוצמתית?
אין לדעת

מה שברור, שלרוב האנשים לא באמת אכפת אם הם סובלים משפעת אמיתית או מתסמיני שפעת בעקבות החיסון
העיקר שהם מרגישים על הפנים
ובדיוק כמו שלשפעת עשויים להיות סיבוכים
גם לחיסונים עשויות להיות תופעות לוואי נדירות משלהם
זה שהם לא מדווחים ולא מתוקשרים- זו בעיה נפרדת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה