כללי וחוזר ״חלילה״ :) מה דעתכם....

• הוסף לסימניות
בעקבות הההצעה הזו:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=156392

(בקצרה: מאגר למכירה חוזרת של עיצובים שעוצבו ללקוחות)

שאלתי את עצמי לא פעם,
וזו ההזדמנות:
האם הוגן להשתמש בעיצוב שעוצב ללקוח אחד, בשביל עבודה ללקוח אחר?

מה דעתכם?

לדוג׳: עיצבתי שלט לבית כנסת,
בא לקוח אחר ואמר שרוצה בדיוק את אותו שלט רק עם שינויים קלים,
(וכמובן רוצה מחיר הרבה יותר זול, על חשבון הלקוח ההוא...)

והשאלה היא:
א. האם מותר לי בכלל להשתמש באותו עיצוב?
ב. שאלה גם על סוגיית המחיר,
(נראה לי שממש לא הוגן שהשני ישלם פחות כי ״רכב״ על הראשון...)

נראה לי שאם משתמשים בעיצוב לעוד לקוחות צריך ליידע את הלקוח מראש, וכמובן לגבות מחיר יותר נמוך, על ״חוסר היחודיות״ .

כנ״ל לגבי העלאת עבודות לאתר כזה,
לענ״ד, לקוח בא בד״כ לגרפיקאית בשביל לקבל עיצוב יחודי,
לא בשביל למצא אותו אצל עוד אנשים.

אשמח לשמוע, מה דעתכם?

נ.ב. כמובן שמי שבא דרך האתר אין איתו בעיה כי מודע לכך שיהיה עוד שיזמינו עיצוב כזה דרך האתר...
מדובר על הלקוח ״הראשון״ שהזמין את העיצוב שבוודאי לא לא תכנן שאחרים ישתמשו בעיצוב שהזמין...

• הוסף לסימניות
דיון מעניין

השאלה!

מה עושה לקוח שבא לעצב משהו יחודי, הרי בסופו של דבר ישתמשו בו ללקוח אחר (אולי בכמה שינויים קלים), ואם לא עכשיו אז בעוד שנה שנתיים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכל הלקוחות אמורים לשלם לפי המחירון לעיצוב בלי שום הנחות.
גם אם עיצבת את זה למישהו אחר.
זו עבודה שאתה עיצבת ולא הלקוח.
זה כמו שחברת אסם מייצרת במבה
הלקוח הראשון שקנה ישלם והלקוחות הבאים יקנו אותה בהוזלה??
למה?
כולם משלמים על שקית במבה את אותו המחיר.
כך גם בעיצוב.
רוצה שלט תשלם עליו את המחיר המלא גם אם יש לי אותו מעוצב!
בסופו של דבר הגרפיקאי עבד עליו לא?!

• הוסף לסימניות
לא חושבת שהוגן למחזר עבודות.
באופן אישי, גם כשלקוחות מבקשים משהו זהה - אני מעצבת מההתחלה משהו בסגנון דומה...

מה שכן, אני חושבת שזה מצויין למעצבים שיש להם "תקופות מתות" מבחינת עבודה, או שכירים שבין עבודות או סתם מישהו שיש לו פתאום השראה ואין לו לקוח לעשות לו איתה משהו - פשוט לעצב משהו במיוחד בשביל האתר - מתוך תקווה שזה יהיה מספיק טוב ויהיו לזה הרבה הזמנות ויכנס מזה הרבה כסף + עבודות עתידיות של הלקוחות שיזמינו + אפשרות להכנס לשוק של "מפה לאוזן"...

• הוסף לסימניות
לי יש כמה עיצובים שעשיתי לחתונה במשפחה, למוסד של אבא שלי וכו'
עבודות שלא כ"כ משלמים עליהם,
כך שאותם אני יכולה להציע לאתר.

אין לכם?

כמובן שלא עלה בדעתי להציע עיצוב שעיצבתי למישהו בכסף מלא.

• הוסף לסימניות
צודקים שלא הוגן כשמדובר על עבודה יחודית ללקוח.
אבל מה למשל כשמעצבים מודעה מקומית של מסיבת ראש חודש/חנוכה/פורים למישהו ולאחר כמה חודשים או יותר משתמשים למישהו אחר באותה מודעה? כמובן במקרה שהלקוח לא תמיד מצפה למשהו יחודי.
אולי בארץ הקטנה כולם רואים את כולם אבל בחו"ל זה די נפוץ למחזר עובודות לא יחודיות ללקוח.
יש את האתר של שלוחי חב"ד למשל שנותנים מענה זול לשלוחים לעבודות בגרפיקה. באתר ההוא ישנם כמה מאות מעצבים וכמה אלפי עיצובים שגם המעצבים עושים כסף "מהצד" וגם השלוחים (שבד"כ אין להם הרבה כסף) מקבלים עבודות גרפיקה בזול.
למשל כשעצבתי לבית חב"ד מקומי מודעה לחנוכה ממש לא איכפת לו שהשתמשתי עם אותה מודעה לבית חב"ד באפריקה. ויותר מזה עשיתי למישהו לוח שנה וומישהו אחר רצה לוח דומה אז השליח שעשיתי לו את הלוח אמר לי שממש לא מפריע לו אם מישהו באנגליה יש לו את אותו לוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1194799:
מה שכן, אני חושבת שזה מצויין למעצבים שיש להם "תקופות מתות" מבחינת עבודה, או שכירים שבין עבודות או סתם מישהו שיש לו פתאום השראה ואין לו לקוח לעשות לו איתה משהו - פשוט לעצב משהו במיוחד בשביל האתר - מתוך תקווה שזה יהיה מספיק טוב ויהיו לזה הרבה הזמנות ויכנס מזה הרבה כסף + עבודות עתידיות של הלקוחות שיזמינו + אפשרות להכנס לשוק של "מפה לאוזן"...

יש אתר עם תבניות למכירה, אפשר להכנס לשם לקבל השראה לעצב עבודות ללא לקוח.
http://graphicriver.net/
בתפריט Print templates אפשר למצוא פלאיירים, ברושורים, ניירת מסרד, ניוזלטרים וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;1194841:
צודקים שלא הוגן כשמדובר על עבודה יחודית ללקוח.
אבל מה למשל כשמעצבים מודעה מקומית של מסיבת ראש חודש/חנוכה/פורים למישהו ולאחר כמה חודשים או יותר משתמשים למישהו אחר באותה מודעה? כמובן במקרה שהלקוח לא תמיד מצפה למשהו יחודי.
אולי בארץ הקטנה כולם רואים את כולם אבל בחו"ל זה די נפוץ למחזר עובודות לא יחודיות ללקוח.
יש את האתר של שלוחי חב"ד למשל שנותנים מענה זול לשלוחים לעבודות בגרפיקה. באתר ההוא ישנם כמה מאות מעצבים וכמה אלפי עיצובים שגם המעצבים עושים כסף "מהצד" וגם השלוחים (שבד"כ אין להם הרבה כסף) מקבלים עבודות גרפיקה בזול.
למשל כשעצבתי לבית חב"ד מקומי מודעה לחנוכה ממש לא איכפת לו שהשתמשתי עם אותה מודעה לבית חב"ד באפריקה. ויותר מזה עשיתי למישהו לוח שנה וומישהו אחר רצה לוח דומה אז השליח שעשיתי לו את הלוח אמר לי שממש לא מפריע לו אם מישהו באנגליה יש לו את אותו לוח.
נראה לי שהבעיה היא יותר כלפי הלקוח הראשון ששילם הרבה כדי לבנות משהו ייחודי.
או אולי שילם הרבה גם כי קיבל שירות התאמה אישית לצרכיו וטרטר קצת עם תיקונים? וממילא ללקוח הבא זה יוזל כי קיבל משהו מוכן?

אגב, שקית במבה לא דומה למקרה הזה כי בכל שקית משלמים על חומרים מתכלים ומשכורת לעובדים. משא"כ בקובץ שמצמיח רווחים בלי מאמץ והוצאות דפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1194879:
נראה לי שהבעיה היא יותר כלפי הלקוח הראשון ששילם הרבה כדי לבנות משהו ייחודי.
או אולי שילם הרבה גם כי קיבל שירות התאמה אישית לצרכיו וטרטר קצת עם תיקונים? וממילא ללקוח הבא זה יוזל כי קיבל משהו מוכן?

אגב, שקית במבה לא דומה למקרה הזה כי בכל שקית משלמים על חומרים מתכלים ומשכורת לעובדים. משא"כ בקובץ שמצמיח רווחים בלי מאמץ והוצאות דפוס.

א, הלקוח השני כנראה יותר מטרטר (מנסיון...)
ב, צודק לגבי הבמבה, אבל בתקליטור, גם ניתן לומר את אותו דבר שמי שרוכש את הדיסק אחרי כמה קונים, יוזל לו המחיר.

• הוסף לסימניות
במבה באמת לא קשור... אך עם כבר, נראה לך תשלם 4שקל עם תזמין מאוסם במבה בהזמנה אישית, בטעם קינמון ודבש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;1195008:
במבה באמת לא קשור... אך עם כבר, נראה לך תשלם 4שקל עם תזמין מאוסם במבה בהזמנה אישית, בטעם קינמון ודבש?

אבל אם מחירון של עיצוב הוא לפי גודל המודעה אז לראשון A4 יעלה נניח 200 ש"ח
והשני ישלם 100 ש"ח וכן הלאה...כי כבר מכרנו לראשון אז לא צריך להרוויח על העבודה יותר. :rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני חושבת שבשורה התחתונה- לקוח עסקי שעשית לו עבודה אישית וייחודית ושילם על זה כסף מלא-
לא שייך למחזר את העבודה.

אבל אם הלקוח היה לעניין פרטי שכבר היה/ ארוע מקומי ספציפי שכבר היה
או אפילו אם זה היה לחברים או משפחה- אפשר בכיף למחזר.

ובאתר הספציפי הזה- כדאי להעלות עבודות שיועדו לכך...

• הוסף לסימניות
אוקיי, שמך יעיד על נגיעתך לעניין... :):)

• הוסף לסימניות
ברור שאסור למחזר עבודה שנעשתה ללקוח ספציפי.
אבל, לפעמים עושים כמה דוגמאות ללקוח ומתוכן בוחר אחת.
אז בעבודות האלו ששוכבות מיותמות ניתן לעשות שימוש חוזר.

• הוסף לסימניות
מן הראוי להדגיש ש 98% מהעיצובים באתר הם חדשים ולא השתמשו בהם עדין.
כמובן שאפשר לשלוח גם עיצובים שכבר נעשה בהם שימוש לפי הבנתכם.

• הוסף לסימניות
אספר לכם מעשה:
חברתי עיצבה שמשונית לצורך קישוט קיר בית ספר.
לאחר זמן פנה אליה בית ספר אחר ובקש ג"כ את ההדפסה של אותה שמשונית.
חברתי שאלה רב, והרב ענה לה,
שאם הייתה עובדת כשכירה של בית הספר,
העבודות היו של בית הספר.
אבל מכיון שעבדה בצורה של הזמנת עבודה,
העבודה שייכת לה.
אבל-
אסור לה למכור את העבודה הזאת לבית ספר באותה עיר,
שמטבע הדברים ישנה ביניהם איזושהי תחרות.

אבל לבית ספר בעיר אחרת, מותר לה, גם מותר!

• הוסף לסימניות
יש הרבה מאוד עבודות שחלק מהתיקונים נעשים ע"פ בקשה של הלקוח, יש לו חלק נכבד ברעיון העיצוב, ולכן אני חושב שזה לא לענין למכור את אותה עבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1195358:
אספר לכם מעשה:
חברתי עיצבה שמשונית לצורך קישוט קיר בית ספר.
לאחר זמן פנה אליה בית ספר אחר ובקש ג"כ את ההדפסה של אותה שמשונית.
חברתי שאלה רב, והרב ענה לה,
שאם הייתה עובדת כשכירה של בית הספר,
העבודות היו של בית הספר.
אבל מכיון שעבדה בצורה של הזמנת עבודה,
העבודה שייכת לה.
אבל-
אסור לה למכור את העבודה הזאת לבית ספר באותה עיר,
שמטבע הדברים ישנה ביניהם איזושהי תחרות.

אבל לבית ספר בעיר אחרת, מותר לה, גם מותר!

אין חולק על זה שהעבודה שעיצבה מעצבת עצמאית שייכת לה.
השאלה היא אם הוגן או לא הוגן למכור למישהו עבודה שמישהו אחר הזמין ושילם עליה - ושאם היה רוצה משהו פחות ייחודי גם הוא היה פונה לאתרים הנ"ל וקונה בזול - אבל הוא העדיף לשלם הרבה יותר בשביל הייחודיות.
לדעתי זה לא הוגן.

אבל, מכיוון שהעבודה שייכת למעצבת, היא יכולה לקחת אלמנטים שהשתמשה בהם בעבודה של הלקוח וליצור מהם עבודה חדשה - כי כך הלקוח לא נפגע מכך שהעיצוב ששילם עליו מסתובב הרבה והופך ל"זול".

ועוד משהו נכון שהזכירו פה, זה שלפעמים יש לקוחות שעושים להם מס' דוגמאות עד שמגיעים למה שהם רוצים - אז את הדוגמאות שלא נעשה בהם שימוש בסופו של דבר - אפשר לדעתי למכור ללא ספק - כי עליהם הלקוח לא שילם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה