וזה חלק קטן מהשולחן שלנו

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה אני עושה פסח בבית אז לצלם הספקתי רק בחלומות...
בעקבות אשכולות ישנים נושנים פה הכנו המחשה של ממש למכות ויציאת מצרים
טוניקות מיוחדות לילדים שיצאו ממצרים, עם חגורות סביב המותניים, מטה למשה, תחפושת מלך לבעלי.
שקי בד לקחת על הגב והמחשות חמודות למכות כולל כוס קרח שקוף שבתוכה עגבניית שרי כתומה להמחשת מכת ברד ועוד.
היה מוצלח! ושווה!!
למי שעושה סדר עם ילדים קטנים ויש לו זמן ורצון להתעכב איתם בנחת בחלק הזה.
אנחנו היינו עם זוג גרים שהשתתפו בהצגה בשמחה והילדים שלנו בני 2.5-6 שנהנו מכל רגע אבל לא לכל אחד זה מתאים

אה, ועל האורחים לא ידעתי אז לא קניתי מספיק צלחות, נאלצתי להשתמש בחד פעמי ובגלל שזה לא ישראל פה לא היה שום מבחר. לא של צלחות, לא של רנרים ולא של כלום. טוב שמפיות שלחו לי מהארץ....
20190419_182354.jpg
20190419_182318.jpg

• הוסף לסימניות
וגם אנחנו חילקנו בין הילדים את ה"מכות " וכל אחד המחיש מאד יפה.

• הוסף לסימניות
יפה ! ממה הגמלים עשויים?
פלסטיק איכותי, כמו החיות משחק אבל היקרות.
שלושים שקל ליחידה, שימש אותנו שני סדרים וגם בחג השני קישט את השולחן ועכשיו יש לנו עוד משהו לגן החיות מקפלה.
קצת יקר אבל נכלל לנו בהוצאות שבת וחג;)

• הוסף לסימניות
אנח
וגם אנחנו חילקנו בין הילדים את ה"מכות " וכל אחד המחיש מאד יפה.
נו חילקנו תפקידים.
בעלי פרעה.
הגדולה משה,
השני אהרון
וביחד עם השלישי הם היו גם יהודי.
כל המכות היו בשיתוף עם כולם יחד.
באיזה שהוא שלב אחד האורחים הפך להיות פרעה אבל הוא עשה את זה כל כך טוב שהשכנה מלמטה התחילה לצעוק אז עברנו למתכונת שקטה.....

• הוסף לסימניות
@הדסדס זה ממש ממש יפה, וככה בדיוק אני מדמינת את השולחן אצלי בעז"ה כשאהיה בבית...
אשמח לשמוע עוד על פירוט של המכות, וגם איך התנהל הסדר למעשה- אמרתם את ההגדה עד החלק של המכות ואז הצגתם וכו'? כמה זמן הקדשתם לחלק הזה?
תודה!

• הוסף לסימניות
@הדסדס זה ממש ממש יפה, וככה בדיוק אני מדמינת את השולחן אצלי בעז"ה כשאהיה בבית...
אשמח לשמוע עוד על פירוט של המכות, וגם איך התנהל הסדר למעשה- אמרתם את ההגדה עד החלק של המכות ואז הצגתם וכו'? כמה זמן הקדשתם לחלק הזה?
תודה!
אין לי בעיה לספר איך היה אצלינו (אצל ההורים שלי) אם את רוצה . הילדים הציגו את המכות... אבל נתן קודם לבעלת האשכול........:)

• הוסף לסימניות
@רותי12 ברור שתספרי גם...
טוב
הרעיונות והביצועים שלהם בלבד לא צילמתי אבל היה יפה .זה היה הרעיון ששבועיים לפני החג יחשבו וידמיינו וישאלו את אבא ואמא והאחים ויגיעו לבד למה שהגיעו. רעיונות פשוטים אבל הם נהנו וגם הילדים האחרים בסדר רותקו לזה. וזה גם גרם להם לרצות להשאר עד הסוף....

העמדתי לרשותם את הסטודיו :
מכת דם-הבן שלי (8) לקח כוס חד פעמית וצבע חציה באדום עם טוש ועשה כאילו הוא שותה
בנוסף פרס בד אדום (שמצא אצלי)על הרצפה כמו נחלי דם.
בנוסף הכין סקטש קטן עם אחיו (10) על האותות שהמטה הפך לנחש. לקח מקל ביד והראה לפרעה (אחיו שהלבשתי לו כפיה כזו )ומאחוריו החביא נחש שעשה לבד מחומר מילוי (שיש לי בבית הרבה לריפוד) ועטף אותו בבד ירוק נחש ארוך והדביק 2 עיניים זזות גדולות בראש.ואז פתאום הוציא אותו מאחוריו וזרק על הרצפה לעיני כל המשפחה זה היה מדהים.

צפרדע: הבת (8) שלי לקחה גליל גדול ארוך (של חנות בדים יש לי בבית אוסף כזה :) וזה המקל שהכה את הצפרדע הגדולה שממנה יצאו צפרדעים קטנים. היא ציירה על בריסטול צפרדע גדול וצבעה יפה וגזרה מסביב. היא זרקה אותו על הרצפה לקחה את ה"מטה" הכתה עליו ומתוך המטה (גליל מחורר) יצאו המון המון צפרדעים קטנים שישבה ציירה וגזרה אחד אחד. זה היה מהמם. כי אף אחד לא חלם מה יש בפנים....

שחין (בן 10)לקח 2 גרבי רגל שלי ועם טוש אדום צייר פצעים והלביש על הידיים שלו זה היה נראה מזעזע.....

ארבה -הוא "העתיק" מאחותו -צייר המון חרקים גזר אחד אחד (אתם יודעים כמה זמן זה העסיק אותם? חלום!)ואסף הכל לשקית עלה על כסא גבוה מעל השולחן והעיף כמו קונפטי את כל הארבה על השולחן. זה היה חמוד !!!

רוצים המשך?? היד כואבתתתתח:(

• הוסף לסימניות
תודה!
הנה אני....

קודם כל אני רוצה להדגיש שמה שעשינו ממש לא מתאים לכל משפחה.
זה לא היה סדר רגיל שהילדים יושבים ליד השולחן ושואלים בערנות שאלות ומקבלים בתמורה אגוזים או נקודות...
אנחנו החלטנו מראש שזה מתאים לשנינו, וניסינו לחשוב מה הכי ידבר אל הילדים.
פתחנו את השולחן למקסימום כך שהיה ממש רווח בין אחד לאחד כדי למנוע חיכוכים. קבענו מקומות מראש וכתבנו לכל אחד את שמו על גמל שנקשר לכוס כדי לחסוך מריבות....
קנינו לילדים בקבוקי מיץ ענבים אישיים, הסברנו שכל אחד הוא בן של מלך והלילה הזה דואג לשני ולא מוזג לעצמו. הם הסתדרו מצוין וזה גם ממש יפה.
קניתי בד מפוספס, גזרתי כעין ציציות ארוכות ורצועה לבנה למותניים לכל אחד. שק כנ"ל.
בעלי היה פרעה כי הוא רצה להעביר את הסיפור כולו. איך פרעה מקשה את ליבו (וגם הוסיף להם באמצעותו בכל מכה את במידה כנגד מידה כדי להעשיר אותם מעבר למה שלמדו. לדוג' אני לא נתתי ליהודים להתרחץ ובגלל זה היו להם כינים מגרדות ולכן....)
במגיד עשינו רק את השלוש הראשונות. את כל השאר עשינו בשולחן עורך.
יש לציין שחצות אצלנו ממש מאוחר אז גם לא היתה בעיה עם זמן אכילת האפיקומן.
בעלי ישב על הכיסא,
משה ואהרון ביקשו ממנו להוציא את היהודים, חזר על עצמו בכל המכות שהיו עם התראה
דם- הכנו כוס חציה כחולה וחציה אדומה
צפרדע-תכננו לעשות רק תמונה אבל האורח שלנו מאד רצה לקרקר
כינים- כדי להמחיש את הגודל קנינו כינים ענקיות (אמזון) ובעלי הוסיף להם שם שכל החול הפך לכינים ועוד
ערוב- בכוונה בלי המחשה, שלא יהיה בלאגן גדול מידי. זה חיות שכולם מכירים
דבר כנל. בעלי היה מצרי והילדים המשרתים שמספרים לו על הצאן שמת והוא ישב והתבכיין
שחין- לא רציתי פצעים ממש אז בעלי רק חבש את עצמו וילל
ברד- הרתחתי מים, הקפאתי חצי כוס,למחרת הוספתי עגבנית שרי ומילאתי את הכוס עד למעלה. יצא לנו גוש ברד עם אש בפנים.
ארבה- מאמזון כדי שהילדים יבינו
חושך בכורות סיפור בלבד.
לפני בכורות הילדים התלבשו בזריזות, 'מרחו דם על המשקוף' וכשפרעה שחרר אותם ממצרים שרו ביחד ורקדו עבדים היינו עתה בני חורין ובצאת ישראל.

חוץ מזה יש לנו בבית את הגדת השישיה עם הציורים של @miri שאין להם תחליף, זה עזר מאד לבעלי לפני והילדים נהנו לשמוע את הסיפורים שם כל שמונת ימי החג בלי הפסקה.....

לא הבטחנו מתנות או נקודות או שוקולדים כן אמרנו מראש שיש לאבא מצווה מיוחדת הלילה לספר להם ולענות על שאלות ושכדאי מאד שיחשבו מכראש וגם במהלך הסדר ישאלו כל מה שלא מובן.
הם גם היו שותפים באיך יראה השולחן, הגדולה גזרה את הגמלים והפירמידות והאחרים 'עזרו' בעיצוב וזה מאד חיבר אותם.
לאחר מעשה כן אמרנו שבגלל שהתנהגו כל כך יפה ניסע לטיול

• הוסף לסימניות
@הדסדס איזה מדהימה
נראה לי שנה הבאה כל נשות פרוג באיטליה אצלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה